Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, muda44 napisał:

Zatem jakie drogie kable miałeś?

Ani to Twoja sprawa, ani przedmiot dyskusji. Nie miałem zbyt wiele bo się w porę wyleczyłem. Porsche na oponach premium też nie miałem, ani nawet Dacią na budżetowych się nie rozbiłem. Wiem za to, że opony premium z Dacii nie zrobią Porsche, a Porsche mistrza kierownicy z piz.y... tak się zastanawiam, po co drążysz temat? Może pytanie zadajesz po to, żeby za udzielenie odpowiedzi mod mógł mnie zbanować?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Ani to Twoja to sprawa, ani przedmiot dyskusji. Nie miałem zbyt wiele bo się w porę wyleczyłem. Porsche na oponach premium też nie miałem, ani nawet Dacią na budżetowych się nie rozbiłem. Wiem za to, że opony premium z Dacii nie zrobią Porsche, a Porsche mistrza kierownicy z piz.y... tak się zastanawiam, po co drążysz temat?

Bo piszesz o czymś o czym pojęcia nie masz. 

Nie miałeś, nie porównywałeś a się stanowczo w takich wątkach wypowiadasz. 

Wypożycz, wepnij, posłuchaj, porównaj i wtedy pisz co o tym sądzisz na tym sprzęcie. Nie innych których nie miałeś i nie za innych ale na tym i dla Ciebie. 

Godzinę temu, muda44 napisał:

Zatem skrzypce.

Jak porównasz brzmienie tych za 1000zł a tych za 100 000zł?

Waga, kolor?

Taka między mami różnica - dla mnie ważne jest kto, jak i co na tych skrzypcach gra.

Mam gdzieś to, jaką mają wartość aukcyjną, ile ważą oraz jakiego koloru są.

Brnij dalej w coraz bardziej absurdalne porównania...by "dowieść", że kawałek drutka zasilającego wpływa na brzmienie audio...a dodatkowo wpływa jeszcze jego długość...🙄🤭

38 minut temu, muda44 napisał:

Wypożycz, wepnij, posłuchaj, porównaj i wtedy pisz co o tym sądzisz na tym sprzęcie.

Gdy ktoś będzie zapewniał, że na sześciograniastych kołach, rowerem pojedziesz szybciej i wygodniej, też wypożyczysz takie, zamontujesz, poorównasz i dopiero wtedy bedziesz mógł pisać, co sądzisz o tych kołach???

Edytowane przez iro III
8 minut temu, iro III napisał:

Taka między mami różnica - dla mnie ważne jest kto, jak i co na tych skrzypcach gra.

Mam gdzieś to, jaką mają wartość aukcyjną, ile ważą oraz jakiego koloru są.

To jak zagra zależy też od tego na czym gra. Słuchałeś kiedyś takiego KOGOŚ kto gra na skrzypcach za 100zł z " Biedronki " ?

43 minuty temu, muda44 napisał:

Bo piszesz o czymś o czym pojęcia nie masz

Wprost przeciwbie: kilka porównywałem i dlatego na porównywanie kolejnych nie tracę czasu ani pieniędzy. Słucham z radością muzyki zamiast umartwiać się pierdołami bez znaczenia. Moje doświadczenie jest bezcenne.

Kiedy do Ciebie dotrze, że ja mam już dawno ZA SOBĄ to, przez co Ty teraz przechodzisz?

10 minut temu, iro III napisał:

Brnij dalej w coraz bardziej absurdalne porównania...by "dowieść", że kawałek drutka zasilającego wpływa na brzmienie audio...a dodatkowo wpływa jeszcze jego długość...🙄🤭

Ja miałem, słuchałem i wypowiadam się na ten temat. 

Jak zmieniam kolejne urządzenia, podpinam i oceniam zmiany, ich wielkość, właściwy kierunek oraz tego czy są warte tych pieniędzy.

Taka jest między nami różnica.

8 minut temu, muda44 napisał:

To jak zagra zależy też od tego na czym gra. Słuchałeś kiedyś takiego KOGOŚ kto gra na skrzypcach za 100zł z " Biedronki " ?

Dalej porównujesz dwa różne światy.

Instrumenty to instrumenty ...nawet te z biedronki, drutek sieciowy nie jest instrumentem.

Drutki, z których został spleciony nie nadają się nawet na struny do  skrzypiec biedronkowych.

Edytowane przez iro III
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwbie: kilka porównywałem i dlatego na porównywanie kolejnych nie tracę czasu ani pieniędzy. Słucham z radością muzyki zamiast umartwiać się pierdołami bez znaczenia. Moje doświadczenie jest bezcenne.

Kiedy do Ciebie dotrze, że ja mam już dawno ZA SOBĄ to, przez co Ty teraz przechodzisz?

A ja dziesiątki od 1992r a te lepsze od 1996r gdy kupiłem Kimbera PBJ na WBT i 4VS do kolumn...

I nadal coś sprawdzam, porównuję bo lubię zmieniać sprzęt. I tylko tak zdobywa się doświadczenie.

