Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Wspaniały Świat

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, costa brava napisał:

Oni są wymierający ale mogą powstać z martwych

Oczywiście. Zawsze się odradzają z nowym głównym trendem i narracją.
Tyle, że jak już się skończy ten trend i wszystkie "teorie spiskowe" okażą się faktami to część z nich zapada w zimowy sen, a inni ciągle bezwstydnie tkwią w kłamstwach, które dawno się zdewaluowały.

25 minut temu, costa brava napisał:

Guru Grzesiowski powstał

Ten jest pancerny zawsze, bez względu na opcję polityczną. Świetnie opłacany kłamca.

5 godzin temu, argus napisał:

Z tym kontrolowaniem pogody jest trochę inaczej.

Rzeczywiście już od lat 60-tych prowadzone są próby nad w/w, w takiej Rosji to bywa rutynowe nad lotniskami wojskowymi (i nie tylko). Konkretnie - rozpyla się sole jodu, by zainicjować opady, co skutkuje "rozpędzaniem" chmur deszczowych i burzowych. W innych krajach są to nadal eksperymenty - zob. np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mogę zrozumieć, że ludziom nie musi się podobać, jak im jodki z deszczem na głowę lecą, ale nie ma sensu budować tu teorii spiskowych w stylu dyplomowanych szurów i foliarzy.

Tyle to ja wiem, i to od dawna.

Współcześnie na sporą skalę robią to w Emiratach, ale to żadna tajemnica i żaden spisek.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

A jaka jest prawda wg. poprawnych politycznie?

A jaka jest fprawda według jelonków wierzących w najgłupsze nawet teorie, byle by były teoriami spiskowymi?

Jestem Europejczykiem.

Ze strony www Aborcyjny Dream Team.

Zapnijcie pasy.

GWYZMv5X0AEZBfm?format=jpg&name=small

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

22 minuty temu, il Dottore napisał:

Zapnijcie pasy.

Piekło kobiet! 😉

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

4 minuty temu, Tadeiro napisał:

Piekło kobiet! 😉

Ta otyła osobopostać ze specjalnym nosem deklaruje się jako lesbijka. To po co jej aborcja???

gf-mbqh-6HYA-4HEY_lempart-pogonila-schre

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, il Dottore napisał:

To po co jej aborcja???

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Ukryta Zawartość

Juz nas będzie "leczył " nie lekarz na teleporadzie ale sztuczna inteligencja w smartfonie przy pomocy mikrofonu 

Lekarze drżyjcie o fach 

Zapewne będzie można ją nauczyć co ma wykrywac i to bez żadnych dodatkow covidowych 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Kurcze, kolejny wątek w którym dokładnie ta sama grupka sfrustrowanych pseudoprawaków z domieszką kremlowskich trolli utworzyła grupę wsparcia.

Byłoby to może zabawne, ale jest nudne bo w każdym wątku słuchać te same żale i widać te same wklejki.

Też śmierdzi tylko strachem?

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

grupka sfrustrowanych pseudoprawaków z domieszką kremlowskich trolli utworzyła grupę wsparcia.

Grupę wsparcia czego? Potrafisz powstrzymać się od chamskich wpisów w tematach, o których nie masz pojęcia?

5 minut temu, soundchaser napisał:

Grupę wsparcia czego? Potrafisz powstrzymać się od chamskich wpisów w tematach, o których nie masz pojęcia?

Wzajemnego wsparcia psychicznego.

Muszą tłumaczyć tak proste rzeczy wybitnemu specjaliście od globalnych spisków???

Na temat tych teorii mam pojecie, pisałem o tym kiedyś podając strony zaangażowane w kreowanie i rozpowszechnianie tych teorii oraz ich związki z Kremlem.

Chamstwo to polega na czym? Na tym, że nie daję się nabrać na rozmaite idiotyzmy?

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Na temat tych teorii mam pojecie

Wątpię. Masz zerowe pojęcie o tym co się dzieje na świecie i co nam grozi, albo robisz sobie zwyczajnie jaja. Trzecia opcja - ta najbardziej prawdopodobna, to indoktrynacja i płynięcie z prądem kłamliwej narracji.
Cenię Twoje wpisy w wątku tenisowym i tam możemy rozmawiać bez przeszkód.
W tym, czy covidowym niestety będę tępił te Twoje chamskie prowokacje.

Pozdrawiam.

Tesco wprowadza w Wielkiej Brytanii zakaz płatności gotówkowych. Na początek dotyczy to 40 sklepów oraz zlokalizowanych przy nich kawiarni. Jako oficjalny powód likwidacji transakcji gotówkowych wskazuje się „skrócenie czasu oczekiwania w kolejkach”.

Nie ulega wątpliwości, że to jedynie wstęp, a w niedalekiej przyszłości kolejne sklepy sieci Tesco odejdą od gotówki. W 40 sklepach i kawiarniach akceptowane są już wyłącznie karty płatnicze. Dzięki temu – argumentuje sieć – szybciej rozładowują się kolejki. W komunikacie dodano, że rezygnacja z gotówki „wzbogaci doświadczenia zakupowe klientów”, cokolwiek miałoby to znaczyć.

Ukryta Zawartość

Jedyna rada bojkot bojkot i jeszcze raz bojkot

Ale kto Jaro z Jarem zbojkotują? Oni się cieszą 

I będą wzbogacać swe doświadczenia zakupowe

Ukryta Zawartość

11 minut temu, costa brava napisał:

Tesco wprowadza w Wielkiej Brytanii zakaz płatności gotówkowych. Na początek dotyczy to 40 sklepów oraz zlokalizowanych przy nich kawiarni. Jako oficjalny powód likwidacji transakcji gotówkowych wskazuje się „skrócenie czasu oczekiwania w kolejkach”.

Nie ulega wątpliwości, że to jedynie wstęp, a w niedalekiej przyszłości kolejne sklepy sieci Tesco odejdą od gotówki. W 40 sklepach i kawiarniach akceptowane są już wyłącznie karty płatnicze. Dzięki temu – argumentuje sieć – szybciej rozładowują się kolejki. W komunikacie dodano, że rezygnacja z gotówki „wzbogaci doświadczenia zakupowe klientów”, cokolwiek miałoby to znaczyć.

Ukryta Zawartość

Jedyna rada bojkot bojkot i jeszcze raz bojkot

Ale kto Jaro z Jarem zbojkotują? Oni się cieszą 

I będą wzbogacać swe doświadczenia zakupowe

Mam głęboko w d... twoje prymitywne zaczepki.

Prawdziwą przyczyną przejścia na transakcje bezgotówkowe jest ich niższy koszt, a w przypadku dużych sieci zysk może być naprawdę spory. Tak wiec przyczyna tego rozwiązania jest kapitalistyczna chęć maksymalizacji zysku a nie jakieś wydumane pierdy.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ty cos gledzisz o zaczepkach?

Gdzieżbym mógł sie równać z mistrzem zaczepek 😄

maksymalizacja zyskow ale banków i operatorow kart  z prowizji 

Sklep na tym nie zyskuje bo traci częśc klientów to raz, a dwa odprowadza kasę do operatorów płatności za każdą transakcję 

A takie Tesco to nie sklep tylko korpo   gdzie rządzą durne ideologiczne zasady 

To żaden kapitalizm,  to komunizm korporacyjny 

Nie zdziwiłbym sie gdyby właściciele Tesco było powiązani z właścicielami banków,   funduszy inwestycyjnych itp, czyli tej czapy co trzęsie teraz wszystkim 

20 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mam głęboko w d... twoje prymitywne zaczepki.

Prawdziwą przyczyną przejścia na transakcje bezgotówkowe jest ich niższy koszt, a w przypadku dużych sieci zysk może być naprawdę spory. Tak wiec przyczyna tego rozwiązania jest kapitalistyczna chęć maksymalizacji zysku a nie jakieś wydumane pierdy.

Czytasz czasem siebie? Bo wygląda to tak jakbyś oślepł, albo założył klapki na oczy, uniemożliwiające patrzenie na świat.
Wyobraź sobie, że nie ma obrotu gotówkowego na świecie. Poradzisz sobie w takiej rzeczywistości?

Godzinę temu, costa brava napisał:

„skrócenie czasu oczekiwania w kolejkach”.

🙂

Kon by sie usmial. Mam to na co dzien w pobliskim markecie spozywczym, przy platonsicach karta lubb telefonem komorkowam: a to nie ma zasiegu, a to nalezy powtorzyc operacje, a to brak srodkow na koncie, etc. Doadtkow te wszystkie karty bonusowe: Penny, Lidl, Kaufland itp opozniaja calasc operacji.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Czytasz czasem siebie? Bo wygląda to tak jakbyś oślepł, albo założył klapki na oczy, uniemożliwiające patrzenie na świat.
Wyobraź sobie, że nie ma obrotu gotówkowego na świecie. Poradzisz sobie w takiej rzeczywistości?

Czytasz czasem swoje teksty???

Czytasz czasem teksty do których się odnosisz???

Ty nie dyskutujesz z tym, co piszę tylko z własnymi wyobrażeniami, fobiami czy wręcz urojeniami.

Nie było mowy o świecie bez obrotu gotówkowego. Nie pisałem o tym, nie odnosiłem się do tego.

Napisałem, że obrót bezgotówkowy jest tańszy w sieciach typu Tesco. Bo w takim np. afrykańskim interiorze z pewnością już nie. Więc nie było mowy o tym, że na świecie nie będzie obrotu gotówkowego.

Nie masz sensownej odpowiedzi na to, co piszę to wyskakujesz z nowymi wątkami, wmawiasz mi że czegoś nie widzę, a ja nawet słowa o tym nie pisałem. Dziecinne to strasznie.

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, kichanadeta napisał:

🙂

Kon by sie usmial. Mam to na co dzien w pobliskim markecie spozywczym, przy platonsicach karta lubb telefonem komorkowam: a to nie ma zasiegu, a to nalezy powtorzyc operacje, a to brak srodkow na koncie, etc. Doadtkow te wszystkie karty bonusowe: Penny, Lidl, Kaufland itp opozniaja calasc operacji.

Każdy choć trochę zorientowany wie,że wycofanie gotówki to jeden z elementów planowanej kontroli.

Mając gotówkę,mamy wybór,co z nią zrobić.
Waluta cyfrowa,umożliwi takie rzeczy jak np w Chinach-cyfrowe pieniądze z terminem ważności.

Argument o "niższych kosztach" jest tez całkowicie nietrafiony-przecież banki pobierają prowizję od transakcji bezgotówkowych.
Brak tej prowizji to dla duzych sklepów duża oszczędność-ale wiemy,że nie o to tu chodzi.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, costa brava napisał:

Ty cos gledzisz o zaczepkach?

Gdzieżbym mógł sie równać z mistrzem zaczepek 😄

maksymalizacja zyskow ale banków i operatorow kart  z prowizji 

Sklep na tym nie zyskuje bo traci częśc klientów to raz, a dwa odprowadza kasę do operatorów płatności za każdą transakcję 

A takie Tesco to nie sklep tylko korpo   gdzie rządzą durne ideologiczne zasady 

To żaden kapitalizm,  to komunizm korporacyjny 

Nie zdziwiłbym sie gdyby właściciele Tesco było powiązani z właścicielami banków,   funduszy inwestycyjnych itp, czyli tej czapy co trzęsie teraz wszystkim 

Masz o tym takie pojęcie, jak ekonomista ze Związku Radzieckiego o ekonomii.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A takie Tesco

Tesco NIGDY nie miało obsadzonej odpowiedniej ilości kas w godzinach szczytu. Taka jest prawda i tyle.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

W dniu 9.08.2024 o 07:20, costa brava napisał:

Jest jeszcze jeden "pomysł",    zakaz trzymania kasy w domu 

Przypominam, ze dziś jest 3 września, a odpowiedni przepis miał się pojawić pierwszego. Brzydko się zestarzał ten fakenews.

2 godziny temu, costa brava napisał:

Nie tylko tesco, jest ostra promocja kas bezobsługowych 

Nie ma żadnej promocji. Kasy samoobsługowe w Polsce przeważnie są po prostu bardziej wygodne i szybsze, bo całe stada klientów nie potrafią z nich korzystać. Do standardowej kasy bywa kolejka kilkunastu osób, a samoobsługowe są puste. Jednak samoobsługowa kasa nie zawsze jest szybsza. Dlaczego? Podjeżdża klient w Biedronce z pełnym wózkiem. Zaczyna skanować a w końcu zakupy nie mieszczą mu się. Gubi się, coś próbuje przekładać do wózka, a tak nie można. W końcu musi czekać na pomoc. Powiedzmy sobie szczerze, duży wózek zakupów prędzej zeskanuje kasjer/ka niż sam klient.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.