Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacnacz ktory przy cichym słuchaniu jest w pełni dynamiczny i nie lampowy i nie klasa A

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Ma_ki napisał:

moim zdaniem celem jest  nagłośnienie pomieszczenia a nie wysterowanie kolum

Zależy jaką sale, 35qm można nagłośnić mini wieżą

12 minut temu, Ma_ki napisał:

Tym co słuchają kabli polecam posłuchać muzyki. Moim zdaniem większa przyjemność. 🙂

Ja tez

2 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Zależy jaką sale, 35qm można nagłośnić mini wieżą

jaką powierzchnię chcesz nagłośnić?

A ja bym powiedzial ze nie powierzchnia jest wazna, tylko odstep sluchacza od zestawow. Siedzac np. 4m od zestawow nie odgrywa roli, czy powierzchnia ma 40qm czy 200qm

Nie „naglasniasz“ powierzchni, „naglasniasz“ sluchacza

Jak chcesz dokładnie to kubatura.

4m od kolumn na otwartej przestrzeni da inny efekt niż 4 m w zamkniętym pokoju 5x5

Nie.

To o czym mowisz to kwestja akustyki pomieszczenia, ktora jest niezalezna od uzytych zestawow glosnikowych i mocy uzytych wzmacniaczy. Wiec pytania o powierzchnie/kubature, ktora chcesz "naglosnic" jako kryterium wyboru zestawow glosnikowych / wzmacniaczy sa malo sensowne. Obojetnie jakie zestawy/wzmacniacze wybierzesz, akustyka sie nie zmieni.   

Co rozumiesz przez "naglosnienie" ?

Edytowane przez xajas
6 godzin temu, xajas napisał:

To o czym mowisz to kwestja akustyki pomieszczenia,

Kubatura też się nie zmienia.

wejdź do małego pomieszczenia wyłożonego wytłaczankami i odpal petardę

Będzie nieźle nagłośnione 🙂

Edytowane przez Ma_ki

hmmmmmmmmmmmm mam nastepce to audia flight fls 9 ( gra jak fls1+4 koncowka + przedw)

spelnia wszystkie parametry jakich szukalem brak moze troche szerokosci sceny ale 

żwawy ale nie przesadnie duzo dynamiki ,scena nie wychodzaca poza kolumny ale tak podana razem z niesamowita  lokalizacja instrumentow + scena w glab  zrekompensowala wszystko srednica nie az tak wypchnieta jak u mnie ale wokal byl blisko namacalny w piatek bede posiadaczem tego klocka 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 2.08.2021 o 21:32, .:Gerard:. napisał:

Myślisz ?

Czytaj 😉

Z takim podejściem, to radio kuchenne z wyjściem głośnikowym tez z nich dźwięk wydobędzie 🙂

Gerard, a może ty załóż jakiś kościół. Prawisz objawienia, jesteś nieomylny, nie dopuszczasz innego zdania, w ogóle to chyba urwałeś się z choinki - w sam raz. Będziesz miał wyznawców i może jeszcze będą ci oddawać swoje majątki, emerytury, itd. Coraz trudniej trawić twoją tu obecność i twoje mądrości, a masz do powiedzenia coś w każdym wątku. Nie jesteś zmęczony? Może włącz sobie jakąś płytę, co?

5 godzin temu, pantagruel napisał:

Gerard, a może ty załóż jakiś kościół. Prawisz objawienia, jesteś nieomylny, nie dopuszczasz innego zdania, w ogóle to chyba urwałeś się z choinki - w sam raz. Będziesz miał wyznawców i może jeszcze będą ci oddawać swoje majątki, emerytury, itd. Coraz trudniej trawić twoją tu obecność i twoje mądrości, a masz do powiedzenia coś w każdym wątku. Nie jesteś zmęczony? Może włącz sobie jakąś płytę, co?

