Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
7 godzin temu, hatori77 napisał:

skoro z humorem na klatę nie możesz przyjąć ?

Wydawało mi się, że w moich wypowiedziach nie brakuje humoru ale widać nie trafiłem w Twój gust. 

7 godzin temu, hatori77 napisał:

Anal..lizowaniem czyjejś dupy

Głodnemu zawsze chleb na myśli.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

W dniu 25.12.2022 o 20:11, Riczi75 napisał:

Nie zagłebiałem się w temat, ale czy znaleźliście Panowie niezadowolonych użytkowników jego produktów i przeróbek ?

To sprawdź sam.  Gdzieś na początku wątku masz informacje o wynalazku Wilka. On tylko skutecznie usuwa niewygodne komentarze tam gdzie może. Pewnie stąd ten wątek na forum gdzie nie ma władzy i nie może usunąć niewygodnych opinii. U wilka zostają same ochy i achy.. 

21 godzin temu, meloV8 napisał:

Ty mu natomiast odpowiesz, ze przeciez ta ekipa zbudowala juz 50 domow i zaden sie nie zawalil, a ludzie sa zadowoleni...

O jej. Nawet sobie nie wyobrażasz jak często to słyszę... Mina zwykle rzednie kiedy wyrywam elementy konstrukcyjne gołą ręką z więźby. Nawet sobie nie wyobrażasz jak często się tak da 🙂

Każdemu na początku budowy mówię "weź sobie inżyniera kto mieszka niedaleko, raz na tydzień wpadnie i spisze ci protokół błędów wykonawczych". Usługa zwykle kosztuje parę tysięcy jeśli poszukasz kogoś kto ma blisko. I co? i dupa, większość oszczędza na takiej usłudze, bo to przecież drogo. 

A później płacze.. Zwykle jedna poprawka którą trzeba robić później ma większą wartość. 

To samo z utworami Wilka. Mocno podejrzewam że pierwsza weryfikacja przez kogoś kto się zna obnażyłaby brak jakości tego wytworu. 

I wiecie co? Już się nauczyłem i mam gdzieś tych płaczących po szkodzie. Poczekam na płaczących po Wilku i też nie będzie mi was szkoda 🙂 Niektórzy muszą się uczyć na swoich błędach, inaczej nie wchodzi. 

19 godzin temu, robert19091990 napisał:

Prosty przykład - w zeszłym roku moja dobra znajoma na FB opisała krytycznie pewną firmę remontowo-budowlaną, która jej przyjaciółce nie chciała poprawić spartolonej roboty pół roku bo wykonanej usłudze ( źle zgrzane rury od centralnego, ściana mokra, do rozkucia ).

Bo trzeba opisywać wyłącznie fakty. W takim a takim okresie firma wykonywała taką a taką usługę. Błędnie wykonali to i to. Skutkowało to tym i tym. Firma pomimo wezwań nie usunęła błędu do wtedy a wtedy... I tak dalej i tak dalej 😉

Nie można na tej podstawie pociągnąć cię do jakiejkolwiek odpowiedzianości chyba, że miałeś podpisaną jakąś umowę o poufności. A i wtedy tylko z tytułu naruszenia tej umowy. 

22 godziny temu, Riczi75 napisał:

A co ty zbudowałeś wielki inkwizytorze ?

Poraz kolejny pozostanie pytanie bez odpowiedzi?

Ocenianie innych wychodzi Ci lepiej niż budowanie i konstruowanie .

Ja swoje robię, pod swój własny kurniczek. 
Jeżeli będę na tyle zadowolony z efektu, że postanowię się nim podzielić, to zrobię to. 

Ale dla porównania, o jakiej jakości pracy mówimy, to przypominam, że "skopiowałem" zwrotnicę Wilka w ciągu 15 minut korzystając z jego "metod" (czyt. zgrabowałem wszystko ze strony Accutona), i zrobiłem ją lepiej. Zrobiłem równiejsze pasmo, wywaliłem rezonans C90 i poprawiłem fazę. W ciągu 15 min, gdzie wilk na nagraniu mówi o "wielu godzinach pracy". 
Wrzuciłem to w jednym z komentarzy. 

