Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję kabla głośnikowego do 200 pln/mb o cechach jak w treści

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić kabel głośnikowy do 200 pln/mb o następujących cechach:

- przezroczysty

- rozdzielczy

- z dokładną, szczegółową, zróżnicowaną, niezaokrągloną , ale nie ostrą górą (przede wszystkim blachy)

- bez braków w jakimkolwiek zakresie pasma i bez sztucznych podbić

Co można mi polecić z aktualnej dostępnej na rynku oferty? Znajdzie się coś?

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Cardas Iridium trochę ponad zakładaną kwotę ale warto dołożyć.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

7 minut temu, Tal napisał:

Cardas Iridium trochę ponad zakładaną kwotę ale warto dołożyć.

Dzięki, z tego co widzę nie ma ze szpuli (wolałbym niezaprawiony), no i trochę za bardzo przekracza budżet, ale zapamiętam.

Mój się mieści w budżecie i cokolwiek kupisz jako "docelowy" będziesz miał porównanie,

chyba, że Cię nie stać 😉 oczywiście mentalnie ...

Z gotowców masz Blue Heaven, ale na metry widziałem go tylko na ali itd ....

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Rozumiem, po dotychczasowych propozycjach, że moje wymagania są warte 3-4 razy więcej niż mój zakładany budżet (oczywiście oprócz propozycji kabla telefonicznego :))

To zapytam inaczej. Czego brakuje, w porównaniu do moich oczekiwań, Chord(owi) Clearway? Muszę się czegoś chwycić w poszukiwaniach.

24 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

Rozumiem, po dotychczasowych propozycjach, że moje wymagania są warte 3-4 razy więcej niż mój zakładany budżet (oczywiście oprócz propozycji kabla telefonicznego :))

To zapytam inaczej. Czego brakuje, w porównaniu do moich oczekiwań, Chord(owi) Clearway? Muszę się czegoś chwycić w poszukiwaniach.

Chord Clearway potrafi wpaść w lekką ostrość. Z drugiej strony z takim budżetem można spróbować Go zdublować i zarzucić na to jakieś fajne wtyki. Kilku moich klientów tak gra. Jeden Clearway na +, a drugi na minus do każdej kolumny. 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

7 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

można spróbować Go zdublować

I z jakim wynikiem docelowym (w brzmieniu) ?

25 minut temu, quatross napisał:

I z jakim wynikiem docelowym (w brzmieniu) ?

Ponoć dzięki temu brzmienie traci nerwowość i zyskuje kulturę, ale to tylko plotki, które powtarzam.

Proponuję coś takiego

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

59 minut temu, RobG1974 napisał:

Proponuję coś takiego

Ukryta Zawartość

A co to jest?

Ukryta Zawartość

bezsensowna dyskusja.bo w roznych systemach.roznie kable sie sprawdzaja.

tylko testy.testy.testy....u siebie w systemie

O ! i tu Pan potrącił 😉 coś, o czym nie wiemy, bo jeśli to ma być kabel

do GDWT od Altusów, to autor dokona innego wyboru, niż do szpilki Scana 😉 

@piotrek7  Odin by PRC 😉 

A co to jest?
Bardzo dobrze grający chiński kabel.

Ale jak koledzy piszą kabel trzeba wpiąć w system i posłuchać. Idealny kabel to taki który jak najmniej zmienia. A dla tych co uważają, że nie ma znaczenia to niech sobie słuchają na czym tylko chcą. Każdy ma wolną wolę i prawo wyboru. Na szczęście nie mieszkamy w Rosji.

Tak samo polecam zielony kabel zasilający do wzmacniaczy firmy xangsane. Wielu znajomych już posprzedawało swoje furutechy itp. Kilka razy droższe. Warto porównać.

niemal wszystkie kable z chin to po wlaczeniu w system to tragedia,po kilku tygodniach grania  okazuja sie mniejsza tragedia,ale i tak laduja na portalach ogloszeniowych.z chin nie ma nic dobrego tanio.

czas najwyzszy sobie to uswiadomic.

a wspieranie w obecnej chwili chin to beszczelnosc.

Wspieranie nacjonalistycznych postaw to bezczelność, niczym wtedy nie różnimy się od ustrojów dyktotorskich i podejścia takich ludzi jak Putin, którzy tylko wykorzystują manipulacje. Faktycznie Chiny nie zachowują się wporządku i cały czas balansują. Ale czy nasze wszystkie kraje Europejskie zachowują się ok. A ciekawe kto na masę sprzedaje produkty teraz na wschód. Jadą znikąd napewno. A sprawdzimy najpierw beneficjentów rzeczywistych w firmach od których kupujemy różne produkty i zobaczymy do kogo na końcu łańcuszka trafiają pieniądze.

Nie kupujcie więc Apple bo wszystkie w większości jest produkowane w Chinach i to nie jest wspieranie chińskiego przemysłu. Temat nie jest jednoznaczny. A problemem nie są sami chińczycy tylko w większości przywódcy i mechanizmy zniewolenia społeczeństwa i to bez względu na ustrój jest złe.

co do wspierania Chin,pełna zgoda.

natomiast dyskutowałbym z twierdzeniem ,że nie można kupić tanio i dobrze 🙂

zacząłbym od:Copper Colour Penny IV,później Choseal.

