Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, sir.jax napisał:

Dobre sobie, czyli każda inna opinia jest subiektywna, ale Twoja jest obiektywna? 😁

Ta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  jest obiektywna. A nie jest moja. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

17 minut temu, Piopio napisał:

Świetnym przykładem jest Twoja opinia o Sabaju. To była czysta hejterska manipulacja. 

Wybacz , że nie wierzyłem w Twoje 30 letnie doświadczenie, przyznaje się . No nie wierzyłem Ci.

Mam jednak jedno ale , te doświadczenie to właśnie w hejtowaniu masz i wk...niu ludzi nie w audio . 

Nie słuchałeś Sabaj - źle bo nie wiesz o czym mówisz , wręcz nie wolno się wypowiadać 

Słuchałeś - kłamiesz manipulujesz.

Receptę może Ci wypisać ?

Żegnam ozięble.

Ps jak ja mogłem z takiej okazji nie skorzystać , miałem kasę Sabaja w domu  i gościa zdecydowanego sprzedać . Ach co za pech 🤦🏿‍♂️ 

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

29 minut temu, dedal75 napisał:

Słuchałeś - kłamiesz manipulujesz.

Ty manipulowałeś. Pisałeś, że Sabaj gra słabo. Tylko jakoś nie wspomniałeś w porównaniu z czym gra słabo ... a to jest ważne. 

To jasne, że Sabaj w porównaniu z taką hybrydą jak Haiku Bright za 6.900 może wypaść słabo. Pre lampowe robi swoje. 

Gdybyś napisał to od razu nie było by tematu - przyznałbym Ci rację. Ale wolałeś mnie hejtować poprzez negatywną opinię o Sabaju. Przemilczając istotne fakty. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tak z ciekawości - jaki nie za drogi streamer można połączyć z tym wzmacniaczem? "Można" nie w sensie technicznym, tylko żeby dało się tego słuchać bez zmęczenia.

18 minut temu, Allmr napisał:

Tak z ciekawości - jaki nie za drogi streamer można połączyć z tym wzmacniaczem? "Można" nie w sensie technicznym, tylko żeby dało się tego słuchać bez zmęczenia.

Niedrogi to znaczy za ile ?

Faktycznie. To ja piszę na lewo i prawo czego to nie zamiata ten Sabaj. To ja porównuje go do sprzętów za tys .

I ja go nie porównywałem do Haiku , sprowadziłem go do domu żeby sprawdzić czy faktycznie tak rewelacyjnie gra jak to trujesz na forum  . 

Mi nie zagrał to nie to samo co Sabaj jest słaby .

Z tobą naprawdę jest coś nie tak chłopie . Odpocznij może , zabierz żonę na spacer ale i pobaw się z dziećmi/wnukami .

Nie kupię Sabaj bo jest tani , nie kupię bo nie podoba mi się jego brzmienie. Kapujesz? 

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, Piopio napisał:

Niedrogi to znaczy za ile ?

do 2tys.
To nie sprzęt dla mnie, kolega szuka do swojego biura. Mógłby sobie w niedrogich pieniądzach kupić np. to cudo + kolumny podstawkowe (np R3), streamer i po temacie. Kolega mało wymagający, jeśli już to ja polecałem mu jakieś aktywne głośniki, ale uparł się na "system".

9 minut temu, Allmr napisał:

do 2tys.
To nie sprzęt dla mnie, kolega szuka do swojego biura. Mógłby sobie w niedrogich pieniądzach kupić np. to cudo + kolumny podstawkowe (np R3), streamer i po temacie. Kolega mało wymagający, jeśli już to ja polecałem mu jakieś aktywne głośniki, ale uparł się na "system".

Warto sprawdzić Audio Pro Linka 2, nieco drożej jest NuPrime Omnia WR-2, chociaż pewnie tańszy WiiM Pro tez kolegę zadowoli, zwłaszcza jeśli będzie korzystał z wejść cyfrowych w Sabaju. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wiim'a mini kupiłem kiedyś synowi, słuchać się tego nie dało. Myślałem, że to może wina kolumn, wzmacniacza i na chwilę przepiąłem w swój system. Katastrofa, wytrzymałem 15 sekund. Ten Pro jest lepszy, czy raczej szukać czegoś innego?

W budżecie mieści się iFi Zen Stream. Podłączony po USB zagra świetnie. Wadą jest słabe wsparcie. Ale Tidal działa 😉 

Alternatywą jest Wiim Mini Pro podłączony po COAX. Zdecydowanie zalecam wymianę zasilania na dobre liniowe - najwyższy Tomanek, Muzg itp. Co niestety spowoduje, że cena przekroczy cenę iFi. 

