Skocz do zawartości
IGNORED

Masowe wystawianie Sony ES w zawyżonych cenach

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, szpotek73 napisał:

ja też nie widziałem  ,tak tanio nawet w Norwegii nie ma😉

jakby ktoś miał ten wzmacniacz w takiej cenie-chętnie kupię

😉 Dokładnie ja 3szt poproszę ;)) te czasy że ktos nie wie co sprzedaję minęły bezpowrotnie 😉

hegla mam w obserwowanych i właściwie szukam dla brata i na allegro jak by był to bym go widział 

Edytowane przez freju
18 godzin temu, Bukaj napisał:

A ja widziałem sprzęty UNITRA, Diora ito po 3000zl, to dopiero jest HIT!

Tu choćby Radmor 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu cały zestaw 

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ciekawe co by było jak by tak zadzwonić i powiedzieć ze biore tą unitre bez targowania w ciemno:) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

37 minut temu, nikifor napisał:

Ciekawe co by było jak by tak zadzwonić i powiedzieć ze biore tą unitre bez targowania w ciemno:) 

Tak do kompletu dokupić te altuski za 3500zl i jest prawie jak za darmo 🙂 Groszowa sprawa 😄

Tytuł tego tematu nie ma zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością 

wlasciwie powinien brzmieć :

Ilu ludzi tyle opinii

20 godzin temu, Bukaj napisał:

A ja widziałem sprzęty UNITRA, Diora ito po 3000zl, to dopiero jest HIT!

Tu choćby Radmor 

Ukryta Zawartość

A tu cały zestaw 

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

5 minut temu, morawka napisał:

Tytuł tego tematu nie ma zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością 

wlasciwie powinien brzmieć :

Nie koniecznie,polażcie mi na jakiej kolwiek Polskiej aukcji wysokiej klasy sprzęt sony es,sam chłam,nie znajdsiecie czegoś takiego jak dat dtc 2000es,a jeśli juz to po 60000 1szt,  ale jesli pojawi sie dtc60es,59es w cenie 1000zł bedzie znikał w 15minut

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, nikifor napisał:

Jak na arabskim targu

bez targowania nie sprzeda 

Ilu ludzi tyle opinii

5 minut temu, nikifor napisał:

Powiedziałby, że ma najtaniej na OLX i za niższe pieniądze ,nie może sprzedać .. 😄

2 minuty temu, Bukaj napisał:

Powiedziałby, że ma najtaniej na OLX i za niższe pieniądze ,nie może sprzedać .. 😄

Albo ''zarezerwowane'' i trzeba coś dorzucić , po takich sprzedawcach można się wszystkiego spodziewać 

5 minut temu, jarekb napisał:

Albo ''zarezerwowane'' i trzeba coś dorzucić , po takich sprzedawcach można się wszystkiego spodziewać 

Do tego dorzuci,że ma 50 osób obserwujących aukcje 🙂

Zauważyłem, że ktoś coś wystawia w dobrej cenie i zaraz to znika. Za jakiś czas znowu się pojawia i znika. To tak jak łowienie ryb na spining. Ktoś sobie myśli, że ten sprzęt szybko schodzi, żałuję, że nie kupił a później jak się znowu pojawia to od razu kupuje z paniki, że znowu mu ktoś zwinie sprzed nosa. 

Zwykła nowa strategia sprzedaży. Wielu pewnie dała się na to nabrać. Tak samo na psychikę działa to, jak się na coś napalimy, dzwonimy z ofertą a sprzedawca mówi, że już ktoś je kupił, ale nie chce mu się wysyłać i woli nam sprzedać po cenie, która jest wystawiona bo będziemy po sprzęt osobiście i nie musi wysyłać...  I tak sprzeda nam szybko i bez negocjacji heh

Dla mnie zawsze ktoś odradzał Sony ES jak pytałem o ten sprzęt i doradzał co innego na przykład Cambridge Audio, Arcam, Nad, Onkyo mówiąc, że wszystko będzie lepsze. Teraz niby ktoś odkrył, że miały super jakość? 

O co Wam chodzi? Ja na olx jeszcze nie trafiłem na super sprzedawcę... wręcz przeciwnie raz sympatyczny Pan wpadł na chwilę ze swoim wzmacniaczem żebym mógł sprawdzic porównać.

Co do ES no to rynek chyba jest wolny sprzęt schodzi za tyle ile sie sprzedaje.

