Skocz do zawartości
IGNORED

Homofobia w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Orientacja seksualna jest wrodzona, ale nie genetyczna — jest wynikiem kształtowania się mózgu w okresie płodowym. Jednak geny matki, i tylko jej, mogą wpływać na prawdopodobieństwo wystąpienia homoseksualizmu wśród jej dzieci. Są to jednocześnie geny pozytywnie wpływające na płodność, więc są przez dobór naturalny zachowywane i wręcz preferowane.

Najprostszym dowodem na to, że homoseksualizm nie jest nabyty ani genetycznie, ani społecznie, jest istnienie identycznych bliźniąt, z których jedno jest gejowe, a drugie nie, chociaż i geny mają te same, i wychowują się w tej samej rodzinie. Jednak ich środowisko hormonalne w macicy mogło być minimalnie różne i to zadecydowało o różnicy.

Wielokrotnie powtarzane eksperymenty na gryzoniach wykazały, że modyfikując środowisko hormonalne płodu można uzyskać myszy LGBT. To jest generalnie wiedza ogólnie dostępna dla każdego spoza bańki ultrakonserwatywnej, której cenzura takich rzeczy nie dopuszcza.

Maciej Kania 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

27 minut temu, toptwenty napisał:

Orientacja seksualna jest wrodzona, ale nie genetyczna — jest wynikiem kształtowania się mózgu w okresie płodowym.

Czyli nieprawidłowa orientacja seksualna (akt płciowy nie może przynieść oczekiwanego efektu), jest wynikiem nieprawidłowo ukształtowanego mózgu - dziękuję serdecznie choć wątpię byś był świadom, że gola strzeliłeś do własnej bramki.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Czyli nieprawidłowa orientacja seksualna (akt płciowy nie może przynieść oczekiwanego efektu), jest wynikiem nieprawidłowo ukształtowanego mózgu - dziękuję serdecznie choć wątpię byś był świadom, że gola strzeliłeś do własnej bramki.

To jest debilne

Co jest oczekiwanym efektem aktu plciowego?
9 minut temu, xajas napisał:

To jest debilne

Powstrzymaj się.

9 minut temu, xajas napisał:

Co jest oczekiwanym efektem aktu plciowego?

Spłodzenie potomstwa.

Masz dzieci?
Ile?
Dwojke? Trojke?
Czy miales tylko dwa, trzy „akty plciowe“ w calym zyciu?
A jesli wiecej, to pozostale zostaly bez spelnienia oczekiwanego efektu
Czyli masz niepoprawnie wyksztaltowany mozg

A moze jestes niewlasciwie zorientowany

A ci hetero, ktorzy nie chca miec dzieci i zapobiegala tak, by akt plciowy pozostawal bez efektu tez maja nieporawnie wyksztaltowany mozg?

Sorry, ale to trzeba miec nasrane w glowie, by wyjezdzsc z takimi argumentami o efektywnych aktach plciowych.

PS.

dziękuję serdecznie choć wątpię byś był świadom, że gola strzeliłeś do własnej bramki.

1 godzinę temu, xajas napisał:

Sorry, ale to trzeba miec nasrane w glowie, by wyjezdzsc z takimi argumentami o efektywnych aktach plciowych.

Mylisz kilka faktów:

- mechanizm wykształcony przez ewolucję zwany "pociąg seksualny",

- mechanizm wykształcony przez ewolucję zwany "orientacja seksualna",

- prawdopodobieństwo zajścia w ciążę,

- spełnienie kaprysu będącego efektem wolnej woli czy umiejętności myślenia abstrakcyjnego.

Poproszę tylko jeden raz: przestań mnie obrażać pisaniem bzdur o mnie i moim życiu prywatnym.

Edytowane przez szymon1977

Ja tylko „glosno czytam, to co ty wypisujesz“ bez mylenia faktow.

I nie zaczynaj tu znowu tych slynnych Szymonowych nieskonczonych wywodow, czego tu nie pisales. Kazdy widzi powyzej co pisales i jaka byla tego intencja

Moge tez skorygowac moje obrazliwe

na twoje „poprawne“

Sorry, ale to trzeba niepoprawnie wyksztaltowany mozg, by wyjezdzac z takimi argumentami o efektywnych aktach plciowych.

Brzmi inaczej, ale niewiele zmienia

Godzinę temu, xajas napisał:

Brzmi inaczej, ale niewiele zmienia...

Dokładnie, nadal mylisz te same fakty. Okazało się za to, że po usunięciu prywaty pod moim adresem, żadnego uzasadnienia na Twój ton nie ma.

To sa fakty:

Ukryta Zawartość

Przekrecasz SWIADOMIE I CELOWO „ksztaltowanie mozgu“ na „niepoprawne ksztatowanie mozgu“, probujac przedstawic (zgodnie z twoim mind setem) takie osoby jako „czubki“. A na dodatek podkreslasz swoj blyskotliwy komentarz serdecznymi podziekowaniami.