Ale doleję oliwy do ognia, w sprawie różnicy pomiędzy głośnikami w obudowie, vs tymi od producenta. 
Bo jeżeli Wilk używał zgrabowanej charki Accutona C25, oznacza to, że jest zweryfikowana...
No to tak wygląda zgrabowana charka: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
A tak realny pomiar tego samego TW w obudowie ze skosami, szerokość jakieś 200mm. 
image.thumb.png.3b78c68d7275217e70c79d0ec30c1ca7.png

No myślę, że różnica jest dość spora. 
I co najlepsze, miałem w łapie z 10 par tych tweeterów. I w zależności od roku, każdy się różnił 😉
Nowe to nawet mają zupełnie inne FS niż te np. z 2019 (pomimo, że to dokładnie ten sam model). 
Teraz pytanie które dostał wilk i pytanie, czy pomiar odpowiada temu wypustowi 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, aster_ napisał:

Charyzmatyczny guru Reduktor w swoim poprzednim filmie "5 najgorszych wzmacniaczy.." próbuje zdyskredytować całkiem sympatycznego wzmaka -  Roksana Caspiana MK1. Nie dość, że daje fotki wzmacniacza w opłakanym stanie wizualnym, to wygaduje dziwne rzeczy o rzekomym bezbarwnym brzemieniu, które skutkuje brakiem jakiekolwiek frajdy ze słuchania. Jak rozumiem w przeciwieństwie do jego CA Azur 640A? Potem bierze się za wadę konstrukcyjną, która już wg niego całkowicie dyskwalifikuje zakup.

Na koniec co najlepsze... oznajmia po ile chodzą Caspiany na aukcjach i sugeruje niby od niechcenia, że nie warto. A na koniec przy opisie Techniksa SU-xxxx kolejny raz  wychwala pod niebiosa "legendarnego zamulacza"  NADa 3020.  Te NADy, które prawdę mówiąc nigdy dobrze nie brzmiały, to niedługo będą chodzić już po 2 tyś, a sprawny egzemplarz to już raczej nie do znalezienia. Reduktor jakby co zawsze naprawi za skromny datek, ale dla szeregowego członka sekty to zapewne zaszczyt. W komentarzach oczywiście "hejty" usunięte, podziękowania wyznawców mile widziane. Litościwie zostawione pojedyncze wpisy wątpiących, o ile nie zapomnieli o pochwałach dla swojego mistrza.

A nie zapominajmy, że  NAD 3020 to u RS to było podium wszystkich wzmacniaczy ever.

Jedna wielka parodia

Facet ma pojęcie o elektronice i na tym powinien się skupić, na filmach z napraw, a nie na ocenach i rankingach bo te odbierają mu cała wiarygodność 

Buduje klona AU-70 jednocześnie uznając legendę AU-111 za jeden z 5 najgorszych wzmacniaczy, to pierwszy strzał w kolano, wychwalanie takich pazdzierzy jak nad 3020 kolejny strzał w kolano, filmy o audio voodoo i wisienka na torcie czyli pomiary sprzetu karta dźwiękowa, kazdy od czegoś zaczynał ale fachowiec takiej klasy i o takich zasięgach powinien raczej opierać swoje naprawy o bardziej profesjonalny sprzęt pomiarowy

9 minut temu, Bumpalump napisał:

Buduje klona AU-70 jednocześnie uznając legendę AU-111 za jeden z 5 najgorszych wzmacniaczy, to pierwszy strzał w kolano,

Parodia że ma inny gust i nie kleczy przed Sansui? To jest parodia? Zamiast "legędy" Sansui woli Pioneera SM 83,proste. Zresztą w komentarzach inni też się wypowiedzieli o "legędzie" Sansui 907mr. Jeden gościu pisał że teraz wie dlaczego Sansui 907 mr mu się nie podobał, skoro oparli jego strojenie o grata Sansui au 111. 

