Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód zasilający DIY wypełnienie śrutem

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, ASURA napisał:

Pod włos to jeża; honorem walisz na lewo i prawo do Opus Dei się zapisz…

Kłamiesz i nie masz jaj, żeby przyznać rację. A kłamiesz, bo jak sam pisałeś prawda przeszkadza w Twoich interesach.

nagrywamy.com

3 minuty temu, przemak napisał:

Kłamiesz i nie masz jaj, żeby przyznać rację. A kłamiesz, bo jak sam pisałeś prawda przeszkadza w Twoich interesach.

Brak podawania danych pomaga za tym nie podając a zmuszając odbiorcę do samodzielnego myślenia i wyboru czy mu coś pasuje czy też nie jest fair play ale Ty nie rozumiesz i używając twojego sposobu myślenia jak się twojemu odbiorcy końcowemu coś podoba to on jest cacy a jak nie to ignorant

Dalej przypominam bajkę o kruku lisie i serze

Nie ze mną te numery Bruner

Idę oglądać film Koreański ale Ty i tak nie zrozumiesz za tym tytułu nie podaję

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

7 minut temu, ASURA napisał:

Brak podawania danych pomaga za tym nie podając a zmuszając odbiorcę do samodzielnego myślenia i wyboru czy mu coś pasuje czy też nie jest fair play ale Ty nie rozumiesz i używając twojego sposobu myślenia jak się twojemu odbiorcy końcowemu coś podoba to on jest cacy a jak nie to ignorant

Dalej przypominam bajkę o kruku lisie i serze

Nie ze mną te numery Bruner

Idę oglądać film Koreański ale Ty i tak nie zrozumiesz za tym tytułu nie podaję

Czyli bez honoru bez jaj dalej w zaparte. Koniecznie oglądaj z 1/4 prędkości, jak według Ciebie nacina się matryce płyt winylowych. 

nagrywamy.com

29 minutes ago, ASURA said:

Brak podawania danych pomaga za tym nie podając a zmuszając odbiorcę do samodzielnego myślenia

Jednym słowem wpisujesz się w znakomite reguły współczesnego marketingu.

Chowanie głowy w piasek i udawanie, że czegoś nie ma to doskonała metoda na ukrycie prostego faktu - twoje produkty po prostu nie działają, więc nie mogą mieć parametrów.

Nie dość,że kłamiesz, to jeszcze oszukujesz ludzi.

9 godzin temu, kangie napisał:

Kurde, do zdjęcia założyłbym buty. Dziwnie tak w skarpetkach. 😉

Ale to nie mnie zaproszono, zatem mundrować się nie ma co ...

To pewnie było zamierzone, w skarpetkach (jeszcze wełnianych) jest lepsza akustyka, w butach mogłoby nie być czarnego tła.

11 godzin temu, kghm napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak grzyby po deszczu powstają nowe firmy o dosyć wąskiej specjalizacji. Jedną z nich jest THUNDER MELODY, zajmuje się głównie tłumieniem drgań i (ostatnio modny temat) redukcją szumów. Co ciekawe, panowie poznali się na audiostereo (może biorą udział w dyskusji?)  i jeden z nich jest fizykiem doświadczalnym. 

Jak pisze redaktor Pacuła firma bardzo dba o to, aby zakamuflowana przez nich wiedza nie dostała się w cudze ręce.

Czyli tradycyjnie nic się nie dowiemy jak działa drewniany kondycjoner za jedyne 38 000zł i kabel sieciowy za 19 000zł. 

No mowa ciała tych dwóch panów bezcenna.
Wszystko na temat.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

26 minut temu, Pseudodrummer napisał:

No mowa ciała tych dwóch panów bezcenna.
Wszystko na temat.

To są panowie z forum audiostereo, być może nawet z nimi rozmawiasz...

12 godzin temu, ASURA napisał:

Brak podawania danych pomaga za tym nie podając a zmuszając odbiorcę do samodzielnego myślenia i wyboru czy mu coś pasuje czy też nie jest fair play

Jak dla mnie, to co napisałeś, to próba przeniesienia odpowiedzialności na użytkownika końcowego.  Sprzedajesz komuś coś co nie ma prawa działać, ale z zaznaczeniem "sprawdź czy twój system jest odpowiedni, byś usłyszał dobrą zmianę" Dzięki czemu nikt, teoretycznie nie może mieć do ciebie pretensji a ty nie musisz nic tłumaczyć, bo przecież łaskawie dałeś możliwość podjęcia samodzielnej decyzji. Super wygodne!

Mogę ten twój kabel do zasilania telewizora pożyczyć ? Obiecuję że sprawdzę w swoim systemie i oddam w stanie nienaruszonym:)

34 minutes ago, KrisNext said:

Mogę ten twój kabel do zasilania telewizora pożyczyć ? Obiecuję że sprawdzę w swoim systemie i oddam w stanie nienaruszonym:)

wystarczy, że kupisz wysyłkowo - sprzedawca musi przyjąć zwrot do 14dni

• Redaktorzy

Wygrzewanie pewnie będzie trwało 30 dni, czyli czas pełnego utwardzenia się betonu.

😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

10 godzin temu, kghm napisał:

Jeśli faktycznie tak jest i Panowie nie chcą się ujawnić pomimo tego, że się z nimi o nich rozmawia, to może czegoś się wstydzą lub boją się niewygodnych pytań. 

Czy nikt nie wpadł na pomysł żeby zrobić podstawkę wibracyjną i sprawdzić jaki poziom wibracji znacznie wpływa na degradację dźwięku? 

Chyba wpadłem na żyłę złota 😁

Niestety już ktoś nawet wyprodukował 😒

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ajothe
10 minut temu, Daniel_68412 napisał:

wystarczy, że kupisz wysyłkowo - sprzedawca musi przyjąć zwrot do 14dni

Oczywiście że mogę kupić. Tylko nawet nie wiem jak się ten towar nazywa, ile kosztuje i jak przeprowadzić całą transakcje logistycznie. Nie wiem czy kolega Asura ma sklep internetowy, czy sieć dystrybutorów, czy sprzedaje to na allegro. Wszystko owiane jest tajemnicą:) podobnie jak zasada działania:)

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Czy nikt nie wpadł na pomysł żeby zrobić podstawkę wibracyjną i sprawdzić jaki poziom wibracji znacznie wpływa na degradację dźwięku? 

Poziom wibracji daje się mierzyć. Są firmy, które zajmują się tematem wibracji i oferują nie tylko materiały wibroizolacyjne ale również usługi w zakresie pomiarów. Wystarczy chcieć zweryfikować, czy podstawka coś zmienia w zakresie wibracji czy nie. 

Słyszący są zwolennikami testowania, ale wyłącznie na słuch hahaha. Żadnych urządzeń pomiarowych bo to nie koszerne 

39 minut temu, KrisNext napisał:

Jeśli faktycznie tak jest i Panowie nie chcą się ujawnić pomimo tego, że się z nimi o nich rozmawia, to może czegoś się wstydzą lub boją się niewygodnych pytań. 

Redaktor Pacuła napisał, że poznali się na forum audiostereo...

12 godzin temu, kghm napisał:

Skomentowałem to co widzę-i to bez swojej interpretacji.
Rozmawiam?
A bardzo chętnie,lubię rozmawiać.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, KrisNext napisał:

Słyszący są zwolennikami testowania, ale wyłącznie na słuch hahaha. Żadnych urządzeń pomiarowych bo to nie koszerne 

Ależ to już nie raz zostało przez "niektórych" wyraźnie napisane, słuch jest w/g nich najdoskonalszym urządzeniem pomiarowym, bije na głowę wszelkie mierniki.

37 minut temu, kghm napisał:

Redaktor Pacuła napisał, że poznali się na forum audiostereo...

A chętnie bym pana redaktora poznał.
To,że mam swoje zdanie na tematy,które poruszane są w recenzjach-nie wyklucza normalnej merytorycznej rozmowy.
natomiast jest jedna rzecz,która podoba mi się w recenzjach pana Pacuły:
z reguły pojawiają się tam tytuły bardzo ciekawych płyt,ostatnio na przykład poznałem w ten sposób 
TSUYOSHI YAMAMOTO TRIO Misty-fajna płyta-o dziwo brzmi u mnie dobrze-a musicie wiedzieć,że nie posiadam kab,interkonektów Sulek 9x9.

14 godzin temu, ASURA napisał:

Brak podawania danych pomaga za tym nie podając a zmuszając odbiorcę do samodzielnego myślenia i wyboru czy mu coś pasuje czy też nie jest fair play 

"CENA CHCIWOŚCI
Czyli o tym, że dobre intencje nie wystarczą i że potrzebna jest również uczciwość"

Wojciech Pacuła

jak najbardziej zgadzam się z tym zdaniem pana redaktora.

Polecam cały artykuł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 minut temu, Pseudodrummer napisał:

z reguły pojawiają się tam tytuły bardzo ciekawych płyt,ostatnio na przykład poznałem w ten sposób 
TSUYOSHI YAMAMOTO TRIO Misty-fajna płyta-o dziwo brzmi u mnie dobrze-a musicie wiedzieć,że nie posiadam kab,interkonektów Sulek 9x9.

Pacuła kilkadziesiąt razy odsłuchiwał płytę Patricii Barber i dopiero z podstawkami pod kable usłyszał mikroinformację których nigdy do tej pory nie słyszał. 

Obawiam się, że sama Pani Barber nie usłyszała takiego planktonu na swojej płycie co naczelny. 

Ale masz rację, płyty ma ciekawe. 

8 minut temu, kghm napisał:

Pacuła kilkadziesiąt razy odsłuchiwał płytę Patricii Barber i dopiero z podstawkami pod kable usłyszał mikroinformację których nigdy do tej pory nie słyszał. 

Obawiam się, że sama Pani Barber nie usłyszała takiego planktonu na swojej płycie co naczelny. 

Ale masz rację, płyty ma ciekawe. 

A o jakie mikroinformacje chodzi?I o jaką płytę?
Zaraz posłucham.

No i Pani Barber nie jest audiofilem,więc...

Edytowane przez Pseudodrummer

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

A o jakie mikroinformacje chodzi?I o jaką płytę?
Zaraz posłucham.

No i Pani Barber nie jest audiofilem,więc...

Jak znajdę to podam szczegóły... 

Teraz, kghm napisał:

Jak znajdę to podam szczegóły... 

Dobra,będę walczył,choć zapewne mam za mało rozdzielczy system.
Ale wiara czyni cuda😁

6 godzin temu, KrisNext napisał:

Mogę ten twój kabel do zasilania telewizora pożyczyć ? Obiecuję że sprawdzę w swoim systemie i oddam w stanie nienaruszonym

Widać, że nie masz pojęcia o kablach.

Wystarczy, że zegniesz taki kabel... i aby osiągnął on swoje nominalne właściwości musi się ponownie wygrzewać a to może potrwać...

W praktyce rozpieprzysz mu ten kabel. O wibracjach, które weń wejdą podczas transportu nie wspomnę...

No i taki kabel w trakcie transportu przetnie tysiące silnych pól magnetycznych (choćby pod kablami linii wysokiego napięcia) - wygenerowane zostanie promieniowanie czerenkowa i jakby musiał zostać odesłany to już praktycznie z drugiej ręki - faktycznie kolega Asura to miał rację mówiąc, że się zużywają. Jestem ciekaw czy on swoje kable wysyła zabezpieczone w puszkę faradaya. Ludzie takie pieniondze płacą a może od początku lądują u nich zużyte buble.

Edytowane przez Daniel_68412
  • Redaktorzy
28 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Jestem ciekaw czy on swoje kable wysyła zabezpieczone w puszkę faradaya.

Pewnie owija w folię alu, tak jak ja niedawno wysyłałem gotówkę, bo odbiorca mnie o to poprosił.

Najlepsza ponoć blacha z mu-metalu.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

8 godzin temu, Ajothe napisał:

Można wzbudnik przymocować do sprzętu.

Test może wyglądać np. tak: sprzęt w innym pomieszczeniu, ktoś włącza i wyłącza wibracje, a zadaniem jest powiedzieć ile razy były wibracje.

3 godziny temu, Daniel_68412 napisał:

No i taki kabel w trakcie transportu przetnie tysiące silnych pól magnetycznych (choćby pod kablami linii wysokiego napięcia) - wygenerowane zostanie promieniowanie czerenkowa

Kable przecież są pakowane w karton, a lepsze w drewniane skrzynki - widocznie celem jest nabranie przez kabel "doświadczenia magnetyczno-kwantowego", elektrony "uczą się" o miejscowych polach i szykują odpowiednią strategię poprawy jakości dźwięku.

Nie sądziłem, że tu sami amatorzy.

Kable w drewnianym pudełku nabierają analogowego ciepełka, najlepiej mahoń. 

Kable w sreberku i metalowych boxach nabierają analityczności i rozdzielczości. 

Za darmo zdradzam Wam ten sekret. 

Tak sobie czytam te podśmiechujki, ale zastanowił mnie jeden wątek. Ten o patentach. I moje pytanie jest takie - czy znacie jakieś ustrojstwo audio (jakieś kable, podstawki, deski antywibracyjne, kondycjonery, bezpieczniki, itp, itd) których działanie i budowa jest opatentowane?

• Pokaż nowe odpowiedzi