Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie muszę tracić czasu na czytanie Sputnika, ty nam wszystko powtarzasz.

7 minut temu, costa brava napisał:

bo pewnie była biała a nie czarna,  tak to kazdy głupi potrafi 🤣

A co, nie widziałeś tego a się wymądrzasz?

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wiesz Zyzol, świetnie ci idzie powielanie przekazu Kremla ale nie licz, że poza kilkoma niezbyt intelektualnie sprawnymi osobnikami zrobi to na kimś wrażenie.

Magiczne sankcje na kolana ich nie rzucą, ale bez zachodniej technologii maja problemy. Sprawdź sobie jak im idzie produkcja samolotów cywilnych.

Z cała stanowczością dementuję, że ja Zyzol napisałem wypowiedź, której autorstwo wmawia mi Jaro_747. Wszystko wskazuje, że Jaro_747 popadł w szaleństwo z mojego powodu.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie muszę tracić czasu na czytanie Sputnika, ty nam wszystko powtarzasz.

Kolejne kłamstwo. Nie cytuję w swoich wypowiedziach sputnika.pl, ale mogę zacząć... 😎

Jeśli to ci w czymś pomoże.

16 minut temu, tomek7776 napisał:

a ta prowokacja to po co...

brak argumentow w dyskusji

chcesz wzbudzic nastroje antysemickie

chcesz sobie zrobic przerwe.....od forum

Czujesz się prowokowany?

Niepotrzebnie.

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Z cała stanowczością dementuję, że ja Zyzol napisałem wypowiedź, której autorstwo wmawia mi Jaro_747. Wszystko wskazuje, że Jaro_747 popadł w szaleństwo z mojego powodu.

Tak działają agenci Kremla zanim wrzucą do plecaka słoik z nowiczokiem.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

A Ziemia jest płaska. Oczywiście.

i podparta siedmioma krokodylami.

jakby działały to byłby jakieś efekty, od 4..5.6.. już nie pamiętam ilu lat są nałożone sankcje na ruskich i nikt się tym nie przejmuje. To wszystko jest marketing, sankcje które Putinowi utrudniały życie (bo takie były) bardzo szybko zostały zniesione.

Edytowane przez fetek
Teraz, fetek napisał:

jakby działały to byłby jakieś efekty, od 4..5.6.. już nie pamiętam ilu lat są nałożone sankcje na ruskich i nikt się tym nie przejmuje. To wszystko jest marketing, sankcje które Putinowi utrudniały życie (bo takie były) bardzo szybko zostały zniesione.

Ja napisałem gdzie zadziałały, możesz sobie sprawdzić.

A jak jesteś przeciwko to napisz list otwarty i wyślij do Sputnika, na pewno opublikują.

Godzinę temu, Amator 2b napisał:

Bez przesady. Od robienia "zła" ma ludzi.

To tylko demencyjne warzywo, któremu pier.. się Libia z Syrią a Krym z kremówkami.

Agentura strasznie denerwuje się Bidenem. Trump ich tak nie denerwował.

Wnioski niech sobie każdy sam wyciągnie.

Jestem Europejczykiem.

Jakie wnioski? Mylisz pojęcia stary.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Na podsumowanie spotkania Biden-Putin pewnie jeszcze za wcześnie ale jedno można powiedzieć już teraz - żadnego resetu ze strony USA nie będzie.

Jestem Europejczykiem.

jak to nie bedzie.juz zdjeli sankcje z nordstremu.

ty rzeczywiscie masz problemy z prostymi sprawami.

11 godzin temu, costa brava napisał:

a za co ? czyli zachował  sie jak niedawno  jakiś, nie przymierzając,  Putin ? 🤣

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

do tego...

Parę dni wcześniej Biden łokciem w kagancu odstawiał teatr z zachodnimi marionetkami. Z Putinem bez kagańca i bez łokcia.Wbrew pozorom mówi to wiele.

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

wydaje że na dobry początek Biden podarował Putinowi Polskę i Ukrainę!?

Ukryta Zawartość

Polskę to raczej Niemaszkom podarował, 

a co do prezentu to Putin powinien podarować mu nową maskę jako symbol obecnej "wolności i demokracji" zachodniej, tak ironicznie, on nie musi odgrywac takiego maskowego spektaklu bo i tak trzyma wszystko za twarz, a zachód dopiero sie uczy 

Z podsumowania spotkania Biden - Putin.

"Pierwsze spotkanie przywódców Rosji i USA od objęcia przez Bidena urzędu prezydenta nie zakończyło się perspektywą wzajemnych wizyt. Putin, pytany o ewentualną wizytę w Stanach Zjednoczonych, odparł: "prezydent Biden nie zapraszał mnie w gości, ja również nie składałem takich propozycji". Jak dodał, "powinny do tego dojrzeć warunki".

Konkretnym wynikiem szczytu jest oświadczenie prezydentów, że "potwierdzają zobowiązanie na rzecz zasady, zgodnie z którą w wojnie jądrowej nie ma zwycięzców i nie powinna ona nigdy zostać rozpętana".

Putin zapowiedział także, że oba kraje rozpoczną konsultacje międzyresortowe na temat cyberbezpieczeństwa i stabilności strategicznej. Rosyjski prezydent ocenił, że w tych dwóch kwestiach możliwe jest porozumienie. Kompromis Moskwa i Waszyngton mogą także, zdaniem Putina, znaleźć w sprawie więzionych w obu państwach swoich obywateli: Amerykanów w Rosji i Rosjan w Stanach Zjednoczonych.