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Czy to ważne że kleczy czy nie ? Nie o to chodzi w temacie.

Wiem że nie. Też uważam że reduktor się wyłożył na tych kolumnach. Ale kwestia gustu to nie powód by kogoś dyskredytowac. A właśnie o to chodziło fanbojow Sansui 

17 minut temu, Audio.Japan napisał:

Parodia że ma inny gust i nie kleczy przed Sansui? To jest parodia? Zamiast "legędy" Sansui woli Pioneera SM 83,proste. Zresztą w komentarzach inni też się wypowiedzieli o "legędzie" Sansui 907mr. Jeden gościu pisał że teraz wie dlaczego Sansui 907 mr mu się nie podobał, skoro oparli jego strojenie o grata Sansui au 111. 

Gość zachwyca się Red Labelem a Black Label uznaje za najgorszy

Zresztą tu nie chodzi tylko o Sansui, po prostu gość ma tak dziwny gust I często zaprzecza sam sobie dokonując dziwnych wyborów 

Edytowane przez Bumpalump

Porównywanie grata Sansui do whisky, hoho. To tylko ty mogłeś zrobić. Widocznie au 111 to nie whisky tylko denaturat. Ale pompuj legęde dalej. Może ktoś poleci to au 111 za 17 tysięcy kupic😂😂

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, micwoj napisał:

To sprawdź sam.  Gdzieś na początku wątku masz informacje o wynalazku Wilka. On tylko skutecznie usuwa niewygodne komentarze tam gdzie może. Pewnie stąd ten wątek na forum gdzie nie ma władzy i nie może usunąć niewygodnych opinii. U wilka zostają same ochy i achy.. 

Poświeciłem trochę czasu wczoraj i wcale nie zauważyłem aby usunął wszystkie niewygodne komentarze. Są również komentarze z którymi polemizował więc to też nie do końca się kupy trzyma .

Nie znalazłem nigdzie komentarzy osób które zleciły mu usługę i były , są niezadowolone . 

Malkontenci chyba tylko tutaj się znajdują . 

4 minuty temu, Riczi75 napisał:

Nie znalazłem nigdzie komentarzy osób które zleciły mu usługę i były , są niezadowolone

Znam osobiście gościa który zlecił upgrade kolumn. Koszt wyniósł 5 tyś. Uczciwie stwierdził, że jak wróciły to grają gorzej niż wcześniej. Pozbył się tych przeróbek ( na szczęście) i kupił inne kolumny zupełnie u kogoś innego. 

No ale znam i takich, co twierdzą że upgrade za 5 tyś kolumny wartych 3 tyś sprawiło że grają jak takie za xxx dolarów.

19 minut temu, Riczi75 napisał:

Poświeciłem trochę czasu wczoraj i wcale nie zauważyłem aby usunął wszystkie niewygodne komentarze. Są również komentarze z którymi polemizował więc to też nie do końca się kupy trzyma .

Nie znalazłem nigdzie komentarzy osób które zleciły mu usługę i były , są niezadowolone . 

Malkontenci chyba tylko tutaj się znajdują . 

Wilk nie wszystkie komentarze usuwa. 
Na część "miażdżąco odpowiada" a później daje shadow bany, tak aby adwersarz nie mógł odpowiedzieć. 
Zobacz ile osób nie widzi swoich komentarzy z innego konta. Tutaj jak i na diyaudio, znajdziesz w ciągu 2 minut kilka osób. 

A RS sam się przyznał na FB, że usuwa nieprzychylne komentarze xD

Ukryta Zawartość

Poziom wyparcia jest wręcz niepojęty xD
A tu bonusik:
image.thumb.png.4b1445d2e1342079d697995f89178e0b.png
I tu kolejny.
320033584_849608992938079_9025437501371803858_n.thumb.png.6b7346729bfd6b4809dafafb2628cdc0.png.5abd148c3a79203ca34b8ee4f0a12444.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez #Szakovsky
2 godziny temu, micwoj napisał:

Bo trzeba opisywać wyłącznie fakty. W takim a takim okresie firma wykonywała taką a taką usługę. Błędnie wykonali to i to. Skutkowało to tym i tym. Firma pomimo wezwań nie usunęła błędu do wtedy a wtedy... I tak dalej i tak dalej 😉

Być może tak, nie zagłębiałem się dalej w temat, bo nie dotyczył mnie w żaden sposób. Wrzuciłem to jako ciekawostka, że trzeba uważać, bo może to się obrócić o 180 stopni. 

Obrońcom WAP i jego metod strojenia kolumn napiszę w ten sposób  : 

Jak będziecie mieli problemy zdrowotne to idźcie do takiego lekarza, który nie zrobi Wam szeregu badań, tylko weźmie stertę kilkuset różnych badań ludzi z przedziału wiekowego 15-70 lat, przeanalizuje te, które pasują do Waszego wieku i na tej podstawie przepisze leki i zalecenia byście wrócili do zdrowia 😉 

Jak pojedziecie do mechanika na ustawienie geometrii lub zbieżności kół to pamiętajcie żeby robił to na "oko", bez używania do tego konkretnych urządzeń. Nieważne czy "zbiera opony" od wewnątrz czy od zewnątrz. Ważne że jedzie prawda? 😉 

Jak będziecie budowali swój wymarzony dom, pamiętajcie o firmie która buduje według własnej koncepcji - nie patrzy na plany i rysunki tylko zrobi tak jak to robią na podstawie 25 letniego doświadczenia. Nieważne że salon będzie w miejscu łazienki a kuchnia w miejscu garażu. Ważne że zrobili 😉 

Napisze tak ,ani mnie WAP ,czy RS ziębi czy grzeje ale gdy widzę cwaniakowanie ,parcie za wszelką  cenę na kasę  ,a zwłaszcza agresywna reklamę  po trupach ,wtedy mnie to rusza. Jest multum firm polskich działających dlugo ,krótko, robiących produkty lepiej lub gorzej ,z dobrym kontaktem w kierunku klienta ,da się? Da  .Ostatnio  przykładem wręcz nachalnej reklamy ,aroganctwa jest człowiek od jednego kabla i firma TM  ,łączy ich wspólny mianownik ,kasa .Rozmawiając z przedstawicielem ostatniej firmy ,niewiele rozumiałem. Adhd istny słowotok, belkot.Uwazam że takie firmy należy piętnować.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, NRK napisał:

Znam osobiście gościa który zlecił upgrade kolumn. Koszt wyniósł 5 tyś. Uczciwie stwierdził, że jak wróciły to grają gorzej niż wcześniej. Pozbył się tych przeróbek ( na szczęście) i kupił inne kolumny zupełnie u kogoś innego. 

No ale znam i takich, co twierdzą że upgrade za 5 tyś kolumny wartych 3 tyś sprawiło że grają jak takie za xxx dolarów.

No i uczciwie, pierwszy przypadek roboty po której można powiedzieć, fuszerka. 

1 godzinę temu, Riczi75 napisał:

Poświeciłem trochę czasu wczoraj i wcale nie zauważyłem aby usunął wszystkie niewygodne komentarze

No i nie zauważysz takich komentarzy, bo one są widoczne tylko dla autorów. I to jest numer!!! 

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, Mikelas76 napisał:

No i nie zauważysz takich komentarzy, bo one są widoczne tylko dla autorów. I to jest numer!!! 

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Znalazłem negatywne komentarze . Znalazłem również negatywne komentarze do których odniósł sie WAP.

