Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, Tomaszdaniel napisał:

W Rzeszowie na ul. Podkarpackiej duży wybór i nawet po kilka sztuk prawie każdego tytułu. Kupiłem Claptona, ładnie wydane, gruba książeczka no i gra to wyśmienicie.

Mam w ogóle wrażenie, że Rzeszów całkiem nieźle wypada płytowo w takich sklepach. Sam dorwałem może z pół dyskografii Dire Straits'ów, Moody Blues'ów, do tego Rammstein, Claptony... Dobrze wiedzieć, że wciąż ma się to dobrze 🙂 Zdecydowałeś się na coś jeszcze poza Claptonem?

Godzinę temu, iFi Audio napisał:

Mam w ogóle wrażenie, że Rzeszów całkiem nieźle wypada płytowo w takich sklepach. Sam dorwałem może z pół dyskografii Dire Straits'ów, Moody Blues'ów, do tego Rammstein, Claptony... Dobrze wiedzieć, że wciąż ma się to dobrze 🙂 Zdecydowałeś się na coś jeszcze poza Claptonem?

Nowy Vangelis - Nocturne , ale jestem rozczarowany, jakoś mnie nie porwała ta płyta. Może za następnym razem jak to zagram będzie lepiej.

Godzinę temu, KALIBER napisał:

Kurna , ja zbyt wiele  lat słuchałem Claptona innego Knopflera ,

nuda usypiam  , ja już nie daje rady .🥱🙂

Zapuść coś Slayera to odżyjesz 😜...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

8 minut temu, cortes napisał:

Zapuść coś Slayera to odżyjesz 😜...

No jakby inaczej 😊

Nawiązałem do Claptona bo chłopaki kupują i gadają , a mnie już żadne nowe okładki nie skuszą .

Nuda Panie , nuda .😴

Pozdrówko !

KALIBER vel rydz .

Clapton z CD rzeczywiście nuda, co innego z obrazem. Mam wrażenie że to CD to odpad poprodukcyjny. Nie bardzo rozumiem też zachwyty nad "audiofilskością" tego wydania. Mam wiele płyt, które brzmią dużo bardziej "audiofilsko".

3 godziny temu, Tomaszdaniel napisał:

Nowy Vangelis - Nocturne , ale jestem rozczarowany, jakoś mnie nie porwała ta płyta. Może za następnym razem jak to zagram będzie lepiej.

Już nie taki nowy . Nocturny mają usypiać, a nie porywać 😴

Niewątpliwie ostatni . RIP Vangelis.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

9 godzin temu, przmor napisał:

Clapton z CD rzeczywiście nuda, co innego z obrazem. Mam wrażenie że to CD to odpad poprodukcyjny. Nie bardzo rozumiem też zachwyty nad "audiofilskością" tego wydania. Mam wiele płyt, które brzmią dużo bardziej "audiofilsko".

Podaj przykład,plis.

Dziś wybrałem się do Biedronki , myślę sobie , Siesty Kydryńskiego sobie zafunduję !

Wchodzę i nie wierzę , ani jednej sztuki .

Pierwszy raz się zdarzyło że nie dostarczono płyt .😬

Edytowane przez KALIBER

KALIBER vel rydz .

20 godzin temu, Tomaszdaniel napisał:

Tak bywa, zdarza się, że trzeba kilka razy coś odsłuchać zanim zacznie się podobać 🙂 Ja mam nadzieję dorwać gdzieś tanio soundtrack z Blade Runnera jeśli o Vangelisa chodzi. Jak dla mnie być może top 3 soundtracków z filmów ogółem.

Byłem wczoraj w Biedronce i płyty są ale nic ciekawego. Może to co lepsze już wykupione bo pudełko w połowie tylko wypełnione płytami.

A zastanawia mnie czy we wszystkich sklepach w kraju jest ten sam rzut czy różnią się? 

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

13 godzin temu, iFi Audio napisał:

Ja mam nadzieję dorwać gdzieś tanio soundtrack z Blade Runnera jeśli o Vangelisa chodzi

Nie wiem czy "tanio" jest w tym przypadku słuszną drogą, gdyż  "dorwać" podstawowe,  jednopłytowe wydanie Blade Runnera to tak, jakby mieć "nic", wobec wydania 3CD.

58 minut temu, iro III napisał:

Nie wiem czy "tanio" jest w tym przypadku słuszną drogą, gdyż  "dorwać" podstawowe,  jednopłytowe wydanie Blade Runnera to tak, jakby mieć "nic", wobec wydania 3CD.

"Nic" to się ma, jak się nie ma wydania Audio Fidelity😁

9 godzin temu, Adasza napisał:

A pozostałe z tego top 3, z ciekawości? 🙂

Poza pierwszym Blade Runnerem, mocno chwyciły za serce soundtracki z American Beauty i Apocalypse Now. Moim zdaniem są idealnie skompilowane pod tematykę tych filmów i doskonale oddają ich ogólny klimat 🙂

W dniu 23.07.2021 o 19:12, marek-1969 napisał:

Jest okresowo gorący temat " vinyle z Biedronki " więc dlaczego nie podzielić się doświadczeniami z kupowania promocyjnych płyt CD w tej sieci .

