Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opis integry z odtwarzaczem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziwi to że software nie jest po polsku 

Niezbyt wygodne 

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość

(Konto usunięte)

Ja już się nie wypowiadam na temat Unitry w tym temacie, po YT teście słychać różnicę grania na plus, dla mnie kultura na basie, bez podbarwień tak jak lubię czyli czysto, neutralnie i szybko… 

Pozostaje mi jedynie wybrać się na odsłuch i samemu sprawdzić… nie warto słuchać magików typu @xetras czy innych darmozjadów oraz nie wdawać się z nimi w dyskusję ponieważ Ci użytkownicy już dawno pozjadali rozumy!!! Sprzet kupuje się dla muzyki a nie muzykę dla sprzetu … 

Ciao Bella👋

4 godziny temu, xetras napisał:

Dziwi to że software nie jest po polsku 

Niezbyt wygodne

No jak parę słów w j. ang to jest dla ciebie problem to nie wiem. Do tej pory było dobrze, teraz już raptem "niezbyt wygodne"? Jaki jest sens spolszczac parę słów? Tym bardziej że sprzęt będzie oferowany za granicą.

Ręce opadają. 

?👈

30 minut temu, rafal735r napisał:

Ręce opadają.

Kibicuję temu projektowi i podoba mi się wygląd tego sprzętu. Nie słyszałem więc nie oceniam.

Ale mam jedno ale... w sprzęcie za kilkanaście tysi złotych nie ma w menu wyboru języka ???

Ręce opadają.

mam w upie

6 godzin temu, rafal735r napisał:

Jaki jest sens spolszczac parę słów? Tym bardziej że sprzęt będzie oferowany za granicą

Ot tak

Feblik

Wytykam wady lub zalety (jak kto woli) użytkowe

Dla mnie to właściwie napisy jak najbardziej mogą być po angielsku 

A tu wstępniak pewnego znanego recenzenta

Ale jakoś bez poezji audiofilskiej

Ukryta Zawartość

Wstępniak bo nie ma samej recenzji tylko zapowiedź z lipca b.r., ale chyba link nie był cytowany 

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, tomcioxxx napisał:

Ale mam jedno ale... w sprzęcie za kilkanaście tysi złotych nie ma w menu wyboru języka ???

Ręce opadają.

Może firma nie radzi sobie z oprogramowaniem...?

8 godzin temu, tomcioxxx napisał:

Kibicuję temu projektowi i podoba mi się wygląd tego sprzętu. Nie słyszałem więc nie oceniam.

Ręce opadają.

Rozumiem że wszystkie firmy na świecie mają menu w j polskim. Tym bardziej że to prosty CD, gdzie te menu to jest proste jak cep. Żeby to przynajmniej był jakiś sieciowiec. Może jeszcze by do opisów na panelu się uczepić? Czemu nie po polsku? A czemu śniegu nie ma przecież święta idą. Wiecznie pod górę. 

?👈

4 godziny temu, rafal735r napisał:

Rozumiem że wszystkie firmy na świecie mają menu w j polskim. Tym bardziej że to prosty CD, gdzie te menu to jest proste jak cep. Żeby to przynajmniej był jakiś sieciowiec. Może jeszcze by do opisów na panelu się uczepić? Czemu nie po polsku? A czemu śniegu nie ma przecież święta idą. Wiecznie pod górę. 

No to źle rozumiesz. 

Po pierwsze nie wszystkie firmy na świecie są polskie.

Po drugie nowa Unitra jest reklamowana jako całkowicie zaprojektowana i wykonana w Polsce i na tym haśle chcą zrobić kapitał. Więc brak języka polskiego to ... to taki pstryczek w nos.

mam w upie

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, porlick napisał:

Może firma nie radzi sobie z oprogramowaniem...?

A może nie znają angielskiego..., przetłumaczyć nie potrafią.

8 godzin temu, rafal735r napisał:

NIe ma o co się kłócić, przecież każdy wie, że: Power - chodzi o moc w KM, Balance - część słynnego powiedzonka "kurde balance", bass - to oczywiście wzięte z basset hound, że niby taki niski, itd....

Edytowane przez pantagruel
dopisek
9 godzin temu, rafal735r napisał:

Wiecznie pod górę. 

Tego nie napisałem

Po angielsku też można z tutejszym akcentem

Przypis:

To co interpretowane jako wada może być zaletą

Unitra WSH-805 po japońsku. Cena w Niemczech 1.294 Euro czyli ok. 5700,- zł.

Ukryta Zawartość

Denon-PMA-1700NE-Innenansicht.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

21 godzin temu, rafal735r napisał:

Unitra to nie 'wszystkie firmy na świecie"
Brak napisów po polsku jest smieszny w kontekście nachalnego i na każdym kroku podkreslania "polskości" firmy i jej "polskiej" tradycji
A na kartonie jeszcze napis "piękno polskiej inzynierii"

Jak widac tego piękna-w postaci "polskiej" inzynierii zabrakło w "menu prostym jak cep" z paroma słowami na krzyż (nomen omen)

20 godzin temu, czester15.30 napisał:

W moim japońskim BR na  wyświetlaczu  jest napis " Gudbaj " 

dobrze,że nie Gudłaj

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

8 godzin temu, bluesboss napisał:

Unitra WSH-805 po japońsku. Cena w Niemczech 1.294 Euro czyli ok. 5700,- zł.