Godzinę temu, tedi02 napisał:

Napisze tak ,ani mnie WAP ,czy RS ziębi czy grzeje ale gdy widzę cwaniakowanie ,parcie za wszelką  cenę na kasę  ,a zwłaszcza agresywna reklamę  po trupach ,wtedy mnie to rusza

Nie wiem gdzie to parcie na kasę i agresywną reklamę widziałeś. Prowadza kanał na YouTube . Maja coraz większa oglądalność i tyle w tym parcia na sukces. Naturalna kolej rzeczy.

Może rusza Cie "sukces" innych ludzi .

7 minut temu, Riczi75 napisał:

Znalazłem negatywne komentarze . Znalazłem również negatywne komentarze do których odniósł sie WAP.

Nie wiem gdzie to parcie na kasę i agresywną reklamę widziałeś. Prowadza kanał na YouTube . Maja coraz większa oglądalność i tyle w tym parcia na sukces. Naturalna kolej rzeczy.

Może rusza Cie "sukces" innych ludzi .

No tak, 
Wilk w RS to wcale nie reklama xD
Bo nie jest tak, że RS to największy polski kanał audio na YT. 
A nie jest agresywna i nie ma parcia na szkło, po prostu pod nią są usuwane negatywne komentarze a ludzie banowani. 
Czego nie rozumiesz xD

Wilk nie usuwa wszystkich komentarzy, większość tak, ale nie wszystkie. 
Niektóre zostawia, ale po prostu banuje użytkowników xD
Bo ban blokuje ci możliwość dodania nowych komentarzy, ale nie usuwa obecnego. 
Więc można mieć bana i widoczny komentarz, a można mieć zablokowany komentarz i jeszcze dodatkowo, nie móc napisać kolejnego. 

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, robert19091990 napisał:

Być może tak, nie zagłębiałem się dalej w temat, bo nie dotyczył mnie w żaden sposób. Wrzuciłem to jako ciekawostka, że trzeba uważać, bo może to się obrócić o 180 stopni. 

Obrońcom WAP i jego metod strojenia kolumn napiszę w ten sposób  : 

Jak będziecie mieli problemy zdrowotne to idźcie do takiego lekarza, który nie zrobi Wam szeregu badań, tylko weźmie stertę kilkuset różnych badań ludzi z przedziału wiekowego 15-70 lat, przeanalizuje te, które pasują do Waszego wieku i na tej podstawie przepisze leki i zalecenia byście wrócili do zdrowia 😉 

Jak pojedziecie do mechanika na ustawienie geometrii lub zbieżności kół to pamiętajcie żeby robił to na "oko", bez używania do tego konkretnych urządzeń. Nieważne czy "zbiera opony" od wewnątrz czy od zewnątrz. Ważne że jedzie prawda? 😉 

Jak będziecie budowali swój wymarzony dom, pamiętajcie o firmie która buduje według własnej koncepcji - nie patrzy na plany i rysunki tylko zrobi tak jak to robią na podstawie 25 letniego doświadczenia. Nieważne że salon będzie w miejscu łazienki a kuchnia w miejscu garażu. Ważne że zrobili 😉 

Troszkę gadania na wyrost .

W niemal każdej z topowych firm produkujacej kolumny znajduja sie produkty g..o warte za które woła się krocie . To samo dotyczy się sprzetów takich jak wzmaki , cedeki etc. ogólnie całej elektroniki.

Jeżeli już gra dobrze to można się przyczepić do ceny . Przykładem, niedawne rozważania na temat daków Muzg Audio w których np kolega Roch bardzo był zniesmaczony ceną . Ja zresztą też.

Żyję w taki sposób aby unikać lekarzy i leczenia tonami specyfików chemicznych aby nie karmić korporacyjnego trolla . Dzisiaj większość lekarzy leczy na zasadzie kopiuj, wklej i to jest dziedzina w której najbardziej pacjenta, klienta traktuje się jak barana . 

Część mechaniki robię sam . Wiem, że to według tego forum profanacja . Część robię u mechanika w dobrze wyposażonym warsztacie . Jemu też zdarzają się wpadki . Komu się nie zdarzają ?

