Skocz do zawartości
IGNORED

Mini salka 5.1 | Auro3D

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze lepiej schłodzic wzmacniacz, są fajne i tanie rozwiązania- np ten Aircom u mnie leży na MRX1140 i nie dość że lest dużo cłodniej to też ciszej, bo wentylatory Anthema się rzadziej włączają - albo wcale bo juz ich nie słyszę tylko bardzo lekki szum z S8

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

1 godzinę temu, MarcinRejek napisał:

grzeje się wam też mocno Amplituner?

Mój Marantz jest dość ciepły nawet gdy nic nie odtwarza. Taki jego urok. Szczerze to nawet nigdy nie sprawdzałem po seansie jak bardzo się nagrzał. Po prostu wyłączam i tyle. Na początku trochę byłem zaskoczony, że Marantz taki ciepły nawet gdy nic nie gra ale zapomniałem o tym i po prostu korzystam. U mnie sprzęt nie jest schowany w jakiejś szafce, z każdej strony ma dość miejsca, więc zakładam, że nic złego nie powinno mu się stać. Tym bardziej że nawet w lato temperatura u mnie nie przekracza 23 stopni bo mam klimę.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Odpowiem sobie sam ale przy okazji was poinformuję...
Kupiłem 80 metrów kabla o przekroju 2x1,5mm2 firmy Bitner na wszystkie kolumny
[mention=63713]RAF77[/mention] i [mention=33561]brewka87[/mention], przy obsłudze 9-ciu kanałów podczas seansu filmowego grzeje się wam też mocno Amplituner?
Volume mam w tedy na 60, ECO wyłączone, impedancja na 8 ohm
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiegoś wentylatora na górę, chyba że po dodaniu końcówki mocy na dolne kanały temperatura spadnie
Mi się nic nie grzeje, procesor.
Avr trochę się grzał.
Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, RAF77 napisał:

Mi się nic nie grzeje, procesor.

Tak, Tak wiem😉

14 minut temu, RAF77 napisał:

Avr trochę się grzał

Czyli to normalne

9 godzin temu, brewka87 napisał:

Mój Marantz jest dość ciepły nawet gdy nic nie odtwarza. Taki jego urok.

No właśnie u mnie też, a gdy dojdzie seans to na chwilę mogę tylko rękę położyć bo parzy... 

10 godzin temu, donsalieri napisał:

Zawsze lepiej schłodzic wzmacniacz, są fajne i tanie rozwiązania- np ten Aircom u mnie leży na MRX1140 i nie dość że lest dużo cłodniej to też ciszej, bo wentylatory Anthema się rzadziej włączają - albo wcale bo juz ich nie słyszę tylko bardzo lekki szum z S8

https://acinfinity.com/equipment-cooling/aircom-s8-receiver-and-av-component-cooling-blower-system-rear-exhaust-17/

Też myślałem o tym tylko na ebay nie wysyłają do Niemiec, dlatego szukam innego rozwiązania 

2 godziny temu, Chloru napisał:

To sobie zamow na amazon.de Chyba wysyłają do Niemiec.

Ukryta Zawartość

Jest kupa innych tańszych rozwiązań

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Gmow1977 napisał:

https://www.senetic.at/product/EX.19089

Dzięki ale wolę z wyglądu tego co podlinkował kolega donsalieri😉 

Ta firma ma wiele rozwiązań- są i tańsze (- tylko uwaga- one sa mniejsze a na zdjęciach wyglądaja tak samo) Maja wyrzut powietrza do przodu, do góry lub do tylu zależy co komu potrzebne i jak sprzet stoi w szafce

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Ja mam AC Infinity T10, kupowałem bezpośrednio z USA z Amerykańskiego Amazona z wysyłką do PL (wychodziło taniej niż z Amazona PL i Amazona DE) Wyszedł mnie finalnie 196$ i początkowo myślałem że to kosmiczna kwota i przepłaciłem, ale nie znalazłem żadnej  ładnej wizualnie alternatywy do mojej klaustrofobicznej szafcki audio w której ampli się mocno grzał. Teraz temperatura ampli nie przekracza 35'C (niezależnie od głośności). AC Infinity to sprzęt na prawdę bardzo dobrze wykonany i bardzo wydajny. Na dodatek ładnie wygląda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiadomo. Ja kiedyś kombinowałem z 3x BeQuiet plus jakiś sterownik ale w efekcie przestawiłem amplituner. Jednak te Airfinity czy jak im tam wygrywają estetyka.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

