Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące później...

Kończy się rok powoli. Rok nowego ładu, a w zasadzie pół roku, bo drugie pół już nie. A taki był super. Teraz będziemy mieli podatek hipotetyczny. Jeszcze bardziej super, dla uproszczenia. Właśnie sobie odświeżyłem, co @fetekwypisywał na początku roku. Taka jest świadomość, postawa a także odpowiedzialność, odwaga cywilna czy choćby zwykła przyzwoitość zwolenników partii rządzącej. 

nagrywamy.com

• 1 miesiąc później...
W dniu 20.12.2022 o 23:38, przemak napisał:

Kończy się rok powoli. Rok nowego ładu, a w zasadzie pół roku, bo drugie pół już nie. A taki był super. Teraz będziemy mieli podatek hipotetyczny. Jeszcze bardziej super, dla uproszczenia. Właśnie sobie odświeżyłem, co @fetekwypisywał na początku roku. Taka jest świadomość, postawa a także odpowiedzialność, odwaga cywilna czy choćby zwykła przyzwoitość zwolenników partii rządzącej. 

Optymista, KM. 🥸

Naprawdę ciekawe, co miłościwie nam panujący odwalą z podatkami. Ja jestem z branży "nauczyciel", więc tym bardziej czekam. Mi obniżyli i nie doszli do poziomów z ubiegłego roku. Teraz mi wyrównają 😉

Wiadomo, że @fetek się nie odezwie, bo by musiał przynajmniej przyznać, że jest odurzony. No, ale jak się nie odezwie, to jest odurzony a nie był. A co pisał, to można poczytać. 

nagrywamy.com

18 minut temu, przemak napisał:

Naprawdę ciekawe, co miłościwie nam panujący odwalą z podatkami. Ja jestem z branży "nauczyciel", więc tym bardziej czekam. Mi obniżyli i nie doszli do poziomów z ubiegłego roku. Teraz mi wyrównają 😉

Wiadomo, że @fetek się nie odezwie, bo by musiał przynajmniej przyznać, że jest odurzony. No, ale jak się nie odezwie, to jest odurzony a nie był. A co pisał, to można poczytać. 

Na jakiejś państwówce to pewna pensja ale wegetacja.
Jesteś muzykiem, nieważne ze na gitarze basowej, zrób jak mój znajomy, gra i naucza na fortepianie ale z tego nie byłoby kokosów, wziął kredyt inwestycyjny, najpierw jedna szkoła z kilkoma salami które wynajmował innym nauczycielom, teraz ma trzy szkoły każda kilka sal wszystkie w Monachium i nie musi nauczać

Pamiętaj, jeb.. Lad i podatki albo ty będziesz .....

42 minuty temu, przemak napisał:

Nawet w takim wątku potrafisz w swoim słowotoku stworzyć bełkot. Możesz jasno i zrozumiale dla wszystkich napisać o co Co chodzi?

47 minut temu, przemak napisał:

Mi obniżyli i nie doszli do poziomów z ubiegłego roku.

Obniżyli i nie doszli do jakich poziomów? Mieli dojść do poziomów niższych czy wyższych?
Podatki czy co innego? Bo to co piszesz to bełkot.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Teraz mi wyrównają

Co wyrównują? Podatki? 😉

30 minut temu, .:Gerard:. napisał:

zrób jak mój znajomy

To nie jest o tym, czy komuś starcza na kieliszek chleba. To jest o nowym ładzie. To jest o tym, od czego ty spierd... do normalnego kraju.

nagrywamy.com

13 minut temu, przemak napisał:

To nie jest o tym, czy komuś starcza na kieliszek chleba. To jest o nowym ładzie. To jest o tym, od czego ty spierd... do normalnego kraju.

U mnie tez są nienormalności, system socjalny Niemiecki jest bardzo wkur... dla podatnika ale bardzo pomocny biednym, dzisiaj mam dobrze ale jutro mogę być biedny, wiec ..... , w zależności od leżenia .... , choć są regiony gdzie poza leżeniem nic nie ma i się inaczej nie da.
Układy układziki niektórych polityków tez są w Niemczech, jest fajny program w TV "Mario Barth deckt auf" chodzi o  "Steuerverschwendungen in Deutschland " a wiec roztrwaniania pieniędzy podatników w Niemczech, potrafią pomalować pasy na ulicy kończące się murem za gruba kasę, most w szczerym polu gdzieś przy autostradzie, oprogramowanie dla wojska przez wiele lat którego do dziś nie ma, wyprzedaż budynków kolegom polityków za grosze i dzierżawienie pustostanu miastu za dużą kasę, itd.
Kur.. męskie sa wszędzie

2 godziny temu, przemak napisał:

nie pisz pod wpływem bo na kuratorium doniosę.

