Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Stasiop napisał:

Tak Owegar, caly czas uwazam to samo. Jesli nawet do badziewiastych klockow do ich WNETRZA zastosowac moje filtry kilka na zasilaniach i kilka na sygnale wyjsciach. To klocek nawet taniej chinszczyzny z Aliexpress staje sie wysokojakosciowym elementem systemu. Sprawdzone!

Jeśli sprawdzone z wykrzyknikiem, to jako płotka biznesu i leszcz tego forum stwierdzam, ze marnujesz swój czas. Serio.

Pomysł masz. Zainwestuj kapitał lub skrzyknij inwestorów i otwieraj biznes. Opanujesz rynek w najdalej dekadę, a Daniel O. będzie ci się kłaniał z daleka. 😉

• Moderatorzy
4 godziny temu, Stasiop napisał:

No coz, nie chce umniejszac wartosci systemow audio grajacych w pokoju 410, ale to jednak calosciowo dobre HI-Fi.

Oczywiście ja się do hi endu ze swoimi gratami nie pcham. Starałem się najrzetelniej opisać to co słyszałem, na sprzęcie jaki był pod ręką i w pomieszczeniu jakim dysponowaliśmy. W dużej mierze pokrywa się z tym co opisał W.P. to dowodzi wiarygodności jego recenzji. A takich wiarygodnych opinii Twoje produkty teraz potrzebują. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

18 godzin temu, sly30 napisał:

Czyli potwierdza się opis W.P, że kabel nie ma energii w dole pasma i brak mu mięcha. A brak energii, to też brak drive-u, rytmiki itd. 

'Powtórzę, nie brakuje tu basu, nie jest to chudy dźwięk. Jest to dźwięk skupiony, kontrolowany i zróżnicowany, tyle że bez energii na samym dole pasma.' red. W.Pacula

Jak zwykle manipulujesz, na SAMYM dole pasma, chodzi o najnizsze czestotliwosci bliskie infradzwiekom

'I MOŻE WŁAŚNIE ENERGIA, w połączeniu ze skupieniem, są dla tego kabla kluczowe.' red. W.Pacula

I kolejna twoja manipulacja ze brak energii. ;)

Poczekaj w kolejce na kable, pozycz, posluchaj a nastepnie pisz! A energia tego kabla jest niesamowita, tak na marginesie. ;)

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Stasiop napisał:

nie chce umniejszac wartosci systemow audio grajacych w pokoju 410, ale to jednak calosciowo dobre HI-Fi. Sa bardzo czesto komponenty ktore w mojej ocenie pretenduja do miana High-end, ale calosciowo jako systemy, to zazwyczaj bardzo dobre HI-FI.

ale sam napisałeś

W dniu 19.10.2022 o 23:31, Stasiop napisał:

System jest malo wazny,

W dniu 23.10.2022 o 10:47, Stasiop napisał:

z kazdego badziewia robi sie High-end.

No i kolejny manipulant z tej samej stajni. 

Wyrwane z kontekstu tresci poukladane na swoj przekaz. Oczym innym mowilem i w innym kontekscie.

Czemu nie porozmawiales ze mna na AVS ponoc byles w pokoju jak i ja bylem. Moj wizerunek jest publiczny wiec z pewnoscia mnie poznales. Co odwagi braklo Slawku.XM?

Edytowane przez Stasiop
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Stasiop napisał:

Wyrwane z kontekstu tresci poukladane na swoj przekaz. Oczym innym mowilem i w innym kontekscie.

mogę jeszcze dosadniejsze Twoje wypowiedzi wkleić

w których pisałeś , że Twoj kabel z najgorszego chłamu robi kosmiczny system

ale już mi się nie chce

myślę , że zastrzeżenia które zrobiłeś co do systemu z pokoju same naprowadzają Cię na sluszną drogę rozumowania , że Twój kabel nie jest panaceum na wszelkie bolączki

i że przesadziłeś z opisem jego działania

13 minut temu, Stasiop napisał:

Czemu nie porozmawiales ze mna na AVS ponoc byles w pokoju jak i ja bylem. Moj wizerunek jest publiczny wiec z pewnoscia mnie poznales. Co odwagi braklo Slawku.XM?

Może lepiej dla kolegi biznesu by przestał się swoimi wpisami kompromitowac .

