Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, frank1 napisał:

Coś takiego nie istnieje,co to znaczy prawdziwy Jazz?

Czystość gatunku?

Segregacja ?

Jakie zastosować kryteria ?

Można o tym pogadać, bo to ciekawy temat, ale raczej nie w tym wątku. Kryteria oczywiście istnieją, a i czystość gatunku będzie do zdefiniowania. Ale generalnie masz rację - można tę całą nomenklaturę olać i wszystko nazwać jazzem, czego się w danym momencie słucha.

Najkrócej jak potrafię - jazz jest muzyką zawierającą elementy swingu i improwizacji. Zwrot ten można rozwinąć do rozmiaru pracy naukowej, w której, jak wspomniałeś, zawarta treść i wiedza do niczego nie będą potrzebne słuchaczowi w tzw. odbiorze muzyki i przyjemnościach z tego wynikających.

Parker's Mood

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Rozmowa ze mną??? Nie zauważyłem.

Widocznie to był monolog czyli rozmowa ze sobą ale na forum. Jakieś wnioski?

14 godzin temu, Chicago napisał:

No nie, nie byłem przekonany, a nawet wiedziałem wcześniej niż wszyscy tutaj obecni, że bidon wygra

Oczywiście, oczywiście. Ja też znam wygrywające nr w lotto, ale nie gram, bo mi sama wiedza o tym wystarcza...

W dniu 22.08.2021 o 22:42, Bezlitosna Niusia napisał:

"Trick z wodą" to już w "Chinatown" przerabiali...

"- Boli cię?

- Tylko kiedy oddycham"...

🤪👻

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"- Boli cię?
- Tylko kiedy oddycham"...

1.thumb.jpg.b0436a73d6078a0cfcdd5e5e3d5a7850.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 godziny temu, JuG napisał:

Anglicy cieszą się z sukcesów braci amerykańskich.

Mają ogromny kompleks Ameryki więc jak tylko mogą, to się cieszą.

Godzinę temu, Adalbert95 napisał:

Oczywiście, oczywiście. Ja też znam wygrywające nr w lotto, ale nie gram, bo mi sama wiedza o tym wystarcza...

Ja natomiast gram od czasu do czasu i co ciekawe i zabawne, wygrywam. Jakoś tak się składa, że mam szczęście, a moje proroctwa spełniają się co najmniej w 80%. Poza tym, trzeba być albo hipokrytą z zatwardzeniem, albo typową ciemną masą społeczną, żeby nie widzieć lub nie wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. Albo można też być zaawansowanym ideologicznie i mieć parcie na globalizm, socjalizm, komunizm i czego tam sobie tylko zażyczysz Adalbert95. W zasadzie można spokojnie powiedzieć, że wszystko co lewe, jest nieprzyjazne człowiekowi, aczkolwiek zdarzają się wyjątki. Nawet czas idzie w prawo, chociaż zdaję sobie sprawę, że jak się zegarka nie nakręci, to po prostu wskazówki się nie poruszają - stoją w miejscu. I taki czas zastoju czeka ludzkość, przynajmniej na początku lewackiej ofensywy. Co niektórzy już chyba nie mogą się doczekać transparentów 'nie nam żyje chińska republika ludowo-demokratyczna'.

Parker's Mood

51 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Naprawdę myśleliście, że prezydenci, premierzy i inni prezesi to jakiś inny gatunek ?! 

Oczywiście. Przecież to reptilianie i COVIDowi spiskowcy.

Jestem Europejczykiem.

Ale popatrz na tego gościa wyżej wklejonego przez @Chicago . Czyż to nie gadzina... niby ukryta za powierzchownością miłego staruszka...

Nie dajcie się tam  w tej Ameryce zbajerować.

3 godziny temu, Chicago napisał:

Jakoś tak się składa, że mam szczęście, a moje proroctwa spełniają się co najmniej w 80%.

Ja też tylko sprawdzam te numery w lotto i wprawiam się w dobry nastrój, że znów mogłem wygrać.

Mam prośbę: pisuj choć trochę bardziej prawdopodobnie, marnych opowiadaczy bajek z mchu i paproci tu na pęczki. Potężna konkurencja...

Dobre! Znalazł się znafca. Możesz brylować na polskim podwórku - amerykańskie sobie odpuść, bo się ośmieszasz. Przynajmniej w moich oczach wydajesz się być śmiesznym cieławiekiem. Ale to jest zaleta internetu, że każdy może być znafcą tematu. Poza tym, zastanawia mnie fakt merdania ogonem polskich  lewaków na fakt upadku USA? O co chodzu w tym wszystkim? Naprawdę masz aż tak wielkie parcie na ten syf wywołany przez bidona i przyjaciół?

