Skocz do zawartości
IGNORED

Zaszczepisz się przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2? [SONDA]

Zaszczepisz się przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2? [SONDA]   

126 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zaszczepisz się przeciw koronawirusowi SARS-CoV-2? [SONDA]

• TAK
      74
    • NIE
      52

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, przemak napisał:

Dwie osoby na ile, na pół miliona?

W pół milionowej populacji codziennie umiera około 15 osób, a biorąc po uwagę, że obecnie szczepieniom poddawane są grupy wysokiego ryzyka - 70+ i osoby ciepiące na poważne choroby współistniejące, to zapewne kilkukrotnie więcej. 

8 godzin temu, soundchaser napisał:

To że wirus jest jest wypuszczony w świat celowo, to już powinni w końcu skumać nawet najmniej inteligentni.

Czyli ze co? To ma byc argument zeby sie nie szczepic? 

To co się teraz dzieje - te lockdowny, restrykcje - też.

No i?  My nie o lockdownach piszemy a o naszym podejsciu do szczepienia. 

Już zapomnieliście jaką opinię miały te szczepionki na początku?

No i?  Czlowiek boi sie wszystkiego co nieznane. 

Zastanowiliście się jakie skutki uboczne będą za pół roku, za rok, za dwa? Wtedy nikt z Was nie będzie wiedział dlaczego nagle zaczynacie tracić zdrowie,

Bardziej boje sie skutkow ubocznych koronawirusa aniezeli szczepienia.

Moi dziadkowie tez nie chcieli sie szczepic, ale jak wutlumaczylem ze ze wzgledu na ich wiek i coraz czestrzej pomocy medycznej beda lezec w namiocie przed szpitalem a nie w szpitalu w razie jakiejs potrzeby to sie skusili i zaszczepili. 

Jakos nic sie z nimi nie dzieje. A zanim przyjdzie pora na moje szczepienie to oni beda juz po rocznym tescie xD

Jak juz wspomnialem, na dzien dzisiejszy bardziej obawiam sie skutkow korony aniezeli szczepionki. W dodatku chce podrozowac. 

nie będziesz podróżował dopóki cały swiat sie nie zaszczepi  bo możesz jeszcze kogoś zarazić , nie mysl sobie nawet o powrocie do starej normalności,  będzie nowa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cytat z powyzszego

Ponadto brytyjski minister obrony Ben Wallace nie wykluczył przedłużenia zakazu wyjazdów zagranicznych, mówiąc, że Wielka Brytania nie może być ślepa na to, co się dzieje w innych krajach.

- Ludzie przyzwyczaili się do tych ograniczeń niższego poziomu, mogą z nimi żyć, a gospodarka może nadal działać, gdy te mniej surowe restrykcje obowiązują. Myślę, że na pewno potrwa kilka lat, co najmniej do czasu, gdy inne części świata nie będą tak dobrze zaszczepione jak my, a liczby (zakażeń) nie spadną wszędzie, zanim będziemy mogli bardzo stopniowo wrócić do normalniejszej sytuacji - stwierdziła Ramsay w BBC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
11 minut temu, costa brava napisał:

nie będziesz podróżował dopóki cały swiat sie nie zaszczepi  bo możesz jeszcze kogoś zarazić , nie mysl sobie nawet o powrocie do starej normalności,  będzie nowa

Sprobuj sobie kupic dzisiaj bilet na zanzibar, dubaj, malediwy.  Wiekszosc ludzi ma covida gdzies. Wazniejsze jest przetrwanie turystyki / biznesu. 

Na wielkanoc bilet dostac to powodzenia, ceny o wiele wyzsze. 

Ale nie zmienia to faktu ze wole jechac na taka wycieczke zaszczepiony. Zapewne ubezpieczyciel wycieczki tez bedzie zadal takiego szczepienia. 

Ustka tez otwarta. Hotele i Restauracje co odwazniejsi otworzyli. 

Zachod jest glupi ograniczajac przemysl, turystyke itp. W polsce mamy luzniejsze podejscie i mysle bardziej prawidlowe.

Kazdy ma pracowac, badamy tylko tych z podejzeniem i objawami. Kwarantanne maja tylko ci, co byli bezposrednio narazeni. W pracy teraz ksiegowa zachorowala na covida, reszta ksiegowosci pracuje normalnie. 

53 minuty temu, Lolo2 napisał:

W dodatku chce podrozowac. 

I przywlec ze sobą nową mutację

Jesteś zainfekowany wirusem rozkapryszonego bachora

7 minut temu, Lolo2 napisał:

Sprobuj sobie kupic dzisiaj bilet na zanzibar, dubaj, malediwy.  Wiekszosc ludzi ma covida gdzies. Wazniejsze jest przetrwanie turystyki / biznesu. 

Na wielkanoc bilet dostac to powodzenia, ceny o wiele wyzsze. 