Dom budowała mi firma za....a . Górale z Limanowej. Do dziś złego słowa nie powiem i złego słowa o nich nie słyszałem . Nie byli to jednak budowlańcy z wykształcenia a robota bez zastrzeżeń .

Jeżeli się chce do kogoś prz...ć na siłę to da się to zrobić . Wystarczy jeden , dwóch góru jak w tym wątku i kupka klakierów i huzia na Juzia .

16 minutes ago, #Szakovsky said:

No tak, 
A nie jest agresywna i nie ma parcia na szkło, po prostu pod nią są usuwane negatywne komentarze a ludzie banowani. 
Czego nie rozumiesz xD

Wilk nie usuwa wszystkich komentarzy, większość tak, ale nie wszystkie. 
Niektóre zostawia, ale po prostu banuje użytkowników xD
Bo ban blokuje ci możliwość dodania nowych komentarzy, ale nie usuwa obecnego. 
Więc można mieć bana i widoczny komentarz, a można mieć zablokowany komentarz i jeszcze dodatkowo, nie móc napisać kolejnego. 

To o co konkretnie Ci chodzi ? ten wilk jakos Cie skrzywdził czy okradł czy co ?  ( mysle, ze bana dostales )  czy poprostu wykresiki Ci nie pasuja ?  sam firmy nie prowadzisz, tylko lubisz smarowac banialuki, bo tak, bo nie masz nic innego do roboty....

Skoro tak bardzo Ci to przeszkadza to Ty wez tam jedz jakas pikiete zorganizuj czy cos..... Ty a moze zbierz tych oszukanych klientow i jakis pozew sadowy ogarnij ?  

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Gość

(Konto usunięte)
43 minuty temu, #Szakovsky napisał:

No tak, 
Czego nie rozumiesz xD

Sam nie odpowiadasz na zarzuty a RS czy WAP się dziwisz . Skoro taki mocny w temacie obsmarowywania innych jesteś, daj przykład swojej działalności o ile w ogóle masz się czym pochwalić i jesteś gotowy na ocenę innych.

Gdybym ja pod swoimi filmami miał chamskie odzywki również bym je banował . Zupełnie normalna rzecz.

Sam załuż kanał na YouTube i promuj to co robisz jeżeli wierzysz w siebie 

Edytowane przez Riczi75
5 minut temu, hifibloke napisał:

To o co konkretnie Ci chodzi ? ten wilk jakos Cie skrzywdził czy okradł czy co ?  ( mysle, ze bana dostales )  czy poprostu wykresiki Ci nie pasuja ?  sam firmy nie prowadzisz, tylko lubisz smarowac banialuki, bo tak, bo nie masz nic innego do roboty....

Skoro tak bardzo Ci to przeszkadza to Ty wez tam jedz jakas pikiete zorganizuj czy cos..... Ty a moze zbierz tych oszukanych klientow i jakis pozew sadowy ogarnij ?  

Mnie obchodzi po prostu stan branży, tak jak powinien interesować każdego hobbystę. 
Jeżeli ktoś jak Wilk dostaje zasięgi i jest przedstawiany jako "zbawca" (bo tak go przedstawia RS, mówiąc że ciężko znaleźć kogoś kto zajmuje się tym co wilk, a to prawdą nie jest), to coś jest nie tak. 
Tym większy popyt na fałszywie reklamowaną fuszerę, tym gorzej dla tych którzy robią porządnie, a to ma wpływ na to co możesz kupić, negatywnie oczywiście. 
A ty jako hobbysta zakładam, nie chciałbyś dostać parszywych kolumn, tylko dostać jak najlepszy produkt, a to wymaga konkurencji opartej na jakości. 
A WAP nie jest reklamowany uczciwie. No bo od kiedy usuwanie krytyki z komentarzy jest działaniem uczciwym. 
Tam nie było praktycznie hejtu, ludzie z olejem w głowie i wiedzą wyliczali błędy konstrukcyjne, a to nie hejt, to konstruktywna krytyka. I to było szeroko blokowane, banowane i usuwane. Dodatkowo, wilk najprawdopodobniej (nie da się tego w zupełności potwierdzić) pisał chwalebne (dla samego siebie) komentarze. 