Parker's Mood

33 minuty temu, Chicago napisał:

amerykańskie sobie odpuść

Nawet nie aspiruję. Mitomania, przeświadczenie o własnej wielkości i nieomylności, mimo, że to w Ameryce cechy powszechne i do tego nie tylko przynajmniej częściowo akceptowane, ale i pochwalane - patrz trampek i liczne stadko jego zwolenników, to tu w Polsce i Europie (za wyjątkiem naturalnie pisiarzy i orbanowców) zdecydowanie nie jest powód do dumy. Pocieszne jest też, jak duża część świeżych amerykańskich imigrantów usiłuje być bardziej amerykańska, jak potomkowie pielgrzymów z Mayflower. I te bajdurzenia o lewakach jako przyczynie wszelkiego zła jako sposób na pocieszanie się po jakże dojmującej klęsce waszego pomarańczowego idola. Tylko, że to nie jest tylko pocieszne, a robi się wprost żenujące...

Całkowicie błędna diagnoza . Polska tak jak i europejska prawica jest proputinowska . To Putin im imponuje i jest wzorcem .Jedni robią to  z powodu nienawiści do UE inni jak w przypadku Francji czy Włoch ale i Orbana są przez Putina finansowani .Pojęcie lewicy czy lewactwa w Europie i USA są zupełnie inaczej kwalifikowane . Nikt przy zdrowych zmysłach w Polsce nie cieszy się z kłopotów USA.Ja uważam ,że USA jest potrzebne Polsce i światu wobec wyzwań ze strony Chin i Rosji . I mam nadzieję ,że Ameryka będzie nadal przewodzić tzw. wolnemu światu. Przy całym krytycyzmie dla tego państwa . Świat bez USA byłby gorszy , niestabilny np. w przypadku hegemonii  Chin , Indii czy Rosji . A doniesienia o schyłku czy upadku USA uważam za przesadzone czy przedwczesne . Przynajmniej za naszego życia .

do Chicago

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Połowa społeczeństwa USA zaakceptowała to co robił Trump, więc zgrzytanie zębami i merdanie ogonem lewicowców i przeróżnych ich odmian, szczególnie polskich lewoskrętnych i lewych półkul, świadczy o niczym - kompletnie o niczym. Jednak rozpierdalanie USA przestało się podobać nawet najwierniejszym zwolennikom bidona i 'przyjaciół'. Można powiedzieć, że ta nowa mafia nasrała po uszy w swoje gniazdo i udaje, że pachnie fiołkami. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jesteś Adalbert95 totalnie przekręcony i za kija nie rozumiesz problemu jaki wytworzyło twoje ukochane lewactwo. Wstyd człowieku,że się w ogóle odzywasz, ale każdy ma prawo do własnej oceny i własnego wyrażenie siebie. Jak dla mnie, jesteś potężnym hipokrytą i udawaczem, zresztą jak większość  lewaków, więc wcale mnie to nie dziwi. A przecież inteligencji nie można ci odmówić.

Parker's Mood

A ty Wojciaszku pomyśl sobie o jednej tylko rzeczy - jak będziesz przechadzał się w Krakowie czy też pod Krakowem ze swoimi wnukami, a tu nagle zza winkla wyskoczy Afgan obłożony bombami i wysadzi siebie i przy okazji 200 bogu ducha winnych ludzi - tak, to właśnie zrobił bidon i przyjaciele. Zresztą dotyczy to nie tylko Ciebie, tylko wszystkich, włącznie z Adalbertem95 i innych cierpiących z powodu moich przekonań i proroctw. Trump nie dopuściłby do tego - bez względu na to co podpisał i co zrobił. A zrobił żle rozmawiając w ogóle z terrorystami. Ja pier...??? Czy to jest naprawdę takie niezrozumiałe?

... i fajnie, że Twoja diagnoza Wojciaszku jest prawidłowa i twojsza. Z tym nawet nie polemizuję, bo wiadomo, że twoja twojszość jest najtwojsza 😁

Parker's Mood

Chicago

Piszesz połowa zaakceptowała Trumpa ale ... druga połowa nie . Zarzucasz nam , tutaj w kraju ,że nie rozumiemy polityki wewnętrznej USA . Ale Ty sam z kolei nie rozumiesz tego co dzieje się w Polsce czy Europie . Nie rozumiesz ,że wielu przedstawicieli prawicy odgrywa rolę pożytecznych idiotów wobec Rosji a w Europie Zach. jest wręcz na garnuszku Putina .Ale wracając do Afganistanu .USA powinno wyjść z tego bagna .

Wątek jest o bidonie i 'przyjaciołach' i siłą rzeczy o USA. Nie wiem, co ma z tym wspólnego Polska i Polacy - jak chyba zauważyłeś, albo pewnie nie zauważyłeś, nie wypowiadam się prawie w ogóle na tematy Polski i polityki polskiej - po prostu nie żyję tam ani nie płacę tam podatków, więc wiesz rozumisz o co mi chodzi, a przynajmniej jako inteligenty człowiek powinieneś rozumieć.

Parker's Mood

Chicago

Czyli w/g Ciebie obecność wojsk amerykańskich w Afganistanie zabezpieczy mnie przed atakiem terrorystycznym w Krakowie ? Przecież to nonsens ! Byliście w tym kraju przez 20 lat i co to zmieniło ? W Polsce nie było zamachów terrorystycznych i wcześniej a w Afganistanie były i są nadal . To nic nie zmieniło .Jeszcze rozumiałbym to gdyby sami Afgańczycy walczyli o swoje . Ale oni się poddali .A dzisiejszy zamach to dzieło państwa islamskiego wymierzony w Talibów .Ta wojna nigdy się nie zakończy .Po co tak tkwić ?

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czyli w/g Ciebie obecność wojsk amerykańskich w Afganistanie zabezpieczy mnie przed atakiem terrorystycznym w Krakowie ? Przecież to nonsens !

Po prostu brak mi słów na Twój zabetonowany mózg, sorry. Czy Ty naprawdę jesteś tak infantylny i nie rozumiesz co narobił bidon i 'przyjaciele'?

Myślałem, że jesteś trochę bardziej rozgarnięty i ogarniasz całą tę sytuację.

Parker's Mood

1 minutę temu, Chicago napisał:

Wątek jest o bidonie i 'przyjaciołach' i siłą rzeczy o USA. Nie wiem, co ma z tym wspólnego Polska i Polacy - jak chyba zauważyłeś, albo pewnie nie zauważyłeś, nie wypowiadam się prawie w ogóle na tematy Polski i polityki polskiej - po prostu nie żyję tam ani nie płacę tam podatków, więc wiesz rozumisz o co mi chodzi, a przynajmniej jako inteligenty człowiek powinieneś rozumieć.

Wypowiadasz się o lewicy i prawicy w Polsce i Europie .I są to wypowiedzi nieobiektywne , emocjonalne ,oparte na stereotypach lub braku wiedzy .A te pojęcia w USA i Europie nie oznaczają tego samego .Kiedyś napisałeś,że Detroit upadło przez socjalistów .To zobacz jak wyglądają miasta europejskie rządzone przez socjal - demokratów ? Większość miast amerykańskich może im tylko pozazdrościć .Tak więc te przyczyny były zapewne bardziej skomplikowane .Po prostu Twoja  totalna i emocjonalna antylewicowość powoduje nieobiektywną ocenę sytuacji .Oczywiście masz prawo do takiej opinii ale nie odbieraj tego samego prawa myślącym inaczej .

15 minut temu, Chicago napisał:

Po prostu brak mi słów na Twój zabetonowany mózg, sorry. Czy Ty naprawdę jesteś tak infantylny i nie rozumiesz co narobił bidon i 'przyjaciele'?

Myślałem, że jesteś trochę bardziej rozgarnięty i ogarniasz całą tę sytuację.

Jeśli ktoś tu jest zabetonowany to na pewno nie ja . Brak argumentów zastępujesz agresją i epitetami .Proponuję trochę ochłonąć .

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wypowiadasz się o lewicy i prawicy w Polsce i Europie

Nie, nie wypowiadam się o Polsce i prawicy lub lewicy tam zakorzenionej - nie przeinterpretowuj moich wypowiedzi, Wypowiadam się o prawicy i lewicy w Stanach. Natomiast lewactwo polskie wypowiada się o Stanach i z tym właśnie polemizuję. 

Parker's Mood

Czyli kończąc oczekuję na Twoją jednoznaczną deklarację .Uważasz  ,że nadal należy wysyłać do Afganistanu kolejne tysiące żołnierzy i wydawać kolejne biliony dolarów ?

Nie, nie uważam tak - uważam, że jak już trzeba bylo to zrobić, to można było to zrobić w sposób zupełnie niekonfliktowy, przemyślany i przede wszystkim kontrolowany. Cała reszta, o której rozprawiasz, to bełkot i bullshit.

