Skocz do zawartości
IGNORED

Igrzyska Olimpijskie

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Ile medali zdobędą reprezentanci Polski na XXXIII Letnich Igrzyskach Olimpijskich?  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile medali zdobędą reprezentanci Polski na XXXIII Letnich Igrzyskach Olimpijskich?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Tadeiro napisał:

Próba wieszania ludziom makaronu na uszach. Co za żenada...

Prezydent Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego (MKOl) Bach właśnie powiedział, że nie mamy naukowych sposobów na identyfikację kobiety. 😂🤣😅

Proszę bardzo, rozwoju ciała w oparciu o męską gospodarkę chromowanami nie da się przeskoczyć:

-----

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Szeremeta jak było do przewidzenia przegrała z facetem

W oczach ludzi inteligentnych jej srebro to oznaka bycia najlepszą wśród kobiet.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ten kobiecy boks w wykonaniu Szeremety to żenada. Poza młócką nie było tam żadnego boksu . Żadnych zasłon , uników . Prymitywna bijatyka.

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ten kobiecy boks w wykonaniu Szeremety to żenada. Poza młócką nie było tam żadnego boksu . Żadnych zasłon , uników . Prymitywna bijatyka.

Niestety, brak pomysłu na przeciwnika. Dopiero na początku 3 rundy pojawiła się solidna garda i skracanie dystansu, a dwie rundy wcześniej próbowała boksowac jak przeciwniczka mając znacznie krótszy zasięg. Jest to dla mnie niezrozumiałe. 

Niestety boksuje się tak jak przeciwnik pozwala.....   🙂

W dniu 10.08.2024 o 08:16, Maju napisał:

pech z Rio de Janeiro (rekord Polski eliminacje, 4 miejsce w finale, 2cm do medalu) się nie powtórzy, już ją na stałe opuścił

Niestety wykrakałem Marii.....było jeszcze gorzej niż tam, w najgorszych snach nie sądziłem że będzie aż tak źle.

Widzę tu różne opinie na temat tego występu.....od racjonalnych (choć ona temu zaprzeczała) że psychicznie tego nie uniosła, po mniej że się mogła "w przedbiegach wystrzelać" jednym rzutem z eliminacji sprzed paru dni.   🙂

14 godzin temu, soundchaser napisał:

nie miała żadnych szans na medal

13 godzin temu, iro III napisał:
14 godzin temu, soundchaser napisał:

Wcześniej nie potwierdzała aspiracji.

Potwierdzała. Ma już srebro olimpijskie. 

A rekord życiowy ponad 72m. 

Dużo dezinformacji....po kolei:

Rzuciła rekord kraju 71,40 m, ale już dawno 9 maja 2021 roku.
Potwierdziła aspiracje nie tylko rzutem z eliminacji ale też na koniec czerwca "na zawodach w Bydgoszczy osiągnęła wynik 63,93 m, co jest jej najlepszym osiągnięciem w tym sezonie, a także nowym rekordem mistrzostw Polski".

To też wystarczyłoby co najmniej do brązowego medalu.

Dziwię się bardzo że ponad miarę nakręceni politycznie wpadkę Marii (tak jak siatkarzom) Dudzie nie przypisali......może nie zauważyli że był na stadionie obecny.   🙂

12 godzin temu, Tadeiro napisał:

Tajwańczyk wszystkie walki z kobietami wygrał 5 - 0. Dobry jest!

Mocno powiedziane.....   🙂
Faktycznie warunkami fizycznymi bardziej przypominała młodzieńca niż pannę, nie nam wnikać jak tam z tym jest naprawdę, nie nam to oceniać.

Na zakończenie walk decydujących o złocie bywa że trener zwycięzcy bierze go na swoje barki i niesie w kierunku szatni.....zauważyliście że w tym przypadku zwyciężczyni nie miała problemów z dźwiganiem trenera?   🙂

11 godzin temu, Tadeiro napisał:

Prezydent Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego (MKOl) Bach właśnie powiedział, że nie mamy naukowych sposobów na identyfikację kobiety.

Co by nie mówić, jak nie interpretować w konkurencjach siłowych mężczyzn jeszcze nigdy nie widziałem faceta którego by z kobietą można pomylić.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

8 minut temu, Maju napisał:

nie rozumiem jak można nie rozumieć że zawodniczka która ma mniejszy zasięg ramion boksuje tak jak jej krótsze ramiona pozwalają.....a pisanie że Szeremeta nie stosowała uników??? Co to ma być??

Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Widać że jesteś laikiem 🙂

Opacznie @Ajothe źle zrozumiałem co napisałeś i już tego co cytujesz nie ma.
Po tym co piszesz sądzę że ty mnie też do końca nie zrozumiałeś.  

