Skocz do zawartości
IGNORED

Xiaomi lepsze

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, J4Z napisał:

Plus przyzwoite bebechy, dobry ekran, mocna ładowarka 

Ekran (oprócz lekkiej nakładki) jest największym atutem Motki.😀

Do tego chyba wszystkie modele z serii Edge 40 i 50 posiadają normę IP68 (co wśród średniopółkowców innych producentów w podobnej cenie nie jest często spotykane).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę... Jaka piękna promocja.😀

W tej cenie, to tylko brać, gdyż jest to świetny smartfon.🙂

Teraz, caleb66 napisał:

Motorola nie daje aktualizacji, także może to i tanie ale nic nie warte.

Tu niestety Motorola daje ciała, ale jest na dobrej drodze...

Ukryta Zawartość

12 minut temu, endriuw napisał:

Proszę... Jaka piękna promocja.😀

W tej cenie, to tylko brać, gdyż jest to świetny smartfon.🙂

Dokładasz 500 i masz rasowego flagowca z zeszłego roku s23 ktory jest niewiele słabszy od s24 I do tego masz prestiż w gratisie 

16 minut temu, caleb66 napisał:

Dokładasz 500 i masz rasowego flagowca z zeszłego roku s23 ktory jest niewiele słabszy od s24 I do tego masz prestiż w gratisie 

I krótszą pracę na baterii (mała pojemność z racji mniejszej obudowy)...

Także procesor ma gorsze warunki pracy, z powodu zastosowania mniejszej obudowy...

Co innego w przypadku S23 Ultra...

14 minut temu, J4Z napisał:

Prestiż? To tylko iPhone... A co my dzieci albo hamburgery, że prestiż? xD

Chyba tylko w Polsce,  szajsung seriami s23 i s24 zniszczył wręcz iPhone, jak tam dalej ekrany 60 Hz a siri nie mówi po polsku, lipa. Tu faktycznie średniaki za 1500 zł mają większe możliwości. 

4 minuty temu, endriuw napisał:

Co innego w przypadku S23 Ultra...

Ultra to cegła, za duży trochę ale jak to nie przeszkadza to absolutny number 1.

32 minuty temu, J4Z napisał:

Prestiż? To tylko iPhone... A co my dzieci albo hamburgery, że prestiż? xD

Jaki prestiż? Cena czyni cuda, a Apple w swojej przeszłości także miało problemy, a to z wyświetlaczami, czy z przegrzewającymi się procesorami, lub z aktualizacjami skracającymi czas pracy na baterii...

Prestiżowa jest chyba tylko cena i symbol w postaci nadgryzionej ,,papierówki".

Edytowane przez endriuw

Panowie, przestańcie, caleb66 po prostu delikatnie zwraca uwagę na fakt, iż stać go co roku na wywalenie 6k za szajsunga w zawyżonej cenie,  nie psujcie mu dnia 😉 😄  

Edytowane przez kostropaty
13 minut temu, kostropaty napisał:

Panowie, przestańcie, caleb66 po prostu delikatnie zwraca uwagę na fakt, iż stać go co roku na wywalenie 6k za szajsunga w zawyżonej cenie,  nie psujcie mu dnia 😉 😄  

I kable słyszę

6 minut temu, caleb66 napisał:

I kable słyszę

Ja słyszałem kable, jak (pod wpływem przeciążenia w instalacji i wadliwego wyłącznika nadprądowego) smażyły się w ścianie.🙂

55 minut temu, caleb66 napisał:

jak tam dalej ekrany 60 Hz

Widzisz jakąś różnicę między 60, a 90 Hz?

6 minut temu, endriuw napisał:

Ale grasz na smartfonie, czy różnicę widać w trakcie oglądania, np. filmów, lub przewijania treści ekranu?

Nie gram na telefonie, różnica widoczna przy przewijaniu ekranu

np fejsbuka

To chyba raczej autosugestia. Natomiast z całą pewnością szybciej zżera baterię, cały czas potrzebuje o wiele większej mocy obliczeniowej.

Duża częstotliwość ma sens na dużych ekranach, np w TV. Ale tez nie można sugerować się jedynie tą cechą. Niektóre TV 60Hz pracują lepiej niż 90 czy 120.

34 minuty temu, endriuw napisał:

Duża różnica jest między 60, a 120Hz...

Między 60 i 90 też jest duża, właśnie odpaliłem xiaomi redmi note 10 5g i tu jest 90 Hz, różnica dobrze widoczna a sam telefon porażka. 

A, ale telefonu z zakrzywionymi ekranem już chyba nigdy nie wezmę. 

Godzinę temu, caleb66 napisał:

Między 60 i 90 też jest duża, właśnie odpaliłem xiaomi redmi note 10 5g i tu jest 90 Hz, różnica dobrze widoczna a sam telefon porażka. 

Przełącz na tym samym fonie z 90 na 60 i sprawdź. Nie mówię, że będzie, czy nie, sprawdź.

.

