Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 28-30.10.2022 - impreza wraca na pełnej petardzie

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Noo wreszcie!!
Rammstein poezja

Ale zdjęcie chyba ze starej Nokii

Ukryta Zawartość

Jadę 20 Pylon Audio, bardzo pozytywnie no i wreszcie Fezz zmienił ten obrzydliwy dizajn. Wzmacniacze wreszcie jakoś wyglądają.

Byłem dzisiaj na narodowym i osobiście efekt Wow zrobiły na mnie takie monitory aktywne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Ajothe napisał:

Byłem dzisiaj na narodowym i osobiście efekt Wow zrobiły na mnie takie monitory aktywne:

Ukryta Zawartość

Zaiste grały całkiem spektakularne. Do tego stopnia spektakularne że wnętrze pokoju w którym były demonstrowane było ciągle dość ciasno wypełnione. 

Ja dla odmiany znalazłem w Sobieskim bardzo dobrze grające i doskonale wykonane kolumny chyba zupełnie nie znanej manufaktury 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dźwięk z tych Dutch Dutch nie przystawał do tego co się widziało...

Pierdolnięcie miały niesamowicie przyjemne i wypełniały  dźwiękiem całe pomieszczenie....siedziałem tam z pół godziny. Mają wbudowany dac oraz system DRC. 

Bardzo spójne i angażujące granie z pazurem, potrafiły zaskoczyć, ale nie drażniły uszu. 

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Pierdolnięcie miały niesamowicie przyjemne i wypełniały  dźwiękiem całe pomieszczenie....siedziałem tam z pół godziny. Mają wbudowany dac oraz system DRC. 

Bardzo spójne i angażujące granie z pazurem, potrafiły zaskoczyć, ale nie drażniły uszu. 

To taki kombajn muzyczny. Z opisu wynika że głośniki mają w sobie nawet subwoofery. No i cena ponad 60 koła bez stentów chyba kończy temat 😄

6 godzin temu, Robiq napisał:

Nie chwaląc się, jam to uczynił 😉

ale nie przywieźli nic na ellipticorach ... tylko kolumny dla "Kowalskiego " 🙂

5 godzin temu, MarcinGD napisał:

Ale zdjęcie chyba ze starej Nokii emoji3.png

image.thumb.png.5c942442de8d5a4fdcd7eeb6824616fb.png

image.thumb.png.99576bce46d3625e633e70150069f108.png

pogratulowalem im zmiany designu 🙂

W dniu 27.10.2022 o 20:23, S0nic napisał:

Jak znajdziesz jakieś perełki to pisz tutaj, żeby nie było tak jak ostatnio, że gdzieś nie dotarłem 🙂

espresso z mlekiem na słodko za 18 zl w Tulipie na parterze

wypiłem dwie naprawdę super 🙂

Edytowane przez slawek.xm
13 minut temu, slawek.xm napisał:

ale nie przywieźli nic na ellipticorach ... tylko kolumny dla "Kowalskiego " 🙂

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.99576bce46d3625e633e70150069f108.png

pogratulowalem im zmiany designu 🙂

espresso z mlekiem na słodko za 18 zl w Tulipie na parterze

wypiłem dwie naprawdę super 🙂

🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

obiektywnie o audio

44 minutes ago, Ajothe said:

Bas imponujący ale średnica zaledwie dobra. Górna średnica i wyżej zbyt ofensywne. Dla mnie dyskwalifikuje te kolumny. 

Dla mnie dźwięk wystawy to Intrada Claude (202 na Narodowym). Najbardziej naturalne, spójne i wciągające brzmienie jakie usłyszałem na całej wystawie. Tym większy szok, bo mowa o kolumnach za 30 tysięcy. Jeśli ktoś pominął to szczerze polecam 😉 

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Słuchałem ich niedawno. Dobre granie, choć Kii nie odstawały. Brzmiały jak na moje (niedoświadczone) uszy podobnie. Trochę szkoda, że prawdopodobnie pomieszczenie niezbyt "pomagało" - choć podobno kardioidy lepiej sobie radzą w nieprzystosowanych akustycznie pomieszczeniach - jeśli się nie mylę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adi777
13 minut temu, maxijazz napisał:

Bas imponujący ale średnica zaledwie dobra. Górna średnica i wyżej zbyt ofensywne. Dla mnie dyskwalifikuje te kolumny. 

Podobnie grające (spektakularnie) a w wielu aspektach lepiej były prezentowane w Sobieskim nowe kolumny podłogowe polskiej firmy STX. Kolumny ATOM 200 nie są jeszcze widoczne na stronie internetowej producenta. Charakterystyczne wzorem Audiopsihik wodery w bocznych ścianach robiły robotę i to wszystko za 1\6 ceny tych aktywnych monitorów z Narodowego.

Edytowane przez dlmtb

@Kabecki Intrada Claude słyszałem, bardzo naturalne i przyjemne to fakt, relaksujący dźwięk 😄

Poza Dutch & Dutch, bardzo dobre wrażenie zrobiły na mnie Ansuz:

Ukryta Zawartość

Miniaturki Gato grają pięknie i ciezko sie wierzy wlasnym oczom 😁

Czadu dał pokój Sikora......byłem jak grana była płyta "We want o groove"

....no wrażenia bycia na koncercie. 