U mnie amplituner stoi w tej chwili na szafce bo się grzeje ale jak kupię ten AC Infinity to amplituner powędruje od razu na miejsce Denona 4310, a później obok dokupię MM7055 i też dam AC Infinity by wyrzucało ciepłe powietrze do przodu... Dzięki Panowie za podpowiedzi☺️

IMG_0859.jpeg

Gość

(Konto usunięte)

Prawdopodobnie będę już jutro zamawiał tego AC Infinity T10 z amazon.de bo jutro ma przyjechać ktoś odebrać Pioneer-a SX850 oraz Thorens-a TD320 więc wleci trochę pieniądza i będę też wymieniał fronty z centralnym na modele wyższe, nie planowałem tego ale czemu nie😉 jak ma mi się poprawić dzięki temu nastrój oraz sonicznie... no chyba że znajdę MM7055 w dobrej cenie to chyba bym wybrał ten drugi wariant

Co myślicie? 

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/b-w-cdm-1-se-wie-neu-technisch-optisch-note-1/2919533326-172-1656?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

https://allegro.pl/oferta/b-w-cdm-c-se-centralna-kolumna-glosnikowa-15935685364

I mm7055
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/marantz-mm-7055-endstufe-top-zustand/2925909423-172-17008?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios

i polska 

https://allegro.pl/oferta/koncowka-mocy-wielokanalowa-do-kina-domowego-marantz-mm7055-660w-5x140w-15662765044

20 minut temu, MarcinRejek napisał:

Ja już wybrałem...

Dzięki wielkie za waszą zerową pomoc!!!

A czy Ty myślisz, że każdy przerzucił u siebie tonę sprzętu w każdej możliwej konfiguracji, żeby odpowiadać na takie szczegółowe pytania? Zastanów się.

22 minuty temu, MarcinRejek napisał:

Trzymajcie się beztroskie duszyczki... 

Tym o to sposobem się z wami żegnam

Wiedziałem, że i tym razem to nastąpi ale żeby tak szybko? 🤔😁

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

9 minut temu, Gmow1977 napisał:

Znaczy się...zamykamy temat?🤣🤣🤣

Na to wygląda. Czyli jak zawsze, tylko Marcin im starszy, tym bardziej niecierpliwy 😉

1 godzinę temu, brewka87 napisał:

Na to wygląda. Czyli jak zawsze, tylko Marcin im starszy, tym bardziej niecierpliwy 😉

Przecież aż 2 godziny czekał na odpowiedź!!! 🤣

Niee no, aż dwie godziny czekania na odpowiedź- to niedopuszczalne.

Ktoś musi za to odpowiedzieć. Chamstwo i defetyzm się szerzy w narodzie. Nikt już nie chce pomóc, zamiast rzucić się na pomoc Marcinowi to oglądają jakieś seriale czy inne paskudztwa albo co gorsza, pracują.

- No  a że najwięcej wpisów mają tu Chloru, Stelvio, Gmow1977, Raf77, oraz brewka87 i to oni powinni odpowiadać w ciągu max 5 minut- czego nie zrobili-więc za karę proponuję dla nich wypicie ciepłego wygazowanego piwa. Ja się nie dołączę 😉

Gość

(Konto usunięte)

Powiem tak, po napisaniu posta widziałem kto zagląda do tego tematu. Jak bym był tutaj pierwszy raz to mógłbym nie wiedzieć ale że te forum znam od 20 lat no to aż tak głupi nie jestem🤪

7 godzin temu, JVC 4K napisał:

Ale jest przełom w jego poczynaniach, zbierał płyty 4K UHD a teraz zwykłe BD tylko pytanie czemu nie Stelbooki.