Poza tym nie wiedziałem że mam z takim znawcą boksu kobiecego do czynienia.....zwracam honor.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

5 minut temu, Maju napisał:

Opacznie @Ajothe źle zrozumiałem co napisałeś i już tego co cytujesz nie ma.
Po tym co piszesz sądzę że ty mnie też do końca nie zrozumiałeś.  

Poza tym nie wiedziałem że mam z takim znawcą boksu kobiecego do czynienia.....zwracam honor.   🙂

Od dziecka jestem fanem boksu, niestety niczego pozytywnego poza chęcią walki u Juli nie widziałem w finale, ale to nie odbiera gigantycznego sukcesu. 

Jedynie trochę szkoda, że nie miała lepszego przygotowania taktycznego, zarys pomysłu jak walczyć z przeciwnikiem o większym zasiegu pojawił się za późno....

Zdaję sobie sprawę, że krytyka jest źle widziana w takim przypadku, ale swoje powiedziałem 😄

15 minut temu, fan64 napisał:

Pora na podsumowanie,medaluf przywiezo od xxxxx i ciut ciut...jaki stan państwa{ze dychty} taki sportu.

Reprezentacja liczy 211 sportowców. Dorobek medalowy - 1 złoty, 3 srebrne i 5 brązowy. Uśmiechnijcie się! 😄
Ogarnięta wojną totalną Ukraina - 12 medali, w tym 3 złote...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

No i chłop ją zlał. W ramach równouprawnienia 2% osób lgbt zdyskryminowało pozostałe 98%

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

No i chłop ją zlał. W ramach równouprawnienia 2% osób lgbt zdyskryminowało pozostałe 98%

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

41 minut temu, Tadeiro napisał:

Reprezentacja liczy 211 sportowców. Dorobek medalowy - 1 złoty, 3 srebrne i 5 brązowy. Uśmiechnijcie się! 😄
Ogarnięta wojną totalną Ukraina - 12 medali, w tym 3 złote...

Ale mamy znacznie więcej medali niz Ruscy i to jest sukces 

Historyczny

Jeszcze jeden medal jest. Kolarstwo torowe Daria Pikulik - srebro. 

Brawo! 👏👏👏

Ostatni medal olimpijski na kolarskim torze mieliśmy w Monachium ...1972r.

Edytowane przez iro III
2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Ukryta Zawartość

Warto wkleić bo cała prawda o tej anomalii.

"Uporządkujmy raz na zawsze informacje w sprawie "pięściarek" na Igrzyskach Olimpijskich 2024 w Paryżu

Imane Khelif już ma złoty medal w boksie kobiet, a o kolejny złoty medal w innej kategorii wagowej walczyć będzie Lin Yu-Ting. W finale rywalizować będzie z Polką, Julią Szeremetą. Khelif i Yu-Ting to zawodnicy zdyskwalifikowani przez IBA (Międzynarodowe Stowarzyszenie Boksu) w 2023 roku po testach płci, które wykazały, że są mężczyznami.

Po kolei. Czym jest IBA? To Międzynarodowe Stowarzyszenie Boksu założone w 1946 roku, a jego poprzedniczką była FIBA założona w 1920 roku. Zrzesza 198 krajowych związków i stowarzyszeń bokserskich z całego świata, w tym Polski Związek Bokserski, a siedzibę ma w Szwajcarii.

Co więc się wydarzyło? Po wielu skargach ze strony innych zawodników 17 maja 2022 roku przeprowadzono w Sistem Tip Laboratory w Stambule (Turcja) badania Imane Khelif i Lin Yu-Ting. Wykazały one, że nie spełniają kryteriów kwalifikacyjnych do zawodów kobiet. MKOl (Międzynarodowy Komitet Olimpijski) był o tym poinformowany już wtedy, ale nie zareagował. Kolejne badania przeprowadzono w 17 marca 2023 roku przez PathLabs z New Delhi (Indie), a wyniki okazały się identyczne z poprzednimi. Ówczesny sekretarz generalny i dyrektor generalny IBA George Yerolimpos (Grecja) poinformował zawodników o wykluczeniu z Mistrzostw Świata Kobiet w 2023 roku roku, a także przekazano im kopię wyników badań. Decyzję tą zaakceptował 26 marca 2023 roku Zarząd IBA.

Co ważne: wyniki badań nie mogą być opublikowane przez IBA, bo stanowią informację medyczną osób trzecich, która jest chroniona jako dane osobowe. Posiadają je jednak zainteresowane osoby: Imane Khelif, jak i Lin Yu-Ting.

