Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

To napij się herbatki najlepiej z melisą i ciesz się życiem . 🤗

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, dedal75 napisał:

To napij się herbatki najlepiej z melisą i ciesz się życiem . 🤗

Za trudny temat widzę, herbatkę na uspokojenie koledze oddaję.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Mogę stwierdzić tylko tyle że z Tobą nie ma tematu 🤷🏿‍♂️ 

Pomiary mnie nie interesują tak jak Ciebie więc nie pogadamy ,tym bardziej pomiary herbatek 

Edytowane przez dedal75

14 minut temu, dedal75 napisał:

Pomiary mnie nie interesują

Dopóki nie uwierzysz w błędne wnioski z błędnych pomiarów 🙂

Edytowane przez szymon1977

Daj sobie na luz już chłopie.

Albo coś mi gra albo nie ,reszta mnie nie interesuje . 

A teraz możesz sobie zmierzyć 👍

51 minut temu, dedal75 napisał:

Albo coś mi gra albo nie ,reszta mnie nie interesuje . 

Więc lo co się wypowiadasz na dodatek w kwestiach, o których mie masz pojęcia? BTW osobiście wolę rozumieć dlaczego to mi gra, bo wiem dlaczego tamto mi nie zagra.

51 minut temu, dedal75 napisał:

A teraz możesz sobie zmierzyć 👍

1977 to więcej niż 75 🙂

5 godzin temu, dedal75 napisał:

Co tam Szymon za pomiary robisz ? 

glazury ? 

Płaskość ziemi głównie mierzy

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Pytanie o Sabaja.

Jeżeli już padło info to przepraszam może nie doczytałem.

Czy Sabaj po jakimś czasie bezczynności wylaczy sie sam.

W sensie ze wylaczy ktoś  z domowników np tv podpięty do Sabaja a Sabaja zostawi to czy Sabaj bez podanego źródła wylaczy sie?

Jak tak to po jakim czasie?

Pytanie o Sabaja.
Jeżeli już padło info to przepraszam może nie doczytałem.

Czy Sabaj po jakimś czasie bezczynności wylaczy sie sam.

W sensie ze wylaczy ktoś  z domowników np tv podpięty do Sabaja a Sabaja zostawi to czy Sabaj bez podanego źródła wylaczy sie?

Jak tak to po jakim czasie?
Nie ma. Możesz ustawić jedynie wyłączenie ekranu po zadanym czasie.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, rafa napisał:

Płaskość ziemi głównie mierzy

Prawie trafiłeś... ale tylko prawie.

Zmiany w torze więc mój wzmacniacz zastępczy na lato, czyli sabaj a30a, podpięty enerr transcenda ultra. Sabaj zdecydowanie źle zaprojektowany, bo reaguje na zmianę druta a398aa45b3a0cf2a239423570bdc862e.jpg

2 minuty temu, MarcinGD napisał:

Sabaj zdecydowanie źle zaprojektowany, bo reaguje na zmianę druta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale gra lepiej z lepszym kablem sieciowym. Nie ma co płakać. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 2.12.2023 o 17:43, szymon1977 napisał:

Prawie trafiłeś... ale tylko prawie.

Wcale nie "strzelalem" 😉

W dniu 2.12.2023 o 14:28, D4ncer napisał:

Także tego...

Czy ktoś może powtórzyć pomiar i potwierdzić/zaprzeczyć tym XX watom na standby?

Już nikt go nie ma 🙂

był modny jakiś czas temu.

W dniu 2.12.2023 o 19:30, MarcinGD napisał:

Zmiany w torze więc mój wzmacniacz zastępczy na lato, czyli sabaj a30a, podpięty enerr transcenda ultra. Sabaj zdecydowanie źle zaprojektowany, bo reaguje na zmianę druta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a398aa45b3a0cf2a239423570bdc862e.jpg

Nie jesteś pierwszą osobą która o tym mówi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.12.2023 o 14:28, D4ncer napisał:

Także tego...

Czy ktoś może powtórzyć pomiar i potwierdzić/zaprzeczyć tym XX watom na standby?