Ukryta Zawartość

Denon-PMA-1700NE-Innenansicht.jpg

I czego ma dowodzić te zdjęcie? Wklej jeszcze Yamahe i Marantza i resztę. Wszystkie wyglądają podobnie, a grają całkiem inaczej. Jeśli tego nie rozumiesz to nie wiele raczej słyszałeś.

Japoński postęp, model sprzed 25 lat 😁post-14493-1000060621262710191.thumb.jpg.fd208a2036625e05bfa61967a10deadd.jpg

4 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Unitra to nie 'wszystkie firmy na świecie"
Brak napisów po polsku jest smieszny w kontekście nachalnego i na każdym kroku podkreslania "polskości" firmy i jej "polskiej" tradycji
A na kartonie jeszcze napis "piękno polskiej inzynierii"

Jak widac tego piękna-w postaci "polskiej" inzynierii zabrakło w "menu prostym jak cep" z paroma słowami na krzyż (nomen omen)

dobrze,że nie Gudłaj

Piękno to jest na tym forum. Trolingu. 

Jeszcze nikt nie wpadł na pomysł że napisać że unitra mi płaci. Także ten... Trole do boju. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Ukryta Zawartość

Wyeksponowane skraje pasma, poza średnicą - czyli gra wybitnie nierówno i nienaturalnie.

Podkreśla sybilanty i wyostrza wysokie tony - czyli krew z uszu.

Hi-end pełną gębą. Ja rozumiem PR, ale są jakieś granice tej bezczelnej błazenady 

Ukryta Zawartość

Najpierw posłuchaj, potem się wypowiadaj.

I gdzie wyczytałeś te sensacje? Bo narazie to właśnie uprawiasz blazenade. 

Nawiasem mówiąc powinno Ci się podobać takie granie jak je opisujesz skoro jesteś fanem KLIPSCH. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Najpierw posłuchaj, potem się wypowiadaj.

I gdzie wyczytałeś te sensacje? Bo narazie to właśnie uprawiasz blazenade. 

Nawiasem mówiąc powinno Ci się podobać takie granie jak je opisujesz skoro jesteś fanem KLIPSCH. 

Ja jestem fanem Klipschów? Sam to wymyśliłeś czy z jakimś kolegą? Nie trawię tych kolumn, więc nie błaznuj. I aby było jasne - słuchałem Unitry. Nie wiem, co redaktor Stryjecki brał przed tym testem, ale najwyraźniej powinien zmienić dilera, jeśli jego zdaniem Unitra jest lepsza od Accuphase i Yamahy 3000... Litości.

Jeśli polecasz te kołki to widocznie ci się podobają.

A na czym słuchałeś Unitry jak już taki szczery jesteś? Rozumiem że przynajmniej u siebie. 

I nie widzę że ktoś tam napisał że Unitra jest lepsza niż accuphase czy yamaha. Czytasz i rozumiesz to co chcesz zrozumieć, aby tylko bić pianę. Autor tekstu napisał że nie jest lepsza, tylko że "nie ustępuje". I zaczynam wątpić czy ty w ogóle widziałeś tą Unitre na oczy poza internetem, nie mówiąc o słuchaniu. 

?👈

29 minut temu, rafal735r napisał:

Jeśli polecasz te kołki to widocznie ci się podobają.

A na czym słuchałeś Unitry jak już taki szczery jesteś? Rozumiem że przynajmniej u siebie. 

I nie widzę że ktoś tam napisał że Unitra jest lepsza niż accuphase czy yamaha. Czytasz i rozumiesz to co chcesz zrozumieć, aby tylko bić pianę. Autor tekstu napisał że nie jest lepsza, tylko że "nie ustępuje". I zaczynam wątpić czy ty w ogóle widziałeś tą Unitre na oczy poza internetem, nie mówiąc o słuchaniu. 

Skąd taki wniosek, że mi się podobają? Polecam komuś, kto słucha określonej muzyki i preferuje takie brzmienie. Polecam, bo przez ostatni rok nasłuchałem się Klipschów RF 7 mkIII i szczerze za nimi nie przepadam. Ale ja słucham klasyki i do moich preferencji te kolumny wyjątkowo nie pasują. Gdybyś do nich podpiął Unitrę, to byłaby masakra piłą elektryczną po uszach. Słuchałem takiego zestawienia przez chwilę i poległem. Niestety, te cechy wyartykułowane w tym teście uwidoczniły się także po podłączeniu jej do Sonus Faber Olimpica 3. Dźwięk w szerz, w głąb, na twarz, ciężko określić scenę, o lokalizacji źródeł nie wspomnę. Granie jak ze starych tanich wzmacniaczy marketowych, a nie Accuphase czy Yamahy 3000. Pomieszczenie 30 mkw z dobrą akustyką. Sorry, ale jak czytam takie peany jak w zalinkowanym teście, to mam wrażenie, że coś jest nie tak. 