W dniu 8.01.2022 o 10:45, nikifor napisał:

dtc-670

DTC670 gra tak jak płyta CD na nim zarejestrowana, nie może być inaczej. To wynika z techniki i parametrów tego sprzętu. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Akurat Hegel to ma konkretny zjazd cenowy,w ogłoszeniach sporo tego i nikt sie na to nie rzuca,.Czyżby dystrybutor przyoszczędził ostatnio na wykupowaniu reklam w kolorowych magazynach i przez to zmniejszyła się liczba gwiazdek w testach.

Jest popularny to go jest i zazwyczaj dużo w ogłoszeniach podobnie jak choćby marka NAD, ja tam kupiłem dac ze 2 lata temu tej firmy i jestem zadowolony, a ceny sporo niższe bo to zazwyczaj kupowane jako nowe w Norwegii, a tam jest taniej.

Wzmacniacze Hegla są beznamiętne i pozbawione pewnej osobowości zaszczepionej w cenionych konstrukcjach konkurencji.

Hegel powinien moim zdaniem skupić się tylko i wyłącznie na konwerterach D/A bo te rzeczywiście są świetnymi urządzeniami.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Wykresy są po to by dowiedzieć się o sprawności wzmacniacza z kolei uszy odkrywają nam charakter wzmacniacza tudzież osobowość.

Nad to lepiej niech poprawi jakość swoich wzmacniaczy bo sypie się to od parszywych podrób potencjometrów, aż po najgorszy sort kondów w środku i przegrzewania się elementów.

7 minut temu, Dune napisał:

Nad to lepiej niech poprawi jakość swoich wzmacniaczy bo sypie się to od parszywych podrób potencjometrów, aż po najgorszy sort kondów w środku i przegrzewania się elementów.

miałem 6 różnych NADów i żadnych problemów,obecnie mam jeden ok 12 lat i żadnych problemów,doświadczenie z praktyki a nie z internetu

1 minutę temu, pogromca napisał:

miałem 6 różnych NADów i żadnych problemów,obecnie mam jeden ok 12 lat i żadnych problemów,doświadczenie z praktyki a nie z internetu

Miałem c326 i już w nim był problem z potencjometrem nierówne wzmacnianie kanałów, a ten dźwięk to też lipa swoją drogą brak tła wybrzmien wzmacniacz nie ma naturalnej barwy to już te stare c350 grały ciepło przyjemnie co praawda też mulił można ominą preamp i grało sporo lepiej, problemy z trwałością dotyczą tych najnowszy nadów.

59 minut temu, Dune napisał:

Coś jest na rzeczy z ich jakością😉

U mnie Hegel H200 ma silną pozycję w systemie, na chwilę obecną gra idealnie w nim odnajduje i nie mam do czego się przyczepić w kwestii grania. H200 zostanie u mnie na dłużej🙂

Aby nawiązać do tematu miałem 570ES, w mojej ocenie oferuje poziom grania Onkyo TX-8150, nawet kiedyś pisałem o ich porównaniu, bo miałem oba w tym samym czasie. 570ES była w idealnej kondycji, akurat po gruntownym przeglądzie.

Edytowane przez Prewwit

Hegel też zasłynął z buczących traf dlatego odpuściłem zakup tego H300 za 3600zł bo odległość do pokonania 465 km w jedną strone.A zakup mocno ryzykowny z powodu właśnie kiepskiej reputacji firmy Hegel,więc wysyłka wykluczona.

Wzmacniacz był wystawiony w Lęborku(sprawdzałem w historii wyszukiwania Chrome

Giganci japońskiego audio projektowali w latach 90-tych najatrakcyjniejsze i najbardziej ideowe wzmacniacze pod względem dizajnu, materiałów i przeznaczenia.

Brzmienie sprzętu z tamtego okresu jest mocno zakorzenione w moim guście więc z pewnością w swoim czasie wybiorę do swojej ulubionej czołówki audio szampańskiego ES'a

Edytowane przez Tal

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 8.01.2022 o 11:43, AndrzejPiaseczno napisał:

Paskudne drewniane boczki...
Ochydne drewniane boczki
Szkaradne .... o fuj...

Dla ciebie, dla innych obiekt zachwytu ;)

Raczej lat 80 nie 90 tam już wiele firm japońskich podupadało zwłaszcza Luxman czy Yamaha np model 1090 to straszny badziew, Sony miało początkiem lat 80 model TA-E 7 B według wielu osób jest to najlepiej grający wzmak bijący na głowę choćby przeszacowane Sony 830 ES

12 godzin temu, Dune napisał:

Miałem c326 i już w nim był problem z potencjometrem nierówne wzmacnianie kanałów, a ten dźwięk to też lipa swoją drogą brak tła wybrzmien wzmacniacz nie ma naturalnej barwy to już te stare c350 grały ciepło przyjemnie co praawda też mulił można ominą preamp i grało sporo lepiej, problemy z trwałością dotyczą tych najnowszy nadów.

Mòj Nad 350 też ns niskiej głośności grał ciszej na jednym kanale,w nocy było to irytujące.

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

16 minut temu, Dimension napisał:

Mòj Nad 350 też ns niskiej głośności grał ciszej na jednym kanale,w nocy było to irytujące.

Ten model ma ze 20 lat, a Nad zawsze stosował tanie części już tych starych 3020 i innych, kiedyś ktoś tu pisał na forum jak w c370 chyba wybuchły mu główne kondy takie białe :-) więc kupienie takiego wieloletniego nada i używanie go później bez przeglądu jest dość ryzykowne, swoją drogą taki denon pma 770 ma czarny potencjometr Noble od dołu wzmacnia równo jak od liniki wierzyć się nie chce sprzęt ma 40 lat to samo pma 750 zero problemów z potencjometrami.

Nad stosował tanie części bo robił i robi tanie klocki i to można zrozumieć,natomiast niedoróbki techniczne i oszczędności w klockach za 10-20 tyś pokazują że trzeba uważać przy zakupie i to nawet nowych urządzeń.

Seria Masters zapoczątkowana w roku 2006 przez NAD raczej nie wskazuje na budżetowe rozwiązania.

Szczęśliwie kupiłem wybitnie brzmiący wzmacniacz z tej serii NAD M3 zbudowany jak przystało na szczytowe urządzenie radykalnie i topowo.

M3 został złożony z grubych aluminiowych blach z bardzo grubym przednim panelem. Masywne pięknie wykonane radiatory tworzą boki wzmacniacza odprowadzające ciepło czterech par tranzystorów bipolarnych na każdy z kanałów gdzie układy wzmacniające sygnały o dużym potencjale prowadzone są nie za pomocą kabli czy małych ścieżek wytrawionych na płytkach drukowanych ale poprzez złocone szyny - tak jak w prawdziwym hi-endzie! Jedynie górna płyta spinająca całość wygląda nieco bardziej delikatnie ze względu na pokrywające ją ażurowe otwory niezbędne do efektywnego chłodzenia maszynerii. NAD M3 to kompletny układ dual mono bez wybiegów typu wspólny zasilacz z niezależnymi sekcjami wtórnymi. Tu wszystko jest odseparowane od A do Z w przedniej części mamy dwa identyczne transformatory zasilające każdy z nich ma pod opieką swoją końcówkę mocy. Na ogół za dual mono w przypadku wzmacniaczy zintegrowanych (oraz dwukanałowych końcówek) przyjęło się uważać układ z dwoma niezależnymi zasilaczami (koniecznie oddzielne transformatory) a pewne elementy przedwzmacniacza oraz układy sterowania mogą być już wspólne lub przynajmniej umieszczone na jednej płytce drukowanej. Taki praktyczny standard spełnia właśnie M3. Najważniejsza jest kwestia zasilacza gdyż krytyczne obciążenie jednego z kanałów nie powoduje zmiany parametrów pracy drugiego. Cały przedwzmacniacz został wykonany z elementów dyskretnych w ścieżce sygnału nie ma wzmacniaczy operacyjnych jest natomiast prądożerna klasa A zapewniająca jednak wymierne korzyści brzmieniowe. Z zasilacza płyną także niezależne stabilizowane gałęzie dla preampu i stopni sterujących z kolei końcówkę wspomaga firmowa technologia Power Drive regulująca parametry pracy zasilacza w zależności od warunków obciążenia z którymi zmagają się końcówki mocy. Wartym wspomnienia jest nowoczesne podejście do projektu – M3 sterowany jest bowiem mikroprocesorowo a info wyświetlane jest na wyświetlaczu. NAD nie korzysta z żadnego z gotowych rozwiązań na potrzeby M3 zbudował kilka niezależnych układów każdy na bazie selekcjonowanych rezystorów o wąskiej tolerancji (1%) tworząc w ten sposób drabinki rezystorowe. Tak jest nie tylko przy zmianach głośności, ale również barwy. Główny obwód regulacji wzmocnienia gwarantuje zakres od 0 do 87 dB i skok co 0,5 dB. Ciężar całej konstrukcji to 23,5kg więc co nie które końcówki mocy nie ważą tyle co M3 a jeśli chodzi o konkurencję zintegrowaną to w tej cenie długo trzeba by dla niego szukać godnego przeciwnika. W roku 2008 kosztował 12,5k

Ukryta Zawartość

wzmacniacz_dwukanalowy_s_7768.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

• Pokaż nowe odpowiedzi