Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem dlaczego Mentzen trafia do młodych ludzi - cała reszta oferty wyborczej to zmęczone dziadki (spotkania wyborcze Tuska wyglądają dziś jak te Kaczyńskiego sprzed 8 lat, nawet emeryci z flagami są). Są jeszcze tanie podróby(Hołownia) albo misiaczki potwierdzające najbardziej negatywne stereotypy na temat polskiej inteligencji(Razem).
Nie zmienia to faktu, że Mentzen ma na wszystko jeden patent - niskie podatki. Niby to dobry pomysł - problem w tym, że największą wadą dobrych pomysłów jest to, że są dobre. Kiedy zaczniesz przesadnie wierzyć w swój dobry pomysł i nie dostrzegasz niczego poza tym, to już przegrałeś. A Mentzen na każde pytanie nie o podatkach odpowiada „nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem”.

Pomijam fakt, że liberalizm gospodarczy to wynalazek protestantów. Katolicy to feudalizm, latyfundia - i inne takie. Kiedy fundamentalista katolicki mówi o gospodarce liberalnej to równie dobrze może mówić o podboju kosmosu w wersji„na misjonarza”. Ideałem dla jego mentora Korwina jest bodaj Tajlandia. Czyli w Katolickiej Ponlandii Konfederacji Narodu Polskiego nie będzie można się rozwodzić i usuwać ciąży, ale - w imię wolności gospodarczej i prymatu władzy rodzicielskiej - będzie można wysyłać 12-latki do burdeli. Oczywiście pod warunkiem równoległego uczęszczania na codzienne lekcje religii w szkole, opłacane przez rodziców.

8 godzin temu, Chicago napisał:

nie zawracaj mi doopska staropolanko

Ja nie założyłem tego tematu, poprosiłeś o opinię, to dostałeś. Jesteś infantylny człowieku, nie masz żadnych argumentów i mnie do programu partii odsyłasz, który znam bardzo dobrze. 

Papa

Dzień bez muzyki dniem straconym.

16 minut temu, soundchaser napisał:

Człowieku - weź sobie wygoogluj np. "program Konfederacji" albo "Mentzen program wyborczy"

Mi wystarczy ta tzw 5 Mentzena dziekuje mi to wystarczy

kiedys w pierwszej połowie 20 wieku były też podobne słowa -wiemy jak sie skonczyło

PS Kiedy zadano mu pytanie na temat tych wypocin wił sie jak glista i wmawiał że to nie jego słowa

Tyle mego w tym temacie

3 minuty temu, asterix1 napisał:

kiedys w pierwszej połowie 20 wieku były też podobne słowa -wiemy jak sie skonczyło

Mentzen, jego twarz,  kojarzy mi się z tą piosenką z "Kabaretu"

Oj boli boli , ukradną platfusom liberalny elektorat,  zresztą herr T. sam go oddał walkowerem

28 minut temu, dzarro napisał:

będzie można wysyłać 12-latki do burdeli. Oczywiście pod warunkiem równoległego uczęszczania na codzienne lekcje religii w szkole, opłacane przez rodziców.

Przecież taki burdel to wg GW sama dobra rzecz jest 

Ale pod warunkiem że państwo je tam wyśle a nie jacys przypadkowi rodzice

Zawód jak każdy inny przekonywala GW 

Odkąd zaczął sie herr T. licytowac z PiSem na rozdawnictwo jaki ludzie mają wybór? 

Konfederacja kontra reszta świata 

Na tym mogą tylko zyskać,  a PO z PiSem do lewackiego wora 

We wszystkich WAŻNYCH sprawach są tacy sami 

Czy to covidianizm, czy klimatyzm, czy Ukraińcy,  czy dojenie podatnika, czy zadłużanie kraju, czy wprowadzanie tylnymi drzwiami totalitaryzmu

Edytowane przez costa brava
2 godziny temu, Stream napisał:

Tak jak Hitler i Stalin... Był porządek? Był!