16 minut temu, Allmr napisał:

Wiim'a mini kupiłem kiedyś synowi, słuchać się tego nie dało. Myślałem, że to może wina kolumn, wzmacniacza i na chwilę przepiąłem w swój system. Katastrofa, wytrzymałem 15 sekund. Ten Pro jest lepszy, czy raczej szukać czegoś innego?

To wina kiepskiego połączenia optycznego, które w moim mniemaniu pogarsza dźwięk.

6 minutes ago, Piopio said:

To wina kiepskiego połączenia optycznego, które w moim mniemaniu pogarsza dźwięk.

Są różnice pomiędzy połączeniami cyfrowymi. Toslink i coax grają inaczej. Ale nie można powiedzieć że przy jednym połączeniu jest wspaniale a przy drugim nie da się słuchać dłużej niż 15 sekund. Coax gra lepiej niż optyk, usb być może jeszcze lepiej lecz nie są to tak ogromne różnice.

38 minut temu, Allmr napisał:

do 2tys.

Podobną jakość zapewnią KEF LS50 Wireless II. Warto rozważyć. 

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Ty manipulowałeś. Pisałeś, że Sabaj gra słabo. Tylko jakoś nie wspomniałeś w porównaniu z czym gra słabo ... a to jest ważne. 

To jasne, że Sabaj w porównaniu z taką hybrydą jak Haiku Bright za 6.900 może wypaść słabo. Pre lampowe robi swoje. 

Gdybyś napisał to od razu nie było by tematu - przyznałbym Ci rację. Ale wolałeś mnie hejtować poprzez negatywną opinię o Sabaju. Przemilczając istotne fakty. 

Niedawno pisałeś, że Sabaj gra jak wzmacniacze za 15k. Potem jak 10k, a teraz?

Za parę miesięcy zejdziesz do 3k tak to widzę.. 

19 minut temu, Bukaj napisał:

Niedawno pisałeś, że Sabaj gra jak wzmacniacze za 15k. Potem jak 10k, a teraz?

Za parę miesięcy zejdziesz do 3k tak to widzę.. 

I po co ten hejt ? Wzmacniacz w klasie AB + DAC - za 15K.

Edytowane przez Piopio

2 godziny temu, Piopio napisał:

Ta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  jest obiektywna. A nie jest moja. 

Nie, nie jest.

Każda recenzja, czy popełniona przez audiofila, czy "zawodowego" recenzenta jest tylko subiektywna.

Ci drudzy zwłaszcza z czasopism zawsze potrafią zaznaczyć swoje subiektywne wrażenia, nie czytałem jeszcze recenzji, gdzie autor napisał "obiektywnie" oceniam.

Doświadczony zawsze spuentuje mówiąc o subiektywnym odczuciu, laik i niemający doświadczenia zawsze będzie pisał,  że jest "obiektywny" w swoich odsłuchach. 

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

26 minut temu, sir.jax napisał:

Każda recenzja, czy popełniona przez audiofila, czy "zawodowego" recenzenta jest tylko subiektywna.

Owszem. Ale może być jednocześnie próbą oceny wg obiektywnych kryteriów. A nie fantazjami na temat ...

W dniu 23.07.2023 o 20:34, Piopio napisał:

Ciebie lepiej. Wg mnie nie.

Słuchałeś ich w porównaniu z Sabajem ? Jaki był DAC ? 

Ja słuchałem Sabaj kontra Michi X3. Sabaj grał tylko troszkę gorzej. Znaczy wspomniane przez Ciebie wzmacniacze są lepsze od Michi X3. Ok 😉 

Nie słuchałem michi u siebie więc nie wiem. Może. Od kiedy to cena dyktuję jakość. Sam przecież z tym walczysz 😛

Dla ciebie nie dla mnie tak.

W dniu 24.07.2023 o 13:55, SonOctavius napisał:

Zamiany zmiany... 

Kef R3 zagra lepiej(inaczej) od ls50 meta z sabajem, czy to tylko i wyłącznie kwestia preferencji ?

Jeśli masz większe pomieszczenie to zagra lepiej.

6 godzin temu, Bukaj napisał:

@Piopioim więcej piszesz na temat Sabaja, tym bardziej zniechęcasz do jego zakupu !

To samo dotyczy izolacji galwaicznej!

Dokładnie tak bo to już wygląda po prostu jak reklama.

Z tych wypowiedzi można wnioskować że on jest najlepszy do wszystkiego i wszędzie.

2 godziny temu, Allmr napisał:

Szukać czegoś innego. Chodziło o to że grał jasno i konturowo?