Lin Yu-Ting nie odwołał się od decyzji i badań, stąd uznano ją za wiążącą. Odwołanie złożył Imane Khelif. Sprawa była w marcu i kwietniu 2023 roku ponownie weryfikowana przez Komisję Medyczną IBA z uwzględnieniem dokumentów złożonych przez zawodnika. Po ich zweryfikowaniu w 12 kwietnia 2023 roku utrzymano decyzję, że zawodnik nie kwalifikuje się do udziału w zawodach kobiet. IBA uznała, że osoby z chromosomami XY nie mogą rywalizować w kategorii kobiet, a brak równowagi hormonalnej może zagrażać zdrowiu i życiu innych zawodniczek. Korespondencja w tej sprawie została ponownie przekazana do MKOl w czerwcu 2023 roku, a MKOl potwierdziło jej otrzymanie w dniu 16 czerwca za pośrednictwem dyrektora sportowego MKOl Kita McConnella.

Co mamy z drugiej strony sporu, czyli MKOl?

- Zaprzeczenie, że otrzymali dokumenty od IBA

- Stwierdzenie, że testy zlecane przez IBA były "bezprawne"

- Prezydent MKOl Thomas Bach powiedział: "Mamy dwie pięściarki, które urodziły się kobietami, zostały wychowane jako kobiety, które w swoim paszporcie zaznaczyły kobietę i które przez wiele lat rywalizowały jako kobiety. I to jest jasna definicja kobiety".

Wnioski wyciągnijcie sami. Źródła w załączniku."

Ukryta Zawartość

Juz raz mówiłem,  tylko bojkot pejsbuka może  nas uratować,  to teraz dodam bojkot olimpiady 

Jak się nie zgadzasz to czemu bierzesz w tym udział? 

I tu, widzu,  po co to OGLĄDASZ? 

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Warto wkleić bo cała prawda o tej anomalii.

"Uporządkujmy raz na zawsze informacje w sprawie "pięściarek" na Igrzyskach Olimpijskich 2024 w Paryżu

Imane Khelif już ma złoty medal w boksie kobiet, a o kolejny złoty medal w innej kategorii wagowej walczyć będzie Lin Yu-Ting. W finale rywalizować będzie z Polką, Julią Szeremetą. Khelif i Yu-Ting to zawodnicy zdyskwalifikowani przez IBA (Międzynarodowe Stowarzyszenie Boksu) w 2023 roku po testach płci, które wykazały, że są mężczyznami.

Po kolei. Czym jest IBA? To Międzynarodowe Stowarzyszenie Boksu założone w 1946 roku, a jego poprzedniczką była FIBA założona w 1920 roku. Zrzesza 198 krajowych związków i stowarzyszeń bokserskich z całego świata, w tym Polski Związek Bokserski, a siedzibę ma w Szwajcarii.

Co więc się wydarzyło? Po wielu skargach ze strony innych zawodników 17 maja 2022 roku przeprowadzono w Sistem Tip Laboratory w Stambule (Turcja) badania Imane Khelif i Lin Yu-Ting. Wykazały one, że nie spełniają kryteriów kwalifikacyjnych do zawodów kobiet. MKOl (Międzynarodowy Komitet Olimpijski) był o tym poinformowany już wtedy, ale nie zareagował. Kolejne badania przeprowadzono w 17 marca 2023 roku przez PathLabs z New Delhi (Indie), a wyniki okazały się identyczne z poprzednimi. Ówczesny sekretarz generalny i dyrektor generalny IBA George Yerolimpos (Grecja) poinformował zawodników o wykluczeniu z Mistrzostw Świata Kobiet w 2023 roku roku, a także przekazano im kopię wyników badań. Decyzję tą zaakceptował 26 marca 2023 roku Zarząd IBA.

Co ważne: wyniki badań nie mogą być opublikowane przez IBA, bo stanowią informację medyczną osób trzecich, która jest chroniona jako dane osobowe. Posiadają je jednak zainteresowane osoby: Imane Khelif, jak i Lin Yu-Ting.

Lin Yu-Ting nie odwołał się od decyzji i badań, stąd uznano ją za wiążącą. Odwołanie złożył Imane Khelif. Sprawa była w marcu i kwietniu 2023 roku ponownie weryfikowana przez Komisję Medyczną IBA z uwzględnieniem dokumentów złożonych przez zawodnika. Po ich zweryfikowaniu w 12 kwietnia 2023 roku utrzymano decyzję, że zawodnik nie kwalifikuje się do udziału w zawodach kobiet. IBA uznała, że osoby z chromosomami XY nie mogą rywalizować w kategorii kobiet, a brak równowagi hormonalnej może zagrażać zdrowiu i życiu innych zawodniczek. Korespondencja w tej sprawie została ponownie przekazana do MKOl w czerwcu 2023 roku, a MKOl potwierdziło jej otrzymanie w dniu 16 czerwca za pośrednictwem dyrektora sportowego MKOl Kita McConnella.

