Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem bo niektórzy twierdzą że właśnie to model ciepły jak na wzmacniacz pracujący w klasie d

Co rusz to opinia. 

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No nie wiem bo niektórzy twierdzą że właśnie to model ciepły jak na wzmacniacz pracujący w klasie d

Co rusz to opinia. 

A może to dac albo kabelki przed wzmacniaczem są "ciepłe", albo kabelki lub kolumny za wzmacniaczem. Trzeba by opinii osoby znającej b. dokładnie cały swój sprzęt/system a w nim dopiero Sabaja, moim zdaniem.

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

23 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

To, że nie dodaje nic od siebie, jest już b. dużym plusem dla wzmacniacza moim zdaniem.

I dlatego wiele osób kręci nosem na Sabaja 😉 Ludzie lubią jak sprzęt ma swój charakter ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

12 minut temu, Piopio napisał:

Ludzie lubią jak sprzęt ma swój charakter ...

Pewnie tak jest jak piszesz. Moje zdanie jest takie: to źródło/dac ma mieć swój charakter - wszystko co dalej to ma być tylko i aż->przekazywaniem, wzmocnieniem, wytworzeniem fali akustycznej jak najpoprawniej (bez własnych dodatków, uszczupleń, co najwyżej z uwydatnieniem charakteru źródła/daca, ale nie jego zaburzeniem)

Edytowane przez (nie)przecietniak

No może i lubią jak ma coś swój charakter 🤷🏿‍♂️ to coś złego .

A jak ktoś właśnie przed tym sabajem ma wpięty element który nic nie dodaje i Sabaj mu się nie spodoba to co ?

Pierdzielicie Panowie .

Jeśli ja jako posiadacz kiedyś Atolla gdzie średnica jest barwna dopalona i po spotkaniu z sabajem  uznam że mi się nie podoba , to jestem osobą nieadekwatną do wypowiadania się bo lubie ciepło i kolorową średnice .

Nie spodobało się, pisze że nie  i tyle w temacie.a jak się podobało to ok .

Pzdr  

Ps może znawcy określą typ słuchacza dla którego jest ten klocek 😉 i po sprawie .

Ehh 

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, Piopio napisał:

wiele osób kręci nosem na Sabaja

Na Sabaja nikt nie kręci nosem, tylko na cyrk, który z niego robicie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Masz rację , jest tyle gratów na rynku nie dla mnie i dla Ciebie ale nikt takich właśnie cyrków nie robi , bo albo dobrze piszesz albo się nie znasz albo blablabla 🥳

W sumie ja też mógłbym zapytać, czy ktokolwiek z krytykujących moje małe Onkyo a5vl testował je z dobrym źródłem, połączonym coaxialem, odpowiednimi kolumnami, dobraną sieciówką, jaką płytę słuchał, które wydanie,  jaki ma numer buta... ale ja jestem uczciwy, a do czerpania radości z posiadanego audio nie potrzebuje robić z niego prawie-hiend, a z siebie audio-guru.

Nie wiem ,nie znam się ,nie orientuje się 🤪

2 godziny temu, dedal75 napisał:

Nie spodobało się, pisze że nie  i tyle w temacie.a jak się podobało to ok .

Tu chodzi o coś innego. Charakter brzmienia Sabaja nie każdemu może odpowiadać. Zgoda. Ale pisanie, że jest to słaby wzmacniacz/DAC bo charakter brzmienia nie podszedł jest już słabe. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

12 minut temu, Piopio napisał:

Tu chodzi o coś innego. Charakter brzmienia Sabaja nie każdemu może odpowiadać. Zgoda. Ale pisanie, że jest to słaby wzmacniacz/DAC bo charakter brzmienia nie podszedł jest już słabe. 

Nie słabsze niż pisanie, że "fenomen" bo charakter brzmienia podszedł... a do tego wypisywanie jakichiś atechnicznych teorii i ataki personalne na tych, co je obnażają. Strasznie złą sławę zrobił temu wzmacniaczykowi charakter jego miłośnika.

Edytowane przez szymon1977

Panowie

Szkoda czasu na takie pisania.

