Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, tedi02 napisał:

A ty wiesz co to jest wtyczka 🤣 jak ci się nudzi ,podlub sobie w nosie ,nie usiłuj za wszelką cenę rozbawiać piszących w temacie ,marnie ci idzie  , Jak nie znasz tematu ,nie trolluj.

myślę że lepiej ignorować , są osoby , które negują wszystko [trollują], od jakości nośników audio po kable i wtyki . apropo wtyków ,- kabel jest najważniejszy , wtyki to dodatek też istotny , ale najważniejsze to prawdziwa [nie chińska]miedź i cierpliwość ok 200 godz. moim zdaniem furutech nie jest jakimś wielkim faworytem a cena  nieadekwatna

Edytowane przez krzystekov
9 godzin temu, rafa napisał:

Wattgate Rh

Dlatego nie wiem, czy nie użyłbym tych właśnie z Landrynką. 

P.S.

Znam je bdb, niestety nie znam 50 NCF.

Pytanie, czy prawie 3x droższe za komplet NCFy dają przy RH wymierną 3 krotną różnicę wartą dołożenia kasy ?

Nie sądzę, mówiąc szczerze.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

3 minuty temu, sir.jax napisał:

Pytanie, czy prawie 3x droższe za komplet NCFy dają przy RH wymierną 3 krotną różnicę wartą dołożenia kasy ?

wtyki nigdy ci nie dadzą 3 krotnej różnicy , to są niuanse przy szlifowaniu systemu a nie decydujący element w torze

3 minuty temu, sir.jax napisał:

Już tyle lat w hobby, to chyba wiesz ze to tak nie działa i najwięcej się płaci za te ostatnie parę procent przyrostu jakości. To tak jakby powiedzieć, że ten kabel z recenzji jest 10x lepszy od landryny, bo taka jest mniej więcej różnica w cenie. Wiadomo, że to absurd. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Albo takie kwiatki mistrza Paculy 

'W przypadku kabli głośnikowych potrzebny jest jednak odpowiednio duży przekrój sumaryczny kabli – stąd tak duża szerokość kabli Ramses SC. Inaczej niż konkurencja Thomas-Michael nie stosuje jako dielektryka Teflonu, który w jego rozumieniu odpowiedzialny jest za zafałszowane brzmienie wielu innych kabli. Stosuje wyłącznie naturalne materiały – niestety nie wiadomo jakie, można zgadywać, że jedwab i papier, ale pewności nie ma. Powoduje to jednak znaczące podniesienie ceny końcowej, wynikające z niezwykłej czasochłonności procesu produkcyjnego. Układ „taśmowy” powoduje drastyczne zmniejszenie pojemności, zwiększa jednak indukcyjność, należy więc sprawdzić, czy nasz wzmacniacz jest przygotowany na tego typu obciążenie.'

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...okazalo sie ze kable mialy pojemnosc 900pf/ metr i powodowaly wylaczanie Gryphona Diablo 

Ukryta Zawartość

26 minut temu, krzystekov napisał:

wtyki nigdy ci nie dadzą 3 krotnej różnicy , to są niuanse przy szlifowaniu systemu a nie decydujący element w torze

Hmmmm ....

Potrafią sknocić, jak i wyciągnąć najlepsze cechy kabla.

Moim zdaniem w wielu przypadkach determinują to co uslyszysz dzięki danemu kabelkowi.

Dla tych kilku niuansów warto płacić za parę wtyków ponad 3 tys?

No nie wiem nie wiem...😉

Edytowane przez sir.jax

8 minut temu, sir.jax napisał:

Hmmmm ....

Potrafią sknocić, jak i wyciągnąć najlepsze cechy kabla.

Moim zdaniem w wielu przypadkach determinują to co uslyszysz dzięki danemu kabelkowi.

zgadzam się z tobą , ale 3 krotnie to myślę że gruba przesada , w tym przypadku kabel byłby determinowany na rzecz wtyków , a to do przyjęcia nie jest. 