Już Ci pisałem że dla mnie generujecie bezrobotnych, przebierajcie się dalej za krowy, róbcie głupie teatrzyki, bożonarodzeniowe szopki kpiące z Boga, na pewno zdobędziecie więcej szacunku.

W dniu 4.01.2022 o 12:03, Neon47 napisał:

A chociażby tarcza antyinflacyjna, 13-ta i 14-ta emerytura czy program 500 plus.

Dodrukowali papierków to mogli dać ludziom. Między innymi przez to ta inflacja. W ciagu 2 lat prawie 40% spadła wartość gotówki czyli np 12 emerytur x 40% = 4.8 emerytury. 

Żeby emeryt wyszedł tylko na zero to Przekręty I Szwindle musieliby wypłacić emerytom 13,14,15,16 i 17- kę.

500+ pomniejszone o 40% wychodzi 300+ a w rzeczywistości jeszcze mniej.

Niestety. PO pewnie nie byłaby o wiele lepsza ale to z jaką bezczelnością PIS kradnie to tego jeszcze Polska nie widziała. Oj biedny nasz kraj.

8 godzin temu, fetek napisał:

nie pisz pod wpływem bo na kuratorium doniosę.

Już Ci pisałem że dla mnie generujecie bezrobotnych, przebierajcie się dalej za krowy, róbcie głupie teatrzyki, bożonarodzeniowe szopki kpiące z Boga, na pewno zdobędziecie więcej szacunku.

Tak myślałem, że "odurzony" to będzie komplement. Niezasłużony, jak widać... 

nagrywamy.com

14 godzin temu, mcr1 napisał:

Dodrukowali papierków to mogli dać ludziom. Między innymi przez to ta inflacja. W ciagu 2 lat prawie 40% spadła wartość gotówki czyli np 12 emerytur x 40% = 4.8 emerytury. 

No tak my drukowali a jebło na cały świat 😅 lol.. po za tym te wasze wielkie dodruki nie pokrywają się z ilością pieniądze w obiegu, zwłaszcza M3 więc gdzie on jest ?

Oj biedny nasz kraj.

mimo że z tym rządem nie do końca jest mi po drodze to zaryzykuje stwierdzenie że za mojego życia lepiej nie było a kilkadziesiąt lat już tutaj jestem.

jaką bezczelnością PIS kradnie to tego jeszcze Polska nie widziała

Tusk nie potrafił powiedzieć co kradnie mimo że twierdzi tak samo jak Ty, może Ty podasz jakieś konkretne przykłady ?

16 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

U mnie tez są nienormalności, system socjalny Niemiecki jest bardzo wkur... dla podatnika ale bardzo pomocny biednym

weź nic nie mów, mam kumpla w DE który nigdy nie pracował i pewno nie będzie, z zegara analogowego godziny nie odczyta bo nie umie a na socjali powodzi mu się całkiem dobrze, telefony wymienia regularnie.

18 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Na jakiejś państwówce to pewna pensja ale wegetacja.

grmh... znasz biednego nauczyciela ? bo ja nie...

Teraz będziemy mieli podatek hipotetyczny. Jeszcze bardziej super, dla uproszczenia

Tylko że to baranie nie jest żaden nowym podatek, który należy zapłacić wręcz przeciwnie...

Jak Cie tak nauczycielskie 4 litery bolą to wyjedź sobie np do Holandii, gdzie dostaniesz 1500 euro i zapomnisz co to karta nauczyciela a podatek na dzień dobry masz 37%.

Edytowane przez fetek
4 godziny temu, fetek napisał:

grmh... znasz biednego nauczyciela ? bo ja nie...

a bieda zaczyna się kiedy?

ile trzeba zarobić miesięcznie, żeby już nie było biedy?

5 godzin temu, fetek napisał:

Tylko że to baranie nie jest żaden nowym podatek, który należy zapłacić wręcz przeciwnie...

Faktycznie, nauczycieli to nie lubisz, od dziecka zapewne. Ani wychowawców, ani od polaka. Za to przynajmniej nie jesteś bezrobotny, jak rozumiem. 

