Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 28-30.10.2022 - impreza wraca na pełnej petardzie

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchał ktoś PS Audio FR30?

Jak byłem to pokój był zamknięty.

Tak samo z Eposami, Pan w środku nie wpuszczał...

Dziwne skoro organizator reklamuje je w folderze i innych miejscach jako element dla którego warto przyjechać...

8 minut temu, Miroslav1 napisał:

....przez wiele lat rok w rok byłem na AS - żałuję że teraz  nie dałem rady przyjechać....dlatego zapytam....jak i co gra w Grobel Audio? 

image.thumb.png.6c837607d1612f1c6afbf291d6838cad.png

image.thumb.png.26997819be3179e24c2c6e194f444b48.png

image.thumb.png.e4d91a30fe7499b82e865b93a63cb55c.png

image.thumb.png.78747b4deff53c28b14ea1c285d21b95.png

36 minut temu, sly30 napisał:

Niestety tak mniej więcej jest na każdej takiej wystawie. Duże drogie systemy grają słabiej niż małe, tańsze. Ale należy uważać, by nie wpaść w pułapkę błędnych wniosków, bo nie jest tak, że te małe kolumny są lepsze. Nie są. Problem leży w warunkach w jakich to wszystko musi grać. To są pokoje wystawowe lub hotelowe. One nie nadają się do audio. Nie tylko chodzi o to, że brakuje tam adaptacji akustyki, ale już same w sobie te pokoje nie nadają się do prezentacji systemów audio. Do tego dochodzi przypadkowość konfiguracji, pośpiech, często niewygrzanie sprzętu, nadmiar ludzi w dużych pokojach, gdzie stoją duże systemy, źle dobrany repertuar itd.

To po prostu nie może dobrze zagrać ale bardziej te problemy słychać w dużych systemach niż na małych. Duże kolumny zwykle pokazuje całe spektrum dźwięku, w tym niski bas, a małe mają pasmo przenoszenia wykastrowane i pewnych kwestii nie pokazują w ogóle. A skoro nie pokazują wcale, to nie generują problemów, a duże kolumny generują częstotliwości, które kotłują się w złym akustycznie pokoju i mamy gwarantowaną klęske. Duży system z dużymi kolumnami wymaga więcej uwagi, poświęcenia więcej czasu, środków itd. Muszą mieć odpowiednie warunki, by pokazać swoją klasę. Takie systemy konfiguruje się i stroi często po kilka lat. A na takim show, to jest byle jak, byle gdzie i kicha. 

ilosc sluchaczy w jednym czasie w pomieszczeniu ma ogromne znaczenie.wszystkie parametry odsluchu sie zmieniaja.

mysle ze wszystkie urzadzenia graja dobrze.sa zle konfiguracje.i zle pomieszczenia.

ale czy graja muzyke....tego juz nie jestem pewny.

to jest zarezerwowane dla nielicznych urzadzen.i systemow.

a repertuar dobieraja gospodarze....moze maja takie preferencje....moze z kims to ustalono....z kims mało rozgarnietym.

moze grali dla siebie....

Czy możecie napisać kiedy jest najmniejszy tłum na wystawie? Czy piątek i wieczory to najlepszy czas do zwiedzania?

10 minut temu, tomek7776 napisał:

ilosc sluchaczy w jednym czasie w pomieszczeniu ma ogromne znaczenie.wszystkie parametry odsluchu sie zmieniaja.

mysle ze wszystkie urzadzenia graja dobrze.sa zle konfiguracje.i zle pomieszczenia.

ale czy graja muzyke....tego juz nie jestem pewny.

to jest zarezerwowane dla nielicznych urzadzen.i systemow.

a repertuar dobieraja gospodarze....moze maja takie preferencje....moze z kims to ustalono....z kims mało rozgarnietym.

moze grali dla siebie....

Gato kompletnie przeczy temu co mówisz....według mnie 🤣

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Gato kompletnie przeczy temu co mówisz....według mnie 🤣

tzn....

Godzinę temu, tomek7776 napisał:

z tego co czytam.to muzyki na AVS  nie bylo.

byli za to sprzedawcy magicy.jak z bajki Andersena o nagim królu.

na ktorych ''lep'' nikt sie nie nabierał.

Jak się zachwala Ferrari którego maksymalna prędkość wynosi 40km/h to nie ma ch...ja we wsi że ktoś chciałby za nie zapłacić 2 bańki . Jak już się trafiło Ferrari jeżdżące jak się należy to i tak na niego stać garstkę . 

Dla mnie best buy na całym AVS to Taga Harmony (cały zestaw) od listwy poczynając a na kolumnach kończąc . Dobrze grający lampowiec , kolumny , streamer mogący dostarczyć dużo fajnych wrażen w cenie Passata B5.

Edytowane przez Riczi75
19 minut temu, maciekplacek napisał:

Wiecie może co wystawiał Audio Connect z Bydgoszczy?

Resized_20221029_181205.jpg

23 minuty temu, maciekplacek napisał:

Wiecie może co wystawiał Audio Connect z Bydgoszczy?

Resized_20221029_182056.jpg

36 minut temu, Godplayer napisał:

Czy możecie napisać kiedy jest najmniejszy tłum na wystawie? Czy piątek i wieczory to najlepszy czas do zwiedzania?

Proponował bym rozpocząć od hoteli a kończyć na narodowym . Im później, na stadionie robi się luźniej a w hotelach na odwrót . Takie są moje spostrzeżenia . Choć może ja trafiłem na trochę wiekszy luz w takiej kolejnosci zwiedzania . 

27 minut temu, slawek.xm napisał:

płyta z prezentacji Estelonów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

image.thumb.png.a1ecad439f2601bab169ee3120af0be6.png

ten szpulowiec.to moje marzenie sprzed pond czterdziestu lat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

47 minut temu, sly30 napisał:

Np ciężkie granie czy hard rock na dużym systemie w złym pokoju. To jeszcze większa masakra. 

Solo na gitarze basowej z płyty winylowej Fleetwood Mac na prezentacji Chronosonic XVX z Apexem zabrzmiało wybitnie to byla jedna chwila na tej wystawie gdy byłem w audiofilskim niebie 🙂

te kolumny są bardzo kierunkowe, jedno krzesło poza osią symetrii i szlag trafia scenę

Apex trzymał w ryzach bas powiedziałbym , że aż za dobrze , naprawdę nie bardzo bylo się do czego przyczepić

dojrzałe brzmienie na wysokim poziomie tylko z niedostatkiem podstawy basowej w sensie skracania wybrzmień

nie wiem czy to wina tak zestrojonych kolumn czy gryphonowego Apexa  ale naprawdę uzyskać taki efekt na wystawie to wielka sztuka

dla mnie to było trochę za szczupłe granie biorąc pod uwagę cale dwie godziny słuchania

może dlatego zaraz potem dłużej słuchałem Blumenhoferów

nie dane mi będzie porównać Mephisto i Apexa w jednym systemie ale tak na moje ucho jednak Mephisto wprowadzał kolumny na najwyższy poziom

8 minut temu, slawek.xm napisał:

nie dane mi będzie porównać Mephisto i Apexa w jednym systemie ale tak na moje ucho jednak Mephisto wprowadzał kolumny na najwyższy poziom

Jesteś już drugą osobą, którą znam, a która uważa, że Apex jest super, ale Mephisto jest lepszy. 

Edytowane przez sly30
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.26997819be3179e24c2c6e194f444b48.png

image.thumb.png.e4d91a30fe7499b82e865b93a63cb55c.png

image.thumb.png.78747b4deff53c28b14ea1c285d21b95.png

Zawsze na poziomie 🙂

Piękne kolumny, naprawdę SS robią czarujący dźwięk wraz z lampami.

Ktoś ma jakieś opinie o Monitor Audio?

Sam przymierzam się teraz do Monitor Audio PL500 II

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

4 minuty temu, sly30 napisał:

Jesteś już drugą osobą, która uważa, że Apex jest super ale Mephisto jest lepszy. 

Wsiadaj w brykę i za trzy godziny ...może cztery będziesz mógl sam sobie wyrobić zdanie

myślę , że mimo wszystko warto , bo o takie zestawienie będzie trudno  🙂

1 godzinę temu, sly30 napisał:

pokoje nie nadają się do prezentacji systemów audio

A gdzie "przeciętny" audiofil odsłuchuje sprzęty ? W pokojach +- takich właśnie jak na wystawie i w większości, jeszcze gorszej akustyce . Dobry sprzęt to uniwersalny sprzęt . Większość małych systemów wygoniłaby z domu , mieszkania te duże , absurdalne i przewartościowane . 

1 minutę temu, kivlov napisał:

Piękne kolumny, naprawdę SS robią czarujący dźwięk wraz z lampami.

to jeszcze z tyłu

image.thumb.png.8f6696c32ae04c4306eec9a212ec6f5e.png

5 minut temu, Riczi75 napisał:

A gdzie "przeciętny" audiofil odsłuchuje sprzęty ? W pokojach +- takich właśnie jak na wystawie i w większości, jeszcze gorszej akustyce . Dobry sprzęt to uniwersalny sprzęt . Większość małych systemów wygoniłaby z domu , mieszkania te duże , absurdalne i przewartościowane . 

Błędny pogląd. Pokoje wystawowe, z cienkimi ściankami z paneli, które można łatwo demontować pod potrzeby wystawiennicze, to nie jest to samo co pokoje domowe. Małe systemy oparte o małe kolumny, nie pokazują całego zakresu muzyki. Nigdy nie są lepsze niż duże systemy, ale faktem jest, że do pokoju 12-16m2 nie można wstawić dużych kolumn.  Duże kolumny nie muszą być przewartościowane, jeśli wie się czego i gdzie szukać. 

Edytowane przez sly30
16 minut temu, kivlov napisał:

Zawsze na poziomie 🙂

mnie jednak bardziej podobała się prezentacja trzy lata temu a była w podobnym zestawieniu

Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Ukryta Zawartość

Resized_20221029_182056.jpg

Proponował bym rozpocząć od hoteli a kończyć na narodowym . Im później, na stadionie robi się luźniej a w hotelach na odwrót . Takie są moje spostrzeżenia . Choć może ja trafiłem na trochę wiekszy luz w takiej kolejnosci zwiedzania . 

Riczi75, dzięki za fotki. Słuchałeś może coś z tego co wystawili?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, tomek7776 napisał:

ten szpulowiec.to moje marzenie sprzed pond czterdziestu lat.

grał, kolumny we wnęce i muzyka w tle ale widok dużego szpulowca zawsze jest dla mnie ciekawy 🙂

ciekawy ustrój akustyczny 🙂

image.thumb.png.a8363ceca0c7366ed8e3377147b3bd64.png

W dniu 28.10.2022 o 21:15, xetras napisał:

Mnie urzekły Qualioaudio IQ z pokoju 205.

Ukryta Zawartość

Najlepsze imo granie w Sobieskim

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, biniek napisał:

Najlepsze imo granie w Sobieskim.

Dipole i dedykowany wzmacniacz w klasie D.

Premierowe: Qualioaudio IQ (z pokoju 205 w Sobieskim) - serdecznie polecam nadal.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Aż dziwne, że nie było pokoju ze wszystkimi audiofilskimi akcesoriami. Hajendowa listwa do porównania z taką z Castoramy na przykład 😋

• Pokaż nowe odpowiedzi