Skocz do zawartości
IGNORED

ROCKPORT ATRIA II czy MAGICO S3 mkII ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gerard, no i widzisz kolejny raz nie posłuchałem i już teraz wciągnęło mnie na dobre.

Idę w każde rozwiązanie, które da mi połączenie szczegółowości, precyzji, przejrzystości z muzykalnością. W skrócie jak najwięcej wszystkiego. Jeśli chodzi o elektronikę to wydaje mi się, że to czego szukam oferuje Gryphon - póki co nie znajduję wad. Problem cały czas mam z optymalnymi kolumnami.

Edytowane przez Profi
23 godziny temu, ASURA napisał:

Goldmund

tak, to dobra rzecz.

23 godziny temu, Profi napisał:

Czy możecie przedstawić Wasze opinie o tym produkcie? 

JBL im wyższy model tym gra lepiej....

w pewnych kategoriach są świetne - co zauważyłeś

dla mnie to najlepszy sprzęt nagłośnieniowy/estradowy

ale.... do domu bym nie chciał, chyba, żeby bardzo "ucywilizować" to brzmienie sprzętem towarzyszącym.....

ale - słucham głównie tzw. muzyki poważnej, gdybym słuchał tylko rocka - to pewnie byłby to mój nr 1

i tak to jest....

Edytowane przez wit-told
literówki
33 minuty temu, Profi napisał:

Gerard, no i widzisz kolejny raz nie posłuchałem i już teraz wciągnęło mnie na dobre.

Idę w każde rozwiązanie, które da mi połączenie szczegółowości, precyzji, przejrzystości z muzykalnością. W skrócie jak najwięcej wszystkiego. Jeśli chodzi o elektronikę to wydaje mi się, że to czego szukam oferuje Gryphon - póki co nie znajduję wad. Problem cały czas mam z optymalnymi kolumnami.

A słuchałeś Dynaudio Confidence 60 ?
Słuchałem ich z T+A, ale podobno z Gryphonem bardzo dobrze graja

Twoje wymagania mogłyby spełnić Verity Audio Lohengrin IIS, niestety dwa razy drożej wychodzi, moim zdaniem można z nimi powalczyć o uzyskanie referencyjnego przekazu, tylko ze ja je słuchałem z k**ew.... drogą elektroniką która jest moim zdaniem dynamiczniejsza i przejrzystsza od Gryphona, mam na myśli NAGRA
Polecam chociaż przesłuchać, ciekawi mnie jak je odbierzesz

7 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

tylko ze ja je słuchałem z k**ew.... drogą elektroniką która jest moim zdaniem dynamiczniejsza i przejrzystsza od Gryphona, mam na myśli NAGRA

Nagra a szczególnie ich topowy  DAC i przedwzmacniacz dzielony to faktycznie najwyższa półka i te topowe marki popularne u nas to pełna klasa niżej. Jak to się mówi mogą jej buty czyścić...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Everest? 

Nigdy nie miałem ich u siebie, natomiast z odsłuchów za Odrą, to jest jedna z tych nielicznych kolumn firmowych na których miałbym ochotę kiwnąć palcem i zbudować system. 

ale ja z tych, dla których sedno muzyki ważniejsze niż szukanie blasku w blasku talerza. 

• 3 tygodnie później...
Gość Lucek1

(Konto usunięte)
W dniu 20.01.2021 o 15:03, Profi napisał:

Tak jak już kilkakrotnie wspominałem nie jestem audiofilem, chcę po prostu kolejny raz kupić najlepsze dostępne granie by cieszyć się muzyką, a nie tracić czas na niekończące się testowania i dopasowywania. Nie mam na to czasu Panowie, zbyt wiele innych, ciekawszych atrakcji w życiu czeka ?

Kanał aktywności

https://www.audiostereo.pl/profile/61302-profi/

W dniu 20.04.2021 o 04:24, mztv napisał:

i co tam w temacie słychać?

Niestety bez możliwości bezpośredniego porównania w tym samych warunkach ciężko o ocenę i miarodajne wnioski. Subiektywnie wydaje mi się, że dotychczas najlepiej zagrały TADy. Dlatego też mam nadzieję na ich bezpośrednie porównanie z JBL K2. Liczę, że byłby to istotny krok do przodu. Ponadto pojawił się jeszcze pomysł na zamówienie projektu indywidualnego u polskiego wytwórcy.

Tyle merytorycznie. A teraz mimo, iż po ostatniej analogicznej sytuacji postanowiłem ignorować tym podobne wpisy to trudno jednak pozostać całkowicie obojętnym. Prosiłbym by nie zaśmiecać tutaj, a dla mających potrzebę tropienia lukasiq`a, robić to na przykład w dedykowanym temu wątku.

Edytowane przez Profi
  • 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi