Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, mr_prez napisał:

Poza tym jest gorzej wyposażony od Harman. 

A może właśnie to wychodzi Sabajowi na dobre ? Sabaj/SMSL wymaga dobrego źródła by pokazał klasę. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jest już wytłumaczenie .

Jeśli komuś słabo zagra , znaczy ma słabe źródło , może pomieszczenie i kolumny 😁 jaja jak zwykle .

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 9.12.2022 o 15:29, Piopio napisał:

Akurat to najgorsze możliwe połączenie. Najniższa półka 😉 

@Piopio ! Tak pisałeś o połączeniu optycznym.

14 godzin temu, Piotr163e napisał:

IMG_6866.jpeg

@Piopio Chyba czas zrewidować swoje poglądy!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ktoś szukał kolumn, ktoś zaproponował Elac DR62, aktualnie sprzedaję DR52 nowe w kartonach za 2900zl za parę. Wiem że to mega cena stąd reklama, już znikam, wybaczcie.

1 godzinę temu, piramidon napisał:

tzn ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, piramidon napisał:

@Piopio ! Tak pisałeś o połączeniu optycznym.

Piopio raczej ich nie zrewiduje, bo wszędzie słyszy jitter...

2 godziny temu, FioleK napisał:

Piopio raczej ich nie zrewiduje, bo wszędzie słyszy jitter...

Przy odtwarzaniu po optyku z mojego CD na pewno 😉 

Wiim Mini po optyku też ciutkę gorzej gra. A przecież teoretycznie powinien grać jak High-End.

Jest ktoś na świecie kto sądzi, że gra jak High-End ? Tak z ciekawości 😉 

Edytowane przez Piopio

2 godziny temu, Piopio napisał:

Jest ktoś na świecie kto sądzi, że gra jak High-End ?

Podasz parametry High- Endu?  To święty Graal.

Nie ma ich !  Każdy ma swój High- end.

To jest jak stara whisky: te drobne ilości powstających przy leżakowaniu zanieczyszczeń decydują o jej klasie.

Jedni lubią zanieczyszczenia od drewna beczki, inni od wina pozostawiającego swój aromat w jej klepkach.

Po covidzie wolę brandy.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 17.12.2022 o 23:19, piramidon napisał:

Podasz parametry High- Endu?  To święty Graal.

Nie ma ich !  Każdy ma swój High- end.

To jest jak stara whisky: te drobne ilości powstających przy leżakowaniu zanieczyszczeń decydują o jej klasie.

Jedni lubią zanieczyszczenia od drewna beczki, inni od wina pozostawiającego swój aromat w jej klepkach.

Po covidzie wolę brandy.

A niektórzy lubią czyściutką potrójnie filtrowaną wódeczkę 😉

A niektórzy lubią czyściutką potrójnie filtrowaną wódeczkę

Albo ziumniutkiego browara ...

Wiecie że tak po drugim .. trzecim alkohol ma wpływ na odbiór dźwięku przez nasz mózg ? Ponoć to zbadali naukowo choć ja bez badań to wiedziałem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 11.10.2022 o 18:45, Prawie Audiofil napisał:

dodatkowymi oplatami

Mi nie policzyli dodatkowo nic.

VMV A2 brzmieniowo do ceny oceniam na "dobry". Jakość wykonania poniżej dzisiejszej 2 (Nie mogłem odłączyć kabla cyfrowego i przed sprzedażą miałem w gnieździe sama metalową część wtyczki USB 😳).

Kupiłem w Amazonie polskim, wysyłka z Chin.

Nie kupię już więcej od chińczyka nic droższego. 

Sprzedałem bo nie potrzebuje trzech wzmacniaczy u siebie. Ten grał słabo w porównaniu nawet z Yamaha AX-829. 

Ale brzmienie to może się podobać...