Edytowane przez krzystekov
9 godzin temu, tedi02 napisał:

Ja bym zapytał czy są gorsze w tej cenie .

Z pewnością IEGO 8095 ,srebro rodowane

Sugerujesz ze IEGO8095 jest gorsze w tej cenie? 

Hmmm mam wtyk IEC IEGO i przede wszystkim jest sporo tanszy od furu ncf... Czy gorszy? Nie wiem bo nie mam ncfa

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

8 minut temu, krzystekov napisał:

zgadzam się z tobą , ale 3 krotnie to myślę że gruba przesada 

Potrafią sknocić aż miło, natrzaskałem się kiedyś jednego i tego samego kabla na różnych parach wtyków, to był moment kiedy dotarło do mnie, jak duże znaczenie mają wtyki i to jak zostały w nim kable zaprawione.

Edytowane przez sir.jax

5 minut temu, sir.jax napisał:

Potrafią sknocić aż miło, natrzaskałem się kiedyś jednego i tego samego kabla na różnych parach wtyków, to był moment kiedy dotarło do mnie, jak duże znaczenie mają wtyki i to jak zostały w nim kable zaprawione.

wszystko ma znaczenie , ale myślę że podstawa to jakość , gdzie niewielkie różnice się zacierają . gniazdo w ścianie tez ma znaczenie , o czym ostatnio diametralnie się przekonałem

3 godziny temu, sir.jax napisał:

P.S.

Żeby nie było ten tego tam. Ktoś te 50-tki musi mieć. Więc u mnie są😁

9 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Sugerujesz ze IEGO8095 jest gorsze w tej cenie? 

Hmmm mam wtyk IEC IEGO i przede wszystkim jest sporo tanszy od furu ncf... Czy gorszy? Nie wiem bo nie mam ncfa

Źle to napisałem , oczywiście IEGO jest zdecydowanie lepszy , ale wygląd ,marketing furutecha robi wrażenie 😁

Myślę że zdecydowana większość użytkowników kupuje wtyki furutecha sugerując się marka ,wyglądem ,i opiniami innych posiadaczy .nie mając porównania z produktami innych firm.Dla mnie są stanowczo za drogie , seria ncf to nieporozumienie.

11 godzin temu, sir.jax napisał:

Można rozmagnesować coś, co jest niemagnetyczne ? 😂

Aby było bardziej muzykalne?

No, niestety to jest konieczność. 🤣

1 godzinę temu, iro III napisał:

Aby było bardziej muzykalne?

No, niestety to jest konieczność. 🤣

Trollu ,nudzi ci się ?  Masz coś w temacie do dodania ?

27 minut temu, tedi02 napisał:

Trollu ,nudzi ci się ?  Masz coś w temacie do dodania ?

Nie wiem jak "Troll", nie znam, natomiast w tej chwili czuję się zainspirowany i zajęty rozmagnesowywaniem miedzi...

Gdy tylko zakończę ten proces zbadam (Uwaga!!!) drugi koniec sieciówki. 

Uważam bowiem, że ta druga wtyczka/gniazdo  (z drugiej strony sieciówki, no, ta wtykana w gniazdo IEC w urządzeniu) jest niesłusznie pomijana.

Nie pamiętam by ktokolwiek kiedykolwiek zajmował tym, jakie tam w tym plastiku są te blaszki? Miedziane, rodowane, rozmagnetyzowywane, krio-gwałcone?

To, że są mało widoczne, nie znaczy, że mniej ważne!

Wszyscy macają, głaskają i "słuchają" wtyczki, bolce, a ta druga to już nie ważna jest?

No to jak to z nią jest?

Edytowane przez iro III
13 godzin temu, sir.jax napisał:

Mialem krotka mozliwosc ich przetestowania. Glowne zalety to wieksze napowietrzenie sceny i ogolna jej wielkosc w porownaniu do innych wtykow.