Twoje forum ?
Jak mi się zechce to sobie włączę

Jest opcja Ignoruj, korzystaj

W dniu 4.08.2021 o 19:30, Regenerator napisał:

hmmmmmmmmmmmm mam nastepce to audia flight fls 9 ( gra jak fls1+4 koncowka + przedw)

spelnia wszystkie parametry jakich szukalem brak moze troche szerokosci sceny ale 

żwawy ale nie przesadnie duzo dynamiki ,scena nie wychodzaca poza kolumny ale tak podana razem z niesamowita  lokalizacja instrumentow + scena w glab  zrekompensowala wszystko srednica nie az tak wypchnieta jak u mnie ale wokal byl blisko namacalny w piatek bede posiadaczem tego klocka 

Gratuluję wyboru. Zacna integra. Ciekawe czy faktycznie gra blisko tego co oferuje Fls1+Fls4. Co do szerokości sceny to dzielona Audia nie zauważyłem, żeby miała jakieś ograniczenia, ale to może też kwestia kolumn i pokoju. 

Audia F... jest często sprzedawana w ogłoszenich... Nie wiem ale prawdopodobnie coś nie tak później z tą firmą. Za dużo odsprzedaży. To widać...

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

1 minutę temu, slaaawek napisał:

Audia F... jest często sprzedawana w ogłoszenich... Nie wiem ale prawdopodobnie coś nie tak później z tą firmą. Za dużo odsprzedaży. To widać...

Kolego A gdzie masz te sprzedaże.... sam chcialem kupic uzywke 

Może jakieś linki na poparcie 

3 minuty temu, Regenerator napisał:

Kolego A gdzie masz te sprzedaże.... sam chcialem kupic uzywke 

Może jakieś linki na poparcie 

Olx jeden fls 9 z Suwałk który już sprzedany podpowiedz kolego gdzie te info bo mój kolega chce kupic uzywke ale nie te co jest ich pełno czyli three bo to nie ta liga grania będę wdzieczny

Gość adamnl

(Konto usunięte)
13 minut temu, slaaawek napisał:

Audia F... jest często sprzedawana w ogłoszenich...

O jakim kraju piszesz?

Napiszę o kraju, w którym 20 lat mieszkam. Od stycznia 2021, kiedy zainteresowałem się tą marką/po odsłuchu, trafiłem 2x. FLS 1 + 4 za ok. 7tys euro. Kilka tygodni  stało. 
Właściciel był skłonny „oddać” za 6tys. Nie miałem tyle.

Po wielu tygodniach udało mi się kupić FLS3/wzmocn. plus CD. Sprzedałem/zarezerwowałem dla zainteresowanego.
Teraz obserwuję i czekam na FLS9. Mam nadzieję, że w tym roku się jeszcze pojawi. Oby!

Audia nie ma dystrybutora na NL od kilku lat. Najbliżej Germany. 

26 minut temu, slaaawek napisał:

podlinkuj cos aktualnego?ja swoja audie sprzedalem az na Wegry.

nie moge zrozumiec,po co te prymitywne teksty.

2 godziny temu, tomek7776 napisał:

podlinkuj cos aktualnego?ja swoja audie sprzedalem az na Wegry.

nie moge zrozumiec,po co te prymitywne teksty.

Dziekuje bardzo😃😃😃

Z tej chwili: po wpisaniu w olx Audia Flight znalazło się 5 ofert a w Allegro 2 oferty... A z HiFi giełda 5 ofert. Razem 12. Nie mówię że to kiepska firma. Czytajcie że zrozumieniem

6 godzin temu, adamnl napisał:

O jakim kraju piszesz?

Napiszę o kraju, w którym 20 lat mieszkam. Od stycznia 2021, kiedy zainteresowałem się tą marką/po odsłuchu, trafiłem 2x. FLS 1 + 4 za ok. 7tys euro. Kilka tygodni  stało. 
Właściciel był skłonny „oddać” za 6tys. Nie miałem tyle.

Po wielu tygodniach udało mi się kupić FLS3/wzmocn. plus CD. Sprzedałem/zarezerwowałem dla zainteresowanego.
Teraz obserwuję i czekam na FLS9. Mam nadzieję, że w tym roku się jeszcze pojawi. Oby!

Audia nie ma dystrybutora na NL od kilku lat. Najbliżej Germany. 

