Skocz do zawartości
IGNORED

Urządzenie All in one. Kompletny wzmacniacz, strumieniowiec, dac.

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, MarkM napisał:

Czytając takie opinie jak wyżej, muszę przyznać, że to "miód na moje uszy" 🙂

Rozumiem, że też miałbyś coś do dodania w tym temacie? I Twoje zdanie  byłoby podobne do mojego.

Pozdrawiam

Edytowane przez PioZ
Poprawa błędu
On 1/12/2022 at 1:58 PM, g88 said:

Miałem dwa Chińskie DAC i dla mnie to żaden wynalazek, po prostu uczciwie wycenione urządzenia, które obroniły się zarówno dźwiękiem , jak i jakością wykonania: SMSL SU9 oraz Topping D70. 

Jakoś mi umknęło, żeby na to odpowiedzieć 🙂

Być może "wynalazki" również powinienem był wziąć w cudzysłów, choć osobiście z chińskich rzeczy lubię głównie jedzenie 🙂

On 1/12/2022 at 1:58 PM, g88 said:

Zwykle, ale nie zawsze. Tu jest właśnie problem. Skąd wiesz, czy za miesiąc dwa po aktualizacji np. Tidala taki streamer dalej będzie działał na natywnej aplikacji... 

Nie wiem, czy będzie działać na natywnej aplikacji. Ale wiem, że jeżeli streamer obsługuje UPnP lub Chromecast, to będzie działać z innej aplikacji.

On 1/15/2022 at 2:27 PM, robixx1 said:

Czy urządzenia AIO zagrają lepiej lub chociaż nie gorzej od samego wzmacniacza?

To zależy od klasy/półki cenowej wzmacniacza i urządzenia all-in-one 🙂

AIO za 10k PLN raczej nie zagra jak "czysty" wzmacniacz za 10k. Tyle, że do tego "czystego" wzmacniacza musisz jeszcze dokupić streamer (a być może i DACa) i to już nie będzie uczciwe porównanie 🙂

On 2/27/2022 at 6:53 PM, kacpero_1 said:

Pytam bo też stoję przed wyborem i kupnem mając budżet ok 25000

Przetestuj NADa M33. Bardzo fajne AIO i ma Dirac Live, który może bardzo dużo zmienić, zwłaszcza w normalnym pomieszczeniu, bez szczególnej adaptacji akustycznej.

8 godzin temu, quatross napisał:

LUMIN M1 

to jest prawdziwy AIO !

🙂

brak wejść i wyjśc .... więc jaki to AIO ?

1 godzinę temu, dzarro napisał:

Od strony logicznej jest - tylko głośniki możesz podłączyć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Racja

Mnie jednak chodzi o "pełny" zestaw

Możecie coś polecić w budżecie ok 25000 ? czy tu jednak tylko Naim wiedzie prym ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
19 minut temu, kacpero_1 napisał:

Możecie coś polecić w budżecie ok 25000 ? czy tu jednak tylko Naim wiedzie prym ?

NAD M33, LYNGDORF TDAI-3400, AVM Inspiration CS 2.3, AVM Evolution CS 5.2, Linn Selekt DSM All-in-One, Devialet 140 Pro,

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

ok, dziękuję
czy ktoś wie jak działają wszystkie funkcje "strymingowe" ? bo np z Arcamem są ciągle kłopoty
Biorąc pod uwagę obiegowe opinie to NAD powinien być OK ze względu na BluOs ale w tym modelu sygnał na wejściach analogowych jest konwertowany do cyfry. Jak ktoś używa tylko wejść cyfrowych to nie będzie raczej problem.

Linna słuchałem tylko Majika - obsługa nie budziła zastrzeżeń ale to był krótki kontakt. Ogólnie Linn też jest raczej pewny jeśli chodzi o sieć - w końcu to oni zapoczątkowali modę na streamery.
2 godziny temu, dzarro napisał:

Biorąc pod uwagę obiegowe opinie to NAD powinien być OK ze względu na BluOs ale w tym modelu sygnał na wejściach analogowych jest konwertowany do cyfry. Jak ktoś używa tylko wejść cyfrowych to nie będzie raczej problem.