Bo po pierwsze BD jest najtańsze, w Steelbooku nie wyszło wszystko, a na 4K nie ma wszystkiego

11 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Znaczy się...zamykamy temat?🤣🤣🤣

No tak, skoro już wszystko mam to Ciągnąć go nie ma sensu... Później tylko dodam fotki do tematu o kinach Galeria zdjęć i tyle w temacie 

No ale jeśli ktoś nawet zajrzał do tematu, tzn ze jest zobowiązany ktokolwiek odpisać, nawet jeśli nie ma nic do napisania? I tylko po to, żebyś się nie obraził 🤔

57 minut temu, MarcinRejek napisał:

No tak, skoro już wszystko mam to Ciągnąć go nie ma sensu... Później tylko dodam fotki do tematu o kinach Galeria zdjęć i tyle w temacie 

No weź😁 ale znów przerwałeś w połowie. Bo ani paneli nie skończyłeś ,ani kolumn nie powiesiłeś.Nic o subach .Jak my teraz z tą niewiedzą będziemy żyć?🤔

....Jak zwykle "stosunek przerywany "🤣

Projekt uważam za niedokończony, lecz porzucony🤣.A Maranz pewnie za miesiąc wyląduje na ebaju...

Gość

(Konto usunięte)
47 minut temu, brewka87 napisał:

I tylko po to, żebyś się nie obraził 🤔

Nie chodziło mi o to... 

Tutaj świeżaki nie zaglądają to po pierwsze, po drugie kolumn nikt nie musi znać bardziej mi chodziło o to czy wymieniając albo kolumny na lepsze tz wyższe serią to uzyskam lepszy dźwięk czy dodając końcówkę do tego co już mam zyskam też trochę na brzmieniu. W tę stronę powinienem spytać. Ale kawa została już rozlana więc nie ma tematu... 

Marcin z całym szacunkiem. Uważam, że tak doświadczony chłop jak Ty (ze sprzętem) to na 90% zadanych pytań znasz odpowiedź. Po prostu masz ochotę pogadać. Ale nie zawsze działa to w drugą stronę. Mam także wrażenie ( i tu bez uszczypliwości), że często zakładasz tematy tylko po to by wytworzyć jakąś dyskusję. Myślę, że lubisz tu być. Ja oczywiście często tu zaglądam ale tylko po to by być w miarę na bieżąco z informacjami. Zdecydowanie wolę konsumować życie w prawdziwym świecie. I nie powinieneś mieć do nikogo pretensji, że nie odpisze. Bo może nie mieć ochoty np. Ale dalej Ci kibicuję w twoich poczynaniach. Pozdrowionka

Stelvio dobrze to podsumował I ja też odniosłem takie wrażenie, że wiele z tych tematów jest tylko po to żeby podyskutować. Przecież Marcin i tak kupi co innego niż to o czym zakłada temat. Tak jest prawie zawsze. I nic nam do tego, tylko dlaczego ma pretensje że niektórzy nie chcą uczestniczyć w tych pogadankach. Pytanie co zabrzmi lepiej - przecież słyszał już tyle, że takich pytań nawet nie wypada zadawać. Marcin zakłada temat o kolumnach X, potem w trakcie dyskusji pojawiają się kolumny Y, a finalnie okazuje się że kupione są Z 🙂

I raczej tu o to Marcinowi chodzi w tej całej budowie kina, żeby budować...

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Gmow1977 napisał:

No weź😁 ale znów przerwałeś w połowie. Bo ani paneli nie skończyłeś ,ani kolumn nie powiesiłeś.Nic o subach .Jak my teraz z tą niewiedzą będziemy żyć?🤔

....Jak zwykle "stosunek przerywany "🤣

Projekt uważam za niedokończony, lecz porzucony🤣.A Maranz pewnie za miesiąc wyląduje na ebaju...

Brawo 👏 

35 minut temu, MarcinRejek napisał:

Kolejnych 6 paneli dojechało cało

Ukryta Zawartość

kolego @Gmow1977 i @brewka87 należą się od was przeprosiny, gamonie😝😝😝

Fajnie że kupiłes resztę ale ja nic o panelach nie wspominałem 😁

Działaj dalej w takim razie 😉

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi