Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomóżcie!

Wiem, że odpowiedź na moje pytanie znalazłaby się w tym temacie, ale 60 stron to co najmniej 3 dni czytania. Chcę kupić porządne źródło tzn. coś starego ale z najwyższej półki. Wcześniej miałem Yamahę CD-s700 i nie słyszałem różnicy między moim obecnym dvd, które to ma z 10 lat i zostało kupione za bagatela 300 zł. Różnic dźwiękowych, bo oczywiście inne aspekty jak odczytywanie płyt, głośność pracy to bez porównania. W związku z powyższym mam pytania:

1. Czy do 1000zł można kupić jakiś starszy model z wysokiej półki. Tak, żeby w końcu udowodnił różnicę w źródle?

2. Jeżeli tak to co kupić?

Witam. Panowie posiadam marantza cd63 mkII ki który będzie używany głównie jako transport prawdopodobnie do pioneera n70 i czasami jako cd ,proszę mi powiedzieć czy warto wydać z 2 lub 3 stówy na mały mod i co warto zrobić . Ktoś na Śląsku robi takie mody ?

Nie słyszałem żeby ktoś modowal CD, który ma pracować jako transport.

Mi chodzi tylko o delikatny mod ,szybkie diody prostownicze,niskoszumowy stabilizator ,wymiana kondensatorów zasilania i może w torze cyfrowym ...raf powiedz dlaczego uważasz że nie warto,pewnie masz to poparte jakimś doświadczeniem.

1. Czy do 1000zł można kupić jakiś starszy model z wysokiej półki. Tak, żeby w końcu udowodnił różnicę w źródle?

2. Jeżeli tak to co kupić?

Proponuję polować na Yamaha CDX 1060 powinieneś dostać w cenie do 1000 - zdecydowanie porządny CD.

Myślę ,że modele 1030,1050 też nie byłyby błędem ,ale tych nie miałem ,więc obiektywnie nie polecę.

Edytowane przez matoole

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

• 4 tygodnie później...

Cześć,

Mam pytanie na temat CD player.

Posiadam przedwzmacniacz forte f44 (treshold) i końcówkę mocy tez forte (treshold) f4

gram na codzien na CD :

Rotel RCD 955 AX oraz Tascam CD-401 chciałbym kupić jakiś lepszy CD w cenie do 1000 PLN

Bardzo proszę o poradę, może coś do "zlampizowania" bo jestem tego bardzo ciekawy.

Słucham: rock, jazz i okazjonalnie muzykę poważna.

Dziękuję i pozdrawiam

Wojtek

Dzieki,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może znasz kogoś kto go zlampizuje?

pozdrawiam

i dzięki za info.

Ukryta Zawartość

Słuchajcie moi drodzy i mili koledzy ;)

Wszystko wskazuje na to że po 20 latach - chlip :( - nadchodzi czas rozstania z moim Rotelem

Kwota jako zamierzam wydać jak żywo wpisuje się w temat tego wątku - 1 000 zł +/- 10 %

Jako że posiadam zewnetrzny przetwornik C/A , tak naprawdę potrzebny mi transport

Wymagania

- nowy ! - tu nie ma żadnego "ale"

- wyjście cyfrowe elektryczne - to mus

Co teraj jest wkładane jako transport do yamah , onkyo itp. ? sony ?

Który napęd będzie najlepszy do tyrania ?

Widze po watku że mało kto kupuje nówki, ale może jednak ? :>

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

• 2 tygodnie później...

Czy taki Rotel rcd971 będzie dobry jako transport + daczek za ok. 2000

Kompletnie bez sensu. Przecież w tym Rotelu DAC jest bardzo dobrej jakości.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

Posiadam amplituner Onkyo TX-8270, chciałbym do niego zakupić CD Player również firmy Onkyo, aby to wyglądało jakoś.

Aktualnie w cenie do 1000zł jest C-7030, czy jest on warty zainteresowania?

Witam,

Posiadam amplituner Onkyo TX-8270, chciałbym do niego zakupić CD Player również firmy Onkyo, aby to wyglądało jakoś.

Aktualnie w cenie do 1000zł jest C-7030, czy jest on warty zainteresowania?

Zapraszamy do nas na odsłuch i sprawdzenie jak sprzęt brzmi w rzeczywistości :)

Ukryta Zawartość

Co do ceny możemy jeszcze pogadać ;)

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam. Mam zestaw Kef q750 + Arcam a29 + Pioneer n-50a i szukam do niego dobrego, używanego transportu cd (chyba że wbudowany dac okazał by się lepszy niż ten w pioneerze, wtedy mogę podłączyć bezpośrednio po analogu do Arcama). Ważne by odtwarzał również nagrane cdr. O sacd w tej cenie zapewne mogę pomarzyć? :)

Budżet powiedzmy do 600zł, chyba że na prawdę warto był by odrobinę dorzucić.

Po przeczytaniu części tego wątku oraz innych na forum rzuciły mi się w oczy takie modele:

Marantz cd-52 mkII

Marantz cd-67 mkII SE

Harman Kardon hd740

Technics SL-PS770A

Rotel rcd 951

Yamaha cdx-870

Yamaha cdx-880

Coś z wymienionych jest szczególnie warte uwagi? A może jakaś zupełnie inna propozycja?

ps.

Wiem że wyjdę na totalnego laika, ale pewnie nie przejdzie takie rozwiązanie: zewnętrzny dvd/cd-rom podłączony pod usb do DACa lub routera/NASa służący do odtwarzania płyt cd audio?

Marantz czy Yamaha po wielu latach mogą strasznie się sypać. Dlatego Rotel RCD-951, a jeszcze lepiej 971 byłby najlepszym rozwiązaniem. Solidny, bezawaryjny i laser tani jak barszcz. Tylko dziada ciężko trafić. Ja mam, ale nie sprzedam :-)

A jak by do listy dorzucić jeszcze:

NAD c542

Cambridge Audio d500se

Cambridge Audio 650 c

Harman Kardon hd970

Może coś z Denona?

Sony cdp-x229es

Sony cdp-x202es

Edytowane przez 30Palo30

Dlaczego Marantz czy Yamaha maja się sypać?

Ponieważ po kilkunastu latach, a często nawet i po kilku sypią się. Niestety.

• Pokaż nowe odpowiedzi