Wyluzujcie

Po prostu posłuchajcie muzyki na swoich sprzętach

☺️

27 minut temu, Piopio napisał:

I ja tak napisałem 😳 

Po odsłuchu w domu napisałem że oceniam brzmienie tylko brzmienie

Poszukaj sobie chłopie . 

Tylko że jeśli ktoś jakieś braki zasugeruje odpisujesz że ma kiepskie to czy tamto i to nie jest słabe 🤔😏🤦?

5 minut temu, Bukaj napisał:

Panowie

Szkoda czasu na takie pisania.

Wyluzujcie

Po prostu posłuchajcie muzyki na swoich sprzętach

☺️

Sprzedałem kolumny 🤷

Edytowane przez dedal75

29 minut temu, dedal75 napisał:

Sprzedałem kolumny 🤷

To czekamy na nowy wątek "Jakie kolumny..." ...a może Sabaj wszedł na rynek kolumn? Marka sprawdzona 🙂

Edytowane przez szymon1977

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

To czekamy na nowy wątek "Jakie kolumny..." ...a może Sabaj wszedł na rynek kolumn? Marka sprawdzona 🙂

🤦 Znowu? 

Żartujesz że ja się będę pytał co kupić 😂

4 godziny temu, Bukaj napisał:

🤦 Znowu? 

Wyluzuj. To najlepsza pora na dowcip, skoro po roku starań padło tak z jednej strony trywialne, a z drugiej epokowe stwierdzenie:

5 godzin temu, Piopio napisał:

Charakter brzmienia Sabaja nie każdemu może odpowiadać. Zgoda.

5 godzin temu, Bukaj napisał:

🤦 Znowu? 

Tak będzie się ciągnąć przez kolejne 50 stron 😕

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

5 minut temu, rd79 napisał:

Tak będzie się ciągnąć przez kolejne 50 stron 😕

A niech się ciągnie i dwieście ileś tam. Jest wesoło, sporo osób czeka na nowe wpisy. Trzeba dać szansę. Może się merytoryczne rozwinie. 🤠

6 godzin temu, hudykot napisał:

Może się merytoryczne rozwinie. 🤠

Straciłem nadzieję.

W sumie wszystko już powiedziano.

Znacie jakiegoś następcę? W podobnym stosunku jakości do ceny ma się rozumieć.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

6 godzin temu, hudykot napisał:

niech się ciągnie i dwieście ileś tam. Jest wesoło, sporo osób czeka na nowe wpisy. Trzeba dać szansę. Może się merytoryczne rozwinie. 🤠

Rozwój merytoryczny tego wątku polega na tym, że co raz mniej w nim atechnicznych bzdur i jawnego zaprzeczania faktom. Powinno teraz przycichnąć.

Zgłoszę wniosek o wprowadzenie rangi "Mentor" 😉 

Chyba dla tych co swojego zdania nie mają i zamiast więcej zaangażowania włożyć w sprawdzenie pewnych rzeczy osobiście to wierzą we wszystko co ktoś napisze na forum . 

Niech więc będzie ale "rzecznik " 😎

14 godzin temu, dedal75 napisał:

Sprzedałem kolumny 🤷

No to Sabaj jest dla Ciebie, nawet bez kolumn brzmi wyjątkowo, powiedziałbym bardzo przezroczyście😉

17 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Zgłoszę wniosek o wprowadzenie rangi "Mentor" 😉 

Jestem za: proponuję przyznać ją autorowi tego zamieszania.

20 minut temu, AiM-TV napisał:

No to Sabaj jest dla Ciebie, nawet bez kolumn brzmi wyjątkowo, powiedziałbym bardzo przezroczyście😉

Faktycznie może i masz rację , bo jak był u mnie z kolumnami no ni cholery nie pomyślałem żeby go zostawić .

Kurcze a wystarczyło kolumny odpiąć 🤦🏿‍♂️

25 minut temu, dedal75 napisał:

Kurcze a wystarczyło kolumny odpiąć 🤦🏿‍♂️

Ot i mamy merytorykę...

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Akcja jest reakcja tak to tu wygląda 🤷🏿‍♂️

Miałem chwilę od Kolegi h80 i dół tam jest taki jak bym chciał by był , Sabaj nie ma takiego 🤷 tyle Ci mogę powiedzieć 😉

Edytowane przez dedal75

• Pokaż nowe odpowiedzi