Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  351 członków

Sonus Faber Klub
IGNORED

Sonus Faber CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

...słuchałem u siebie Lebena 660p.... spowodował że zainteresowałem się lampą....;-)

Miroslaw1, pierwszy raz słyszałem EA MKI właśnie z nim, mocno zapadł mi ten dźwięk w pamięci, więc wcale się nie dziwię :)

Mam nadzieję że już niedługi uda się go sprawdzić u siebie

----------------------------------------------------

Miroslaw1, pierwszy raz słyszałem EA MKI właśnie z nim, mocno zapadł mi ten dźwięk w pamięci, więc wcale się nie dziwię :)

słuchałem 660p również z pre. Lebena i moim zdaniem chyba lepiej grał a juz na pewno bas był lepszy

Edytowane przez Miroslav1

Squad, a nie myślałeś wypróbować nowego Jadisa 88iS mk.2 ? Miałbyś 2 x 70W mocy a nawet 2 x 90W przy

mocniejszych lampach ? Leben 660 + pre Lebena to podobne koszty.

Witam!

Po Swietach byc moze bede sprzedawal swoje Cremony Auditor. Musze zdecydowac czy zostana one czy VA Mozart ale dopiero w okolicy Swiat bede mogl zrobic bezposrednie porownanie i podjac decyzje. Jesli ktos byl by zainteresowany to prosze na priv

• 2 tygodnie później...

Przeglądajac przed chwilą allegro zobaczyłem cosik takiego:

http://allegro.pl/sonus-faber-olympica-ii-cena-katalogowa-32290-00-z-i5851437025.html

nie wiem co o tym sądzic.....okazja ?

Przeglądajac przed chwilą allegro zobaczyłem cosik takiego:

http://allegro.pl/sonus-faber-olympica-ii-cena-katalogowa-32290-00-z-i5851437025.html

nie wiem co o tym sądzic.....okazja ?

Sklep podobno idzie do likwidacji...mają na stanie to muszą się pozbyć. Miałem okazję kiedyś posłuchać tych kolumn i brzmiały ciekawie...na pewno nie są warte 33 tysięcy ale za 19 tyś to już dużo lepsza relacja cena jakość. Za tyle kupisz Cremona M na rynku wtórnym a tu masz ze sklepu...jak masz taki budżet to może się zainteresuj...ale konkurencja jest spora w okolicach 20 tyś PLN.

Jednak IMO dobra oferta to Elipsy za 32 tyś PLN w Top HIFI...dźwięk i jakość wykonania bardzo dobre.

koledzy tak dla informacji sprzedam SF Liuto kolor black piano.

link

http://allegro.pl/show_item.php?item=5889755746

w razie pytań zapraszam na priwa.

Ładna wersja wykończenia.

Fajna oferta za porządne kolumny. Jak ktoś szuka dobrych podłogówek od SF to trudno będzie znaleźć coś podobnego w tej cenie IMO.

koledzy tak dla informacji sprzedam SF Liuto kolor black piano.

link

http://allegro.pl/show_item.php?item=5889755746

w razie pytań zapraszam na priwa.

Bardzo fajne głośniki w dobrej cenie. Zazdroszc.e koledze takich napędzany rasowymi sprzeciorami. Echhh jak pięknie muzyka plynie

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Tzn. mój kolega w moim mieście takie ma :) i napędza silnym wzmacniaczem lampowym. Pięknie to gra. Tak jak słuchałem trochę kolumn z przedziału 15-18 tys zl (nowe) to nie wiem czy słyszałem bardziej uniwersalniejsze kolumny.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

No fakt, zbieżność imion i zamiłowanie do Sonusów czyli jesteśmy rodzina :)

Chociaż ja dawniej zakochany w Sonus Toy Tower już się wyleczyłem, bo za te same pieniądze kupiłem polskie kolumny Minas Anor i dla mnie o niebo lepiej grające od TT. Miałem fart po prostu, albo upór w przekopywaniu rynku.

Edytowane przez robin102

Koledzy czy ktoś ma do sprzedania Electa Amator I najlepiej razem z podstawkami ,Proszę o info na priv.

Na hifi.pl ktoś chce sprzedać za 13 tyś PLN. Coraz droższe te kolumny. Za dwa lata to chyba z 20 tyś będą krzyczeć;-)

No fakt, zbieżność imion i zamiłowanie do Sonusów czyli jesteśmy rodzina :)

Chociaż ja dawniej zakochany w Sonus Toy Tower już się wyleczyłem, bo za te same pieniądze kupiłem polskie kolumny Minas Anor i dla mnie o niebo lepiej grające od TT. Miałem fart po prostu, albo upór w przekopywaniu rynku.

Toy Tower to jak nazwa wskazuje były zabawki o fajnym wyglądzie... więc nie dziwię się, że jakieś inne kolumny za podobną kasę są dużo lepsze. Seria Toy to był taki trochę zgryw Sonusa...

Czy ktoś wymieniał głośniki w Sonusach? Prawdopodobnie spaliły mi się wysokotonowe w Sonus Faber Venere 3.0. Nie wiem czy jest sens oddawać do serwisu na gwarancję, bo raczej nie przejdzie. Kto w Warszawie zajmuje się takimi naprawami na miejscu u klienta, bo nawet nie mam pudełek i ciężko będzie z wysłaniem do serwisu?

Seria Toy to był taki trochę zgryw Sonusa...

Ja mam śmiałość mieć inne zdanie niż Wy rasowi Sonusowcy. TT słucham bardzo, bardzo często u kumpla z silnym wzmakiem i powiem szczerze, że jest to bardzo uczciwe granie jeśli by takie TT kupić za 4-5 tys zł. Kumpel kupił chyba roczne za 4600zł i to były bardzo dobrze wydane pieniądze. Kolumny wydaje się jako jedne z nielicznych u Sonusa wyprodukowane we Włoszech co można odczytać z tabliczki znamionowe. Inne dzisiejsze Sonusy też tam robią? :) Porządnie zbudowane z dbałością o szczegóły. Przemyślane, na markowych przetwornikach może nie z wyższej półki ale nie śmieciowych jakiś. Mają swój styl w wyglądzie i tak jak każdy producent np. samochodów dużych ma też małe w ofercie taki i Sonus i chwała mu za to ma małe podłogówki do góra 20-22m2 pomieszczeń. Tu sprawdzają się bardzo dobrze pod warunkiem, że ktoś lubi takie równe, bez efekciarstwa granie, nie męczące, bez fajerwerków. Trzeba te kolumny zestawić z cholernie silnym wzmakiem, jasno grającym i jasne kabelki. Niektórym tą równość prezentacji mylić się może , że kolumny są ciemne. Jeśli ktoś lubi iskry na górze i na wysokiej średnicy to rzeczywiście nie dla niego, Obrazić się można co najwyżej na cenę nowych oscylującą nowych około 8 tys zł co jest niestety pomyłką. Choć z drugiej strony za markę, za miejsce produkcji, za snobizm trzeba płacić :) Te TT były często wciskane w zestawach klientom mało obeznanym z lichutkim wzmacniaczem, albo amplitunerami KD no i potem żale i zgrzytanie zębów, a niestety na dole pasma pracuje Perles z ciężką membraną i prądu trzeba ogrom aby go dynamicznie ruszać, a wtedy .......... radocha. Tylko wzmak pokroju kloca typu NAD 370 czy 375 do TT potrzebny

ps.

Tak już na marginesie pytanie do znawców ? co teraz jest sprzedawane pod marką Sonus Faber ? Kto to produkuje i na czyje zlecenie ?

Edytowane przez robin102

Seria najtańsza czyli Venere to Chiny z wyjątkiem nowości Venere S, która jest Made in Italy. Wszystkie pozostałe modele są Made in Italy. A co produkują to można obejrzeć na ich stronie internetowej.

Witam serdecznie,

chciałbym sie pochwalić zakupem Toy Tower i jednocześnie "zapisać" sie do klubu;)

Dodam, ze to najlepsze kolumny jaki miałem.

Tyczy sie to brzmienia i jakości wykonania.

Zasila je Densen b300 i jest sympatycznie.

Pozdrawiam

Super witamy w klubie witamy i pamiętaj kolego jak zacząłeś przygodę z Sonus Faber to zostaniesz do końca swych dni z Sonus Faber ;)

Pozdrawiam i wszystkim klubowiczom DOSIEGO ROKU 2016

Oczywiście z Sonus Faber :)

Witam serdecznie.

Co do zasad klubu i z racji, że piszę tu pierwszy raz chciałbym na samym początku prosić o przyjęcie w szeregi zacnego grona wzdychających do produktów marki Sonus Faber :)

Wyprzedzając pytania odpowiadam, że i ja od wielu lat kalam się tym samym w własnym zaciszu domowym :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.