Serio mogłeś kupić Fls1+fls4 za 6k euro? To podejrzanie mało. 30 tys zł zakładając, że pre jest gołe to byłaby super okazja

Gość adamnl

(Konto usunięte)
15 minut temu, Arek80 napisał:

Serio mogłeś kupić Fls1+fls4 za 6k euro? To podejrzanie mało. 30 tys zł zakładając, że pre jest gołe to byłaby super okazja

To dla mnie wciąż za dużo było.

Czekam na lampowy set od pana Piotra Bocianek, to także trochę kosztuje.

Staram się żyć w prawdzie. Tak łatwiej😊 Prawie na pewno cena, którą zapamiętałem to była 7250 euro, przy czym właściciel zaznaczył, by proponować od 6250. Ponieważ ogłoszenie „wisiało” ładnych parę tygodni, a ja napisałem maila z kilkoma pytaniami typu „dlaczego sprzedajesz, z czym to gra itp”, to on po kilku dniach odpisał „za 6 tys oddam”. Zestaw paru letni, nowy zdaje się około 14 tysięcy euro, może się mylę.

Arku, koledzy, zerkajcie na marktplaats.nl, można dodać Audia Flight gwiazdką i wtedy będzie przychodził mail/powiadomienie. Dzisiaj pojawił się A klasowy/końcówka Audii, starszy model.

Ja osobiście celuję w integrę FLS9. Mam łatwiej, mogę obejrzeć, posłuchać. Choć z tym ostatnim, to tak dla „dobrego wrażenia, że niby znawca jestem😃

Ja wiem co potrafi Three S i jakie emocje mną targają przy słuchaniu. 

11 minut temu, adamnl napisał:

To dla mnie wciąż za dużo było.

Czekam na lampowy set od pana Piotra Bocianek, to także trochę kosztuje.

Staram się żyć w prawdzie. Tak łatwiej😊 Prawie na pewno cena, którą zapamiętałem to była 7250 euro, przy czym właściciel zaznaczył, by proponować od 6250. Ponieważ ogłoszenie „wisiało” ładnych parę tygodni, a ja napisałem maila z kilkoma pytaniami typu „dlaczego sprzedajesz, z czym to gra itp”, to on po kilku dniach odpisał „za 6 tys oddam”. Zestaw paru letni, nowy zdaje się około 14 tysięcy euro, może się mylę.

Arku, koledzy, zerkajcie na marktplaats.nl, można dodać Audia Flight gwiazdką i wtedy będzie przychodził mail/powiadomienie. Dzisiaj pojawił się A klasowy/końcówka Audii, starszy model.

Ja osobiście celuję w integrę FLS9. Mam łatwiej, mogę obejrzeć, posłuchać. Choć z tym ostatnim, to tak dla „dobrego wrażenia, że niby znawca jestem😃

Ja wiem co potrafi Three S i jakie emocje mną targają przy słuchaniu. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość adamnl

(Konto usunięte)

@Ronaldo9 dziękuję.

Wypas, jak widzę. 

Nie na moją kieszeń. Potrzebuję bez dodatków. I Max 50% ceny nowego to zapłacę, mam już „doświadczenia” i cierpliwość. To kwestia czasu.

W Niemczech sprzedają po 5950€

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez .:Gerard:.
11 godzin temu, adamnl napisał:

@Ronaldo9 dziękuję.

Wypas, jak widzę. 

Nie na moją kieszeń. Potrzebuję bez dodatków. I Max 50% ceny nowego to zapłacę, mam już „doświadczenia” i cierpliwość. To kwestia czasu.

A może  takiego diabełka??.jak dla mnie przy cichm słuchaniu spisywała się idealnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ronaldo9
Gość adamnl

(Konto usunięte)
31 minut temu, Ronaldo9 napisał:

A może  takiego diabełka??

Prawie rok temu byłem na odsłuchach kilku MF/6S/6500/8 seria. Pisałem trochę przy okazji tych, ale i o Custom monitorach z @Marcin Wielgusbardzo życzliwy kolega o wysokiej kulturze wypowiedzi, żałuję, że nie znam osobiście.

