Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 24.12.2022 o 13:23, Piopio napisał:

Po Świętach będę miał 2m kabel Power Roots Reference 😉

Jezeli Cezary bedzie mial tego miedziaka na wtykach rodowanych to bierz i sprawdz koniecznie srebro, zdecydowanie lepsze od miedzi, bedziesz mial szczegol, napowietrzenie, kulture, szlachetnosc, bez ostrosci na gorze, tak jak pisalem wczesniej, na wszelkich zrodlach, transportach, dacach etc. sprawdza sie wysmienicie.

Z kabli ze sredniej polki cenowej wyrozniajacych sie jakoscia, polecam Oyaide Tunami v2, najlepiej na bialych wtykach, bezpieczny, uniwersalny, z szybkim atakiem i cieplejsza barwa stednicy, warto sprawdzic..😉

1 godzinę temu, Cezary_58669 napisał:

Jezeli Cezary bedzie mial tego miedziaka na wtykach rodowanych to bierz i sprawdz koniecznie srebro, zdecydowanie lepsze od miedzi, bedziesz mial szczegol, napowietrzenie, kulture, szlachetnosc, bez ostrosci na gorze, tak jak pisalem wczesniej, na wszelkich zrodlach, transportach, dacach etc. sprawdza sie wysmienicie.

Z kabli ze sredniej polki cenowej wyrozniajacych sie jakoscia, polecam Oyaide Tunami v2, najlepiej na bialych wtykach, bezpieczny, uniwersalny, z szybkim atakiem i cieplejsza barwa stednicy, warto sprawdzic..😉

i to wszystko z kabla zasilącego? 

W dniu 24.12.2022 o 14:33, Piotr Sonido napisał:

Byl tu kiedyś temat gdzie forumowicz zamieścił wyniki pomiarowe podczas podmiany kabli. Spektrum było inne.

Ja nawet zamieściłem spektrum pomiarowe pewnej podstawy pod listwy zasilającej i mimo braku kontaktów z kablami spektrum było inne- czystsze, równiejsze 😁

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja nawet zamieściłem spektrum pomiarowe pewnej podstawy pod listwy zasilającej i mimo braku kontaktów z kablami spektrum było inne- czystsze, równiejsze
Czy możesz wskazać gdzie to zamieściłeś?
3 godziny temu, Cezary_58669 napisał:

bedziesz mial szczegol, napowietrzenie, kulture, szlachetnosc, bez ostrosci na gorze,

Godzinę temu, Cezary_58669 napisał:

Nie

a z czego?

Edytowane przez audiofan01
2 hours ago, ASURA said:

Ja nawet zamieściłem spektrum pomiarowe pewnej podstawy pod listwy zasilającej i mimo braku kontaktów z kablami spektrum było inne- czystsze, równiejsze 😁

Ale oczywiście je zgubiłeś. Zresztą jakie to ma znaczenie - jeśli były tam jakieś różnice, to mało istotne albo spreparowane 😄

Na marginesie - ty wiesz co to spektrum nie rozumiejąc transformaty Fouriera?

Ale cóż, ten wątek należy traktować jako taki świąteczny żart, więc można się tu spotkać z różnymi dziwactwami.

9 minut temu, bum1234 napisał:

Ale cóż, ten wątek należy traktować jako taki świąteczny żart, więc można się tu spotkać z różnymi dziwactwami.

Niestety nie. Wpływ kabli zasilających słychać i mogę to udowodnić każdemu kto mnie odwiedzi.

Jest jakiś chętny ?

Ja to traktuję w ramach świątecznego cudu 😉 Kable zaczęły "gadać" jak zwierzęta. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, msankowski napisał:
2 godziny temu, ASURA napisał:
Ja nawet zamieściłem spektrum pomiarowe pewnej podstawy pod listwy zasilającej i mimo braku kontaktów z kablami spektrum było inne- czystsze, równiejsze

Ukryta Zawartość

Czy możesz wskazać gdzie to zamieściłeś?

W tym wątku ale musisz się dokopać "życzliwi” polacy się postarali…

Ukryta Zawartość

22 minutes ago, Piopio said:

Ja to traktuję w ramach świątecznego cudu 😉 Kable zaczęły "gadać" jak zwierzęta. 

No właśnie. Wigilia już za bani, więc ......

🙂

Do "usłyszenia" za rok

11 minutes ago, ASURA said:

Biedny pokrzywdzony konstruktor.

W jednym jesteś naprawdę mistrzem.

W wykrętach.

Doszedłem do 60 postu w tym wątku i... szkoda czasu. Skoro wykonałeś pomiar to może jednak masz gdzieś wynik?

Wpływ kabli zasilających słychać i mogę to udowodnić każdemu kto mnie odwiedzi.

Napiszesz jak wygląda zasilanie tego układu w którym słuchasz? Sabaj a30a jest w 1 klasie ochronnej. Czy jest tak zasilany? Z czego zasilany jest Topping?
1 minutę temu, msankowski napisał:

Napiszesz jak wygląda zasilanie tego układu w którym słuchasz? Sabaj a30a jest w 1 klasie ochronnej. Czy jest tak zasilany? Z czego zasilany jest Topping?