Mamy duży spot reklamowy którym jest kanał RS, przedstawiany na jego łamach produkt jest fatalnej jakości, przedstawiany jako nie wiadomo co, a wszystkie komentarze które nie są pozytywne są usuwane. 

No nie brzmi to dobrze. 

"smarowac banialuki", nie wiem gdzie masz banialuki. 
Praktycznie każdy mój komentarz bazuje na screenshotach, które udowadniają to o czym mówię. 

Tym więcej reklamy dla fuszery, tym mniej dobrego sprzętu na półkach. Tym mniej dobrego sprzętu na półkach, tym gorzej dla Ciebie. 

12 minut temu, Riczi75 napisał:

Sam nie odpowiadasz na zarzuty a RS czy WAP się dziwisz . Skoro taki mocny w temacjie obsmarowywania innych jesteś, daj przykład swojej działalności o ile w ogóle masz się czym pochwalići jesteś gotowy na ocenę innych.

Gdybym ja pod swoimi filmami miał chamskie odzywki również bym je banował . Zupełnie normalna rzecz.

Sam załuż kanał na YouTube i promuj to co robisz jeżeli wierzysz w siebie 

Na jakie zarzuty nie odpowiadam? xD
Wgl, na jakie zarzuty? 
Nie można obsmarować kogoś, mówiąc fakty, rzeczy które można udowodnić. 
Jak przejechałeś starą babę na pasach jak Tomasz H. to wypominanie ci tego, nie będzie "obsmarowywaniem", tylko przytaczaniem faktów. 

I nie wiem gdzie widzisz chamstwo w komentarzach xD 
Chamstwem jest robienie ludzi w balona za sporą kasę i blokowanie wszystkich tych którzy się nie zgadzają z takim porządkiem rzeczy. 

27 minut temu, Riczi75 napisał:

Żyję w taki sposób aby unikać lekarzy i leczenia tonami specyfików chemicznych aby nie karmić korporacyjnego trolla . Dzisiaj większość lekarzy leczy na zasadzie kopiuj, wklej i to jest dziedzina w której najbardziej pacjenta, klienta traktuje się jak barana

To jest dokładnie tak jak z oddawaniem kolumn do modyfikacji - idziesz do takiego lekarza, który ma dobrą renomę a nie do takiego, który podchodzi do pacjenta niczym kasjerka w Biedronce do zwykłego klienta, który przyszedł po parówki i dwie kajzerki a dzisiejszych czasach i dobie dostepu do wszelakich informacji bardzo łatwo jest trafić do dobrego specjalisty tylko trzeba chcieć. 

27 minut temu, Riczi75 napisał:

Dom budowała mi firma za....a . Górale z Limanowej. Do dziś złego słowa nie powiem i złego słowa o nich nie słyszałem . Nie byli to jednak budowlańcy z wykształcenia a robota bez zastrzeżeń .

A czy ta firma budowała Ci dom wedle własnego widzi mi się czy jednak zerkała w plany i rysunki i robiła według określonego projektu? 

Chłopie proszę Cię czytaj ze zrozumieniem i zacznij w końcu właściwie interpretować to co jest tu pisane, ponieważ kilku ludzi bardzo ogarniętych w temacie budowy zespołów głośnikowych i ich strojenia podaje Ci dosłownie na tacy przykłady fuszerki jaką wykonuje WAP zaczynając od strojenia kolumn na fabrycznych pomiarach przetworników, które były mierzone w zupełnie innych warunkach kończąc na stolarskich niedociągnięciach. 

