Skocz do zawartości
IGNORED

Pomysł na DAC i wzmacniacz słuchawkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam problem z pomysłem na nowy DAC do systemu. Ostatnio urodziło mi się dziecko i coraz więcej zacząłem słuchać na słuchawkach (Audeze LCD - 1), niestety na ograniczonym IFI nano podpiętym do komputera. Kolumny niedługo też przejściowo będą zmieniane na podstawkowe także można przyjąć, że system buduję od zera. Parę dni temu sprzedałem DAC Audio GD D77, który grał pięknie ale nie miał wyjścia słuchawkowego. Obecnie poszukuję sensownej pozycji DAC + wzmacniacz słuchawkowy w jednej obudowie. Konieczne jest aby oba wyjścia były pełnoprawne a nie jako dodatek. Budżet ok 10tys za nowy lub używany. Wymagania dźwiękowe - krystaliczny, nasycony bez utraty szczegółów.

Moje typy bez odsłuchu:

Mytek brooklyn 

Audio GD R27

iFi Audio Pro iDSD Signature

Generalnie kiedyś myślałem, że za 10 tys. będę miał 15 kg DAC w każdym gramie wysyconym muzyką ale sprzęt znacznie podrożał 😞 Prosiłbym o pomoc, może jakieś ciekawe pozycje mniej znanych konstrukcji pominąłem. 

Spróbuj poczytać o Musical Paradise mp-d2 mk3. Jest to dac lampowy z bardzo dobrym przedwzmacniaczem i całkiem dobrym wzmacniaczem słuchawkowym. Kup z jak najlepszymi kondensatorami i zegarami do daca. A na przyszłość będziesz miał solidny dac. On lepiej gra po xlr.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Burson Conductor 3 Reference - spełni Twoje oczekiwania w każdej nucie😉 Bardzo dobry wzmiacniacz słuchawkowy i DAC. Dużo pozytywnych opinii, mozna poczytać ale najlepiej posłuchać.

15 godzin temu, Luki1993 napisał:

Cześć, mam problem z pomysłem na nowy DAC do systemu. Ostatnio urodziło mi się dziecko i coraz więcej zacząłem słuchać na słuchawkach (Audeze LCD - 1), niestety na ograniczonym IFI nano podpiętym do komputera. Kolumny niedługo też przejściowo będą zmieniane na podstawkowe także można przyjąć, że system buduję od zera. Parę dni temu sprzedałem DAC Audio GD D77, który grał pięknie ale nie miał wyjścia słuchawkowego. Obecnie poszukuję sensownej pozycji DAC + wzmacniacz słuchawkowy w jednej obudowie. Konieczne jest aby oba wyjścia były pełnoprawne a nie jako dodatek. Budżet ok 10tys za nowy lub używany. Wymagania dźwiękowe - krystaliczny, nasycony bez utraty szczegółów.

Moje typy bez odsłuchu:

Mytek brooklyn 

Audio GD R27

iFi Audio Pro iDSD Signature

Generalnie kiedyś myślałem, że za 10 tys. będę miał 15 kg DAC w każdym gramie wysyconym muzyką ale sprzęt znacznie podrożał 😞 Prosiłbym o pomoc, może jakieś ciekawe pozycje mniej znanych konstrukcji pominąłem. 

witaj,

z naszej oferty koniecznie odsłuchaj Copland DAC215. Jest to bardzo mocny zawodnik w takim budżecie i bardzo dobrze sprawdza się w roli wzmacniacza słuchawkowego jak i dac. Bardzo często wybierany przez klientów do słuchawek Audeze. Produkt jest dostępny w większości salonów od ręki, najlepiej zadzwonić i umówić się na odsłuch. Przy okazji posłuchałbym także Pathos Converto MKII.

Zapraszam i do nas 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Padło już tutaj kilka ciekawych propozycji. Przychylam się szczególnie do bursona Conductora ref 3x i Myteka (liberty DAC II) Całkiem ciekawym rozwiązaniem - słuchawkowym all-in-one jest Naim Uniti Atom Headphone. Najtrafniejszą sugestią, która tu padła jest odsłuch. Sugestie sugestiami a i tak najważniejsze jest to co Tobie najbardziej przypadnie do gustu!

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

iFi iDSD PRO Signature niedługo wróci z testu więc będzie dostępny do wypożyczenia :) 

Ja bym jeszcze dorzucił (jeżeli jest to do rozważenia) stack Topping D90SE i A90. Jeżeli szukasz maksymalnie przezroczystego systemu to jest to bardzo dobra propozycja, bez rozbijania budżetu.

No i oczywiście, testować! Nic w ciemno :)

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Polecam sprawdzenie NuPrime DAC-10H, urządzenie dodatkowo w przyszłości może być użyte jako przedwzmacniacz do końcówek mocy. Jeżeli jesteś zainteresowany zapraszam do kontaktu, mamy egzemplarz na wypożyczenie do sprawdzenia jak ten wzmacniacz/DAC zgra się z Twoimi słuchawkami

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje