Skocz do zawartości
IGNORED

Obraza uczuć politycznych obok obrazy uczuć religijnych . Czy nam to grozi ?

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Ustawa o ochronie życia poczętego jak i ustawa o obrazie uczuć religijnych w ogóle nie powinna powstać . 

To sa ustawy mocujące w polskim prawie rezolucje ONZ "Prawa Dziecka", Bez nich ta rezolucja nie istniałaby w  polskim prawie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 godziny temu, Jacchusia napisał:

Myślisz, że wulgaryzmy dodadzą wartości twoim postom? 

Musi się czymś dowartościować.....prowokuje mnie od jakiegoś czasu pisząc androny, wkładając mi w ust to czego nie mówiłem bo bez tego kiepsko mu idzie.....teraz pisze że jakieś skrajności głoszę, zapomina biedaczek że to co pisałem o "życiu poczętym" to nie tylko moja opinia ale też genetyków czy bioetyków.

Co mu naukowcy, on ma swój "autorytet",  swojego forumowego guru którego cytuje.....na podstawie własnych wymysłów i z poparciem "autorytetów" usiłuje wmówić że te ustawy są niezgodne z Konstytucją, więcej wmawia sobie (bo mi nie jest w stanie) że obraża moje uczucie religijne. 
A budzi TYLKO moje politowanie....    😉

Mają (on i jego guru od interpretowanie Konstytucji) wolność wypowiedzi......mogą pisać jeszcze więcej, byle już nie pisali głupstw jak do tej pory, głupstw które trzeba prostować, mogą też mocniej mnie atakować, byle mądrze i bez chamstwa.

Nic wam nie grozi i nikomu nie wmówicie że po zmianie prawa (o ile w ogóle nastąpi) będzie wam zabrana możliwość rzeczowej krytyki.....bo do wmawiania tego ten bełkotliwy temat zmierza.  😉

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zawsze jest ktoś do kogo nawet wulgaryzmy nie docierają - bo inaczej nie rozumieją . Maju ty do nich należysz . Fruwasz jak gołębica po nieboskłonie . Obejrzyj szpital na peryferiach . Doktor Strosmajer miał powiedzenie na takich ludzi jak ty.

Zawsze jest ktoś do kogo nawet wulgaryzmy nie docierają - bo inaczej nie rozumieją . Maju ty do nich należysz"

Konia z rzędem temu kto w tym co cytuję logikę dostrzeże.....to jeszcze raz geniuszu, wytłumacz tym co to czytać będą (bo mnie twoje wymysły, kolejne matactwa kompletnie nie interesują, latają), docierają one do mnie czy nie, rozumiem z nimi czy bez nich, bo według twojej "logiki" tylko wulgaryzmy które do mnie nie docierają mogą spowodować że się dogadamy.....  😉

Może nie tych co trzeba wulgaryzmów używasz, próbuj, choć tak jak pisałem wolałbym "mądrze i bez chamstwa", a mamy to co zwykle....nie chce nawet dociekać co by na to rzeczony doktor powiedział.....     🙂

Godzinę temu, Maju napisał:

Zawsze jest ktoś do kogo nawet wulgaryzmy nie docierają - bo inaczej nie rozumieją . Maju ty do nich należysz"

Konia z rzędem temu kto w tym co cytuję logikę dostrzeże..

Jest, a jakże. Zasłużyłeś sobie, on jest usprawiedliwiony.

To taka sama logika jak u tego pana z akcji "Przecie przemocy w rodzinie" który mówi, że dostała bo sobie zasłużyła. Przecież to proste, jakby nie zasłużyła to by nie dostała. Jej wina, tak jak i twoja, niestety taka mentalność jest często spotykana 😞

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Zasłużyłeś sobie, on jest usprawiedliwiony.

