Skocz do zawartości
IGNORED

Ile to będzie warte ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy i takie pytanie mam mam amplituner Yamahy rx-v675 plus do niego posiadam kolumny Tonsil maestro 2 -180 + subwoofer Yamaha NS-SW100.Chciał bym się dowiedzieć ile taki sprzęt jest warty gdy bym miał ochotę sprzedać wszystko jest sprawne chodzi jak trzeba z tym że w odsłuchu 1 kolumna gra jakby ciszej i chyba jest to wina wzmaka do końca nie jest to jeszcze zbadane ? Moje odczucia idą cenę 1500 zł czy to jest dobra cena /mało /dużo.?

Edytowane przez Bartek92
...
https://www.audiostereo.pl/topic/157958-ile-to-b%C4%99dzie-warte/
Godzinę temu, Bartek92 napisał:

z tym że w odsłuchu 1 kolumna gra jakby ciszej i chyba jest to wina wzmaka do końca nie jest to jeszcze zbadane ?

Podłącz odwrotnie, kolumnę lewą do wyjścia prawego w ampli, prawą do lewego wyjścia. Jak po tym, druga kolumna zacznie grać ciszej, to znaczy że coś z ampli nie tak. Jak dalej ta sama kolumna gra ciszej, to możliwe że coś z głośnikami nie tak, do sprawdzenia wszystkie połączenia w zwrotnicy i okablowania.

Nie słuchaj  tych Jajcarzy. Żarty sobie robią 😉. Na pewno znajdziesz kogoś chętnego na ten sprzęt. Polacy to biedny Naród i poszukują iżywanych rzeczy.

Moja rada - wystaw każdy element oddzielnie , a nie jako zestaw. Będzie łatwiej i drożej sprzedać. Zorientuj się w cenach na olx, allegro i zaproponuj trochę niższą cenę i  czekaj. Powodzenia 👍

Edytowane przez marian.ch

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Gdybym sprzedawał na OLX to na początek za tyle bym wystawił sprzęt sprawny w 100% i zadbany...i czekał. Jeśli po kilku dniach nie byłoby zainteresowania, zjechałbym z ceny o 5-10%.

Najważniejsze - nie panikować, być cierpliwym i nie oddać sprzętu  za bezcen 🖐️

Yamaha 675 - 850 -900 pln.

Tonsil - 750-800 pln.

Subwoofer - 250-300 pln.

Dodam,że nie jestem handlarzem i bardzo rzadko cokolwiek sprzedaję.

W dniu 30.01.2022 o 23:43, marian.ch napisał:

Gdybym sprzedawał na OLX to na początek za tyle bym wystawił sprzęt sprawny w 100% i zadbany...

To byś skłamał, oszukując potencjalnych kupujących, bo:

W dniu 29.01.2022 o 22:42, Bartek92 napisał:

w odsłuchu 1 kolumna gra jakby ciszej

Wolałbym od ciebie nigdy niczego nie kupować.

Edytowane przez porlick
6 godzin temu, porlick napisał:

To byś skłamał, oszukując potencjalnych kupujących, bo:

Wolałbym od ciebie nigdy niczego nie kupować.

Przeca napisałem, że za tyle bym wystawił sprzęt sprawny w 100% i zadbany 🤗

Jeśli jeden kanał gra ciszej z powodu usterki sprzętu, to  takiego złomu nie oddałbym nawet największemu wrogowi za darmo 😏 

Nie wiemy jaka jest tego przyczyna. Może kabelki nie stykają, może balans jest przestawiony...może ? Autor tematu nie napisał czy sprawdził wszystkie takie możliwości.

Pozdrawiam 🙂

Ale moi drodzy ja nie mam nic do ukrycia i jest to wina chyba wzmaka bo na innych kolumnach też jest ten problem ale tam chyba nie ma balansu nawet na hdmi out patrzyłem w ustawieniach jest wszystko dobrze .

Edytowane przez Bartek92
....
53 minuty temu, Bartek92 napisał:

Ale moi drodzy ja nie mam nic do ukrycia i jest to wina chyba wzmaka bo na innych kolumnach też jest ten problem ale tam chyba nie ma balansu nawet na hdmi out patrzyłem w ustawieniach jest wszystko dobrze .

Regulacja balansu MUSI być i to dla każdej pary kanałów oddzielna, ale jeśli twierdzisz, że wszystko jest ustawione ok, to amplituner jest uszkodzony i najlepszym rozwiązaniem będzie wystawić go na allegro z licytacją od 1 zł. z opisem wady lub...oddać do naprawy - ale czy warto ?

Reszta sprzętu jak wcześniej 🙂

Edytowane przez marian.ch

No nie ma Balansu jest tylko takie front level i tyle nie ma tam nic takiego dałem reset wzmaka i chyba nie ma już problemu ale się wsłucham.

Edytowane przez Bartek92
...
9 minut temu, Bartek92 napisał:

No nie ma Balansu jest tylko takie front level i tyle nie ma tam nic takiego dałem reset wzmaka i chyba nie ma już problemu ale się wsłucham.

9 minut temu, Bartek92 napisał:

Jak zwał, tak zwał. Front, rear.. level to balans 🙂

Dobrze, że zrobiłeś reset. Jeśli będzie ok to się cieszę 👍 Gdyby jednak coś, to włącz radio w ampli, żeby w najprostszy sposób wyeliminować zewnętrzne źródło dźwięku.

43 minuty temu, marian.ch napisał:

Jak zwał, tak zwał. Front, rear.. level to balans 🙂

Dobrze, że zrobiłeś reset. Jeśli będzie ok to się cieszę 👍 Gdyby jednak coś, to włącz radio w ampli, żeby w najprostszy sposób wyeliminować zewnętrzne źródło dźwięku.

Słucham tylko przez spotify premium .