Uczepiłeś się tego, że ktoś tu komuś chce "do***ić" i jest to zmowa forumowych guru. 
Wskaż mi tu w wątku tychże forumowych guru co? 
Jakie ogólnie są kryteria przyjęte do tego, by nazwać kogoś forumowym guru? 
Tu są zwykli userzy, którzy zabierają głos w tematach, na których się znają, wielu z nich znam z sąsiednich for o tematyce DIY, niejednokrotnie dzieląc się swoimi projektami za darmo a w innych wątkach objaśniali jak obsługiwać narzędzia pomiarowe i na jakie rzeczy zwracać uwagę a zdarzało się też, że pokazywali instrumentarium pomiarowe, na którym pracują. Przede wszystkim odpowiadają na zadawane im pytania, nie uciekają się do wykrętnych odpowiedzi typu " kiedy indziej nagram o tym odcinek". 

Nadal to nie dociera do Ciebie?  Bardziej łopatologicznie się nie da. 

A przepraszam Cię - da się bardziej. Wpisz sobie w YT frazę "Jacek Murański i język francuski".  W skrócie objaśnię Ci, że typ próbuje udowodnić, że był w Legii Cudzoziemskiej używając w wywiadach języka francuskiego, który... nie jest językiem francuskim a jeżeli w jakimś tam procencie jest, to są to wyuczone zwroty, którymi można w jakiś sposób oszukać ludzi, którzy nie będą w stanie na pierwszy rzut oka zweryfikować tego, czy zna język francuski czy też nie. 
Dopóki nie trafi na kogoś, kto będzie z Nim przeprowadzał wywiad i będzie znał biegle język francuski i go zagnie, dotąd będzie ludziom wciskał ciemnotę o jego znajomości francuskiego i przynależności do Legii Cudzoziemskiej 😉 

Widzisz tu pewną analogię do WAP i jego narracji? 
Teraz pytanie - biorąc pod uwagę powyższy przykład z Murańskim i WAP, nadal uważasz że jest to normalne i uczciwe? 

Edytowane przez robert19091990
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, #Szakovsky napisał:

Na jakie zarzuty nie odpowiadam? xD

Prosiłem Cię kilkukrotnie o to abyś pochwalił się swoimi osiągnięciami . Aby oceniać innych z danej branży i to skrajnie negatywnie wypadało by mieć swoje portfolio wypełnione sukcesami.

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Aby oceniać innych z danej branży i to skrajnie negatywnie wypadało by mieć swoje portfolio wypełnione sukcesami.

Dobre. 

nagrywamy.com

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

Prosiłem Cię kilkukrotnie o to abyś pochwalił się swoimi osiągnięciami . Aby oceniać innych z danej branży i to skrajnie negatywnie wypadało by mieć swoje portfolio wypełnione sukcesami.

XD 

Czyli mówisz, że trzeba być jak Gordon Murray aby stwierdzić, że polonez caro, to nie był zbyt dobry samochód? 

No średnio, każdy wchodząc do caro powie "ale syf". Nie trzeba zbytnio nawet się znać na samochodach aby to stwierdzić. 

Pokazałem, że potrafię zrobić to samo co zrobił Wilk na filmie, tylko, że lepiej i w 15-20 minut. 

I nie muszę się chwalić kolumnami które sam robię, bo kolumny to jedno, drugie to wiedza. 

A jeżeli ktoś pracuje jako bibliotekarz a jest po magisterce z fizyki kwantowej, to fakt nie robienia w zawodzie, nie powoduje, że jego wiedza jest bezwartościowa xD 

Już robisz takie fikołki, że to strach. 

Strach się bać. 

Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Może rusza Cie "sukces" 

Ochłon ,spójrz obiektywnym okiem na wpisy , na fuszerkę z pomiarami ,z wykonaniem ,na kasę jaka się za to wola , temat wodze ze znalazł się już w Google 

🤣 

Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Bo to są te pierwsze negatywne komentarze, pozniej były już usuwane, nawet te tylko wątpiące. A Teraz już nie dodasz nic, bo jest usuwane hahaha

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Pokaż nowe odpowiedzi