A to są Twoje wpisy ,niestety. 

15 minut temu, slawek.xm napisał:

myślę , że zastrzeżenia które zrobiłeś co do systemu z pokoju same naprowadzają Cię na sluszną drogę rozumowania , że Twój kabel nie jest panaceum na wszelkie bolączki

i że przesadziłeś z opisem jego działania

Jeden kabel oczywiscie ze nie jest panaceum. Ale juz cala technologia uzyta w calym systemie moim zdaniem TAK!

Edytowane przez Stasiop
6 godzin temu, Stasiop napisał:

No coz, nie chce umniejszac wartosci systemow audio grajacych w pokoju 410, ale to jednak calosciowo dobre HI-Fi. Sa bardzo czesto komponenty ktore w mojej ocenie pretenduja do miana High-end, ale calosciowo jako systemy, to zazwyczaj bardzo dobre HI-FI. Czy jest sens wpinania tak drogiego kabla do takich systemow? I tak i nie, wszystko zalezy, trzeba po prostu posluchac, a zmiany moga byc bardzo rozne, rowniez i na minus, poniewaz strojone sa one pod pewna koncepcje brzmieniowa. Te koncepcje brzmieniowe, czesto nieswiadomie maskuja pewne wady systemow a tak liniowy i trzymajacy za przyslowiowa 'morde' dzwiek kabel, jakim jest Coincidence RCA, moga udziwniac przekaz w malo przewidywalny sposob. 

Generalnie z tego co sie orientuje od bardzo doswiadczonych audiofilow i melomanow z bardzo drogimi systemami, zasada jest dosc prosta, nie wpina sie drogich komponentow do tanich systemow, bo to zazwyczaj nie ma sensu!

Moj kabelek Coincidence RCA zazwyczaj bardzo dobrze spisuje sie w systemach Tomka 1685, no coz pewnie sie naraze innym kolegom od DIY, ale zazwyczaj w mojej ocenie systemy Tomka 1685 sa sonicznie lepiej dopracowane. Generalnie stapamy w pokoju 410 po cienkim audiofilskim lodzie, dobierajac rozne czasami przypadkowe zestawienia. Przykladem byl system grajacy w niedziele o 12 do 14. Czyli DAC Muzga, Wzmak Tomka 1685 na 300B, bardzo dobrze grajace glosniki jakiegos kolegi ktorego imienia nie pamietam no i bohater zamieszania Coincidence RCA. Przed premiera systemu sluchalismy go w sobote wieczorem, bylismy ja i Tomek1685 bardzo zadowolenia z dzwieku. W niedziele ktos zaproponowal dodanie jako kabelka glosnikowego Hijiri no i zostal on wpiety w ciemno. Efekt niedzielnej prezentacji byl taki, ze prezentacja w niedziele nie byla juz tym samym so w sobote wieczorem. Czy to oznacza ze Hijiri to zly kabel, no oczywiscie, ze NIE, tylko zagral w nieodpowiedniej konfiguracji. To samo wlasnie jest z moim kablem, w nieodpowiedniej konfiguracji nie zagra. W bardzo drogich systemach moj kabelek sprawuje sie wysmienicie, moze beda uwagi od ludzi ktorzy na tym kablu juz graja, ale jak na razie ich nie slysze. Jesli beda uwagi krytyczne to oczywiscie napisze prawde, nawet jesli bedzie dla mnie gorzka.

Co do zarzutu kolegi Seyva o przelom wyższego basu / niskiej średnicy. To z tego co ja sluchalem tego kabla, to nie ma on tam zadnych najmniejszych problemow. Jedyne do czego mozna sie przyczepic w tym kablu to zakres najnizszego infradzwiekowego zakresu basu, tutaj jest faktycznie zmniejszona ciut energia co zauwazyl slusznie red. Pacula Zmniejszenie energii na przelomie wyższego basu / niskiej średnicy moim zdaniem wyniklo wlasnie z kontroli tego zakresu bo jest to kabel skrajnie kontrolujacy. Ale tak jak mowie to jest problem najprawdopdobniej konkretnego systemu, a nie kabla!

Przecież to beznadziejnie grało🤣dac ,muzga tranzystorowy , nawet czytajac recenzje ,ochy I achy .I jeden minus - brak muzykalności.  To było zwykle cykanie .

Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, Stasiop napisał:

nie mialem przyjemności poznać Cię osobiście nie znam też z netu Twojej fizjonomii

poza tym stan mojego zdrowia nie pozwalal mi na działania wykraczające poza nakreślony plan jednodniowej wizyty na wystawie

miałem znacznie ważniejsze zadania niż wyrzucenie Ci w twarz Twojej megalomanii 🙂

skoro byłeś w pokoju trzeba bylo podejść i się przedstawić

Ja cie nie znam wiec jak mialem podejsc. I nie chodzi mi o rozmowe w temacie mojej rzekomej jak to nazwales megalomanii, tylko o technice i konstrukcji, chocby aby sie przekonac jeszcze bardziej ze bladzisz. Ale kazdy ma swoja droge i ja to szanuje.

Edytowane przez Stasiop
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Stasiop napisał:

Ja cie nie znam wiec jak mialem podejsc. I nie chodzi mi o rozmowe w temacie mojej rzekomej jak to nazwales megalomanii, tylko o technice i konstrukcji, chocby aby sie przekonac jeszcze bardziej ze bladzisz. Ale kazdy ma swoja droge i ja to szanuje.

ja też a nawet więcej bo potrafię docenić czyjeś osiągnięcia nawet jeśli sygnatura dźwięku odstaje od tej którą sam preferuję

jednak ciężko mi wyobrazić sobie naszą dyskusję na tematy techniczne ... myślę , że znacznie łatwiej rozmawiałoby się o astrologii 🙂

• Moderatorzy
2 godziny temu, Stasiop napisał:

Powtórzę, nie brakuje tu basu, nie jest to chudy dźwięk. Jest to dźwięk skupiony, kontrolowany i zróżnicowany, tyle że bez energii na samym dole pasma.' red. W.Pacul

Znam charakterystykę Harbetów i tam oceny samego dołu pasma czyli tego co dzieje się poniżej 60 Hz raczej ocenić się nie da (zwłaszcza w pomieszczeniu jakim dysponuje W.P. ) w mojej ocenie Twój kabel tu braków nie ma. Myślę, że to pasmo mógłby ocenić obiektywie @sly30 w swoim systemie i podejrzewam, że przy odrobinie dobrej woli ocenił by je bardzo pozytywnie, zresztą tak jak i środek i wyższe częstotliwości. 

Gdyby taki kabel wyszedł , ze stajni Siltecha czy innej uznanej firmy zapewne były by same zachwyty ale ponieważ, zrobił go @Stasiop to poprzeczkę ma dużo wyżej zawieszoną.

55 minut temu, slawek.xm napisał:

skoro byłeś w pokoju trzeba bylo podejść i się przedstawić

45 minut temu, Stasiop napisał:

Ja cie nie znam wiec jak mialem podejsc

Kiedy Sławek był u nas w pokoju ani Stanisława ani Tomka nie było w tym czasie, przyszli jakieś 15 minut po wyjściu Sławka więc nie mogli się spotkać - wzajemnie wyrzuty są wiec niezasadne.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Seyv napisał:

Kiedy Sławek był u nas w pokoju ani Stanisława ani Tomka nie było w tym czasie, przyszli jakieś 15 minut po wyjściu Sławka więc nie mogli się spotkać - wzajemnie wyrzuty są wiec niezasadne.

dzięki , to wyjaśnia sprawę

Zreszta gdyby Stanisław był myslę,ze poznalbys nas na pewno

17 minut temu, Seyv napisał:

Myślę, że to pasmo mógłby ocenić obiektywie @sly30 w swoim systemie

1. Stasiop nie ma kabla xlr sparwdzonego

2.  raczej sly30 byłby na końcu listy u Stanislawa

Gość

(Konto usunięte)

poza tym Sylwester ma sub i midbas na oddzielnych końcowkach mocy i zakres średnie wysokie na oddzielnej więc całości pasma w jednej probie nie zrobi

najlepiej jakby mial komplet kabli do testu

42 minuty temu, Seyv napisał:

Znam charakterystykę Harbetów i tam oceny samego dołu pasma czyli tego co dzieje się poniżej 60 Hz raczej ocenić się nie da (zwłaszcza w pomieszczeniu jakim dysponuje W.P. ) w mojej ocenie Twój kabel tu braków nie ma. Myślę, że to pasmo mógłby ocenić obiektywie @sly30 w swoim systemie i podejrzewam, że przy odrobinie dobrej woli ocenił by je bardzo pozytywnie, zresztą tak jak i środek i wyższe częstotliwości. 