W takich głowach dochodzi do automatycznego usprawiedliwiania wszystkiego co o nas piszą.....do czasu piszą, bo stanowcza reakcja na kierowane w stronę przeciwników ideologicznych (naszą stronę) wulgaryzmy nie ma nic wspólnego z obrazą jakichkolwiek uczuć a jest wymogiem KULTURY OSOBISTEJ której tymże brakuje. Podobnie jest z notorycznym obrażaniem....."do puki dzban wodę nosi aż mu się ucho nie urwie"..... 
Używanie wulgaryzmów w miejscu publicznym jest karalne niezależnie od tego jakie są pobudki takiego działania. Tu też skończyła się moja tolerancja i kolejne próby podłego, bezpodstawnego obrażania mnie skończą się zgłoszeniami....  😉

Już widzę jak zaraz rozlegnie się płacz "obrońców" demokracji że to ograniczenie ich wolności.....tyle tylko że sami nie zauważają że ja im się tym nie odpłacam a oni sami pisząc w taki sposób ograniczają moje prawo do wolności słowa i prawa do tego by mnie nie znieważano.

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

niestety taka mentalność

Taka typowa dla nich hipokryzja....

Podobnie z ich autorytetami.....jak chodzi o kogoś z PiS to wystarczy że był kiedyś w partii i dostał jakieś pośrednie odznaczenie od komuchów a już z niego drwią, a tu patrz.......niemal trzydziestoletni członek partii odznaczony Złotym Krzyżem Zasługi, współpracownik wywiadu PRL staje się autorytetem, bo słowa jakie napisał (przed 1993 rokiem!!) ten lewicowiec pasują im do obecnie propagowanej ideologii.....do wmawiania że o obecnych zagrożeniach pisał.
Takie typowe dla nich matactwo i żenująca hipokryzja!

Choć trzeba powiedzieć że słowa pisane przez niego są ze wszech miar prawdziwe tylko że u podstaw tych plag leży zawsze NIENAWIŚĆ, POGARDA dla innych ludzi której należy się wystrzegać!!
A z nienawiści, pogardy tworzone są takie memy gdzie wyrywa się zdania z kontekstu po to by im do nowej ideologii pasowały:

"Do umysłu porażonego jedną z tych plag nie sposób dotrzeć. W takiej głowie pali się święty stos, który tylko czeka na ofiary. Wszelka próba spokojnej rozmowy będzie mijać się z celem"

A dalej to (pogrubione) czego nie ma w ich cytacie a to wypisz wymaluj o tworzących nowe ideologie, czy naszych oponentach:

"Nie o rozmowę mu chodzi, tylko o deklaracje. Żebyś mu przytaknął, przyznał rację, podpisał akces. Inaczej w jego oczach nie masz znaczenia, nie istniejesz, ponieważ liczysz się tylko jako narzędzie, jako instrument, jako oręż. Nie ma ludzi - jest sprawa."

"Umysł tknięty taką zarazą to umysł zamknięty, jednowymiarowy, monotematyczny, obracający się wyłącznie wokół jednego wątku – swojego wroga. Myśl o wrogu żywi nas, pozwala nam istnieć. Dlatego wróg jest zawsze obecny, jest zawsze z nami.“

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, Maju napisał:

W takich głowach dochodzi do automatycznego usprawiedliwiania wszystkiego co o nas piszą.....do czasu piszą, bo stanowcza reakcja na kierowane w stronę przeciwników ideologicznych (naszą stronę) wulgaryzmy nie ma nic wspólnego z obrazą jakichkolwiek uczuć a jest wymogiem KULTURY OSOBISTEJ której tymże brakuje. Podobnie jest z notorycznym obrażaniem....."do puki dzban wodę nosi aż mu się ucho nie urwie"..... 
Używanie wulgaryzmów w miejscu publicznym jest karalne niezależnie od tego jakie są pobudki takiego działania. Tu też skończyła się moja tolerancja i kolejne próby podłego, bezpodstawnego obrażania mnie skończą się zgłoszeniami....  😉

Już widzę jak zaraz rozlegnie się płacz "obrońców" demokracji że to ograniczenie ich wolności.....tyle tylko że sami nie zauważają że ja im się tym nie odpłacam a oni sami pisząc w taki sposób ograniczają moje prawo do wolności słowa i prawa do tego by mnie nie znieważano.

Taka typowa dla nich hipokryzja....

Podobnie z ich autorytetami.....jak chodzi o kogoś z PiS to wystarczy że był kiedyś w partii i dostał jakieś pośrednie odznaczenie od komuchów a już z niego drwią, a tu patrz.......niemal trzydziestoletni członek partii odznaczony Złotym Krzyżem Zasługi, współpracownik wywiadu PRL staje się autorytetem, bo słowa jakie napisał (przed 1993 rokiem!!) ten lewicowiec pasują im do obecnie propagowanej ideologii.....do wmawiania że o obecnych zagrożeniach pisał.
Takie typowe dla nich matactwo i żenująca hipokryzja!

Choć trzeba powiedzieć że słowa pisane przez niego są ze wszech miar prawdziwe tylko że u podstaw tych plag leży zawsze NIENAWIŚĆ, POGARDA dla innych ludzi której należy się wystrzegać!!
A z nienawiści, pogardy tworzone są takie memy gdzie wyrywa się zdania z kontekstu po to by im do nowej ideologii pasowały:

"Do umysłu porażonego jedną z tych plag nie sposób dotrzeć. W takiej głowie pali się święty stos, który tylko czeka na ofiary. Wszelka próba spokojnej rozmowy będzie mijać się z celem"

A dalej to (pogrubione) czego nie ma w ich cytacie a to wypisz wymaluj o tworzących nowe ideologie, czy naszych oponentach:

"Nie o rozmowę mu chodzi, tylko o deklaracje. Żebyś mu przytaknął, przyznał rację, podpisał akces. Inaczej w jego oczach nie masz znaczenia, nie istniejesz, ponieważ liczysz się tylko jako narzędzie, jako instrument, jako oręż. Nie ma ludzi - jest sprawa."

"Umysł tknięty taką zarazą to umysł zamknięty, jednowymiarowy, monotematyczny, obracający się wyłącznie wokół jednego wątku – swojego wroga. Myśl o wrogu żywi nas, pozwala nam istnieć. Dlatego wróg jest zawsze obecny, jest zawsze z nami.“

Źródło: https://quotepark.com/pl/cytaty/355773-ryszard-kapuscinski-swiatu-groza-trzy-plagi-trzy-zarazy-pierwsza/

Były jakiś czas temu na AS wątki poświęcone dwóm marszom w związku z zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej w Polsce. Marsz czarny i biały . Maju , twój poziom hipokryzji tam sięgał zenitu . Tak że nie chrzań o hipokryzji i KULTURZE OSOBISTEJ . Obarczanie kobiet konsekwencjami prawnymi za poronienia , ciąże pozamaciczne , zakazywanie badań prenatalnych , ograniczanie porodów za pomocą cesarskiego cięcia - kobieta ma rodzić w bólu i cierpieniu , zmuszanie w ten sposób kobiet do wycieczek aborcyjnych do Czech i innych państw gdzie prawo pod tym względem jest bardziej liberalne , zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci  które są ofiarami gwałtu , to właśnie wprowadzała zaostrzona ustawa antyaborcyjna , jest czystym skurwysyństwem wobec słabszej płci i sprzeczne z polityką równości kobiet i mężczyzn . Na ustawę antyaborcyjną można by się zgodzić jedynie wtedy kiedy ten problem dotyczył by też mężczyzn wprowadzając ustawę o ochronie plemnika i komórki jajowej , lecz wtedy był by już to czysty skrajny zamordyzm.

Edytowane przez Gość

Kolejne brednie które może pisać tylko osoba nie znająca obecnego prawa aborcyjnego i żyjąca w jakimś świecie równoległym...."obarczanie kobiet konsekwencjami prawnymi za poronienia, itd.".....kompletny, żenujący odlot....  🙂

3 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Obarczanie kobiet konsekwencjami prawnymi za poronienia , ciąże pozamaciczne , zakazywanie badań prenatalnych , ograniczanie porodów za pomocą cesarskiego cięcia

Jakimi konsekwencjami jest obarczana kobieta za poronienie?

Obowiązuje zakaz badań prenatalnych?

Ogranicza się cesarki?

Mógłbyś podać źródło tych informacji, bo jakieś takie abstrakcyjne są.

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, Jacchusia napisał:

Ogranicza się cesarki?

Klauzula sumienia . Nie będę się rozpisywał jest w sieci. Jest to pokłosie ustawy antyaborcyjnej.