Ty za to bzdury piszesz bo coś tam za parę PLN miałeś, siedzisz w najtańszych klockach a wypowiadasz się za tych co mają inny słuch, inny sprzęt...

Zatem słuchaj tej muzyki z radością a nie klepiesz to samo w każdym wątku.

1 minutę temu, iro III napisał:

Dalej porównujesz dwa różne światy.

Instrumenty to instrumenty ...nawet te z biedronki, drutek sieciowy nie jest instrumentem.

Jest jednym z elementów który potrafi znacznie i znacząco wpłynąć na poprawę brzmienia systemu...

Nie zawsze, nie wszędzie i nie każdy w danym miejscu i systemie. Trzeba spróbować, posłuchać, porównać...

Albo dążymy do jak najwyższej jakości albo gdybamy na nie bo nie...

Tyle z mojej strony.

Miłego dnia Panowie 🙂

47 minut temu, muda44 napisał:

Wypożycz, wepnij, posłuchaj, porównaj i wtedy pisz co o tym sądzisz na tym sprzęcie. Nie innych których nie miałeś i nie za innych ale na tym i dla Ciebie

On tak lubi pisać takie kocopały, na temat motoryzacji też i oczywiście wszystkim wszystko odradza co by nie byli rozczarowani…

Po naszemu obrzydzacz chcący z ludzi zrobić nie myślących debilów dalej siedzących w upadłych PGR-ach

10 minut temu, muda44 napisał:

Jak zmieniam kolejne urządzenia, podpinam i oceniam zmiany, ich wielkość, właściwy kierunek oraz tego czy są warte tych pieniędzy.

To jest koszmarnie duża różnica; zainteresowanie światem i brak tego zainteresowania i chęci jego zmieniania na lepsze

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

1 godzinę temu, muda44 napisał:

Zatem jakie drogie kable miałeś?

Nie wiedziałem że kable mają być drogie, dotychczas myślałem że mają przewodzić i łączyć 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

25 minut temu, ASURA napisał:

To jest koszmarnie duża różnica; zainteresowanie światem i brak tego zainteresowania i chęci jego zmieniania na lepsze

Zainteresowania drutkami zasilającymi do audio, nie zaliczam w ogóle do składników "zainteresowania światem".

Szafujesz wielkimi słowami, a chodzi tylko o kawałek przewodnika elektrycznego, zakończonego wtyczkami...jakby miał on inne możliwości niż tylko (i aż) dostarczyć do zasilacza 230V.

Słabe to jest, nawet jeśli tylko "wzmacnia" interesy branży drutkowej.

46 minut temu, muda44 napisał:

Albo dążymy do jak najwyższej jakości albo gdybamy na nie bo nie...

Dążymy do najwyższej jakości, dlatego mając ograniczony  budżet (a kto ma nieograniczony) nie marnujemy czasu i pieniędzy na kupienie lepszego wrażenia przy niezmienionym brzmieniu... tzn ja już nie marnuję.

49 minut temu, muda44 napisał:

...coś tam za parę PLN miałeś, siedzisz w najtańszych klockach...

Zamiast tu argumentować grubością portfela, idź do działu Start poczytaj na czym"słychać" kable.

51 minut temu, muda44 napisał:

nadal coś sprawdzam, porównuję

To jest sedno sprawy Ty nadal a ja JUŻ NIE. Lubisz porównania, więc się obrazowym posłużę: obaj wdepnęliśmy w g..., ale ja but obtarłem i idę dalej, a Ty taplasz się po uszy.

54 minuty temu, muda44 napisał:

Miłego dnia Panowie 🙂

Miłej zabawy w audio.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

idź do działu Start

To jest idealne miejsce dla ciebie bo ewidentnie poki co zyjesz w swiecie fantazji i wyobrazen 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Nie ma to jak porównać opony czy skrzypce tańsze od droższych no uśmiałem się 😅🤦‍♀️ tylko co to ma do wątku. 

Godzinę temu, rafa napisał:

To jest idealne miejsce dla ciebie bo ewidentnie poki co zyjesz w swiecie fantazji i wyobrazen 😉

ty słyszysz różnicę między 1m a 2m kabla🤔👏

18 minut temu, Oskar09 napisał:

Nie ma to jak porównać opony czy skrzypce tańsze od droższych no uśmiałem się 😅🤦‍♀️ tylko co to ma do wątku. 

ty słyszysz różnicę między 1m a 2m kabla🤔👏

Niektórzy zwracają uwagę jak co brzmi i taki np. skrzypek lub fundacja która go wspiera (instrumenty muzyczne to też drogi "sport" ) potrafi za smyczek zapłacić zarówno 7 jak i 20tysięcy złotych

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

35 minut temu, Oskar09 napisał:

Hi hi, do wątku nie ma oczywiście nic.

To tylko rozmówcy mają odczuć, że z "koneserami" (tu skrzypiec i motoryzacji) mają do czynienia...

4 godziny temu, muda44 napisał:

Czyli szukasz dowodow na cos co nie istnieje a motywuje Cie wiara w to ze jednak roznice sa.