Ukryta Zawartość

20 minut temu, slawek.xm napisał:

Ty się nie śmiej , wq......y jestem że aż strach 🙂

Dlaczego?

obiektywnie o audio

14 minut temu, S0nic napisał:

Dlaczego?

nie znalazłem systemu który mogłby pretendować do dźwięku wystawy

Edytowane przez slawek.xm
Teraz, slawek.xm napisał:

nie znalazłem systemu który mogłby pretendować do dźwięku wystawy

Coś ci się musiało najbardziej podobać.

obiektywnie o audio

15 minut temu, Ajothe napisał:

Czadu dał pokój Sikora.

w kategorii najgłośniejszy pokój mógł rywalizować tylko z Arkiem Swedą i Fikusem 🙂

1 minutę temu, S0nic napisał:

Coś ci się musiało najbardziej podobać.

,muszę ochłonąc i coś napiszę więcej

a Tobie co się podobalo tylko nie pisz , że Arka kolumny z Lampizatorem bo siedziałem tam dwie godziny i wszystko wiem 🙂

np bas z  Everestów jbl ciągnął się za mną na drugi koniec korytarza jak ogon , no kurna tak spierdzielić prezentację fajnych kolumn ... straszne

Ja byłem pierwszy raz i jestem mega zadowolony z imprezy...bardzo przyjemna atmosfera, można było pogadać i ludzie na luzie. (No dobra za dużo ludzi🤣😋)

Osobiście byłem bardzo zainteresowany też nowymi Eposami jako że sam mam kolumny tej firmy. 

Po dłuższym posiedzeniu zaczęło mi się podobać po prezentacji ciekawej muzyki Pana z Kanady 😁

Np.:

5 minut temu, Ajothe napisał:

Po dłuższym posiedzeniu zaczęło mi się podobać po prezentacji ciekawej muzyki Pana z Kanady 😁

Np.:

Łap, może Ci się spodoba 🙂

26 minut temu, slawek.xm napisał:

,muszę ochłonąc i coś napiszę więcej

a Tobie co się podobalo tylko nie pisz , że Arka kolumny z Lampizatorem bo siedziałem tam dwie godziny i wszystko wiem 🙂

np bas z  Everestów jbl ciągnął się za mną na drugi koniec korytarza jak ogon , no kurna tak spierdzielić prezentację fajnych kolumn ... straszne

Sam nie wiem, podobała mi się szpilka scan speak'a w takich 2 way kolumnach, nie pamiętam nazwy. Elipticory były zasilane z jakiegoś tandetnego źródła, coś streamowali chyba, kicha.

U Lampizatora i Arka byłem chwilę i nie dało się słuchać tyle ludzi było. Nie wiem jak tam gra.

Nie byłem na narodowym jeszcze, jutro pojadę.

Nie rozumiem tych plików z stron internetowych. Co to za moda?

Mi się konstrukcyjnie svedy nowe średnio podobają. Czekałem na coś innego, coś co bym rozważał 🙂

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

Nie jestem typem audiofila i nie słyszę pewnych rzeczy (wiek robi swoje), ale przekonałem się że ciągle: Music - First. Nie wymienię wszystkich zestawów i pokoi w których mi się podobało, ale generalnie tam gdzie lampa i ew. elektrostat to jestem w niebie, tu zwłaszcza Sobieski. Ale te dwa dni i jutrzejsza godzina dla Tulipa (bo powrót na prowincję) to było spełnienie moich marzeń. Wielkie dzięki dla pasjonatów, konstruktorów, dystrybutorów i odwiedzających - to był czas wielkiej inspiracji. A teraz wracam do swojej norki introwertyka 😉

4 godziny temu, dlmtb napisał:

Jadę 20 Pylon Audio, bardzo pozytywnie no i wreszcie Fezz zmienił ten obrzydliwy dizajn. Wzmacniacze wreszcie jakoś wyglądają.

Mam wrażenie, że te Pylony z porządnym wzmacniaczem zagrałyby jeszcze dużo lepiej. Pisząc porządnym mam oczywiście nam myśli wzmacniacz tranzystorowy. A tu był lampowy Fezz plus gramofon. Przepis na zamuloną katastrofę, ale na szczęście Pylony wyszły z tego obronną ręką.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

To prawda, bardzo wiele zależy od tego jaka muzyka jest puszczana 😁 

@Adi777 no generalnie super jakość 😁

40 minut temu, slawek.xm napisał:

w kategorii najgłośniejszy pokój mógł rywalizować tylko z Arkiem Swedą i Fikusem 🙂

Byłem tam tylko raz wiele lat temu, czym mnie skutecznie zrazili.

(GT, sala Dalia - w rogu korytarza)

Niech kto inny głuchnie przy tym przekazie.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

15 minut temu, S0nic napisał:

U Lampizatora i Arka byłem chwilę i nie dało się słuchać tyle ludzi było. Nie wiem jak tam gra.

Arek zrobił aktywne kolumny ale postawił na potęgę wysycenie dynamikę w skali makro z wooferów zrobił suby , doslownie szyby w oknach się trzęsły , bas bez konturu bez faktury mocny gość zwięzły ale zmulony ... sorry takie są fakty

usiadłem  tylu na środku i co kawałek to sybilanty mnie wnerwiały

może nie strasznie ale to absolutny wplyw pro 🙂

stwierdzilem , że siedzę za wysoko ok 10 cm powyżej osi konstrukcji

przsiadłem się do przodu kolumny równolegle i głowa w osi

bylo lepiej ale damski wokal caly czas ciut za ostro

na plus

dynamika najlepsza na tej wystawie absolutnie ten aspekt wybitny

średnica broni się wysyceniem i barwą  ,

jednak porownując pokaz trzy lata temu  było lepiej

image.thumb.png.190f4eb82c8caf7062bc94c45175766c.png

image.thumb.png.d359fe520779fcb1a190f10f17594155.png

image.thumb.png.81c5d3b2e6901fdd9dfee85d0c6b8b81.png