Ukryta Zawartość

Ustalono także, że do Moskwy i Waszyngtonu wrócą ambasadorowie obu państw.

Biden oświadczył także, że w trakcie rozmów "nie padły żadne groźby." Jednak jego oświadczenie, że "(...)będziemy podnosić takie kwestie, jak sprawa Aleksieja Nawalnego. Postawiłem tę sprawę jasno, że będziemy dalej podnosić kwestię fundamentalnych praw człowieka" - zaznaczył prezydent USA. Wyraził opinię, że konsekwencje ewentualnej śmierci uwięzionego rosyjskiego opozycjonisty byłyby "katastrofalne"." pozostaje z tym w sprzeczności.

Jeśli jest to nawet groźba to raczej retoryczna, aby zademonstrować własną siłę, gdyż "Biden wyraził przekonanie, że następna zimna wojna nie byłaby w niczyim interesie."

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

wydaje że na dobry początek Biden podarował Putinowi Polskę i Ukrainę!?

40 minut temu, costa brava napisał:

Temat Ukrainy i Białorusi był poruszany na pewno. Można też oczekiwać, że kwestia Ukrainy zostanie rozwiązana na zasadzie uzgodnień Rosji i USA. Można przyjąć, że oba państwa uznały już, że Krym jest już tak samo rosyjski, jak amerykańska jest Kalifornia. Do uzgodnienia pozostają jeszcze warunki ogłoszenia tego światu. 

Wątpię, aby jakiekolwiek kwestie związane z Polską były poruszane w Genewie. Wszystkie polskie problemy omówił Biden z Dudą w czasie człapania do windy w Brukseli.

jasne że o Polsce nie rozmawiali,  to samo sie rozumie bo po co,  problem Polski jest teraz problemem wewnatrzunijnym (czytaj niemieckim) a nie amerykańskim

wszelki atak na Polske byłby odebrany jak atak na jeden z landow Rzeszy , oni sie kiedys wezmą za łby (jak pokazuje historia) ale jeszcze nie teraz, póki co to sojusznicy

35 minut temu, tomek7776 napisał:

ciekawy jestem ,jak by sie obecnie te sprawy toczyly,gdyby wygral ponownie Trump?

Trump jeszcze raz stwierdziłby, że bardziej ufa Putinowi niż szefowi własnego wywiadu i byłoby po temacie.

38 minut temu, Zyzol napisał:

Można też oczekiwać, że kwestia Ukrainy zostanie rozwiązana na zasadzie uzgodnień Rosji i USA. Można przyjąć, że oba państwa uznały już, że Krym jest już tak samo rosyjski, jak amerykańska jest Kalifornia. Do uzgodnienia pozostają jeszcze warunki ogłoszenia tego światu.

"Można oczekiwać" to znaczy - oczekuje tego Kreml.

Rozważania całkowicie z d... wzięte, typowe bajanie propagandowe w którym się specjalizujesz.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

zadarlismy ze wszystkimi czy raczej postawilismy na jedną kartę,  i przegraliśmy,  i stąd tak wszyscy teraz po nas jeżdżą?

po prostu kopią leżącego,  nawet Czechy i Dania, a także  Słowacja tyle że w piłce kopanej

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

"Można oczekiwać" to znaczy - oczekuje tego Kreml.

Rozważania całkowicie z d... wzięte, typowe bajanie propagandowe w którym się specjalizujesz.

Reagujesz na moje wypowiedzi jak Kijów na spotkanie Bidena z Putinem w Genewie. Tak samo nerwowo. 

2 godziny temu, costa brava napisał:

a co do prezentu to Putin powinien podarować mu nową maskę jako symbol obecnej "wolności i demokracji" zachodniej, tak ironicznie, on nie musi odgrywac takiego maskowego spektaklu bo i tak trzyma wszystko za twarz, a zachód dopiero sie uczy 

Zastanawia mnie skąd bierzesz te całe hałdy kompletnych debilizmów które wypisujesz. o agentura to wiadomo, ale ty?

Z głowy, czyli z niczego czy skądś przepisujesz? Możesz podać źródło?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, costa brava napisał:

ktos włamał sie na moje konto, to cyberatak 🤣🤣🤣😂😂😂

Bredzisz tak sam z siebie? W takim razie skąd ta wspólna melodia prawaków z kremlowska agenturą? Wiadomo, że Putin sypał groszem prawakom, w Polsce też?

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, jar1 napisał:

Dlaczego reakcje naszych prawaków na na Bidena jest dokładnie taka sama jak putinowskiej Rosji?

Bo nasze prawaki trzymają z Putinem .Chcieliby takiego u nas .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

putin dla rosjan jest najlepszym prezydentem.i tego nic nie zmieni.

a ze to sie nie podoba zachodowi.to putina nie interesuje

ani obywateli rosji.

jesli ogladales konferencje putina to on powidzial .po co nawalny wracal do rosji wiedzac ze bedzie aresztowany...

no odpowiedz mi na to pytanie.

zachod z rosja zawsze przegra.ZAWSZE.

Pieprzysz jak agent Kremla. Ale jakoś mnie to nie dziwi - prawacy czują podświadomy szacunek dla zamordystów i dyktatorów.

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, tomek7776 napisał:

zachod z rosja zawsze przegra.ZAWSZE.

To widać po tych tysiącach uciekinierów z Zachodu.

I po tych firmach które zakładają w Rosji i tych kontach w rosyjskich bankach. I po strumieniu rosyjskich towarów zalewających Zachód.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.