Obrazasz innych swoimi dyskryminujacymi komentarzami, a sam oczekujesz kulturalnego traktowania?
Nie, takich gosci nie traktuje sie kulturalnie, takich dyskryminujacych gosci traktuje sie „z buta“

PS.
Czasami trzeba miec na tyle „jaj w gaciach“, by sie przyznnac do wlasnego zdania bez obracania kota ogonem

Ukryta Zawartość

Dyskryminacja (łac. discrimino – rozróżniam) oznacza odmienne traktowanie różnych podmiotów, które znajdują się w podobnej sytuacji.

A teraz zacytuj, gdzie ja pisałem, albo chociażby sugerowałem, aby odmiennie traktować kogoś tylko dlatego, że ma tak czy inaczej* wykształconą orientację seksualną. Na przeprosiny za oszczerstwa nie liczę, ale może chociaż zamilkniesz.

-----

* - chwilowo pominę ocenę, która z orientacji seksualnych jest prawidłowa.

Bycie tolerancyjnym wobec społeczności LGBT nie oznacza zgody na wszystko, ale wykazuje naszą gotowość do słuchania, zrozumienia i poszanowania ich praw i godności. Nasza reakcja na ten temat może być miarą naszego postępu jako społeczeństwa. Kiedy widzimy rozwinięte kraje, gdzie równość i prawa LGBT są gwarantowane, nie możemy ignorować faktu, że to właśnie tam społeczeństwo jest bardziej otwarte, różnorodne i wolne.

Tolerancja to siła, która buduje mosty między ludźmi, tworzy społeczeństwa oparte na szacunku i współpracy. Jeśli ograniczamy tolerancję wobec społeczności LGBT, ograniczamy naszą zdolność do wspólnego tworzenia lepszego i bardziej sprawiedliwego świata.

Warto również zauważyć, że być tolerancyjnym nie oznacza rezygnacji z własnych przekonań czy wartości. Możemy mieć różne opinie, ale istotne jest, aby wyrażać je w sposób szanujący innych i ich prawo do własnej tożsamości. To właśnie w tym duchu budujemy społeczeństwo, które promuje wolność, równość i szacunek dla każdego człowieka.

Wyzwaniem dla Polski jest odejście od zacofanych stereotypów i przekonań, które są przeszkodą dla prawdziwej równości i akceptacji. Zachęcam wszystkich do otwartego dialogu, edukacji i wzajemnego szacunku. Tylko w ten sposób możemy stworzyć przestrzeń, w której wszyscy ludzie - niezależnie od orientacji seksualnej - mogą żyć w pełni swojego człowieczeństwa.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

18 godzin temu, ałopos napisał:

Bycie tolerancyjnym...

Tolerancja polega na akceptacji niewygodnych faktów, a nie oszukiwaniu, że są one wygodne.

Spora część twojej działalności na forum to pokazywanie, że nie akceptujesz niewygodnych faktów, więc daruj sobie takie teksty.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Spora część twojej działalności na forum to pokazywanie, że nie akceptujesz niewygodnych faktów...

To idź poszukać wątków, w których ja faktów nie akceptuję, a jak w tym nic na temat do powiedzenia nie masz, to po prostu nic nie mów.

W dniu 3.07.2023 o 11:24, toptwenty napisał:

Najprostszym dowodem na to, że homoseksualizm nie jest nabyty ani genetycznie, ani społecznie, jest istnienie identycznych bliźniąt, z których jedno jest gejowe, a drugie nie, chociaż i geny mają te same, i wychowują się w tej samej rodzinie. Jednak ich środowisko hormonalne w macicy mogło być minimalnie różne i to zadecydowało o różnicy.

Ja to nazywam defektem mózgu.

Ukryta Zawartość

Już to wklejałem ale jeszcze raz nie zaszkodzi.

Ukryta Zawartość

Określenia "choroba psychiczna" czy "defekt mózgu" to spore wyolbrzymienie, ale z pewnością bliższe prawdy od wmawiania, że homoseksualizm to prawidłowa orientacja seksualna. A jeśli mowa o tolerancji, to osoby LGBT powinny zacząć od akceptacji własnej odmienności.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Określenia "choroba psychiczna" czy "defekt mózgu" to spore wyolbrzymienie

Lubisz grube baby choć większość lubi szczupłe, gdzie jest zakodowana ta tendencja? - w mózgu, więc masz mały defekt.

5 minut temu, witek_z napisał:

Lubisz grube baby choć większość lubi szczupłe, gdzie jest zakodowana ta tendencja? - w mózgu, więc masz mały defekt.

Pudło: "grube baby" to spore nadużycie bo nie gustuję w otyłych co jest chorobą, natomiast jak pokazały badania naukowe, jestem na tyle silny by ponad modą podświadomie wybrać partnerkę, która będzie w stanie urodzić i wychować potomstwo.

-----

10 minut temu, jar1 napisał:

Czy homoseksualista może być homofobem? 

Poradź się psychologa, my Ci nie pomożemy.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

natomiast jak pokazały badania naukowe

Drogi Szymonie, naprawdę uważasz, że te urocze, filigranowe Azjatki nie są w stanie urodzić zdrowego potomstwa?

