Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, piramidon napisał:

Znacie jakiegoś następcę? W podobnym stosunku jakości do ceny ma się rozumieć.

Nowy Harman Kardon Citation Amp. 

Nie ma wejścia USB ale ma wbudowany streamer. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nowy Harman Kardon Citation Amp. 

Ciekawe. Cena podobna, a renomowana marka daję nadzieję, że nie będzie tylu wpadek technicznych. Czy z technologiczne punktu widzenia to także jest PowerDAC?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 minut temu, Piopio napisał:

Nie ma wejścia USB

Ale to staroć sprzed dwu lat.

Za rok mój sabaj A30a będzie miał wyczerpany resurs i trzeba będzie kupić coś z nowinek technicznych.

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

18 minut temu, piramidon napisał:

Ale to staroć sprzed dwu lat.

Nie. To nowa wersja. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, SonOctavius napisał:

Gdzie do kupienia jest ta nowa wersja ?

wszędzie 😉 

11 godzin temu, SonOctavius napisał:

No to jest wzmacniacz z przed paru lat 😛 z problemem przegrzewania 

Czyli omijać, nie kupować!

15 godzin temu, SonOctavius napisał:

No to jest wzmacniacz z przed paru lat 😛 z problemem przegrzewania 

Wydaje mi się, że jest to druga wersja poprawiona ...

Z tego co się orientuję to problem został rozwiązany. 

4 godziny temu, Bukaj napisał:

Czyli omijać, nie kupować!

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

49 minut temu, rd79 napisał:

No i super. Tak to powinno wyglądać:)

W dniu 17.02.2024 o 11:43, Piopio napisał:

Nie. To nowa wersja. 

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Znów poglądy ewoluują.

9 godzin temu, rd79 napisał:

Można prosić o źródło orientacji?

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

2 godziny temu, piramidon napisał:

Można prosić o źródło orientacji?

Gdzieś ostatnio czytałem na jakimś forum, jak znajdę to podrzucę 😉

A to nie bylo tylko nowego update oprogramowania, zmniejszającego lekko moc( tak rozwiazali problem) . Nie wiem czy krzywa pracy wentylatora zmieniali jeszcze.

Gość

(Konto usunięte)
17 godzin temu, Piopio napisał:

Było jakieś drugie wydanie ? Jak rozpoznać które jest nowe ?

Chyba wszyscy odpuścili sobie ten model mimo fajnej funkcjonalności, ceny, mocy itd. przez problemy z przegrzewaniem właśnie.

@piramidon poszperałem po internecie i  jednak nic nie znalazłem na temat rozwiązujący przegrzewanie Harman Kardon Citation Amp. Musiałem coś pomylić 😕

Godzinę temu, Tomek_waw napisał:

Było jakieś drugie wydanie ? Jak rozpoznać które jest nowe ?

Jak kupowałem Sabaja w listopadzie 2022 to Citation AMP nie był już dostępny w sprzedaży. Teraz jest "wszędzie" więc można domniemać, że poprawili błąd z przegrzewaniem się. 

W dniu 17.02.2024 o 11:43, Piopio napisał:

Nie. To nowa wersja. 

19 godzin temu, Piopio napisał:

Wydaje mi się, że jest to druga wersja poprawiona .

10 minut temu, Piopio napisał:

można domniemać, że poprawili błąd

A to wszystko w dwa dni. Brawo koledzy za szybką reakcję.

images(3).jpeg.cd3ff8e9d1399ef085f031a56c01c877.jpeg

11 minut temu, Piopio napisał:

Jak kupowałem Sabaja w listopadzie 2022 to Citation AMP nie był już dostępny w sprzedaży.

Czyki o problemie wiedziałeś, ale jakoś tak Ci się nie napisało?

Edytowane przez szymon1977

W dniu 16.02.2024 o 17:37, szymon1977 napisał:

W sumie ja też mógłbym zapytać, czy ktokolwiek z krytykujących moje małe Onkyo a5vl testował je z dobrym źródłem, połączonym coaxialem, odpowiednimi kolumnami, dobraną sieciówką, jaką płytę słuchał, które wydanie,  jaki ma numer buta... ale ja jestem uczciwy, a do czerpania radości z posiadanego audio nie potrzebuje robić z niego prawie-hiend, a z siebie audio-guru.

nie to, że się czepiam ale nie trzeba nigdy wsiadać do środka ani jeździć fiatem punto czy inną toyotą yaris, żeby wiedzieć  czego się spodziewać po tych autkach. A to onkyo to jest mniej więcej ta półka w świeci audio. Sabaj jest kilka półek wyżej, ale oczywiście nie jest to bentley czy lamborgini.

