Skocz do zawartości
IGNORED

Zaszczepisz się przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2? [SONDA]

Zaszczepisz się przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2? [SONDA]   

126 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zaszczepisz się przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2? [SONDA]

• TAK
      74
    • NIE
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Szczepionka sputnik będzie dostępna w Europie , zachodni producenci  " pomogą Rosji " wyprodukować wielkie ilości dawek . Zachód jest pragmatyczny .

• 3 miesiące później...

Prawdopodobnie niebawem rząd ogłosi możliwość sczepienia ochotników szczepionką Astra Zeneca . Sporo ludzi w wieku 65 - 67 lat odwołało planowane sczepienia . Chciałbym dowiedzieć co sądzicie o dobrowolnym zaszczepieniu się tą " podejrzaną "  szczepionką ? Szczególnie chciałbym poznać opinię pana doktora z forum . Nie chodzi mi o doktorka z Irlandii .  

Edytowane przez czester15.30

Ja zaszczepiłem się miesiąc temu ( Pfizerem BioNtech ).  Co do  Astra Zeneca to uważam ,że jest bezpieczna i należy się nią szczepić . Ważne jest aby się zaszczepić a czym to już sprawa drugorzędna ( nie dotyczy to tych nie zaakceptowanych przez niezależne instytucje ) .

do czestera

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

niezależne instytucje w temacie szczepionek to tak samo prawdopodobne  jakby Obajtek dorobił sie 25 letnią uczciwą pracą ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, costa brava napisał:

niezależne instytucje w temacie szczepionek to tak samo prawdopodobne  jakby Obajtek dorobił sie 25 letnią uczciwą pracą ?

Ukryta Zawartość

Natomiast ty jesteś oczywiście niezależny ? Od logicznego myślenia .Niezależne instytucje oceniające leki to nie są producenci .

1 godzinę temu, MSki napisał:

Nie zaszczepię się.

Jak myślisz ile razy w życiu byłeś szczepiony ? Mam na myśli dzieciństwo . I co stało się coś ? Jak mniemam przeżyłeś  ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

"Czepcie" się szybciej bo już mam dosyć.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Jak Was przeczochra z góry na dół i z powrotem to pożałujecie że szczepionki nie dostaliście... strasznie poniewiera ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Jak Was przeczochra z góry na dół i z powrotem to pożałujecie że szczepionki nie dostaliście... strasznie poniewiera ?

"Sceptyk " musi odczuć na sobie . Wtedy uwierzy .

Ten artykuł wyjaśnia zawirowania wokół tej szczepionki . 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, cir napisał:

czy w Astrze tez sa c*py ?

Tak , zmuszające do jazdy lewą stroną .

ja odkąd odstawilem szczepienia na grype to nie choruje na nic (juz kilkanaście lat) więc proszę mi nie zawracac d...jakimis szczepieniami  ?

26 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ja nigdy nie szczepiłem się na grypę i też nie chorowałem .Ale na COVID zachorowałem .

szczepiłeś się juz po covidzie  ?

ja juz tak a teraz  oczekują tkzw  "nieodwracalnych zmian w organizmie"

cokolwiek to znaczy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie deklaruję że nie, nie deklaruję że tak.

Poczekam, rozejrzę się (czemu nie ma wolności w ankiecie ?)

Drogi @Ultro pominąłeś podstawowy wybór zwykłego szaraka.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

ty to lepiej tych c*pów szukaj 
a w każdej som.
Ale jak z jednej ampułki ładują kilka dawek, to jeden dostanie kilka, a drugi nic.

Ja czekam na SputnikaV, c.py rosyjskie to gniotsa nie łamiotsa, a jak z mikrosoftu, to będą się ciągle wieszać.
16 godzin temu, cir napisał:

szczepiłeś się juz po covidzie  ?

ja juz tak a teraz  oczekują tkzw  "nieodwracalnych zmian w organizmie"

cokolwiek to znaczy

Tak , szczepiłem się po COVIDzie .

czyli równiez oczekujesz na nieodwracalne zmiany ?

biedni ci foliarze całe dnie szukaja  informacji aby wreszcie trafic na te które potwierdzą c*py w szczepionkach

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

On 3/20/2021 at 10:07 AM, Amator 2b said:

"Czepcie" się szybciej bo już mam dosyć.

My też. Ciebie.

On 3/20/2021 at 4:26 PM, MSki said:

Nie wiadomo też, czy w dalszej perspektywie czasowej nie spowodują nieodwracalnych zmian w organizmie

Jedno jest pewne. Koronawirus spowodował u części populacji nieodwracalne zmiany. 

W mózgu.

I to bez szczepienia i bez infekcji.

W dniu 20.03.2021 o 16:26, MSki napisał:

Chyba nie zdajesz sobie sprawy, jak w latach 50-tych wyglądała sprawa szczepień i jakich szczepionek używano. Te obecne na cov19 są zupełnie inne od szczepionek na dur brzuszny, ospę, różyczkę itd itd. Tak, na cov19 są inne szczepionki (vectorowe i z mRNA), bo mają chronić przed zakażeniem tym wirusem, ale te szczepionki są nowatorskie i nie w pełni zbadane. Je się dopiero TESTUJE na ludziach, dlatego są dopuszczone WARUNKOWO, gdyż przy nagminnym występowaniu NOP, producenci są zobowiązani do zmiany ich składu. Nie wiadomo też, czy w dalszej perspektywie czasowej nie spowodują nieodwracalnych zmian w organizmie, a przecież sami producenci nie piszą o tym, bo też nie mają wiedzy w tym zakresie.

Ja doświadczalnym zwierzątkiem nie mam zamiaru być, dlatego nie zamierzam się zaszczepić. I nawet szczepionkowcy powinni być zadowoleni, gdyż ich kolejka do szczepienia się w takim przypadku znacznie skraca.

Opowiadasz piramidalne głupoty.  Technologia mRNA jest znana od lat 70-tych XX wieku a przetestowana klinicznie i stosowana od jakichś 20 lat.  To tradycyjne szczepionki były obciążone wyższym ryzykiem z różnych przyczyn od których nowsze technologie są wolne.

19 minut temu, cir napisał:

znajoma powiedziała mu co innego

W obecnych czasach takie znajome są na wagę złota.  Dzięki nim zaszczepiłem się w zeszłym tygodniu bez kolejki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.