Ja mam kable tajwańskiego MPS-a.głośnikowy e330sp jest dobrym wyborem..nie jest tani ale to kabel na dłużej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez triode
1 godzinę temu, triode napisał:

Ja mam kable tajwańskiego MPS-a.głośnikowy e330sp jest dobrym wyborem..nie jest tani ale to kabel na dłużej

Mógłbyś coś więcej napisać o tym kablu? Jak określasz sygnaturę dźwiękową? Z jakimi kablami wygrał? 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

4 godziny temu, RobG1974 napisał:

Bardzo dobrze grający chiński kabel.

Bardzo dobre, chińskie kable sprzedawane są pod markami własnymi. Choćby Yarbo. Kupowanie na Ali nędznych podróbek produktów luksusowych tylko po to, aby mieć produkt imitujący wizualnie Nordosta, Siltecha czy Furutecha to zwykłe x@&%%!!* (w miejsce symboli można wstawić dowolny ciąg liter tworzących słowo powszechnie uznawane za wulgarne i obelżywe) 

Xangsane sprzedaje pod swoją marką i moim zdaniem lepiej wypada od yarbo. Miałem kilka yarbo do porównania.

Godzinę temu, cortes napisał:

Mógłbyś coś więcej napisać o tym kablu? Jak określasz sygnaturę dźwiękową? Z jakimi kablami wygrał? 

wcześniej miałem głośnikowego Stereovox Firebird..gram na lampach i tranzystorowej klasie A

MPS nie słodzi,jest naturalny balans tonalny z dobrą kontrolą basu..lepiej kupić z metra i samemu zrobić konfekcję..fabryczne wtyki nie są rewelacyjne.

mam też wyższy model tej firmy ale raczej trudno go kupić.

Bardzo dobre, chińskie kable sprzedawane są pod markami własnymi. Choćby Yarbo. Kupowanie na Ali nędznych podróbek produktów luksusowych tylko po to, aby mieć produkt imitujący wizualnie Nordosta, Siltecha czy Furutecha to zwykłe x@&%%!!* (w miejsce symboli można wstawić dowolny ciąg liter tworzących słowo powszechnie uznawane za wulgarne i obelżywe) 
Masz tu zupełnie rację. Używanie nazwy innego producenta jest oszustwem.

Proszę moderację o usunięcie mojego postu nr10. Kabel sprzedawany z oznaczeniem innego producenta jest niewłaściwe.

3 godziny temu, triode napisał:

Copper Colour Penny IV,później Choseal.

Dziękuję, słuchałeś go? (albo może czytałeś o nim?) Obecnie można kupić Copper Colour Penny V w necie. Mieści się m moim budżecie.

10 minut temu, RobG1974 napisał:

Używanie nazwy innego producenta jest oszustwem

Zgadzam się w pełni.

Zaapelowałbym do branży, że jeśli macie problem z dostępnością zróżnicowanej oferty kabli znanych producentów w poszczególnych przedziałach cenowych - to sprowadzajcie chińskie marki (nie podróbki) - przynajmniej konsument będzie miał wybór i nie będzie dylematów "kupować "fake" czy nie".

12 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Dziękuję, słuchałeś go? (albo może czytałeś o nim?) Obecnie można kupić Copper Colour Penny V w necie. Mieści się m moim budżecie.

Zgadzam się w pełni.

Zaapelowałbym do branży, że jeśli macie problem z dostępnością zróżnicowanej oferty kabli znanych producentów w poszczególnych przedziałach cenowych - to sprowadzajcie chińskie marki (nie podróbki) - przynajmniej konsument będzie miał wybór i nie będzie dylematów "kupować "fake" czy nie".

miałem ten kabel..kiedyś kosztował niezbyt wiele.

ma taki nieco ``brytyjski`` charakter-ciepły,z niezbyt rozdzielczą górą i zaokrąglonym basem.

konfekcja wygląda ładnie,ale jest niezbyt trwała.

jeżeli ktoś pamięta kable Talk Concert-to podobny charakter i poziom.

15 minut temu, triode napisał:

ma taki nieco ``brytyjski`` charakter-ciepły,z niezbyt rozdzielczą górą i zaokrąglonym basem.

Dzięki. Nie moje to jednak klimaty - muszą być spełnione warunki, jak w pierwszym moim poście

W dniu 12.03.2022 o 22:14, Audiomagic.pl napisał:

Chord Clearway potrafi wpaść w lekką ostrość.

Dziękuję, a VDH Clearwater? Jest coś jeszcze podobnego i sensownego u nas na rynku oprócz tych dwóch?

2 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

Dziękuję, a VDH Clearwater? Jest coś jeszcze podobnego i sensownego u nas na rynku oprócz tych dwóch?

Niestety, nie miałem z nim do czynienia, więc nie mogę się wypowiedzieć :( Osobiście lubię też Telluriumy, jakbym miał kolumny klasyczne, to pewnie którymś z nich bym okablował. Clearwayem, albo Blackiem.

Luna gris jeżeli chcesz w Polsce kupować i na razie nie zmieniać. Tellurium tak ale silver. Miałem większość tanich chord ów i je chwaliłem dopóki nie posłuchałem lepszych kabli

• Pokaż nowe odpowiedzi