Linna słuchałem tylko Majika - obsługa nie budziła zastrzeżeń ale to był krótki kontakt. Ogólnie Linn też jest raczej pewny jeśli chodzi o sieć - w końcu to oni zapoczątkowali modę na streamery.

Jak rozmawiałem z 2 osobami to w Naimie działa też wszystko bez problemu 

4 hours ago, kacpero_1 said:

czy ktoś wie jak działają wszystkie funkcje "strymingowe" ? bo np z Arcamem są ciągle kłopoty

Z którym Arcamem? SA30? Już jest ok, po kolejnych aktualizacjach, a będzie jeszcze lepiej.

Z wymienionych wyżej chyba najlepiej wypadają NAD, Linn i Lyngdorf.

2 hours ago, dzarro said:

Biorąc pod uwagę obiegowe opinie to NAD powinien być OK ze względu na BluOs ale w tym modelu sygnał na wejściach analogowych jest konwertowany do cyfry.

Jest chyba tryb Direct, przy którym nie ma konwersji A/D na wejściu.

W normalnym trybie jest ona potrzebna do przepuszczenia sygnały przez DSP.

I to jest duża siła NADa - Dirac Live.

Lyngdorf też ma świetnie działające DSP - Room Perfect. Stary wzmacniacz, ale też godny rozważenia, choć osobiście wolałbym chyba NADa.

Jak rozmawiałem z 2 osobami to w Naimie działa też wszystko bez problemu 
Też tak słyszałem.

Jest chyba tryb Direct, przy którym nie ma konwersji A/D na wejściu.
W normalnym trybie jest ona potrzebna do przepuszczenia sygnały przez DSP.
I to jest duża siła NADa - Dirac Live.
Lyngdorf też ma świetnie działające DSP - Room Perfect. Stary wzmacniacz, ale też godny rozważenia, choć osobiście wolałbym chyba NADa.

Co do Arcama to mam nadzieję. Kupiłem właśnie ST-60 i jest tragedia. Dla mnie rybka bo własną muzę słucham przez Soundgenica. Playlisty Deezera odpalam z pilota, bez MusicDeath - reszte obsłuży Chromek (gra nieźle). Ale jak ktoś sobie to kupi z nadzieją, że będzie grał 1000 albumów z dysku usb to krzyżyk na drogę.
Całe szczęscie, że gra git.

Co do Naima, to obsluga jest swietna nawet w starszych urzadzeniach. Mam Uniti 2b i jedyne czego mi brak to Tidal connect, w aktualnych modelach ta funkcja juz dziala. Aplikacja jest stabilna i bezproblemowa. 

21 godzin temu, kacpero_1 napisał:

brak wejść i wyjśc .... więc jaki to AIO ?

Nie jest to rozwiązanie idealne ale... możesz podłączyć zewnętrzne urządzenia do USB używając przejściówki na USB, którą masz w zestawie 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, kacpero_1 napisał:

A muzycznie ? 

Jak sklasyfikować w/w modele ?

To już ty musisz ocenić na podstawie odsłuchów. Jeżeli zostaniesz oczarowany przez któryś z urządzeń, to trzeba brać i cieszyć się muzyką.

Pozdrawiam 

2 godziny temu, PioZ napisał:

To już ty musisz ocenić na podstawie odsłuchów. Jeżeli zostaniesz oczarowany przez któryś z urządzeń, to trzeba brać i cieszyć się muzyką.

Pozdrawiam 

To zrozumiałe. Bardziej chodziło mi o uwagi i porównania osób które już słuchały 

• 11 miesięcy później...

Mam ten wynalazek od kilku dni Arylic S50 Pro,da śię to sterować za pomocą laptopa? ktoś coś wie...słyszał..

W dniu 7.02.2023 o 21:34, fan64 napisał:

Mam ten wynalazek od kilku dni Arylic S50 Pro,da śię to sterować za pomocą laptopa? ktoś coś wie...słyszał..

Zobacz jakie ma przypisane IP w ruterze i spróbuj tak wejść. 

Ale szczerze to nie wiem

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Zobacz jakie ma przypisane IP w ruterze i spróbuj tak wejść. 

Ale szczerze to nie wiem

Na wyświetlaczu jest IP 10.107.1.107 I takie samo jest na ruterze.

• Pokaż nowe odpowiedzi