5 godzin temu, caleb66 napisał:

Motorola nie daje aktualizacji, także może to i tanie ale nic nie warte.

Takie niewarte, że jeszcze ze 4 lata z tym polatam. 

.

15 minut temu, J4Z napisał:

Przełącz na tym samym fonie z 90 na 60 i sprawdź. Nie mówię, że będzie, czy nie, sprawdź.

No tak robię, różnica jest duża, w 90hz telefon działa płynniej o ile o tym tym telefonie można powiedzieć że działa płynnie. 

3 minuty temu, J4Z napisał:

Takie niewarte, że jeszcze ze 4 lata z tym polatam. 

Możesz sam wgrać nowe albo stare androidy przy pomocy Odina. 

W ten sposób uceglilem kilka telefonów ale da się to zrobić.

1 godzinę temu, J4Z napisał:

A, ale telefonu z zakrzywionymi ekranem już chyba nigdy nie wezmę. 

Różnica jest, lecz jakiejś rewelacji nie ma. Co innego przełączanie pomiędzy 60, a 120 Hz...

Prestige , po chuju, prestiż
Tak
Jest duża
Słabiutko.
Ja mam w Xiaomi 120Hzf1ff6036ce1072011c99528575a0af4b.jpg
21 godzin temu, caleb66 napisał:

No średnim czyli taki od 2 do 3 tyś, to już można kupić s23, czyli zeszłorocznego samsunga z rodziny flagowców a to bardzo przyzwoity telefon i nie xiaomi, do których producent musiał dokładać hulajnogę na pocieszenie że się tyle kasy umoczyło

takim 1300-2000zł, np 13T którego ostatnio kupiłem za 1550zł z Gcam nawet przewaga aparatu w s23 nie jest taka oczywista.

13 godzin temu, endriuw napisał:

Motorola posiada czystego androida z lekką, doskonale zoptymalizowaną nakładką My UX... To jest jeden z jej głównych atutów.

ADB control poradzi sobie nawet z samsungiem tylko zajmuje to więcej czasu bo syfu jest zdecydowanie więcej ale warto, zwłaszcza dla baterii.

W dniu 7.08.2024 o 11:52, caleb66 napisał:

Szajsung w eskach daje 7 lat aktualizacji a po tym okresie wypuszcza nieoficjalne wersje systemów, na ten przykład galaxy S2 z 2011r działa na androidzie 13

z zeszlego roku

Po 7 latach to tam i tak bateria do wymiany. Tak myślę kto w dzisiejszych czasach użytkuje telefon 7 lat i więcej. Prócz emerytów. 

W dniu 7.08.2024 o 12:35, caleb66 napisał:

Szajsungi robią genialne fotki może dlatego je lubię, xiaomi czy inne marki jakie posiadałem w tym iphony były dużo słabsze

Najnowszy Xiaomi to w sumie Top aparatów 

W dniu 8.08.2024 o 11:09, caleb66 napisał:

I jak go wsadzasz w gacie to bez skórzanego paska spadają z dupy. 👍

Jeszcze ten nie poręczny kanciasty kształt. Teraz mam nie wiele mniejszy tel niż S Ultra, ale wystarcza zaokrąglone brzegi, ciut mniejsza szerokość żeby telefon leżał w ręku jak telefon, a nie jak płytka łazienkowa. 

W dniu 8.08.2024 o 11:30, endriuw napisał:

I krótszą pracę na baterii (mała pojemność z racji mniejszej obudowy)...

Nic z tych rzeczy. Wydajność jest w sumie taka sama, bo mniejszy jest ekran, który żre najwięcej energii. 

W dniu 8.08.2024 o 11:33, caleb66 napisał:

Chyba tylko w Polsce, 

W stanach 9 na 10 ludzi ma iphona. 

W dniu 8.08.2024 o 13:30, caleb66 napisał:

Żadna autosugestia, różnica jest ogromna, trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć.

Pewnie, jak ktoś ma 120Hz to ciężko wrócić na 60. Różnice widać gołym okiem. 

18 godzin temu, fetek napisał:

takim 1300-2000zł, np 13T którego ostatnio kupiłem za 1550zł z Gcam nawet przewaga aparatu w s23 nie jest taka oczywista

Jak komuś nie zależy na aparacie lub jest to mu obojętne to różnica będzie "nie oczywista". 

?👈

Czy to jest najtańszy na rynku tablet z ekranem OLED? Czy są też tańsze propozycje od innych chińskich producentów?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 9.08.2024 o 17:09, rafal735r napisał:

Pewnie, jak ktoś ma 120Hz to ciężko wrócić na 60. Różnice widać gołym okiem. 

ale 120hz ma dzisiaj większość telefonów...

W dniu 9.08.2024 o 17:09, rafal735r napisał:

Jak komuś nie zależy na aparacie lub jest to mu obojętne to różnica będzie "nie oczywista". 

no właśnie, ja już kilka razy kupiłem samsunga dla aparatu i zawsze leci dalej bo fajnie to jest tylko w reklamie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.