Ale nie zmienia to faktu ze wole jechac na taka wycieczke zaszczepiony. Zapewne ubezpieczyciel wycieczki tez bedzie zadal takiego szczepienia. 

Ustka tez otwarta. Hotele i Restauracje co odwazniejsi otworzyli. 

Zachod jest glupi ograniczajac przemysl, turystyke itp. W polsce mamy luzniejsze podejscie i mysle bardziej prawidlowe.

Kazdy ma pracowac, badamy tylko tych z podejzeniem i objawami. Kwarantanne maja tylko ci, co byli bezposrednio narazeni. W pracy teraz ksiegowa zachorowala na covida, reszta ksiegowosci pracuje normalnie. 

Ja pier...

19 minut temu, Lolo2 napisał:

W pracy teraz ksiegowa zachorowala na covida, reszta ksiegowosci pracuje normalnie. 

U mnie w dużej firmie pojedyncze przypadki, ale od razu przeszliśmy na bezkontaktową pracę, lub w stałych małych grupach. 

U żony było spotkanie, większość dnia, ale przestrzegali maseczek, braku jedzenia, dezynfekcji. Jedna osoba okazała się chora dzień później. Nikt inny nie złapał. 

U kolegi, kilkunastoosobowa firma, szef-prywaciarz nalegał na pracę w biurze. Przechorowali już wszyscy, a szef od paru miesięcy ma kłopoty z wejściem na schody. 

To tylko moje bezpośrednie obserwacje, ale jak ktoś mówi że te racjonalne obostrzenia nie działają, to jest w dużym błędzie.

Oczywiście cholernie nie dobrze że zamknięte knajpy, hotele, siłownie, tearty itp, ale w dużej mierze ludzie sami winni - wiele widziałem obrazków tłumów, kolejek itp. Gdyby organizatorzy i sami klienci dbali o zachowanie zasad, nie trzeba byłoby zamykać. Ludzie w dużej mierze sami sobie winni ?

A z drugiej strony miałem parę podróży służbowych, ale pilnowałem się hoteli które miały wprowadzone procedury bezpieczeństwa. I naprawdę małą widziałem szansę zakażenia. Każdy w swoim pokoju, posiłki do pokoi itp. Byłem w teatrze, ale teatr też bardzo dbał, zwracali uwagę podnosnym maseczkowcom, zwracali uwagę na dezynfekcję, krzesła co drugie oplombowane, wyjście z teatru sekcjami żeby nie robić tłumu.. Naprawdę OK. 

Jak będzie szansa to się szczepię i będę spokojniejszy. Jeśli przeszczepi się duża populacja, to będzie można pójść normalnie do szkoły, do knajpy itp. 

7 godzin temu, Zbig napisał:

Idź se na forum foliarzy, idioto...

Przypomnę Ci za jakiś czas i grzecznie poproszę o odszczekanie oraz publiczne przeprosiny.

2 minutes ago, soundchaser said:

Przypomnę Ci za jakiś czas i grzecznie poproszę o odszczekanie oraz publiczne przeprosiny.

Czekamy z niecierpliwością na twoje przeprosiny.

19 godzin temu, blomin napisał:

A komu jest potrzebna ta ankieta. Do statystyk? Mnie się od razu skojarzyło z telefonami od ankieterów. 

Płaskoziemcom . Po to aby mogli w pełni prezentować swoją płaskość .

W dniu 19.03.2021 o 18:50, czester15.30 napisał:

Prawdopodobnie niebawem rząd ogłosi możliwość sczepienia ochotników szczepionką Astra Zeneca . Sporo ludzi w wieku 65 - 67 lat odwołało planowane sczepienia . Chciałbym dowiedzieć co sądzicie o dobrowolnym zaszczepieniu się tą " podejrzaną "  szczepionką ? Szczególnie chciałbym poznać opinię pana doktora z forum . Nie chodzi mi o doktorka z Irlandii .  

Nie jestem lekarzem,  niemniej moja mama(76 lat) zaszczepiła się szczepionką Astra-Zeneka (dwie dawki) i ma się dobrze .

Na dzien dzisiejszy , tj.   ponad 30 dni z vatem od chwili zaszczepienia się nie wystąpiły u niej żadne powikłania poszczepienne , co dla mnie osobiście jest wystarczającą rekomendacją/ zachętą,  aby się zaszczepić,  jak tylko będzie taka możliwość .

Osobiście uważam,  iż szczepienie  , mimo ewentualnych powikłań  poszczepiennych to i tak zdecydowanie mniejsze zło , niźli zdanie się na ślepe  zrządzenie losu , o czym niejednokrotnie  możemy  się przekonać , widząc na ulicy przechodniów nie zaszczepionych w dzieciństwie przeciw Polio. 