Prawie się już zdecydowałem, ale pojawił się pomysł z „lampą”

”lampa” prawie już jest, natomiast do słuchania tak na „krótko”, trochę w tle, trochę muzyki pop, dance do potańczenia, trochę w gorące miesiące zdecydowałem się na Audia, model 9. Używka, może być trochę „przechodzona”😃, do Max 3 tys euro. 
 Trochę to tak wyglada, jakbym układy z dystrybutorem miał, ponieważ często o tej marce piszę, jednak z ręką na sercu - dla mnie po Gato150/250, nadszedł czas na dużą dawkę barwy, na inne spojrzenie na zakres niskich zakresów, na brzmienie czyste i klarowne całego pasma.

Gość

(Konto usunięte)
19 godzin temu, Regenerator napisał:

Jak ktoś potrzebuje nowego fls 9 za ok 20000 piszcie na priva i podajcie swój tel 

O! Już sprzedajesz tę nową integrę? Co jest nie tak? W nawiązaniu do rozmowy powyżej, w czerwcu miałem u siebie końcówkę audii fls 4, którą chciałem kupić. Wtedy były w Polsce dwie identyczne (i na gwarancji jeszcze) na sprzedaż. Dzięki uprzejmości sprzedającego, mogłem ją po około dwóch tygodniach zwrócić. I zwróciłem. Po początkowym zachwycie nawet, zaczęła mnie nużyć swoją manierą grania (bo taką ma). Przede wszystkim ma przesunięte całe pasmo w górę, przez co bas - chociaż bardzo energetyczny, trochę punktowy i suchawy - nie dawał podparcia średnicy. Stąd wokale zupełnie zmieniły ton. Aż mnie to zdziwiło, jak brzmią głosy niektórych wykonawców, wreszcie, jak dla mnie, za jasna góra. Być może w zestawieniu z firmowym pre. jest odpowiednia synergia. Z moim, lampowym manleya, powstał efekt, jak opisałem. Też zwróciłem uwagę na to, że dość dużo jak na stosunkowo nową markę na naszym rynku ofert odsprzedaży - i to egzemplarzy na gwarancji.

dlatego tez juz wczesniej wspomnialem,ze to swietna firma,lecz BAT zagral jeszcze lepiej,tak z 1,5 klasy wyzej.

przestrzen,muzykalnosc,bas na zupelnie innym poziomie.

I tak jak wcześniej pisałem: Audia Flight często znajduje się w ogłoszeniach o sprzedaży

Ja jestem z mojej Audi bardzo zadowolony i z całą pewnością to najlepszy dźwięk jaki u siebie miałem. Z Mezzo Utopiami i gramofonem jako źródło jest wręcz spektakularnie i subtelnie, elegancko zarazem. Choć tu pewnie też Utopie i wysokiej klasy tor analogowy robi swoje. Natomiast przesiadłem się z dzielonego BATa i choć bardzo go lubiłem i nadal ciepło wspominam to Audia dała mi spory progres w zasadzie w każdym zakresie. Nie słyszałem jednak żadnego innego produktu Audi niż mój Fls 4+ Fls1. Wierzę za to, że ta końcówka mogła nie przypaść do gustu komuś, bo po pierwsze każdy lubi co innego i oczekuje czego innego, a po drugie mi też chwilę zajęło zanim usłyszałem to czego szukałem. Przede wszystkim pre jest kluczowe, po drugie przewody, w zasadzie na każdy. A co do sprzedaży to nie wiem czy w tym coś dziwnego. Ja swoją też na pewno kiedyś wystawię ma sprzedaż tak jak i pewnie kolumny, które dziś wręcz kocham. To po prostu takie hobby i mam listę sprzętów, które chcę kiedyś u siebie mieć. Także rozumiem, że nie wszystkim wszystko musi się podobać, ale żeby zaraz takie teorie spiskowe, że coś z firmą jest nie tak, to już nie bardzo moja bajka. Pozdrawiam. 

P.S. Zresztą pewnie da się ze mną umówić i wpaść w odwiedziny, żeby sprawdzić na własne uszy czy faktycznie to taki ósmy cud świata czy jednak nic specjalnego.

• Pokaż nowe odpowiedzi