Gość

(Konto usunięte)
12 godzin temu, Wojtek 1959 napisał:

Nie będę się rozpisywał jest w sieci

wypisywanie glupich opinii ad personam masz opanowane ale jak zadaje ci się konkretne pytanie to ... "czar elokwencji" pryska 🙂

następny własne z palca wyssane opinie traktuje jako argumenty 🙂

19 godzin temu, Jacchusia napisał:

To jest niemożliwe, dostosowuje abstrakcję informacji do abstrakcyjnej nazwy tematu.   🙂

Gdybym nie wiedział że dostanę kolejną abstrakcyjna oderwaną od rzeczywistości odpowiedź (albo unikanie odpowiedzi na najtrudniejsze pytania) to bym zapytał co ma piernik do wiatraka.....co ma do tego (ustawa aborcyjna czy klauzula sumienia) o czym pisze ( poronienia , ciąże pozamaciczne , zakazywanie badań prenatalnych , ograniczanie porodów za pomocą cesarskiego cięcia).....trzeba nie znać faktów, nie wiedzieć co zawierają te akty prawne .    🙂

Sugerowanie że lekarz może się powoływać na klauzulę czy prawo aborcyjne i nie reagować zgodnie ze sztuką lekarską w tych sytuacjach gdy zagrożone jest życie i ZDROWIE kobiety to nie tylko abstrakcja, absurd ale kompletna aberracja. O związku z ustawą aborcyjną nie wspomnę.   🙂

Po tym i "informacjach" na temat neokatechumenatu i Opus Dei czekam na kolejne podobne do tego "humorystyczne" wpisy......chyba mnie już nic nie zaskoczy.   

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

następny własne z palca wyssane opinie traktuje jako argumenty

Patrz jak z nich nasz Piotruś zadowolony....znalazł swój swego.   🙂

Nie dziwota że w temacie o Kościołach pisze (POWTARZA w kółko) głupoty, NIEPRAWDĘ o Pani Izie z Pszczyny, skoro nawet w to wierzy....    ;(

Edytowane przez Maju

8 minut temu, slawek.xm napisał:

się domyśla

Co innego sensownie się domyślać a co innego bez sensu zmyślać.....  🙂
A wyobraźnię to ma, nie ma co.     :)))

Gość

(Konto usunięte)

Maju chciałeś jak i twoi koledzy z którymi się zgadzasz o fakty.

Jeśli chodzi o Opus Dei i neokatechumenat należy zajrzeć do książki Bank boga i bankierzy papieża. Afery i skandale watykańskiej kasy - Mario Guarino. W 1982 w Tamizie znaleziono zwłoki wieloletniego "ministra finansów Watykanu" Roberto Calviego . To jest twardy fakt , a nie teorie spiskowe. Co świadczy o prawdziwości tej książki.

W dniu 28.07.2022 o 12:43, Wojtek 1959 napisał:
W dniu 28.07.2022 o 12:11, Jacchusia napisał:

Ogranicza się cesarki?

Klauzula sumienia . Nie będę się rozpisywał jest w sieci. Jest to pokłosie ustawy antyaborcyjnej.

Ty wiesz kogo dotyczy klauzula sumienia? 

Z jakiego ty internetu korzystasz, ze tam takie rewelacje są?

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 1.07.2022 o 15:11, Maju napisał:

Nic nie przypisuję, faktem jest że wmawiasz jakoby istniało lobby chcące zamykać usta w sytuacji krytyki działań Kk, nazywając wyimaginowanych "oszołomami" dajesz o sobie świadectwo.
Faktem jest że insynuujesz działania Kk mające na celu wstrzymywanie działań w sprawie wymiaru sprawiedliwości np. pedofilom.....faktem  jest że nie podałeś uzasadnienia takich opinii.....to o czym piszę jest zawarte w twoich postach.....nie wiesz co piszesz czy nie rozumiesz co do ciebie piszę?    🙂

Ps. To co piszę tu o innych można bez trudu znaleźć w temacie o Kościołach.
Nie wszystko oczywiście, te najdrastyczniejsze bezpodstawne ataki na katolików zgłaszam a Moderacja je sukcesywnie usuwa.....ostatni jeszcze nie zdążyła.  😉

Swojego czasu był proces znanego polskiego guru psychologii  Andrzeja Samsona . Został skazany za pedofilię i osadzony w kiciu . Jak by był zwykłym wikarym , proboszczem albo arcybiskupem - włos z głowy by mu nie spadł . To tak jak sądzić czarnoskórego i przedstawiciela rasy białej za to samo przestępstwo . Czarnoskóry dostanie krzesło elektryczne a białoskóry zostanie uniewinniony.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Ty wiesz kogo dotyczy klauzula sumienia? 