Nie oceniłby obiektywnie.
Jeżeli pisze:

22 godziny temu, sly30 napisał:

Czyli potwierdza się opis W.P, że kabel nie ma energii w dole pasma i brak mu mięcha. A brak energii, to też brak drive-u, rytmiki itd

Tzn. ze lubi przekłamany dźwięk, to przeważnie mało odczuwalny sub-bas i skupienie energii na basie psując równowagę, zagęszczenie i mięcho psuje rozdzielczość symulując dociążenie średnicy

• Moderatorzy
12 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Nie oceniłby obiektywnie.

Bardziej chodziło mi o to, że ma techniczne możliwość (pomijam kwestie połączeń o których napisał @slawek.xm), bo z jednej strony kolumny osiągają niski poziom a z drugiej pomieszczenie też jest pod tym względem zaadoptowane (pisze o tym czego mogłem się dowiedzieć bo osobiście niestety posłuchać nie miałem okazji). Niestety wiele hi endowych systemów ma tu duże problemy - odwiedzałem ludzi gdzie systemy przekraczały milion i ani złotówki na jakąkolwiek adaptacje lub co najwyżej jakieś ładne dla oka dyfuzorki.

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Przecież to beznadziejnie grało🤣dac ,muzga tranzystorowy , nawet czytajac recenzje ,ochy I achy .I jeden minus - brak muzykalności.  To było zwykle cykanie .

DAC Muzga był w wersji lampowej. 

Trudno jest mi ocenić jak grał system bo przez całą wystawę miałem wyłączane lewe ucho.  Chyba nic gorszego niż zapalenie ucha nie może przydarzyć się audiofilów na wystawie audio.

Całkowicie zdałem się tutaj na opinie kolegów w kwestii czy to gra na tyle dobrze, że można zrobić prezentację.

Co do DAC, to używam takiego w swoim systemie i uważam go za referencyjne źródło. 

Mam zresztą obie wersje(tranzystorową i lampową). Preferuje lampową, właśnie dla tego, że w jej dźwięku jest więcej muzyki. 

Konrad sam przyznaje, że jego DAC lampowy gra mało lampowy. Ja nad swoją wersja trochę musiałem popracować żeby uzyskać satysfakcjonujący wynik. Na wystawie był taki jaki fabryka daje. Co nie znaczy że gorszy.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

dzięki , to wyjaśnia sprawę

Zreszta gdyby Stanisław był myslę,ze poznalbys nas na pewno

O, a to ciekawostka.

Myślał,  myślał i wymyślił. Albo doskonale o tym wiedział, ale wolał zamieszać w szambie. 

Nie ma jak podgrzać atmosferkę.

2 godziny temu, .:Gerard:. napisał:

Tzn. ze lubi przekłamany dźwięk, to przeważnie mało odczuwalny sub-bas i skupienie energii na basie psując równowagę, zagęszczenie i mięcho psuje rozdzielczość symulując dociążenie średnicy

Tak się dzieje tylko na kolumnach z małymi driverami jak u Ciebie. One z natury mięcha nie pokazują i trzeba je do tego zmuszać Np podbiciem subbasu. Ae to nie leży w ich naturze i wtedy mogą przekłamywać dźwięk. Jeśli kiedyś zmienisz kolumny na takie z dużymi driverami, to zrozumiesz o co chodzi i na czym polega różnica. 

7 godzin temu, Stasiop napisał:

Coincidence to bardzo mocny kabel w systemie, Nawet kable 5 razy drozsze sa duzo slabsze w dzialaniu

Hehehe…nawet na oczy nie widziałeś tych 5x droższych kabli, czyli z pułapu ponad 100 000 pln! 

3 minuty temu, sly30 napisał:

Tak się dzieje tylko na kolumnach z małymi driverami jak u Ciebie. One z natury mięcha nie pokazują i trzeba je do tego zmuszać Np podbiciem subbasu. Ae to nie leży w ich naturze i wtedy mogą przekłamywać dźwięk. Jeśli kiedyś zmienisz kolumny na takie z dużymi driverami, to zrozumiesz o co chodzi i na czym polega różnica. 