Generalnie wszystkie NCF ida w tym kierunku, tylko 50 idzie najdalej. Za to barwy sa takie nie do konca przekonujace, troche suche.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

8 minut temu, rafa napisał:

Mialem krotka mozliwosc ich przetestowania. Glowne zalety to wieksze napowietrzenie sceny i ogolna jej wielkosc w porownaniu do innych wtykow.

Generalnie wszystkie NCF ida w tym kierunku, tylko 50 idzie najdalej. Za to barwy sa takie nie do konca przekonujace, troche suche.

no niestety , wysoka cena nie zawsze jest wyznacznikiem[ale jakość musi być] , coś za coś , myślę ze złoty środek to wiele poszukiwań , nawet wtyków , nie mówiąc o kablach

26 minut temu, iro III napisał:

Nie wiem jak "Troll", nie znam, natomiast w tej chwili czuję się zainspirowany i zajęty rozmagnesowywaniem miedzi...

Gdy tylko zakończę ten proces zbadam (Uwaga!!!) drugi koniec sieciówki. 

Uważam bowiem, że ta druga wtyczka/gniazdo  (z drugiej strony sieciówki, no, ta wtykana w gniazdo IEC w urządzeniu) jest niesłusznie pomijana.

Nie pamiętam by ktokolwiek kiedykolwiek zajmował tym, jakie tam w tym plastiku są te blaszki? Miedziane, rodowane, rozmagnetyzowywane, krio-gwałcone?

To, że są mało widoczne, nie znaczy, że mniej ważne!

Wszyscy macają, głaskają i "słuchają" wtyczki, bolce, a ta druga to już nie ważna jest?

No to jak to z nią jest?

Może nie lubią dziurek, wolą bolce? :O

.

3 godziny temu, tedi02 napisał:

Źle to napisałem , oczywiście IEGO jest zdecydowanie lepszy , ale wygląd ,marketing furutecha robi wrażenie 😁

Myślę że zdecydowana większość użytkowników kupuje wtyki furutecha sugerując się marka ,wyglądem ,i opiniami innych posiadaczy .nie mając porównania z produktami innych firm.Dla mnie są stanowczo za drogie , seria ncf to nieporozumienie.

Z drugiej strony patrzac, wtyk schuko IEGO8095 jest jeszcze drozszy niz 50-tki furu. Niby jest ze srebra ten IeGO... 

W kazdym badz razie, jak zalozylem tymczasowo IEC z tej samej seri 8095 na oyaide black mamba, to pierwsze chwile byly fenomenalne, dzwiek przestrzenny, analogowy, swietna separacja, detal. Wszystko pasowalo. Po czasie sluch sie juz zaadoptowal i efekt wow minal. Pewnie gdybym wypial ten wtyk z kabla i zalozyl cos innego poczulbym jego brak. 

Chcialbym kupic schuko ale cena mnie odstrasza. Zastanawiam sie czy nie wziac w takim wypadku tego wattgata co @rafa go chwali. 

Przy okazji to o tego RH chodzi? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

17 godzin temu, sir.jax napisał:

Mnie najbardziej urzeka to co bazgroli recenzent, to level hard Pacula.

cyt.

"Wszystkie ich metalowe elementy wykonano z niemagnetycznych materiałów (miedź OCC) powlekanych warstwą rodu i poddanych procesowi Alpha (rozmagnesowanie i obróbka kriogeniczna)."

No szqrwa, rozmagnesowanie niemagnetyczycznych elementów ? 

Jprdl 🤦‍♂️

Można rozmagnesować coś, co jest niemagnetyczne ? 😂

No da radę jak się weźmie cały produkt, np. śrubki skręcające wtyczki które p. w podróbkach są magnetyczne....

W dniu 16.04.2025 o 05:20, babatular napisał:

Ukryta Zawartość

Najlepsza jest cena i te prace badawcze. W dodatku kabel wygląda jak zrobiony w piwnicy domoroslego majsterkowicza.  Za te 60k zł pan producent może by chociaż jakieś swoje wtyki opracował - a tak to najprostsze, banalne rozwiązanie w postaci Furutecha z RCMu. O 'oplocoe" z allegro na kabelku w cenie nowego autka nie wspominając. 