Co mamy z drugiej strony sporu, czyli MKOl?

- Zaprzeczenie, że otrzymali dokumenty od IBA

- Stwierdzenie, że testy zlecane przez IBA były "bezprawne"

- Prezydent MKOl Thomas Bach powiedział: "Mamy dwie pięściarki, które urodziły się kobietami, zostały wychowane jako kobiety, które w swoim paszporcie zaznaczyły kobietę i które przez wiele lat rywalizowały jako kobiety. I to jest jasna definicja kobiety".

Wnioski wyciągnijcie sami. Źródła w załączniku."

IBA to ruski ściek, a to że Julia w finale była beznadziejna nic nie zmieni. 

Generalnie w boksie Olimpijskim liczy się technika i punktowanie. 

1 minutę temu, costa brava napisał:

Juz raz mówiłem,  tylko bojkot pejsbuka może  nas uratować,  to teraz dodam bojkot olimpiady 

Jak się nie zgadzasz to czemu bierzesz w tym udział? 

I tu, widzu,  po co to OGLĄDASZ? 

Wam jest niezbędny detoks od internetu, bo ulegacie takim zenującym aferkom jak bezmyślne dzieci 😃

Myślę, że MKOL chciał zrobić na złość federacji IBF i pośrednio putlerowi. Niestety odbyło się to kosztem kilku zawodniczek w dwóch kategoriach wagowych, w tym i niestety naszej bokserki.

2 minuty temu, iro III napisał:

Myślę, że MKOL chciał zrobić na złość federacji IBF i pośrednio putlerowi.

Nie żartuj. Bach? Nie widziałeś poprzednich igrzysk i jak właził organizatorom w... . Putin i dogadany z nim Xi, a między nimi skompromitowany i ciągle kompromitujący się Bach.

Edytowane przez Tadeiro

Achievement unlocked!

13 minut temu, Tadeiro napisał:

Nie widziałeś poprzednich igrzysk i jak właził organizatorom w

Poprzednie były w Japonii, co oni mają do tego?

Poza tym nie twierdzę, że się nie skompromitował teraz, dopuszczając podejrzane "dziewczeta" do walk z dziewczętami. Domyślam się tylko motywów.

Edytowane przez iro III

Fifa uefa mkol pzpn 

Zgnilizna

Zakazują "polityki"na stadionach a sami każą kleczec przed czarnymi

I ludzie nie protestowali 

To teraz mają Premier League na ulicach 

9 minut temu, iro III napisał:

Poprzednie były w Japonii, co oni mają do tego?

Chodziło mi o Soczi i Pekin. Dogadana inwazja na Krym i Ukrainę.

Achievement unlocked!

35 minut temu, iro III napisał:

Myślę, że MKOL chciał zrobić na złość federacji IBF i pośrednio putlerowi. Niestety odbyło się to kosztem kilku zawodniczek w dwóch kategoriach wagowych, w tym i niestety naszej bokserki.

Przecież te zawodniczki mają wiele medali mistrzostw świata, a występowały też w poprzednich olimpiadach. 

Cała ta afera jest sztuczna i skierowana do pożytecznych idiotów. 

Jak kiedyś wystartuje w męskim boksie ( lub innej dyscyplinie) osobopostac z chromosomami XX ale identyfikujacy(a) sie jako mężczyzna,  to uwierzę że oni są tylko głupi a nie oszustami 

Teraz, costa brava napisał:

Jak kiedyś wystartuje w męskim boksie ( lub innej dyscyplinie) osobopostac z chromosomami XX ale identyfikujacy(a) sie jako mężczyzna,  to uwierzę że oni są tylko głupi a nie oszustami 

Pokaż dowód na to, że mają XY. 

Narazie to ruska organizacją pisała p podwyższonym poziomie testosteronu, a tacy jak ty tylko tym żyją przez całą Olimpiadę!!!!

Współczuję, ale z drugiej strony jest to śmieszne. Zamiast się cieszyć i korzystać ze znakomitych sportowych widowisk macie narobione putinowskie siano w głowach i tylko psioczycie na Igrzyska 😃

Inny przykład to Breaking teraz. 

Było 16 zawodniczek prezentujących niesamowity poziom było na co patrzeć, świetne widowisko i muzyka 2 DJów, a jeden to Polak z Krakowa 🙂

Natomiast teraz jakiś przygłup wrzucił skrót prezentując jedną jedyną zawodniczkę 36 letnią, która jako jedyna była słaba i oczywiście stada baranów i idiotów na tej podstawie oceniły poziom i zasadność tej dyscypliny na Olimpiadzie. 

Żenada. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.