Dokładnie odwrotnie, okablowanie czy elektronika które mięcho i energie na basie eksponują to pakuje szybciej niż rozpakowywałem
Jeżeli kiedyś napiszesz ze jest równowaga i nie ma poczucia energii na basie, zagęszczenia czy miecha, to wtedy się zgodzę ze to jest "kabel" czy "urządzenie" neutralne- bardzo dobre

19 minut temu, sly30 napisał:

Hehehe…nawet na oczy nie widziałeś tych 5x droższych kabli, czyli z pułapu ponad 100 000 pln! 

Triple crown to dokladnie 100tys a w USA to 120tys.

Tak, ja tylko z obrazka i z Youtube, ;)

A na powaznie, oferte bardzo dobrych kabli mam posluchana wielokrotnie w porownaniu ze swoimi kablami, a ty jak zwykle szklana kula i czytanie z fusow co slyszalem a co nie. ;) 

Edytowane przez Stasiop
23 minuty temu, Stasiop napisał:

A na powaznie, oferte bardzo dobrych kabli mam posluchana wielokrotnie w porownaniu ze swoimi kablami, a ty jak zwykle szklana kula i czytanie z fusow co slyszalem a co nie. 😉

Czyżby? To jak to możliwe, skoro 90% topowych kabli, to wersje XLR, a twój jest tylko RCA. Nawet sam pisałeś, że XLR, to zupełnie inna bajka niż RCA. I to prawda tym bardziej, że nie tylko same kable, ale cała koncepcja połączeń w systemie zbalansowanym, to inna bajka. Tak więc każdy poważny audiofil wie, że porównywanie w kabli w wersji RCA, z innymi w wersji XLR jest bez sensu. I nawet ty to wiesz, to po co teraz kłamiesz? Poza tym Siltech TC, to tylko 1 kabel. A pisałeś o wielu. Wiemy tu wszyscy, że na oczy nie widziałeś tych różnych kabli wartości ponad 100 tys.i żadnych porównań ze swoim nie robiłeś, bo nie miałeś takiej możliwości.

28 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Dokładnie odwrotnie, okablowanie czy elektronika które mięcho i energie na basie eksponują to pakuje szybciej niż rozpakowywałem
Jeżeli kiedyś napiszesz ze jest równowaga i nie ma poczucia energii na basie, zagęszczenia czy miecha, to wtedy się zgodzę ze to jest "kabel" czy "urządzenie" neutralne- bardzo dobre

Zupełnie nie czujesz tematu. Energia w basie jest czymś niezbędnym w dobrym systemie. Bez tego muzyka nie ma życia i motoryki. Mięcho to pełne wybrzmiewanie basu, co zwykle wymaga dużych driverów, gdyż małe obcinają pełne spektrum wybrzmień basu. Zagęszczenie średnicy, to jeszcze inny temat i nie musi mieć bezpośredniego związku z energią basu. Może ale nie musi. Tu wiele zależy od koncepcji samych kolumn. Inaczej zachowa się 2-way, inaczej 3-way, a jeszcze inaczej 4-way. Czym więcej dróg, tym mniej zniekształceń na basie oraz ich oddziaływania na średnicę. 

Edytowane przez sly30
32 minuty temu, sly30 napisał:

To jak to możliwe, skoro 90% topowych kabli, to wersje XLR

Pierwszy raz slysze. Zazwyczaj sa dwie wersje interkonektow XLR i RCA po polowie czyli nie 90% a 50% I wcale tak nie jest ze polaczenia XLR sa lepsze w audio, moze dla inzynierow, ale nie w audio. Wystarczy ze tor jest minimalniwe asymetryczny i cale plusy ida w diably przy XLR. Dodatkowo sa tacy co XLR nie dotkna bo uwazaja go za gorsze lacze.

Nawet sam pisałeś, że XLR, to zupełnie inna bajka niż RCA.

Inna bajka w przypadku mojej technologii, jak zwykle, pol prawdy albo zero prawdy.

Tak więc każdy poważny audiofil wie, że porównywanie w kabli w wersji RCA, z innymi w wersji XLR jest bez sensu.