5 godzin temu, quatross napisał:

Sprzedałem bo nie potrzebuje trzech wzmacniaczy u siebie. Ten grał słabo w porównaniu nawet z Yamaha AX-829. 

Dla niektórych to hajend 🤪

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

5 godzin temu, quatross napisał:

Mi nie policzyli dodatkowo nic.

VMV A2 brzmieniowo do ceny oceniam na "dobry". Jakość wykonania poniżej dzisiejszej 2 (Nie mogłem odłączyć kabla cyfrowego i przed sprzedażą miałem w gnieździe sama metalową część wtyczki USB 😳).

Kupiłem w Amazonie polskim, wysyłka z Chin.

Ale brzmienie to może się podobać...

I bardzo dobrze. Nie wszystkim musi się podobać....na szczęście.

Mi tez kabel USB raz się zaciał w gnieździe. Trzy oddechy, trochę spokoju i wyszedł bez problemu. Do dziś sytuacja się nie powtórzyła.

Jako, ze zanosi mi się bezterminowy pobyt na obczyźnie, zastanawiam się jakie kolumny podstawkowe dobrać do niego. BMNy zostały w domu i szkoda mi je sprzedawać, choc nie wykluczam aby zasilic budżet na podstawkowe.

Tutaj jest fajny rynek używek Sonus Faber i Chario. No ale to bylby ewentualnie zakup w ciemno.

Jakiego brzmienia szukam? Magicznego! 😉

W koncu idą Święta 

Hegel H120 & KEF R3

3 godziny temu, Prawie Audiofil napisał:

I bardzo dobrze. Nie wszystkim musi się podobać....na szczęście.

Mi tez kabel USB raz się zaciał w gnieździe. Trzy oddechy, trochę spokoju i wyszedł bez problemu. Do dziś sytuacja się nie powtórzyła.

Jako, ze zanosi mi się bezterminowy pobyt na obczyźnie, zastanawiam się jakie kolumny podstawkowe dobrać do niego. BMNy zostały w domu i szkoda mi je sprzedawać, choc nie wykluczam aby zasilic budżet na podstawkowe.

Tutaj jest fajny rynek używek Sonus Faber i Chario. No ale to bylby ewentualnie zakup w ciemno.

Jakiego brzmienia szukam? Magicznego! 😉

W koncu idą Święta 

Może warto posłuchać jakieś Buchardty (teraz weszły nowe P300). Jak miałeś wcześniej podłogówki to będzie trochę podstawkowym "brakować", a Buchardty to małe wielkie kolumny...

23 minuty temu, FioleK napisał:

Może warto posłuchać jakieś Buchardty (teraz weszły nowe P300). Jak miałeś wcześniej podłogówki to będzie trochę podstawkowym "brakować", a Buchardty to małe wielkie kolumny...

Przed BMN Berges mialem Buchardt Audio S300 MKII przez ponad rok(z zadowoleniem). Wiem juz o nowych modelach trochę ale nie jestem pewien czy chcialoby mi się powracać do tego producenta. 

To juz prędzej przesiadłbym sie na podstawkowe BMN (Berges 1 lub Beszele 1).

Hegel H120 & KEF R3

11 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Przed BMN Berges mialem Buchardt Audio S300 MKII przez ponad rok(z zadowoleniem). Wiem juz o nowych modelach trochę ale nie jestem pewien czy chcialoby mi się powracać do tego producenta. 

To juz prędzej przesiadłbym sie na podstawkowe BMN (Berges 1 lub Beszele 1).

To widzę, że dobrze trafiłem. BMN nie słyszałem (tyle co opinie i kiedyś jakieś małe na AudioShow jeszcze przed pandemią), lepsze od Buchardtów? Może jak ma być małe to warto spróbować to - http://resonus.pl/studio/ Przez 15 minut zrobiły na mnie effect WOW (nie wiem co by było po dłuższym odsłuchu). Kiedyś 4500 za nie chcieli, ale widać inflacja...

Godzinę temu, FioleK napisał:

BMN nie słyszałem (tyle co opinie i kiedyś jakieś małe na AudioShow jeszcze przed pandemią), lepsze od Buchardtów?

Nie lepsze od A500 czy S400Mk2. Na pewno lepsze od S300.

5 godzin temu, Prawie Audiofil napisał:

zastanawiam się jakie kolumny podstawkowe dobrać do niego

Oczywiście KEF LS50 Meta 😉 

11 godzin temu, quatross napisał:

Ten grał słabo w porównaniu nawet z Yamaha AX-829. 

A jest taka Yamaha ? 

Nie wiem jaki budżet ale ja niezmiennie z podstawowych polecam Triangle Theta Signature. W PL ta marką mało reklamowana ale niezmiennie robi na mnie wrażenie "jak można tak grać z takich małych driverów"

W minioną sobotę rozpakowaliśmy Triagle Antal 40th anniversary no I szczęka opadała .. co utwór
60ba269723a63dd7858db265951c1af7.jpg
ebce145ace26f96f4bc57a88daedc736.jpg
1ed822df779f6d917c56988d80363b55.jpg
f74c8216d4162033241865c344919751.jpg
Rozdzielcze, detaliczne z piekna scena z basem nisko schodzacym ale szybkim i czystym. Żadnego dudnienia a moc była. Z żalem oddałem koledze w posiadanie ale mam źródełko jakby co.

A Thety wbrew pozorom nie są małe . Tutaj stoją na moich kolosach . Są dość głębokie no i piękne granie.
842efaf27a75ae79ae34d673eef5135b.jpg
7463113c1017d6431e50fd4953de1e27.jpg

17 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Nie wiem jaki budżet ale ja niezmiennie z podstawowych polecam Triangle Theta Signature. W PL ta marką mało reklamowana ale niezmiennie robi na mnie wrażenie "jak można tak grać z takich małych driverów"

W minioną sobotę rozpakowaliśmy Triagle Antal 40th anniversary no I szczęka opadała .. co utwór
60ba269723a63dd7858db265951c1af7.jpg
ebce145ace26f96f4bc57a88daedc736.jpg
1ed822df779f6d917c56988d80363b55.jpg
f74c8216d4162033241865c344919751.jpg
Rozdzielcze, detaliczne z piekna scena z basem nisko schodzacym ale szybkim i czystym. Żadnego dudnienia a moc była. Z żalem oddałem koledze w posiadanie emoji1.png ale mam źródełko jakby co.

A Thety wbrew pozorom nie są małe . Tutaj stoją na moich kolosach . Są dość głębokie no i piękne granie.
842efaf27a75ae79ae34d673eef5135b.jpg
7463113c1017d6431e50fd4953de1e27.jpg

Czy i ile  takie Triangle Esprit Comete Ez zachowują z tych drogich?

Jestem zainteresowany również tą marką.

Hegel H120 & KEF R3

Czy i ile  takie Triangle Esprit Comete Ez zachowują z tych drogich?
Jestem zainteresowany również tą marką.

Comet nie miałem u siebie ale mogę ocenić Delta Signature, Antal 40th, Borea BR08 i 09.., Theta Signature
Więc w moim odbierze Triangle grają po jaśniejszej stronie ale nie znaczy to że "za" jasno. Kolega który zabrał Antale połączył je z Heglem i to srebrne kable i nie było ani za jasno ani za ostro .

Powiem tak pomiędzy Antal a Delta nie ma przepaści. Delty do większego pomieszczenia i bas od samego dołu. Borea bardzo rozdzielcze fajne granie to z resztą cechą Triangli jest wg mnie

Aby nie robić klubu Triangle z wątku pisz na priv i ograniemy temat.

43 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Comet nie miałem u siebie ale mogę ocenić Delta Signature, Antal 40th, Borea BR08 i 09.., Theta Signature
Więc w moim odbierze Triangle grają po jaśniejszej stronie ale nie znaczy to że "za" jasno. Kolega który zabrał Antale połączył je z Heglem i to srebrne kable i nie było ani za jasno ani za ostro .

Powiem tak pomiędzy Antal a Delta nie ma przepaści. Delty do większego pomieszczenia i bas od samego dołu. Borea bardzo rozdzielcze fajne granie to z resztą cechą Triangli jest wg mnie

Aby nie robić klubu Triangle z wątku pisz na priv i ograniemy temat.

prawdopodobnie masz zapchaną skrzynkę , nie wysyła mi

Hegel H120 & KEF R3

Testował ktoś z nim suba? 

Chodzi mi po głowie trochę zwariowana akcja, ze względu na remont i pełna wymiana mojego sprzętu:
Topping DX7 Pro + NAD 356 po modzie na tego SMSL VMV A2,
Dokupienie suba REL HT1205 i podłączenie go pod SMSLa
Wymiana Heco 700 na podstawkowe - jeszcze nie wiem jakie i postawienie ich na kredensie gdzie stoi TV

Po remoncie nie mam miejsca na 2 kolumny podłogowe + Suba. Sub potrzebny, bo mi trochę basu mało 😉 

32 minuty temu, renoxd napisał:

na tego SMSL VMV A2,

Wystarczy SABAJ A30A. Rozważ też KEF KC62. 

Edytowane przez Piopio

4 godziny temu, renoxd napisał:

Testował ktoś z nim suba? 

Chodzi mi po głowie trochę zwariowana akcja, ze względu na remont i pełna wymiana mojego sprzętu:
Topping DX7 Pro + NAD 356 po modzie na tego SMSL VMV A2,
Dokupienie suba REL HT1205 i podłączenie go pod SMSLa
Wymiana Heco 700 na podstawkowe - jeszcze nie wiem jakie i postawienie ich na kredensie gdzie stoi TV

Po remoncie nie mam miejsca na 2 kolumny podłogowe + Suba. Sub potrzebny, bo mi trochę basu mało 😉 

Cześć. Trzeba uważać na to co się kupi.

Pisałem z gościem co ma mnóstwo sztuk na stanie.

Pisze o VMV A2A

Otwarł i testował 10 wzmacniaczy.

Wszystkie mają ten sam problem.

Napisał, że większość ludzi odsyła te wzmacniacze spowrotem, bo mają problem z hałasowaniem, zniekształceniami...

To samo dzieje się z SABAJ A30A napisał.

Wadliwa seria została wypuszczona! 

Najlepiej niech Ci sklep przetestuje całkowicie wzmacniacz, po to żeby nie robić niepotrzebnych zwrotów. 

Miej to ja uwadze! 

Pozdrawiam. 

Wesołych Świąt!

Dopiero 11 działał prawidłowo!

Edytowane przez Bukaj
11 minut temu, Bukaj napisał:

Cześć. Trzeba uważać na to co się kupi.

Pisałem z gościem co ma mnóstwo sztuk na stanie.

Pisze o VMV A2A

Otwarł i testował 10 wzmacniaczy.

Wszystkie mają ten sam problem.

Napisał, że większość ludzi odsyła te wzmacniacze spowrotem, bo mają problem z hałasowaniem, zniekształceniami...

To samo dzieje się z SABAJ A30A napisał.

Wadliwa seria została wypuszczona! 

Najlepiej niech Ci sklep przetestuje całkowicie wzmacniacz, po to żeby nie robić niepotrzebnych zwrotów. 

Miej to ja uwadze! 

Pozdrawiam. 

Wesołych Świąt!

Dopiero 11 działał prawidłowo!

Dobrze, ze mi przypadł ten jedenasty. Jest cicho jak makiem zasiał. W ktorym momencie on zniekształca i co? 

Hegel H120 & KEF R3

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.