PS. uważam że fiat punto w tej cenie i klasie to spoko opcja.

Trzeba było zrobic tylko ankietę,zamiast cały wątek.
NP:
"Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny"
-TAK
-NIE

I wtedy mozna by ustalic prawde przez głosowanie.
To ulubiona metoda demokratów,sprawdzona w wielu dziedzinach.
I byłoby wiadomo od razu,a nie pisac po próżnicy....
58 stron-toż to olbrzymi slad węglowy,a o zakłóceniach EMI nie wsponę...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Śmiałe stwierdzenie 😁

Może i śmiałe, ale jako jeden z nielicznych (mam takie wrażenie, że większość tu piszących zna go tylko z teorii) jestem posiadaczem tego sabajka. Przed klasą D której od jakiegoś czasu stałem się fanem, miałem wzmacniacze mniej więcej w klasie ww. onkyo, a także sporo droższych od tego onkyo yamah, nadów itp.  

Na swoją obronę :-) dodam, że jako jeden z nielicznych tutaj posiadaczy a30a napisałem uczciwie o wadach technologicznych tego wzmacniacza. Nadal mnie to denerwuje i być może będzie to powodem sprzedaży sabaja, ale wcześniej muszę znaleźć coś co będzie godnym zamiennikiem i nie będzie kosztować majątku (nie kupuję używek). A to nie będzie łatwe.

Czy są lepsze wzmacniacze od sabaja? Oczywiście! Bardzo dużo!

A mnie jak już wyżej pisałem, "swędzi" trochę aby do Elac Vela 407 dopasować lepiej grającego wzmaka od Sabaja. Dwa podejścia - 3x i 5x droższe i póki co bez skutku. Takie szukanie guza, wydać wielokrotność wartości Sabaja mogę, ale za co? za w rezultacie maks podobne granie, jaki to ma sens...?

Myślałem jeszcze o nowym Arcam A25, ale podobno gra rozdzielczo i przejrzyście, to pewnie będzie bardzo zbliżone do Sabaja.

Edytowane przez AiM-TV
42 minuty temu, AiM-TV napisał:

Myślałem jeszcze o nowym Arcam A25, ale podobno gra rozdzielczo i przejrzyście, to pewnie będzie bardzo zbliżone do Sabaja.

Faaajny! Ale czekaj! 400% ceny Sabaja.

Już nie fajny.

2 godziny temu, dajrekt napisał:

Sabaj jest kilka półek wyżej,

...także cenowych, więc jeśli "fenomenalność" ocenić na podstawie stosunku jakości do ceny, to Sabaj może wyjść blado.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Śmiałe stwierdzenie 😁

Onkyo jakościowo jest po przeciwnej stronie chińskiej tandety, więc ktoś może być mocno zdziwiony, że zamiast 2x200W otrzyma 2x50W

1 godzinę temu, dajrekt napisał:

jako jeden z nielicznych tutaj posiadaczy a30a napisałem uczciwie o wadach technologicznych tego wzmacniacza.

I to jest sedno sprawy, bo jeśli coś wzbudzało kontrowersje to nie wzmacniacz, a bzdury tutaj pisane.

57 minut temu, szymon1977 napisał:

...także cenowych, więc jeśli "fenomenalność" ocenić na podstawie stosunku jakości do ceny, to Sabaj może wyjść blado.

Onkyo jakościowo jest po przeciwnej stronie chińskiej tandety, więc ktoś może być mocno zdziwiony, że zamiast 2x200W otrzyma 2x50W

I to jest sedno sprawy, bo jeśli coś wzbudzało kontrowersje to nie wzmacniacz, a bzdury tutaj pisane.

Polecam Ci kupić Sabaja, wypróbuj go, sprawdź jak gra a na koniec wypowiedz się na temat "chińskiej tandety" Wtedy uznam to za rzetelną opinie. 

Pozdro!

26 minut temu, Bukaj napisał:

sprawdź jak gra a na koniec wypowiedz się na temat "chińskiej tandety" 

Tandetność chińskich wyrobów nie objawia się w ich cechach podstawowych (dla wzmacniacza to moc i brzmienie), które zazwyczaj są bardzo atrakcyjne w stosunku do ceny. Sabaj swą tandetność pokazał wielokrotnie w niedziałających lub źle działających funkcjach, nie muszę go nawet na oczy widzieć by o tym wiedzieć.

Edytowane przez szymon1977

• Pokaż nowe odpowiedzi