Babol na stronie to Ci nie przeszkadza?

W dniu 16.04.2025 o 09:39, rafa napisał:

Wattgate Rh

P.S.

Wattgate nie użył bym z Landryną, w ogóle nie użył bym Landryny... jeśli dążymy do neutralności przekazu

17 godzin temu, marynarz80 napisał:

...okazalo sie ze kable mialy pojemnosc 900pf/ metr i powodowaly wylaczanie Gryphona Diablo 

No popatrzcie jaki słaby zawodnik mimo takiej nazwy....

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

3 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Przy okazji to o tego RH chodzi? 

Ukryta Zawartość

Tak, ten lub tez wersja EVO.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

4 godziny temu, rafa napisał:

Barwy zależą od podpiętego kabla, NCF-y to po prostu wyciągają!

Może zrezygnuj  z dodatków srebra i daj coś więcej z miedzi niż 4N

4 godziny temu, iro III napisał:

Ona domaga się waszej uwagi!

Ukryta Zawartość

Mam polecam do.... radyjka kuchennego! jak upaćka się mąką z jajkami to nie żal

4 godziny temu, iro III napisał:

Zaczynasz od d... może najpierw oczyść miedż do 8N wtedy nie będziesz miał co w miedzi rozmagnetyzować bo po rozmagnetyzowaniu i tak za jakiś czas ci się pięknie taka licha miedź z powrotem namagnetyzuje

Ukryta Zawartość

10 minut temu, ASURA napisał:

Mam polecam do.... radyjka kuchennego! jak upaćka się mąką z jajkami to nie żal

To jest poglądowe zdjęcie, tak byś wiedział, o którą stronę sieciówki chodzi.

Ty...nawet tego nie wiesz...

...więc nie trolluj poważnego tematu!

13 minut temu, ASURA napisał:

Może zrezygnuj  z dodatków srebra i daj coś więcej z miedzi niż 4N

Jak już dasz, "coś więcej" do tej z bolcami, dasz też do tej drugiej (co to myślałeś, że można ją zapaćkać mąką)? Czy ona zupełnie nieistotna dla "muzykalności" jest?

5 minut temu, iro III napisał:

o jest poglądowe zdjęcie, tak byś wiedział, o którą stronę sieciówki chodzi.

Ty...nawet tego nie wiesz...

...więc nie trolluj poważnego tematu!

Ty nawet nie wiesz którą mąką-którego producenta upaćkane i jajkami od czyich kur taka wtyczka w święta będzie najlepiej grała...

No tak, jak można się było spodziewać - merytoryczne ZERO.

Hej - słyszący HajEnd sieciówki!

Czy nie przeszkadza Wam troll "asura" tekstami jajcarsko-mącznymi w takim temacie!

Ktoś już tego trolla zgłosił?

Godzinę temu, ASURA napisał:

Babol na stronie to Ci nie przeszkadza?

tzn.?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

1 minutę temu, babatular napisał:

tzn.?

Ale co ja będę krytykującemu fachowcowi? tłumaczył...

13 minut temu, ASURA napisał:

Ale co ja będę krytykującemu fachowcowi? tłumaczył...

To po co stukasz  bez sensu w klawiature

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Godzinę temu, iro III napisał:

No tak, jak można się było spodziewać - merytoryczne ZERO.

Hej - słyszący HajEnd sieciówki!

Czy nie przeszkadza Wam troll "asura" tekstami jajcarsko-mącznymi w takim temacie!

Ktoś już tego trolla zgłosił?

Merytoryczne ZERO to jesteś ty od kiedy pojawiłeś się na forum ,nie zauważyłeś ? Nie dotarło do ciebie co inni o tobie piszą 🤣

Masz coś do dodania w tym wątku ?

• Pokaż nowe odpowiedzi