No i raptem po opublikowaniu testu i jak ci wytknalem że jej nie słuchałeś to przypomniało Ci się że jednak jej słuchałeś? Wcześniej ci z głowy wypadło?

Chłopie to się kupy nie trzyma. Wstydu oszczędź już i daj se na luz.

Od początku w wiadomym celu siedzisz w tym wątku. Jak ktoś nie pamięta to se może przewinąć w tył. 

Zaraz pewnie takich osłuchanych więcej się trafi. Oczytanych po swojemu znaczy. 

?👈

10 minut temu, rafal735r napisał:

No i raptem po opublikowaniu testu i jak ci wytknalem że jej nie słuchałeś to przypomniało Ci się że jednak jej słuchałeś? Wcześniej ci z głowy wypadło?

Chłopie to się kupy nie trzyma. Wstydu oszczędź już i daj se na luz.

Od początku w wiadomym celu siedzisz w tym wątku. Jak ktoś nie pamięta to se może przewinąć w tył. 

Zaraz pewnie takich osłuchanych więcej się trafi. Oczytanych po swojemu znaczy. 

Chłopie, co się komu przypomniało? Masz jakąś ideę fix? Ogarnij się. Co to znaczy w jakim celu ktoś siedzi w wątku? W jakim celu Ty siedzisz w tym wątku, skoro wiesz, że ta Unitra to hi-end? Wszystko wiadome, a jak były jakieś wątpliwości, to redaktor S. właśnie je rozwiał… Odpowiedziałem na pytanie, ale widzę, że to Cię przerosło.

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, rafal735r napisał:

Słuchałem dwóch klischów: forte IV heritage i klischorn. Bym nie powiedział, że kaleczą uszy wysokimi. W ogóle raczej nie kaleczą dźwięku. Te tanie może i tak, bo niby czego się spodzieać od tanich, głównie kinowo-rozrywkowych głośników. IMO.

20 godzin temu, Berbeć napisał:

Wszystko wiadome, a jak były jakieś wątpliwości, to redaktor S. właśnie je rozwiał…

Rozwianie odbyło się 2 miesiące temu w drugiej połowie września, kiedy czasopismo opublikowało tę sentymentalną wyprawę rednacza.

Teraz to nieświeże.

Według mnie raczej wywołał a nie "rozwiał"

Czyli to tylko wirtualne rozwianie wątpliwości.

Rzeczywiście nie istniejące rzeczywiście(IMHO)

Tzn. posłuchanie odbyło się nie w systemie z firmowymi ZG i odtwarzaczem tak jak to wskazano.

(Ja akurat ciekaw jestem zapowiadanego opisu ZGZ801 w Audio. Ciekawe czy to rednacz zrobi czy kogoś w zastępstwie wyznaczy do tego zadania)

Tu jest wskazówka:

"ZGZ-801, którymi też się zajęliśmy, jednak ze względu na obszerność materiału ich test wyodrębniliśmy, będzie opublikowany niebawem."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie tak dla świętego spokoju mogliby te napisy zrobić po polsku. Zwłaszcza że dumnie podkreślają iż jest to projekt i wykonanie polskie a na tyle obudowy co nawet bardzo dobitnie zaznaczył reduktor szumu widnieje napis w języku polskim wyprodukowano w Polsce. Myślę że nie jest to problem tylko brak konsekwencji. 

Bardzo dużo w tym wątku jest teorii. To bez wątpienia najdłuższy wątek gdzie konkretne odsłuchowe opinie zebrałyby się na jednej stronie. 

Trzeba przyznać że temat wzbudził wyjątkowe zainteresowanie. 

Wzbudzil zainteresowanie, bo w tym kraju jest tak, ze jak na rynlku pojawia sie cos polskiego to banda troli odrazu wszystko neguje i sprowadza do poziomu zero nawet jak nic nie maja do powiedzenia w temacie. Wystarczy cofnac sie i przeczytac. Jednemu mareting nie podoba, drugi wkleja kaprawego denona jakby to mialo jakies znaczenie i tak w kolo macieju. Widocznie nasz narod nie dorosl jeszcze do tego zeby docenic cos Polskiego i zawsze beda cmokac na zagraniczne nawet jak to dziadostwo. I nie tyczy sie to tylko audio, a wszystkiego. Prędzej cudzoziemiec doceni niz Polak.

?👈

28 minut temu, rafal735r napisał:

Prędzej cudzoziemiec doceni niz Polak.

Życzę temu projektowi pod nazwą Unitra takiego sukcesu rynkowego jaki odniósł polski producent wzmacniaczy lampowych Fezz Audio.

W ostatnim numerze Audio Stereoplay 12/2023 jest test wzmacniacza Fezz Audio - w najnowszej wersji. Bardzo pozytywna recenzja i z wysoką oceną. Wzmacniacz Fezz jest też nominowany do produktu roku 2023 wybieranego przez czytelników Audio Stereoplay jak co roku.

Też mam nadzieje, że się na Unitrze poznają w Europie 😉 i ją właściwie ocenią.

Edytowane przez bluesboss

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

• Pokaż nowe odpowiedzi