Kupiłem dzisiaj Massive Attack " Mezzanine"

De gustibus non est disputandum

Mi przy wtorkowych zakupach udało se kupić.

Dopiero teraz słucham , zaczynam od Hansa i pierwsze utwory z Gladiatora super. 

Pozdrawiam i miłego weekendu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

41 minut temu, jarekb napisał:

A u mnie nie ma płyt  , trzeba jechać do miasta 🙂

Ja właśnie mieszkam na wsi. Większość CDków mojej stonce to jakieś pseudo hitsy i polówki.

P.S. Hans przepięknie zrealizowany. Dobrze się słucha.

P.S.2 Dzisiejsze granie to połączenie nowych CD z biedronki plus nowe/ używane paczki.

Trochę pojeździłem po okolicy i udało się kupić.

U mnie też dominowały te wszystkie Bravo Hits i inny chłam. W jednym sklepie dorwałem Dire Straits - Love Over Gold. Klasyk, który jeszcze w erze kaset miałem. Remastered, da się tego słuchać. Bardzo fajnie zrealizowana dźwiękowo Massive Attack - Mezzanine. Również w pewnych kręgach kultowa płyta, materiał wielokrotnie wykorzystywany do reklam czy w filmach, choćby Matrix. No i wziąłem jeszcz B.B. Kinga - dwupłytowy album i tu jest najgorzej. Owszem, puścić sobie w tle to daje radę, ale gdy ktoś chce strzyc uszami, zachwycać się surowością gitary to niestety, słabo trochę nagrane. No i tyle moich zakupów w tej edycji. Jeszcze miałem ochotę na Sinatrę, ale w sumie to mam te utwory już na innych jego płytach więc odpuściłem, reszta mnie nie interesowała.

Godzinę temu, zipi napisał:

Trochę pojeździłem po okolicy i udało się kupić.

Kiedyś były nawet te trudno dostępne stały i stały  , teraz chyba  nie zamawiają żadnych bo się nie sprzedawało ? 

51 minut temu, jarekb napisał:

Kiedyś były nawet te trudno dostępne stały i stały  , teraz chyba  nie zamawiają żadnych bo się nie sprzedawało ? 

Nie wiem szczerze mówią/pisząc. Kiedyś sporo kupiłem płyt winylowych i CD. Teraz jak przypadkiem wejdę i coś mnie zainteresuje to kupie. Patrząc z perspektywy czasu i późniejszych edycji płyt winylowych trochę żałuje, że w tamtym czasie nie kupiłem. Teraz widząc, że z CD może być cekawa pozycja warta uwagi po prostu kupuje.

P.S. Eric rzeczywiście gra fantastycznie, dobrze zrealizowany album nie odbiega od dużo droższych wydań które posiadam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przypadkowo rzuciło mnie do Radzynia Podlaskiego.

I faktycznie, w Biedronce kilkadziesiąt płytek z tego nowego rzutu. Niestety, większość to jakieś składanki disco etc. 
Ciekawszych płyt było może z 6. Niestety, albo już je mam zakupione, albo niezbyt mi pasowały.

Zamiast tego kupiłem sobie w sklepiku Greenwich

Ukryta Zawartość

używanego Milesa Daviesa „Kind of Blue” za 3 funty. Lekko porysowany, to fakt.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, TAtomicus napisał:

Zamiast tego kupiłem sobie w sklepiku Greenwich

Ukryta Zawartość

Oj, brakuje u nas w Polsce takich sklepów z używanymi CD/LP. To fajne miejsca gdzie można zamienić swoje płyty na inne z dopłatą oczywiście, sprzedać swoje używane tytuły czy choćby pobuszować wśród półek.
Pamiętam, że podobne miejsce typu kup/sprzedaj/zamień było kiedyś w Katowicach w obskurnej suterenie starej kamienicy na ulicy 3-go Maja - jeszcze przed przebudową dworca schodziło się estakadą na 3-go maja i kierowało się w lewo.
Potem gdzieś to przenieśli a potem chyba już zniknęło.

Jak znacie sklepy/sklepiki typu kup/sprzedaj/zamień to napiszcie. 

Ukryta Zawartość

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

8 minut temu, yayacek napisał:

Oj, brakuje u nas w Polsce takich sklepów z używanymi CD/LP. To fajne miejsca gdzie można zamienić swoje płyty na inne z dopłatą oczywiście, sprzedać swoje używane tytuły czy choćby pobuszować wśród półek.
Pamiętam, że podobne miejsce typu kup/sprzedaj/zamień było kiedyś w Katowicach w obskurnej suterenie starej kamienicy na ulicy 3-go Maja - jeszcze przed przebudową dworca schodziło się estakadą na 3-go maja i kierowało się w lewo.
Potem gdzieś to przenieśli a potem chyba już zniknęło.

Jak znacie sklepy/sklepiki typu kup/sprzedaj/zamień to napiszcie. 

Antykwariat płytowy Muzant w Warszawie przy Wareckiej. Kiedyś także Digital przy Al. Jerozolimskich zajmował się taką działalnością, ale kiedy to było? Jeszcze w latach 90’tych. Brakuje teraz takich sklepów.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

• Pokaż nowe odpowiedzi