Mam porządną listwę, do listwy podłączony jest Sabaj. Topping nie jest zasilany. PC, który jest źródłem jest zasilany z tego samego gniazdka w ścianie (2 gniazdka) ale nie przez listwę. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Mam porządną listwę, do listwy podłączony jest Sabaj. Topping nie jest zasilany. PC, który jest źródłem jest zasilany z tego samego gniazdka w ścianie (2 gniazdka) ale nie przez listwę. 
Czy przewód ochronny jest w gnieździe w ścianie, dalej w listwie i dalej w kablu do Sabaja?

Topping chyba musi być zasilany, jeśli nie z dedykowanego wejścia Power to może ze źródła?
Jedyna izolacja galwaniczna, która nie potrzebuje zasilania to transformator. A w Toppingu trafo nie ma.
3 minuty temu, msankowski napisał:

Topping chyba musi być zasilany, jeśli nie z dedykowanego wejścia Power to może ze źródła?

Tak, jest zasilany ze źródła. 

5 minut temu, msankowski napisał:

Czy przewód ochronny jest w gnieździe w ścianie, dalej w listwie i dalej w kablu do Sabaja?

Tak.

Tak.
Zatem Topping jest dobrze zasilany. Trudno zdalnie to lepiej rozeznać:) Jakbyś chciał się pobawić, to możesz zrobić dwa sprawdzenia.

Pierwsze to zamienić w tym podwójnym gnieździe miejscami wtyk kabla zasilającego pc z wtykiem od listwy. Drugie to wetknąć wtyk kabla pc w listwę.

I w obu przypadkach sprawdzić czy słyszysz takie same znaczące zmiany w odbiorze dźwięku wywołane wymianą kabli zasilających Sabaj.
8 minut temu, msankowski napisał:

Zatem Topping jest dobrze zasilany. Trudno zdalnie to lepiej rozeznać:) Jakbyś chciał się pobawić, to możesz zrobić dwa sprawdzenia.

Pierwsze to zamienić w tym podwójnym gnieździe miejscami wtyk kabla zasilającego pc z wtykiem od listwy. Drugie to wetknąć wtyk kabla pc w listwę.

I w obu przypadkach sprawdzić czy słyszysz takie same znaczące zmiany w odbiorze dźwięku wywołane wymianą kabli zasilających Sabaj.

Sprawdzę 😉

1 godzinę temu, msankowski napisał:
2 godziny temu, ASURA napisał:

Doszedłem do 60 postu w tym wątku i... szkoda czasu. Skoro wykonałeś pomiar to może jednak masz gdzieś wynik?

bum1234 aktywnie dbał żeby wątek zapchano szumem informacyjnym i jako typowy polak na pewno Ci pomoże

bum1234 aktywnie dbał żeby wątek zapchano szumem informacyjnym i jako typowy polak na pewno Ci pomoże

Rozumiem, to [mention=25486]bum1234[/mention] spowodował, że zaginął jedyny egzemplarz pomiarów Twojego wynalazku. Jaka szkoda.

Wiesz ile istotnych rzeczy zginęło w mule w internecie?  google też się przyczyniło innym silnikiem niż na początku. Pewnych rzeczy po prostu nie znajdziesz....

@msankowski nie czytaj w linku treści tylko szukaj obrazków jedna strona to 30 wpisów za tym szybki wgląd w 46 stron i jesteś u celu

No tak, same kłody. I jak tu konstruować kolejną ramkę?

Projekt trzymałeś w chmurze i paskudne google ci go ukradło?

1 hour ago, msankowski said:
1 hour ago, ASURA said:

Rozumiem, to [mention=25486]bum1234[/mention] spowodował, że zaginął jedyny egzemplarz pomiarów Twojego wynalazku. Jaka szkoda.

Jeśli będziesz miał cierpliwość i przebrniesz przez te 46 stron, opublikuj linka - pośmiejemy się razem 😄

4 godziny temu, Piopio napisał:

Wpływ kabli zasilających słychać i mogę to udowodnić każdemu kto mnie odwiedzi.

Jest jakiś chętny ?

Ja. Na wiosnę planuję być w PL.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 24.12.2022 o 15:52, szymon1977 napisał:

Racja. Z ciekawości jedno pytanko, jak nie chcesz odpowiadać to nie nalegam: jak długo pracowałeś w S4?

Ja to zakładałem.

No tyle ile ma firma 10 lat?

2 godziny temu, Oskar09 napisał:

Sam sobie robiłeś 🤔

Nie. Kable były mi przepinane przez inną osobę.

2 godziny temu, BlueDot napisał:

Na 100%

Inaczej mial by problem.

Błąd.

Byłem pewny kilku kabli. Gdyż jak pisałem już nie raz nie wszystkie od siebie da się odróżnić. Nie wszystkie są też lepsze od tych seryjnych z kompletu.

Piotr 

28 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie. Kable były mi przepinane przez inną osobę.

Hmm. Czyli byłeś wstanie wskazać jaki grał kabel sieciowy zasilający?

Edytowane przez Oskar09
6 minut temu, Oskar09 napisał:

Hmm. Czyli byłeś wstanie wskazać jaki grał kabel sieciowy?

Jeśli sieciowy mówimy zasilający to tak. 

Np atoll in 100 i caspiana M2 

Kablem wireworld stratus 7 vs ten czarny dokładany.

Tomanka nie słyszałem. Oehlbacha tak, gigawatta miałem takie wrażenie ale tu nie byłem pewien. 

Piotr 

16 godzin temu, Piopio napisał:

Jeżeli w takich kategoriach oceniasz to nie ma sprawy, ale co po Świętach? 😉 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.