Edytowane przez Chicago

Parker's Mood

2 godziny temu, Chicago napisał:

Jesteś Adalbert95 totalnie przekręcony i za kija nie rozumiesz problemu jaki wytworzyło twoje ukochane lewactwo

Jakież to symptomatyczne i charakterystyczne, że każdy który nie kocha tego waszego buca trampka to lewak. Po prostu nie potraficie choćby przyjąć do wiadomości, o zaakceptowaniu nawet nie wspominając, że wcale nie trzeba mieć lewicowych poglądów by pomarańczowego i wszystkiego co uosabia i symbolizuje nie cierpieć. Tej bufonady, bezczelności, pychy, mitomani i realnej indolencji i bezmocy. Jak widać dla was wystarczy by byle głupek wykrzykiwał hasełka jakich oczekujecie i już jest wielbiony. Tak jak u nas na PiS tak i na trampka głosowali biedniejsi, gorzej wykształceni, a i bez wątpienia głupsi. Bo właśnie tacy głosują na populistów, a trampek był takim tanim populistą z bardzo niewielka wiedzą o współczesnym świecie. Kręcenie potężnych wałów w deweloperce, wielokrotne bankructwa, parcie na szkło i aż skłaniające do wymiotów autoreklamiarstwo to nie są kwalifikacje na prezydenta, ale widać wam to zupełnie wystarcza, ba imponuje... 

Jak dla mnie, jesteś potężnym hipokrytą i udawaczem, zresztą jak większość  lewaków, więc wcale mnie to nie dziwi.

Podaruję już sobie odpowiadanie na te komplementa, nie ma potrzeby. Jaki koń z ciebie każdy widzi.

Trump nie dopuściłby do tego - bez względu na to co podpisał i co zrobił. A zrobił żle rozmawiając w ogóle z terrorystami. Ja pier...??? Czy to jest naprawdę takie niezrozumiałe?

A na jakiej to podstawie tak twierdzisz? Bo tak ci pasuje do z góry przyjętych założeń jaki to trampek genialny? To jest właśnie pieprzenie andronów bez żadnego pokrycia i podstaw, wyłącznie po to bronić swojego jak widzę idola. Choć ty już bardziej amerykański niż Disney i McDonads to zapewne pamiętasz jeszcze polskie przysłowie o babci i wąsach?

Odpowiedz mi tez łaskawie czy decyzja o wycofaniu wojsk, a szczególnie podpisanie porozumienia w Dosze osłabiły czy wzmocniły Talibów i jaki to ma wpływ na dzisiejszą sytuację.

35 minut temu, Chicago napisał:

to można było to zrobić w sposób zupełnie niekonfliktowy, przemyślany i przede wszystkim kontrolowany.

Czyli przekładając to z twojego na polski należało odwołać decyzję o wycofaniu (decyzję trampka) i pozostawić amerykańskie wojska w Afganistanie, a nawet bardzo zwiększyć ich ilość po tym jak trampek ich dużą część zdążył wycofać. Bo tylko tak można było powstrzymać talibska ofensywę (która nie zaczęła ani wczoraj, ani przedwczoraj). Czyli wysłać ponownie wojska, dać łupnia talibom i ponownie myśleć o wycofaniu. Pytanie ile myśleć i ile jeszcze wydać? Kolejne dwadzieścia lat i kilka bilionów bo tyle właśnie minęło od debilnej decyzji Busha jun. (też republikanina) by je tam wprowadzić?

Podaruj sobie też te demagogiczne pierdy o talibskich bombach wybuchających w Krakowie. Nie wybuchały żadne bomby w czasach gdy Polska była współokupantem Afganistanu, tym bardziej nie będą teraz.

Edytowane przez Adalbert95
1 minutę temu, Adalbert95 napisał:

po tym jak trampek ich dużą część zdążył wycofać

Kłamiesz świadomie - nie wycofał żadnej większej ilości.

3 minuty temu, Adalbert95 napisał:

Tej bufonady, bezczelności, pychy, mitomani i realnej indolencji i bezmocy. Jak widać dla was wystarczy by byle głupek wykrzykiwał hasełka jakich oczekujecie i już jest wielbiony.

Akurat Trump nie jest byle głupkiem, natomiast Ty możesz nim być jak chcesz - zwisa mi to. Pociągnął kraj do przodu i to wszystko co zrobił, ale wiadomo, że lewactwo zaczęło robić w portki, jak zaczął odnosić sukcesy gospodarcze i ekonomiczne, Ale ty się do tego nie przyznasz, bo brak ci jaj. Jesteś pussy.

Reszty twoich wzwodów nie chce mi się komentować, bo to jest zatwardzenie i totalna lewacka hipokryzja. By amigo.

Parker's Mood

To mówię Ja, Chicago. Pokaż swoją twarz, to ci powiem kim jesteś 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

. Wiadomo bylo juz od dluzszego czasu, ze Amerykanie wycofuja sie z Afganistanu . Po jaka cholere tysiace obywateli Amerykanskich i Europy tkwilo tam do ostatniej chwili ? Okazalo sie ze staruszek Biden ma wieksze jaja niz cala reszta Amerykanskich politykow . Obama czy Trump napewno by sie ugieli a Biden twardo stoi przy swojej decyzji -wycofujemy sie i ch...j! Za 3 tygodnie wszyscy o tym zapomna. Przeciez Afganistan to zaden sojusznik USA tylko tzw wrzod na D. i studnia bez dna. Talibow jest 60 Tys. Amia rzadowa to bylo 300 tys. plus reszta milujacego zachodnia cywilizacje narodu. Kraj poddal sie prawie bez wystrzalu wiec jak najszybsza ewakuacja to najlepsza decyzja moim zdaniem i lekcja dla reszty swiata. "Wielki Brat pomoze jesli sami sobie pomozecie " Miliony Amerykanow zyje w relatywnej nedzy takze spowodowanej globalizacja ,. Wydanie 1 tryliona USD na infrastrukture idzie jak po grudzie a tu lekka reka 2 tryliony USD na zadupie bez wiekszego znaczenia. Zaleta Trumpa moim zdaniem bylo to,  ze zrozumial ze kasa Imperium swieci pustkami a zyski czerpie kto inny i ze trzeba cos zmiec . Zreszta Trump to byl figurant jak i reszta politykow i cholera wie jakie sily naprawde poruszaja pionkami w grze. Zamiast sie tu goraczkowac to po prostu proponuje zasiasc wygodnie w fotelu i przygladac sie grze no i cieszyc sie samolubnie ze nie mieszkamy w Afganistanie , Libii , Iraku czy Syrii albo co gorsza w afrykanskim buszu posrod uzbrojonych w AK 47 niedorostkow strzelajacych w amoku do wszystkiego co sie rusza....

Wam się wszystkim coś w głowach pomieszało - z talibami, to się mogą układać może Pigmeje, ale nie takie mocarstwo jak USA - i tu Trump dał dupy na całej linii, ale zbliżały się wybory i coś trzeba było zaoferować, poza tym on umie liczyć kasę. Bidonostwo dobija Amerykę z drugiej flanki, bo pierwsza strona dobicia, to potężny, najpotężniejszy kryzys i dobijanie USA na połudnowej granicy, którą bidon i 'przyjaciele' otworzyli, śmiejąc się społeczeństwu w twarz. Ten największy smród jest trochę przykryty Afganistanem, ale to nie zmienia postaci rzeczy. Poza tym, nawet jak jeden z drugim spojrzysz na Ruskich, to wycofali się oni zabierając cały swój sprzęt, zostawiając zaledwie kilka zardzewiałych czołgów nikomu niepotrzebnych. Bidon i spółka, wydając polecenie wypadu z Afganistanu w 'kilka dni' zostawił talibom cały arsenał broni warty miliardy, za które zapłacili podatnicy. Niekontrolowany przepływ terrorystów do Stanow i Europy, bo nie da się ukryć, że otwarcie południowej granicy i kryzys afganśki, to oprócz kulawej emigracji, jest swobodnym nurtem wszelkiej maści karaluchów, które tylko marzą, żeby wysadzić w powietrze cały cywilizowany świat. Wszelkie utyskiwania lewaków i tłumaczenia są śmiechu i groteski warte. A to się dopiero zaczyna - wspomnicie moje słowa. Zresztą już się zaczęło - dzisiaj, 26 sierpnia 2021 roku, miały miejsce co najmniej dwie eksplozje w Kabulu, które to poważnie komplikują  pożal się boże ewakuację Amerykanów, Afgańczyków i cholera wie kogo jeszcze...??? Bomba wybuchła przy Abbey Gate na międzynarodowym lotnisku Hamid Karzai, oraz kolejna w pobliżu hotelu Baron, który znajduje się w sąsiedztwie Abbey Gate. Bomby zabiły 12 żołnierzy amerykańskich i poważnie zraniły 15 innych. Do ataku przyznała się ISIS. I taki to jest deal z pastuchami, którym bidon podarował cały sprzęt wojskowy tak jakby qrwa na gwiazdkę bożonarodzeniową. Trend jest oczywisty i jasny - widocznie taki był plan. Chyba nikt już nie jest w stanie powstrzymać tej zarazy, ale ludzie sami są sobie winni - i dobrze im tak!

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.