Do tego, co pisałeś rok temu się nie odniesiesz, chociaż pisać umiesz. 

nagrywamy.com

2 minuty temu, przemak napisał:

Faktycznie, nauczycieli to nie lubisz, od dziecka zapewne. Ani wychowawców, ani od polaka. Za to przynajmniej nie jesteś bezrobotny, jak rozumiem. 

nie miałem polaka tylko J.polski, za czasów "szkolnych" mimo że byłem "nieukiem" to z nauczycielami miałem bardzo dobre relacje i mile wspominam te czasy.

co moja edycja ma do podatku i twojego bólu 4liter ?

3 minuty temu, przemak napisał:

do czego mam się odnosić ? Nie znam najnowszej wersji ale z grubsza podtrzymuje, nie składam pitu36 więc mam to w poważaniu. Po znajomych widzę że raczej zadowoleni tylko musieli sobie wypracować inne optymalizacje podatkowe.

32 minuty temu, kostropaty napisał:

kiedy ktoś sie zaczyna czepiać.

3 minuty temu, kostropaty napisał:

wiesz, znam kilku ubogich nauczycieli, przeczy to Twej teorii...

chciałem tylko dopytać...

czyli bez problemu jesteś w stanie zdefiniować biedę, chętnie poznam Twoją wersję.

Przyznaje znam jednego ale od lat nie jest nauczycielem, był nim kiedyś i uległ wypadkowi teraz bazuje na korepetycjach. Mega pozytywna osoba.

Edytowane przez fetek
12 minut temu, fetek napisał:

co moja edycja ma do podatku

Taka jest świadomość, postawa a także odpowiedzialność, odwaga cywilna czy choćby zwykła przyzwoitość zwolenników partii rządzącej. 

nagrywamy.com

15 minut temu, fetek napisał:

czyli bez problemu jesteś w stanie zdefiniować biedę, chętnie poznam Twoją wersję.

Przyznaje znam jednego ale od lat nie jest nauczycielem, był nim kiedyś i uległ wypadkowi teraz bazuje na korepetycjach. Mega pozytywna osoba.

pytałem Ciebie 😉

w takim razie, na ilu tysiącach miesięcznie kończy się bieda? odpowiesz? 😉 

😅 od kiedy edukacja odpowiada za światopogląd, wychowanie czy inteligencje ? Masz jeszcze jakieś złote myśli ?

wypłacz się, napisz co Cie boli, w czym masz problem ? nie czekaj kolejnego roku.

7 minut temu, kostropaty napisał:

pytałem Ciebie 😉

w takim razie, na ilu tysiącach miesięcznie kończy się bieda? odpowiesz? 😉 

Cffaniak, tak myślałem. Nie odpowiem bo uważam że to bardziej stan umysłu niż finanse czy dobra materialne. Może Ty się czepiasz może ja zapomniałem że na tym forum trzeba wszystko precyzować i najlepiej dawać instrukcje albo jak na TVN wytłumaczyć widzowi co przed chwilą zobaczył.

Precyzując, znam wielu przedsiębiorców którzy narzekają na finanse (bo prywatnemu nigdy się nie opłaca, mi również!), nie znam żadnego nauczyciela który narzeka na zarobki, widzę co mają w domach czym jeżdżą "bidy nie ma" a może to kwestia charakteru i "kombinatoryki".

Partnerzy nauczycieli już potrafią narzekać 😁

Edytowane przez fetek

ile zarabia nauczyciel na etacie?

czyj ja piszę o wpływie szkolnictwa na  "światopogląd, wychowanie czy inteligencję" ?

3 minuty temu, fetek napisał:

wypłacz się, napisz co Cie boli, w czym masz problem ? nie czekaj kolejnego roku.

?

3 minuty temu, fetek napisał:

Masz jeszcze jakieś złote myśli ?

?

pytanie, które zadałem, chyba jest proste...kiedy w realiach polskich zarobków kończy się "bieda"

skoro znasz samych bogatych nauczycieli (oprócz jednego) 😉 

9 minut temu, fetek napisał:

Cffaniak, tak myślałem.

dokładnie...same cwaniaki w tym pissie...wille sobie rozdają za pieniądze z podatków...

10 minut temu, fetek napisał:

Nie odpowiem bo uważam że to bardziej stan umysłu niż finanse czy dobra materialne.

oczywiście...bieda umysłowa to tragedia i stan umysłu...a widząc naszych miłościwie "rządzących" mam wrażenie, że wtórny analfabetyzm i bieda umysłowa zawładnęła tym smutnym krajem... 😉 

Godzinę temu, kostropaty napisał:

Tyle, żebyś był szczęśliwy i wystarczyło Ci na miskę ryżu. 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.