"Wg specyfikacji powinien pobierać poniżej 0,5 W w stanie czuwania, a pobiera 3,5 W (niby nic, ale skoro tu Chińczyk oszukał to może i gdzie indziej). Pobór prądu gdy jest włączony to min. 19 W (cisza w głośnikach), maksa nie mierzyłem bo mieszkam w bloku i szanuję sąsiadów."

-----

Powyżej zacytowałem sam siebie, z tego wątku, ze strony 32.  Pomiarów dokonałem urządzeniem kupionym za ok. 45 zł na allegro co się nazywa - watomierz licznik poboru prądu :-). Pomierzyłem tym wiele innych sprzętów w domu i mniej więcej się zgadzały ze specyfikacją.   Mam też na stanie loxije a30 i tam pobór prądu jest ok. 2,5 - 3 W przy całkowitej ciszy lub cichym słuchaniu (tak, tak, mi też ciężko w to uwierzyć).  Pomiarów dokonałem na tym samych obciążeniu, podłączone były dokładnie te same głośniki 4 omowe.

W dniu 6.10.2023 o 17:09, Niepokorny napisał:

Edytowane przez quatross
Nie chcę już pamiętać tych boombox'ow
17 minut temu, dajrekt napisał:

Pomiarów dokonałem urządzeniem kupionym za ok. 45 zł na allegro co się nazywa - watomierz licznik poboru prądu 🙂

Pokażesz to urządzeni? Masz w specyfikacji dokładność i zakres działania?

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Pokażesz to urządzeni? Masz w specyfikacji dokładność i zakres działania?

mój jest bardzo podobny z wyglądu, albo nawet taki sam, z tym że jest język polski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dajrekt napisał:

mój jest bardzo podobny z wyglądu, albo nawet taki sam, z tym że jest język polski

Ukryta Zawartość

Fajne te nowsze ze mozna wprowadzic koszt kWh i od razu liczy. Moj jest sprzed kilku(nastu) lat. Ale najwazniejsze mierzy.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, dajrekt napisał:

"Wg specyfikacji powinien pobierać poniżej 0,5 W w stanie czuwania, a pobiera 3,5 W (niby nic, ale skoro tu Chińczyk oszukał to może i gdzie indziej). Pobór prądu gdy jest włączony to min. 19 W (cisza w głośnikach), maksa nie mierzyłem bo mieszkam w bloku i szanuję sąsiadów."

-----

Powyżej zacytowałem sam siebie, z tego wątku, ze strony 32.  Pomiarów dokonałem urządzeniem kupionym za ok. 45 zł na allegro co się nazywa - watomierz licznik poboru prądu :-). Pomierzyłem tym wiele innych sprzętów w domu i mniej więcej się zgadzały ze specyfikacją.   Mam też na stanie loxije a30 i tam pobór prądu jest ok. 2,5 - 3 W przy całkowitej ciszy lub cichym słuchaniu (tak, tak, mi też ciężko w to uwierzyć).  Pomiarów dokonałem na tym samych obciążeniu, podłączone były dokładnie te same głośniki 4 omowe.

Zacytowałeś sam siebie i to są te obecne wyniki które uzyskałeś?

Faktycznie najlepiej sprawdzić na innych urządzeniach. Ja korzystam z inteligentnych gniazdek które także mają funkcję mierzenia zużycia miesięcznego jakich chwilowego.

Najpierw sprawdzam na odkurzaczu czajniku i tego typu urządzeniach które jasno mają określone maksymalne zużycie i faktycznie to się zgadza wówczas wpinam urządzenia audio i mierze.

Czyli Chińczyk troszkę przyczarował jak to się mówi?:)

55 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Najpierw sprawdzam na odkurzaczu czajniku i tego typu urządzeniach które jasno mają określone maksymalne zużycie i faktycznie to się zgadza wówczas wpinam urządzenia audio i mierze.

Jest pewien problem: urządzenia pomiarowe lubią mieć bardzo niską dokładność blisko zera. Może być więc tak, że nawet jeśli pobór czajnika wskaże prawidłowo, to pobór wzmacniacza w trybie StandBy już nie.

5 godzin temu, dajrekt napisał:

Wg specyfikacji powinien pobierać poniżej 0,5 W w stanie czuwania, a pobiera 3,5 W (niby nic, ale skoro tu Chińczyk oszukał to może i gdzie indziej). Pobór prądu gdy jest włączony to min. 19 W (cisza w głośnikach), maksa nie mierzyłem bo mieszkam w bloku i szanuję sąsiadów."

-----

Powyżej zacytowałem sam siebie, z tego wątku, ze strony 32.  Pomiarów dokonałem urządzeniem kupionym za ok. 45 zł na allegro co się nazywa - watomierz licznik poboru prądu :-). Pomierzyłem tym wiele innych sprzętów w domu i mniej więcej się zgadzały ze specyfikacją.   Mam też na stanie loxije a30 i tam pobór prądu jest ok. 2,5 - 3 W przy całkowitej ciszy lub cichym słuchaniu (tak, tak, mi też ciężko w to uwierzyć). 

Czyli Sabaj w trybie StandBy pobiera tyle, ile Loxije grając? Dziwne, ale doświadczenie uczy z rezerwą podchodzić do pomiarów wykonanych urządzeniem, którego producent nie podaje dokładności.

1 hour ago, szymon1977 said:

Jest pewien problem: urządzenia pomiarowe lubią mieć bardzo niską dokładność blisko zera. Może być więc tak, że nawet jeśli pobór czajnika wskaże prawidłowo, to pobór wzmacniacza w trybie StandBy już nie.

co za gość 🙈

46 minut temu, renoxd napisał:

co za gość 🙈

Kolejny argumentuje własną niewiedzą, ehhh...

Nie mam pod ręką miernika elektrycznego, jako przykład posłużę się elektronicznym termometrem do mierzenia temperatury ciała. Zmierzyłeś coś i na wyświetlaczu wyszło 25,8°C - czy to oznacza, ze temperatura faktycznie wynosi 21,8°C? Wg specyfikacji technicznej dokładność pomiaru to +/-0,3°C, więc faktyczna temperatura moze wynosić 25,5-26,1°C... ale taką dokładność ma tylko w zakresie 32-43°C, więc błąd może być jeszcze większy, być może kilka °C.

Inny przykład: linijka. Kupisz dwie w sklepie papierniczym, przyłożysz do siebie i na 20cm rozjadą się o 3mm. Ale są też takie z odpowiednim atestem, na których 20cm możesz zmierzyć z dokładnością do 0,1mm, a nawet z pomocą pewnego przyrządu 0,01mm. Próba pomiaru 0,5W miernikiem bez atestu, to może być jak próba zmierzenia z dokładnością do 0,1mm zwykłą linijką z papierniczego, która rozjeżdża się o 3mm.

6 godzin temu, rafa napisał:

. Ale najwazniejsze mierzy.

Dokładnie?

Godzinę temu, renoxd napisał:

co za gość 🙈

Szymon jest inteligentny.

Czyta ze zrozumieniem i niemiłosiernie, celnie, skutecznie punktuje.

I do tego ma rację.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

I nie dorobił się miernika elektrycznego  ale zawsze pod ręką ma termometr, nosz ku...a ,normalnie medyk 🤗

6 minut temu, dedal75 napisał:

I nie dorobił się miernika elektrycznego  ale zawsze pod ręką ma termometr, nosz ku...a ,normalnie medyk 🤗

Termometr na Was wystarczy, po miernik elektryczny nie będę z piętra schodzić.

2 godziny temu, renoxd napisał:

co za gość 🙈

Tutaj Szymon ma całkowitą rację akurat. Zgadzam się z postem #1225 w 100%. 

Choć co do tych 3mm rozjazdu to przesadził.. rozumiem dla podkreślenia tematu

3 minuty temu, rafa napisał:

do tych 3mm rozjazdu to przesadził

Nie, tyle na 20cm bywa... ale nie róbmy OT

• Pokaż nowe odpowiedzi