Skocz do zawartości
IGNORED

Marka AVM -- rozpoznawanie, kojarzenie

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od jakiegoś czasu zastanawiam się nad odnowieniem trochę systemu stereo 

czy warto brać AVM evolution A2

jak to jest z jego budową???

można spotkać jak by dwie wersje , którą lepiej brać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AVM v2a.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez amrowek
https://www.audiostereo.pl/topic/154494-marka-avm-rozpoznawanie-kojarzenie/
8 godzin temu, amrowek napisał:

witam

od jakiegoś czasu zastanawiam się nad odnowieniem trochę systemu stereo 

czy warto brać AVM evolution A2

jak to jest z jego budową???

można spotkać jak by dwie wersje , którą lepiej brać

Ukryta Zawartość

AVM v2a.jpg

Miałem swego czasu i byłem bardzo zadowolony. Użytkownicy często pisali o suchości brzmienia, natomiast ja nic podobnego nie stwierdziłem. Jeżeli z nim wszystko OK to brać! Jedynie kwestia ceny 2600 ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yankes

De gustibus non est disputandum

Bardzo zacna, niemiecka marka. Od lat robią bardzo dobry sprzęt, często nowatorski w swoich rozwiązaniach. Bardzo porządnie wykonane klocki. Nie ma lipy. 

Edytowane przez sly30
3 godziny temu, sly30 napisał:

Bardzo zacna, niemiecka marka. Od lat robią bardzo dobry sprzęt, często nowatorski w swoich rozwiązaniach. Bardzo porządnie wykonane klocki. Nie ma lipy. 

Tylko niestety mają już swoje lata, wyświetlacze mogą być wypalone gdyż raczej nie można ich wyłączyć a piloty często atakowane są przez psy...Aukcja aledrogo.

W dniu 24.02.2021 o 19:10, rafal735r napisał:

Opinie o suchości może się wzięły z faktu że A2 ma nieco więcej góry. 

Zapewne masz rację,że góry AVM nie szczędzi. Jednak góra pasma nadal jest kulturalna.

Mi się kojarzy AVM z Devialetem. Czyli nowoczesność, świetne wykonanie i równy dźwięk. Czy suchy? chyba nie, bardziej techniczny i uporządkowany a to nie kiedy ma swoje zalety z niektórymi głośnikami.

8 godzin temu, Yankes napisał:

Tylko niestety mają już swoje lata, wyświetlacze mogą być wypalone gdyż raczej nie można ich wyłączyć a piloty często atakowane są przez psy...Aukcja aledrogo

U mnie ekran działa normalnie. W Burmesterze tez. W AVM ekran wygląda jak w starej Nokii. Raczej nie powinien się wypalić. 

?👈

8 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Mi się kojarzy AVM z Devialetem. Czyli nowoczesność, świetne wykonanie i równy dźwięk. Czy suchy? chyba nie, bardziej techniczny i uporządkowany a to nie kiedy ma swoje zalety z niektórymi głośnikami.

Z tego co mi wiadomo, to niższe modele sprzętów AVM grają neutralnie, równo, dźwiękiem szybkim i rozdzielczym. Ale najwyższe modele z serii Ovation grają cieplej, bardziej gęstym dźwiękiem, z zachowaniem szybkości i rozdzielczości oraz wybitnej holografii 3D z niższych modeli. Mam zamiar przetestować końcówkę mocy Ovation SA 8.3. To hybryda lamp z szybkimi tranzystorami. 

22 minuty temu, sly30 napisał:

Mam zamiar przetestować końcówkę mocy Ovation SA 8.3. To hybryda lamp z szybkimi tranzystorami. 

Tych akurat nie słuchałem, AVM gdzieś słuchałem ale teraz nie pamiętam ktore modele, mam gdzieś zdjęcia
ale hybrydowe T+A dobrze pamiętam bo parę razy ich słuchałem, to szybkie granie jest dobre w połączeniu (z lekko przyciemnionymi tonalnie) kolumnami, szybkość narzuca twardość, brakuje swobody wybrzmień, selektywności dynamiki i cieplej barwy, taniej i jeszcze efektywniej wyjdzie D-klasa bo to podobny kierunek brzmienia
Szczerze, Sylwek wypróbuj cos dobrego na D-klasie, nie tłumi tak najwyższych zakresów jak hybryda

D klasy miałem różne i różnie one grały, ale jakoś nie skradły mego serca. Nie sądzę by hybryda tłumiła wysokie częstotliwości. Tenory to też hybrydy, a grają rewelacyjnie. Posłucham AVM Ovation 8.3 i przekonam się. 

5 godzin temu, rafal735r napisał:

U mnie ekran działa normalnie. W Burmesterze tez. W AVM ekran wygląda jak w starej Nokii. Raczej nie powinien się wypalić. 

Jak to gra z BMN? Gra już od początku skali czy trzeba go wysoko kręcić?

8 godzin temu, sly30 napisał:

Z tego co mi wiadomo, to niższe modele sprzętów AVM grają neutralnie, równo, dźwiękiem szybkim i rozdzielczym. Ale najwyższe modele z serii Ovation grają cieplej, bardziej gęstym dźwiękiem, z zachowaniem szybkości i rozdzielczości oraz wybitnej holografii 3D z niższych modeli. Mam zamiar przetestować końcówkę mocy Ovation SA 8.3. To hybryda lamp z szybkimi tranzystorami. 

OK, daj znać bo sam jestem ciekawy Twoich obiekcji. Choć te tańsze wzmaki też mają fajne opinie w necie.

3 minuty temu, Tonnii99 napisał:

OK, daj znać bo sam jestem ciekawy Twoich obiekcji. Choć te tańsze wzmaki też mają fajne opinie w necie.

Tak, wiem, tylko podobno trochę inną sygnaturę. Sam jestem ciekaw,