Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw stereo do 3,5 tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc w wyborze zestawu stereo.

Budżet  3,5 tyś. Będzie to grało w pokoju 10 m2 przy biurku z komputerem, muzyka głownie ze spotify (póki co z telefonu) oraz z komputera.

Muzyka: rock, alternatywna, pop. Zależy mi żeby zestaw grał w miarę równo w każdym paśmie ale z ładnym basem.

Planuję że wzmacniacz to będzie SMSL SA300 do tego kolumny które biorę pod uwagę:

Klipsch RP500M

Klipsch RP-600M ( czy nie będa za duże do takiego pokoju, odległość od głośników ok. 1,5 metra)

KEF Q350

ELAC Debut 2.0 B6.2

Ewentualnie co lepszego w tym budżecie?

Jakie rozwiązanie zastosować zeby słuchać spotfy nie po bluetooth? Chromecast Audio juz niedostepny, może  streamer w stylu np. MusicCast WXAD-10 tylko nie zmieszczę sie w budżecie?

Docelowo chciałbym sterować spotify tabletem żeby widzieć czego słucham...

Troszkę zamieszałem ?

Dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/154793-jaki-zestaw-stereo-do-35-ty%C5%9B/

Weź gdzieś sobie posłuchaj monitorów studyjnych bliskiego pola. Jest sporo porządnych monitorów w tych pieniądzach. Są aktywne więc odpada koszt wzmacniacza. Niektóre modele będą mieć regulację tonalną i wyjście na suba (w 10m2 niekoniecznie ale nie zaszkodzi jeżeli będzie odpowiednio zestrojony). Ja bym w to szedł

Samson RXA6

i mozesz sobie zrobic z jakąs balansowaną elektroniką ... jak do bliskiego pola bardzo dobre, masz odtwarzacz na biurku i nim sterujesz o komputerze zapomniej raczej, sa fajniejsze wyjscia z przenosnej elektroniki ktora kjonczysz w domu to bierzesz w kieszen i masz dalej  pod reką

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Polecam ten wzmacniacz: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Plus najlepsze kolumny używane w cenie ograniczonej budżetem. Np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć,
Jeśli zestaw miałby stanąć na biurku to bardzo dobrym rozwiązaniem byłby Topping MX3, którego połączysz kablem USB z komputerem. Do bezprzewodowej transmisji może posłużyć wbudowany moduł bluetooth lub Audio Pro Link 1 połączony kablem optycznym z MX3. Bardzo dobrze Topping zgrywa się z przestrzennie brzmiącymi KEFami Q350 lub potężniejszymi Polk Audio S20e, które zapewnią mocniejszą podstawę basową. 
Możesz także pomyśleć o monitorach aktywnych takich jak System Audio Saxo 7 Active, które zapewnią mocniejszą podstawę basową, soczystą średnicę oraz delikatną górę. W tym przypadku możesz również wykorzystać Audio Pro Link 1 jako streamer. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

na 10m2 jak najmniejsze kolumienki, jeśli Elac Debut to nie B6.2 a B5.2, zagrają lepiej w tym metrażu. W założonym budżecie oprócz zestawów z Yamahą R-N602 znajdziesz także opcję z typowym wzmacniaczem z Chromecast audio na pokładzie: Nad C338 z takimi Elacami Debut B5.2 to będzie mocny zawodnik. 

Zapraszam do nas na odsłuch i porównasz także z Yamahą.  Alternatywa do tych kolumn, to będzie np PSB Alpha P5 prezentujące bardziej żywy przekaz od w/w Elac. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dzięki za propozycje.

Ta Emotiva BasX TA-100 i NAD 338 raczej odpadają ze względu na gabaryty. Potrzebuję czegoś kompaktowego na biurko.

Czy ten Topping MX3 będzie lepszym rozwiązaniem niż SMSL SA300? Ten SMSL ma bardzo dobre opinie, na papierze jest mocniejszy od Toppinga  +  ma bluetooth 5.0 (taki tez mam w telefonie i moglbym uzywac do spotify do czasu ewentualnego zakupu streamera).

Q21 a ten Audio Pro Link 1 w jaki sposób mozna by polaczyc z SMSL ?

Zastanawiam się czy Smsl lub Topping beda w stanie dobrze napędzić te KEF Q350 ? Dlaczego nikt nie proponuje Klipsha np. RP 600 ? mają zdaje się dużo większą skuteczność od tych KEFów.

Pozdrawiam

SMSL SA300 to prosty wzmacniacz stereo podobny do Topping PA300. W tym przypadku Audio Pro Link 1 musiałbyś podłączyć kablem mini jack - 2x RCA. kabel jest w zestawie. Możesz w takim przypadku zwrócić także uwagę na 2 możliwości takie jak Klipsch Gate lub Yamaha WXAD10 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.