Był i będzie: pseudopandemia pokazała, że UE czerpie wzory z obu.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gdy takie teksty wypowiada doradca podatkowy, który świetnie prosperuje dlatego, że podatki są wysokie a system zagmatwany, to mnie ogarnia pusty śmiech. Niestety naiwność części Polaków bije wszelkie rekordy.

W dodatku większość jego młodych wyborców widzi się życzeniowo w roli „młodych przedsiębiorców” a do końca życia będzie pracownikami - w najgorszym dla sobie wariancie pracownikami bez etatu , zmuszanymi do prowadzenia jednoosobowej działalności gospodarczej, cięciu wydatków na przyszłą emeryturę i prywatną opiekę medyczną, zadłużających się do śmierci, żeby wysłać dzieci na jakiekolwiek studia licencjackie itd. Akurat już jakieś nieprzychylne media wyciągnęły, że Mentzen jako pracodawca płaci słabo - zwłaszcza na warszawskie warunki. Po 10 latach rządów takiej partii - polska bananowa młodzież będzie rywalizować z ruską w mediach społecznościowych w kategorii #jabacbiede, a 99% ich rówieśników będzie zap…ć 16 godzin na dobę, żeby opłacić czynsz za 20 metrowy apartament w mrówkowcach budowanych przez tatusiów bananowej młodzieży.

Potrzebny jest nowy produkt , który zastąpi znakomitego antysystemowca i człowieka honoru Pawła Kukiza .

Pan Mentzen potrzebny jest Prezesowi Jarosławowi Kaczyńskiemu i hierarchom Kk do wyrwania głosów kiboli , damskich bokserów , piwnych bebechów i geniuszy typu Viralowytata .. Nieważne , czy Kukiz , Mejza , czy Mentzen . Chodzi tylko o kilka % głosów , aby  [przepraszam za bluzg] Zjednoczoną Prawicę i feudalno - mamonalny Kk  nie oderwać od budżetowego koryta . Pan Bąkiewicz i Pan Kukiz już się zużyli , więc mamy Pana Mentzena . Super .

I tu posłużę się jedną z recenzji najbardziej znienawidzonej Pani , która emigruje z Polski [ku radości Prawdziwych Polaków , Patriotów Katolików] . 

Zostańcie z Bogiem .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

8 minut temu, papageno napisał:

Gdy takie teksty wypowiada doradca podatkowy, który świetnie prosperuje dlatego, że podatki są wysokie a system zagmatwany, to mnie ogarnia pusty śmiech. Niestety naiwność części Polaków bije wszelkie rekordy.

Mentzen to wyhodowane dziecko Korwina, on też tryskał "prostymi pomysłami" . Też największe poparcie miał wśród nastolatków. 

Np. aby zlikwidować korki w Warszawie, wystarczy zlikwidować tramwaje, b zajmują miejsce samochodom.  To mu akurat  wystarczyło by zdobyć 1% poparcia, jak startował w wyborach na prezydenta Warszawy...

Zresztą Korwin o podatkach też wkółko nawijał. Więc nic nowego.  

Wkrótce potem Korwin zaczął popierać Putina...

1 minutę temu, jar1 napisał:

Zresztą Korwin o podatkach też wkółko nawijał. Więc nic nowego.  

Wkrótce potem Korwin zaczął popierać Putina...

Widzisz związek przyczynowo-skutkowy?

Jakąś prawidłowośc?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

mnie do programu partii odsyłasz, który znam bardzo dobrze. 

Skoro znasz to po co pytasz o jakieś konkrety?

48 minut temu, papageno napisał:

Gdy takie teksty wypowiada doradca podatkowy, który świetnie prosperuje dlatego, że podatki są wysokie a system zagmatwany, to mnie ogarnia pusty śmiech.

Myślisz że jak system podatkowy będzie prostszy, a podatki niższe to doradców podatkowych zabraknie?

36 minut temu, dzarro napisał:

Akurat już jakieś nieprzychylne media wyciągnęły, że Mentzen jako pracodawca płaci słabo - zwłaszcza na warszawskie warunki.

Otóż to. A zapytany o to odpowiedział, że najlepszą zapłatą jest możliwość nauki w jego wspaniałej kancelarii. Wyzysk w czystej postaci. Z takim myśleniem, gdzie jeden drugiego rąbie i wykorzystuje nigdy w tym kraju nie będzie lepiej.

34 minuty temu, Less napisał:

Widzisz związek przyczynowo-skutkowy?

Jakąś prawidłowośc?

Oczywiście. Koryto zdobywane populizmem, opopartym wykorzystywaniem najniższych pobudek ludzkich drzemiących w społeczeństwie, jak nienawiść do Zachodniej demokracji, podsycanie konfliktów, . walka z uchodćami, Żydami, lewactwem itp. itd. 

A skąd się wzięła piątka Mentezna? Z nieba nie spadła. 

FsD-xuNWcAEtpND.jpg

Zresztą potwierdzają to wousy zwolenników konfederacji na tym forum. 

Jedynie złą EU, wyjść z EU, precz z Ukropolem i zgniły zachód.

Typowa prorosyjska narracja. 

A o podatkach w Polsce nie ma żadnej dyskusji. 

Edytowane przez jar1
Otóż to. A zapytany o to odpowiedział, że najlepszą zapłatą jest możliwość nauki w jego wspaniałej kancelarii. Wyzysk w czystej postaci. Z takim myśleniem, gdzie jeden drugiego rąbie i wykorzystuje nigdy w tym kraju nie będzie lepiej.

Parafrazując dowcip z putinowskiej Rosji. „Dwóch Polaków siedzi w radiowozie. „Do którego obozu nas wiozą?” -„Nie wiem, ale ponoć stawka podatkowa w każdym obozie jest zerowa”.
1 minutę temu, jar1 napisał:

Oczywiście. Koryto zdobywane populizmem, opopartym wykorzystywaniem najniższych pobudek ludzkich drzemiących w społeczeństwie, jak nienawiść do Zachodniej demokracji, podsycanie konfliktów, . walka z uchodćami, Żydami, lewactwem itp. itd. 

A skąd się wzięła piątka Mentezna? Z nieba nie spadła. 

Ukryta Zawartość

I to wszystko okraszone putinem zapomniałeś dodać :)

Teraz, sparton napisał:

I to wszystko okraszone putinem zapomniałeś dodać :)

A nie nie zapomniałeś  :)

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dzarro napisał:

Kiedy fundamentalista katolicki mówi o gospodarce liberalnej to równie dobrze może mówić o podboju kosmosu

Za Katolika Kennedyego pierwsi amerykanie jednak polecieli w bliski kosmos, tak więc nie kombinuj.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Teraz wiadomo, kto jest kto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wy tak piszecie bo juz stare pryki jestescie, i ustawione w zyciu

Teraz jakie perspektywy ma gówniarz po szkole ? Ja sie wcale młodym nie dziwię że za Konfa

Poza tym że mało płaci? Powtarzam:

Jak chcecie być bogaci to róbcie nie  to co robią bogate kraje teraz, tylko to co robiły kiedy były biedne

2 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Ja nie założyłem tego tematu, poprosiłeś o opinię, to dostałeś. Jesteś infantylny człowieku, nie masz żadnych argumentów i mnie do programu partii odsyłasz, który znam bardzo dobrze.

Jak znasz program bardzo dobrze, to po kiego kija męczysz wór, żeby ci coś przedstawiać...??? Napisałem ci panocku, że prowokujesz i dobrze napisałem. Jak dalej nie wiesz o co chodzi, to idż na spacer, albo na lody. Dziękuję.

Parker's Mood

8 minut temu, Chicago napisał:

Jak dalej nie wiesz o co chodzi, to idż na spacer, albo na lody.

Ty mi dnia nie organizuj, za cieńki bolek jesteś. Kończę na tym.

Papa

50 minut temu, dzarro napisał:

Głównie dzięki byłemu SS-manowi Wernherowi von Braun…

Co w związku z tym ?
Anulujesz fakt ?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.