Oczywiscie ze mozna porownywac XLR i RCA roznice wbrew pozorom sa zazwyczaj male, zalezy to od konstrukcji elektroniki. Wiadoma sprawa najlepiej porownywac RCA z RCA a XLR z XLR ale i porownania XLR z RCA maja sens zazwyczaj.

Poza tym Siltech TC, to tylko 1 kabel. A pisałeś o wielu. Wiemy tu wszyscy, że na oczy nie widziałeś tych różnych kabli wartości ponad 100 tys.i żadnych porównań ze swoim nie robiłeś, bo nie miałeś takiej możliwości.

Pisalem - Nawet kable 5 razy drozsze sa duzo slabsze w dzialaniu

I jak zwykle przekrecanie i manipulacje

A ze wiesz lepiej co sluchalem, to dziwne nie jest, ty wszystko wiesz najlepiej i jestes z tego znany w Wawie. :D

Edytowane przez Stasiop
14 minut temu, Stasiop napisał:

A ze wiesz lepiej co sluchalem, to dziwne nie jest, ty wszystko wiesz najlepiej i jestes z tego znany w Wawie. 😄

Szybko wyczuwam ściemę, coś takiego jak ty tu serwujesz. 

Stasiu, odpuść już. Sly30 już bardziej skompromitować się nie może. Chyba każdy przeciętnie inteligentny czytelnik dostrzega jego manipulacje, wybiórcze cytowanie, dopasowywanie cudzych treści pod swoje wyimaginowane interpretacje, itd.

1 minutę temu, sly30 napisał:

Szybko wyczuwam ściemę, coś takiego jak ty tu serwujesz. 

Popytaj w Wawie bo tez byly porownania, ale i tak nienapiszesz prawdy, zreszta kto bedzie chcial z toba o tym gadac zacznijmy od tego. ;)

Godzinę temu, .:Gerard:. napisał:

Dokładnie odwrotnie

Już kiedyś była o tym dyskusja. 

Skoro tak masz, to nie będę z tym walczył. Muszę zaakceptować i nie mam z tym problemu.

Zastanawiam się tylko co jest tego powodem?

Siedzisz w audio już od lat i przyznam, że nie pojmuję dlaczego masz takie zdanie i co więcej, bronisz je jak Częstochowę!? 

Oczywiście, nie można odmówić Ci prawa do jego głoszenia. Z drugiej strony, zdziwko pozostaje.

Tu DUŻY faktycznie ma znaczenie i przewagę, wielu to wie włącznie z takim leszczem jak ja.

Tylko jak Cię do tego przekonać, to po dzień dzisiejszy nie wiem. 

Może niech zostanie jak jest 😉

Edytowane przez piano
5 minut temu, Tomek 1685 napisał:

Stasiu, odpuść już. Sly30 już bardziej skompromitować się nie może. Chyba każdy przeciętnie inteligentny czytelnik dostrzega jego manipulacje, wybiórcze cytowanie, dopasowywanie cudzych treści pod swoje wyimaginowane interpretacje, itd.

A czemu ? Aikido sam potyka sie o wlasne nogi i wychodza zabawne piruety. :)

24 minuty temu, Stasiop napisał:

Zazwyczaj sa dwie wersje interkonektow XLR i RCA po polowie czyli nie 90% a 50%

Tak? A kto kupuje drogie kable? Właściciele dużych systemów, które najczęściej napędzane są zbalansowanymi końcówkami mocy. A te łączy się XLR-ami. 

8 minut temu, sly30 napisał:

ak? A kto kupuje drogie kable? Właściciele dużych systemów, które najczęściej napędzane są zbalansowanymi końcówkami mocy. A te łączy się XLR-ami. 

A tu mozesz miec racje. Chociaz kto wie ile czego sie wiecej sprzedaje. XLR przy takich duzych systemach musza byc dlugie jak i RCA, u mnie 1 metr czy dwa metry to podobne dosc pieniadze. Kolejny plus Katharsis Technology. U Siltecha nie wiem ile dlugosci wplywaja na cene ale na pewno ogromnie z uwagi na srebro i dluzsza kolyske powietrzna wewn kabla.

Edytowane przez Stasiop
  • Pokaż nowe odpowiedzi