Serdeczności,  i nie daj się Covidowi!😉

Piotr

25 minut temu, 23031970 napisał:

o czym niejednokrotnie  możemy  się przekonać , widząc na ulicy przechodniów nie zaszczepionych w dzieciństwie przeciw Polio. 

Od lat już nie widziałem ofiar tej choroby. Chyba już powymierali, straszne konsekwencje miało polio.  Dzieci są teraz obowiązkowo szczepione i ewidentnie to działa.

2 minuty temu, micwoj napisał:

Od lat już nie widziałem ofiar tej choroby. Chyba już powymierali, straszne konsekwencje miało polio.  Dzieci są teraz obowiązkowo szczepione i ewidentnie to działa.

To rzeczywiście bardzo rzadki widok  ( i na całe szczęście !) , choć z drugiej strony, na wielu antyszczepionkowców może by to podziałało , jako swoiste memento mori 😉

Piotr

nie porównujcie tamtych szczepionek z obecną...ta obecna to niestety ale wielki eksperyment na niespotykanie wielkiej liczbie betatesterow

Mówi jak "zwalczyć" plandemię:) Postuluje też, żeby rozliczyć winnych (nadmiarowej) śmierci dziesiątek tysięcy ludzi. Jest i o szczepieniach...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

51 minut temu, micwoj napisał:

Od lat już nie widziałem ofiar tej choroby. Chyba już powymierali,

mam kolezanke , nadal zyje mimo okaleczeń , tragiczne konsekwencje na całe życie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

14 minut temu, shane63 napisał:

costa brava to też niestety eksperyment.........słabo niestety udany........

Słabo dla ludzi, to mało powiedziane. Lecz, koncerny farmaceutyczne zacierają ręce. Im nadzwyczajnie wyszło...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Godzinę temu, 23031970 napisał:

Osobiście uważam,  iż szczepienie  , mimo ewentualnych powikłań  poszczepiennych to i tak zdecydowanie mniejsze zło , niźli zdanie się na ślepe  zrządzenie losu

Pod warunkiem, że nie jesteśmy oszukiwani odnośnie obecnych szczepionek przeciwcovidowych, a niestety nie możemy być optymistami w tym temacie.
Podobnie jak odnośnie samego covida, który niekoniecznie jest aż tak groźny, jak go "reklamują".

29 minut temu, soundchaser napisał:

Pod warunkiem, że nie jesteśmy oszukiwani odnośnie obecnych szczepionek przeciwcovidowych, a niestety nie możemy być optymistami w tym temacie.
Podobnie jak odnośnie samego covida, który niekoniecznie jest aż tak groźny, jak go "reklamują".

Jak jestes ponizej 60lat to moze nie jest grozny.  Ale powyzej tego wieku juz jest problem. 

39 minut temu, soundchaser napisał:

Jak widzę takie teksty to węgiel mi w piwnicy zakwita.

Od początku roku straciłem w rodzinie cztery osoby. To może sobie darujcie takie teksty!

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

3 minuty temu, fozzie napisał:

Od początku roku straciłem w rodzinie cztery osoby.

Współczuję. Ja nikogo nie straciłem, ani nawet nie znam nikogo kto umarł na covida z mojego otoczenia, a mam dość liczną rodzinę i wielu przyjaciół i znajomych.
Może sprawdź, czy przyczyną śmierci Twoich bliskich był na pewno covid.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Być może masz rację (?) , tylko jak przeciętny Kowalski ( bez odpowiedniego wykształcenia i aparatu naukowego) może zrewidować Twoje rewelacje?

Nie widzę również na sali ochotników,  którzy zechcieli by się świadomie zainfekować covidem 19 , aby na własnej skórze przekonać nas o nikłym lub zerowym zagrożeniu dla życia ze strony wspomnianego wirusa grypy. 

Niemniej życzę Tobie zdrowia,  wszak w każdym wieku się przydaje 😉

Piotr

ci sami ludzie co dopiero twierdzili ze swiat jest przeludniony, teraz az tak dbają o nasze zycie i zdrowie że wciskaja jak akwizytorzy tą szczepionke  .....daje do myślenia? 

34 minuty temu, fozzie napisał:

Jak widzę takie teksty to węgiel mi w piwnicy zakwita.

Od początku roku straciłem w rodzinie cztery osoby. To może sobie darujcie takie teksty!

Bardzo Tobie współczuję,  choć to nie przywróci Twoich bliskich do życia 😓

Piotr

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Na jakiej podstawie tak sądzisz? Znasz wyniki jakichś badań odbiegające od oficjalnych komunikatów? A może byłeś jednym ze statystów na Narodowym?

24 minuty temu, costa brava napisał:

ci sami ludzie co dopiero twierdzili ze swiat jest przeludniony, teraz az tak dbają o nasze zycie i zdrowie że wciskaja jak akwizytorzy tą szczepionke  .....daje do myślenia? 

Widocznie zysk jest dla nich istotniejszy ,  niż kwestia przeludnienia 😉

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.