Che molto guadagna chi putana perde

13 minut temu, 100icki napisał:

Drogi Szymonie, naprawdę uważasz, że te urocze, filigranowe Azjatki nie są w stanie urodzić zdrowego potomstwa?

Skup się: nie chodzi o to co ja uważam, tylko ku czemu zdaniem naukowców kieruje nas podświadomość. A gustowania w filigranowych azjatkach, zwłaszcza takich z kucykami jaki Pippi Langstrumpf i tornistrem na plecach, pozwolę sobie nie skomentować.

Ależ komentuj, komentuj.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

A jeśli mowa o tolerancji, to osoby LGBT powinny zacząć od akceptacji własnej odmienności.

Zgadza się. To powinno uwolnić PiS od jakiejś części paranoi. W zasadzie to nie tylko pis, generalnie partie udające w Polsce prawicę.

Jestem Europejczykiem.

230710-mister-miss-635x442.jpg

Ukryta Zawartość

Czy Miss(Sic!) Holandii (pierwszy z lewej), przepraszam, Niderlandów 2023 wbrew wyrażanym tu opiniom też urodzi zdrowe dzieci?

Jej wybór jest bez wątpienia przejawem jakiejś fobii.

Ukryta Zawartość

W dniu 6.07.2023 o 17:40, ałopos napisał:

Bycie tolerancyjnym wobec społeczności LGBT nie oznacza zgody na wszystko, ale wykazuje naszą gotowość do słuchania, zrozumienia i poszanowania ich praw i godności. Nasza reakcja na ten temat może być miarą naszego postępu jako społeczeństwa. Kiedy widzimy rozwinięte kraje, gdzie równość i prawa LGBT są gwarantowane, nie możemy ignorować faktu, że to właśnie tam społeczeństwo jest bardziej otwarte, różnorodne i wolne.

Tolerancja to siła, która buduje mosty między ludźmi, tworzy społeczeństwa oparte na szacunku i współpracy. Jeśli ograniczamy tolerancję wobec społeczności LGBT, ograniczamy naszą zdolność do wspólnego tworzenia lepszego i bardziej sprawiedliwego świata.

Warto również zauważyć, że być tolerancyjnym nie oznacza rezygnacji z własnych przekonań czy wartości. Możemy mieć różne opinie, ale istotne jest, aby wyrażać je w sposób szanujący innych i ich prawo do własnej tożsamości. To właśnie w tym duchu budujemy społeczeństwo, które promuje wolność, równość i szacunek dla każdego człowieka.

Wyzwaniem dla Polski jest odejście od zacofanych stereotypów i przekonań, które są przeszkodą dla prawdziwej równości i akceptacji. Zachęcam wszystkich do otwartego dialogu, edukacji i wzajemnego szacunku. Tylko w ten sposób możemy stworzyć przestrzeń, w której wszyscy ludzie - niezależnie od orientacji seksualnej - mogą żyć w pełni swojego człowieczeństwa.

Główny problem z LGBT jest tego typu że typowy mężczyzna w miejscach publicznych nie afiszuje się co chwilę na wiele sposobów i nie oznajmia innym: jestem mężczyzną, jestem mężczyzną, jestem mężczyzną

Terroryzm afiszowaniem się znacznie mniejszej grupy w stosunku do większej pokazuje że nie są szanowane prawa większości  do zachowania w publicznym życiu wolnej bezpiecznej! przestrzeni-strefy bez jakichkolwiek ideologii 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 minuty temu, ASURA napisał:

Terroryzm afiszowaniem się znacznie mniejszej grupy w stosunku do większej pokazuje że nie są szanowane prawa większości  do zachowania w publicznym życiu wolnej bezpiecznej! przestrzeni-strefy bez jakichkolwiek ideologii 

Zgodnie z tą definicją, to np. czarni w Polsce powinni zasłaniać całe ciało i twarze a nie afiszować się swoją innością. 🙂

1 minutę temu, jar1 napisał:

Zgodnie z tą definicją, to np. czarni w Polsce powinni zasłaniać całe ciało i twarze a nie afiszować się swoją innością. 🙂

Koń jaki jest każdy widzi, nie o tym pisałem ale to jest to kolejny odłam rasizmu, choćby jak jeden czarny do drugiego czarnego mówi białasie

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Od dziś jestem żabą i macie kumkać jak ja inaczej jesteście faszyści i żabofoby

Tak mamy się k... czuć winni i posypywać głowę popiołem że nie prowadzimy kontaktów między sobą tak jak oni...

Ich prywatne zainteresowania miałem głęboko tam poco mi ta wiedza?

Tego samego spodziewam się od nich-prywatności !

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, ASURA napisał:

Koń jaki jest każdy widzi,

Są różne konie

images?q=tbn:ANd9GcQcNn2IPXfNgakU5_QL8me

To też mniejszość, czy musi się afiszować? 

Nacjonalizm to ideologia przecież.

Edytowane przez jar1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.