Dokladnie takie samo podejscie maja plaskoziemcy. Patrza na dowody ze nasza planeta jest okragla, ale i tak twierdza ze jest plaska.

Bardzo glebokie wyparcie.

Nie ma dowodow na to ze sieciowka zmienia brzmienie, ale nalezy wierzyc w to ze to robi bo koszuje zylion dolarow i glupio by bylo to komus wcisnac za tyle pieniedzy nie przypisujac do tego jakiejs wyimaginowanej teorii o czyms co istnieje tylko jeszcze nie zostalo zmierzone.

Mamy 21 wiek, latamy w kosmos, potrafimy sprowadzic rakiety startowe na ziemie, planujemy lot zalogowy na Marsa, potrafimy rozszczepic atom...

A nie potrafimy zmierzyc ani udowodnic ze jeden czy dwa metry kabla zasilajacego moze zmienic brzmienie wzmacniacza.

🤣

Mozemy tylko wierzyc wierzacym bo nic innego nam nie pozostalo.

3 godziny temu, rafa napisał:

...zyjesz w swiecie fantazji i wyobrazen 😉

A mówi to ktoś, komu 2m kabla zasilającego 2x bardziej dźwięk poprawia niż 1m

4 minuty temu, xajas napisał:

Trzeba kupic 100m, to poprawi 100x

I można zamknąć wątek. Brawo!

Edytowane przez szymon1977

23 minuty temu, szymon1977 napisał:

A mówi to ktoś, komu 2m kabla zasilającego 2x bardziej dźwięk poprawia niż 1m

Nigdy tego nie powiedzialem. Nie wkladaj mi slow w usta 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Mozemy tylko wierzyc wierzacym bo nic innego nam nie pozostalo.

Ja też nie wierzyłem dopóki sam nie usłyszałem. Wybierz się na Audioshow 2023 - pewnie będzie facet prezentował znów swoje sieciówki. Zero ściemy - tylko podmiana kabla. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 minut temu, Piopio napisał:

Ja też nie wierzyłem dopóki sam nie usłyszałem. Wybierz się na Audioshow 2023 - pewnie będzie facet prezentował znów swoje sieciówki. Zero ściemy - tylko podmiana kabla. 

Audioshow to sobie w domu urządziłem. Miałem 3 pary kabli.

Napiszę tyle:

Kable zasilające zmieniają dźwięk. 

Jedne bardziej, drugie mniej. 

9 minut temu, Bukaj napisał:

Kable zasilające zmieniają dźwięk. 

To może jeszcze kilka słów wyjaśnienia technicznego jak to robią i dlaczego testy wykonane na ASR nie wykazały zmian w sygnale na wyjściu przykładowego urządzenia? 

30 minut temu, Piopio napisał:

Zero ściemy - tylko podmiana kabla. 

Ściema nie jest potrzebna osobom wierzącym w moc sprawczą przewodu sieciowego. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

To może jeszcze kilka słów wyjaśnienia technicznego jak to robią i dlaczego testy wykonane na ASR nie wykazały zmian w sygnale na wyjściu przykładowego urządzenia? 

Dla mnie się liczy tylko praktyka.

W Teorie się nie bawię..

Zmiany są słyszalne gołym uchem..

1 godzinę temu, BlueDot napisał:

A nie potrafimy zmierzyc ani udowodnic ze jeden czy dwa metry kabla zasilajacego moze zmienic brzmienie wzmacniacza.

Potrafimy, robi to człowiek z ASR, tylko wiara nie pozwala niektórym hobbystom w to wierzyć.

1 minutę temu, Bukaj napisał:

Dla mnie się liczy tylko praktyka.

Praktyka obarczona jest wieloma błędami, szczególnie praktyka audiofilska.

3 minuty temu, Bukaj napisał:

W Teorie się nie bawię..

To co robi Amir z ASR to nie jest teoria a jak najbardziej praktyka, bardzo dokładna i powtarzalna praktyka.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Potrafimy, robi to człowiek z ASR, tylko wiara nie pozwala niektórym hobbystom w to wierzyć.

Praktyka obarczona jest wieloma błędami, szczególnie praktyka audiofilska.

To co robi Amir z ASR to nie jest teoria a jak najbardziej praktyka, bardzo dokładna i powtarzalna praktyka.

Jakbyś miał 2 lub 3 pary kabli do przetestowania, to byś tyle się nie udzielał..

5 minut temu, Bukaj napisał:

Zmiany są słyszalne gołym uchem..

Zapomniałeś wspomnieć o oku i/lub informacji, który został właśnie podłączony.

No, teraz to jest dopiero komplet.

3 minuty temu, Bukaj napisał:

Jakbyś miał 2 lub 3 pary kabli do przetestowania, to byś tyle się nie udzielał..

...ale teraz, to zabrzmiało jak skarga...😩

5 minut temu, Bukaj napisał:

Aktualnie mam teraz 4 zasilajace na podmianę i już tyle razy je wpiąłem do vicka ,że mi się odechciało . Za tani sprzęt chyba mam 😅😉

14 minut temu, Lech36 napisał:

Poniewaz sa w stanie glebokiego wyparcia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.