Z jakiego ty internetu korzystasz, ze tam takie rewelacje są?

z darkneta

Edytowane przez Gość

Czarna mafia jest niezwykle zdeterminowana w obronie swoich interesów i nie cofnie się przed żadnym kłamstwem, świństwem i prowokacją. A czasem nawet przestępstwem.

Jestem Europejczykiem.

Czy to przypadek, że wątek jest opanowany przez tych, którzy obrażają uczucia wszystkich o odmiennych poglądach?

38 minut temu, papageno napisał:

Czy to przypadek, że wątek jest opanowany przez tych, którzy obrażają uczucia wszystkich o odmiennych poglądach?

Zdecydowanie nie jest to przypadek. Wystarczy rzucić okiem na gównoburzę w wątku o moderacji wzywającą do cenzury.

Jestem Europejczykiem.

47 minut temu, papageno napisał:

Grochem o ścianę.

Nie udało się zamknąć ust niezaleznym stacjom telewizyjnym oraz mass mediom, to zastosuje się cenzurę pod przykrywką obrazy uczuć,  w tym uczuć religijnych. 

Praktyki rodem z PRL-u .

Piotr

Wiedziałem że nasz Piotruś w lot złapie takie sugestie.....taka rada dla podobnie myślących:

Najpierw nauczcie się pisać całą prawdę w tych sprawach a potem zacznijcie martwić się o wmawianą sobie cenzurę......    :)))

Wiedziałem że na dotychczasowych "rewelacjach" z neokatechumenatem i Opus Dei się nie skończy i nasz autor tematu zaczyna nam to bez sensu łączyć z działalnością Roberto Cavi......co ma piernik do wiatraka?   :))

Ciekawe że jak już podaje tu fakty o jego śmierci to z automatu zapomniał o jego związkach z mafią, bynajmniej nie czarną, jak tu inni tradycyjnie bez sensu plotą i nie tylko o tym ale i tym co się dzieje w innym wątku....znalazł swój swego, jeden "obrazy uczuć politycznych" się doszukuje, drugi dyskusji o cenzurze w temacie moderacyjnym....     😉

Ukryta Zawartość

W sprawie rzekomego niekarania (nawet nie niższych kar) księży pedofilów nie zamierzam z tą DEZINFORMACJĄ polemizować, polecam lekturę tematu o działalności instytucji kościelnych  tam się roi od prawdziwych doniesień w tej sprawie czyli od wyroków sądów w sprawach księży pedofilów a jak znasz takich którzy są pedofilami a ich nie ukarano to masz OBOWIĄZEK (odpowiedzialność karna) zgłosić to do prokuratury.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

22 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Czarna mafia jest niezwykle zdeterminowana w obronie swoich interesów i nie cofnie się przed żadnym kłamstwem, świństwem i prowokacją. A czasem nawet przestępstwem.

Powoli również ciebie atakuje...juz niewiele czerwonego miejsca zostało na twojej "twarzy"

15 godzin temu, 23031970 napisał:

Nie udało się zamknąć ust niezaleznym stacjom telewizyjnym oraz mass mediom, to zastosuje się cenzurę pod przykrywką obrazy uczuć,  w tym uczuć religijnych. 

Praktyki rodem z PRL-u .

Wystarczy przeczytać kilka twoich postów, żeby wiedzieć dlaczego masz pełne gacie. Twój sens istnienia na forum straci rację bytu. I dobrze, ja jestem za tym, żeby to prawo działało wstecz 🙂

W dniu 3.08.2022 o 11:19, Jacchusia napisał:

Wystarczy przeczytać kilka twoich postów, żeby wiedzieć dlaczego masz pełne gacie. Twój sens istnienia na forum straci rację bytu. I dobrze, ja jestem za tym, żeby to prawo działało wstecz 🙂

Jak prawo będzie działać wstecz to kiedyś więzienia zapełnią się pedofilami i złodziejami w czarnych sukienkach.

Jestem Europejczykiem.

Oraz tymi, którzy ich chronili i utrudniali śledztwa, a także umożliwiali kradzież majątku narodowego- za współudział. Tylko kto wybuduje tyle więzień i będzie je utrzymywał???

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.