3 godziny temu, Allmr napisał:

do 2tys.

A może takie cuś 😉

Super stabilny system

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

Blusound mode czy primare np5 prisma z gotowych. Malina z allo jak się chce kombinować.

Ifi zen stream w ostateczności 

Ten wiim grał płasko, jazgotliwie, cyfrowo.

BS miałem kiedyś w domu, szału nie było, ale na pewno dużo lepiej od wiima. Myślę, że koledze wystarczy.

A...pamiętam, że aplikacja w BS była upierdliwa, może w 2 coś poprawili.

O SABAJ-u tu napisano sporo 😉 Ale najczęściej zestawiacie go w wątku z kolumnami podstawkowymi (najchętniej KEF LS50), a co z prawdziwymi (dużymi, podłogowymi) kolumnami, jak Audio Vector QR3 / QR5 czy KEF R7 czy Focal Aria 926?? Mały SABAJ A30A podoła im?

48 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Mały SABAJ A30A podoła im?

A dlaczego nie ? Ma przecież 100W/8Ohm.

Jak można, to można 😉 To rzeczywiście "wszechstronnie uzdolniony" wzmak, skoro radzi sobie z prawdziwymi kolumnami.

1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

a co z prawdziwymi (dużymi, podłogowymi) kolumnami, jak Audio Vector QR3...

Doskonale radzi sobie Sabaj + IFi Zen Stream z Pylon Diamond 25, w żadnym paśmie nie ma dla mnie braków. Gdzię w nagraniu ma być bas - jest, gdzie subbas - też jest (na żadnych podstawkowych takiego nie słyszałem). Średnica dobrze nasycona i góra fajnie rozciągnięta. Dobrze mi z tym do tego stopnia, że zaniechałem dalsze kroki w pompowaniu kasy m.in w stronę Pylon Jasper 23 + Arcam SA30. Owszem droższy zestaw grał nieco lepiej, ale nie współmiernie do ewentualnych nakładów finansowych.

OK, rozumiem. Pytałem bo wiele osób kręci nosem jak tylko słyszy klasa D, w ogóle klasa D (nie tylko chińska).

Dużo osób ma streamery w połączeniu z małymi wzmacniaczami, ale w zasadzie można je chyba pominąć i podawać muzykę bezpośrednio z komputera po USB - tak będzie chyba bez utraty na jakości (??), wygodnie, tanio (tyle, że komputer musi być włączony - u mnie to akurat nie problem).

Bo taki iFi Zen Stream to 2k zł, wolałbym je dołożyć do trochę lepszych kolumn.

4 minuty temu, Tweeter2016 napisał:

Dużo osób ma streamery w połączeniu z małymi wzmacniaczami, ale w zasadzie można je chyba pominąć i podawać muzykę bezpośrednio z komputera po USB - tak będzie chyba bez utraty na jakości (??), wygodnie, tanio (tyle, że komputer musi być włączony - u mnie to akurat nie problem).

Bo taki iFi Zen Stream to 2k zł, wolałbym je dołożyć do trochę lepszych kolumn.

Ten iFi Stream (mam do niego jeszcze zasilacz liniowy) zrobił jednak kawał dobrej roboty względem gołego laptopa po USB. Wg mnie warto, używki to chyba chodzą za 1,5k 

1 minutę temu, AiM-TV napisał:

Ten iFi Stream (mam do niego jeszcze zasilacz liniowy) zrobił jednak kawał dobrej roboty względem gołego laptopa po USB. Wg mnie warto, używki to chyba chodzą za 1,5k 

A na czym polega ta dobra robota? Skoro SABAJ ma USB i SABAJ robi za "kartę dźwiękową" i resztę toru? Chyba, że się mylę to proszę poprawić.

7 minut temu, Tweeter2016 napisał:

A na czym polega ta dobra robota? Skoro SABAJ ma USB i SABAJ robi za "kartę dźwiękową" i resztę toru? Chyba, że się mylę to proszę poprawić.

Zyskujesz dzięki Ifi lepsze źródło, do Sabaja kwestia bardzo pożądana. Choć właściwie w każdym torze źródło to podstawa. Długo trzymałem się laptopa z USB i byłem sceptyczny do streamerów, ale taki iFi otworzyło mi oczy, czy też raczej uszy😉

Edytowane przez AiM-TV
15 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Trzeba jeszcze dokupić izolację galwaniczną USB - np. Topping HS01 lub HS02. Wtedy masz z PC idealne źródło bez żadnych zakłóceń. Oczywiście w wersji de lux gramy z Roona 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi