Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, grzegorz napisał:

To wszystko wyczytałeś ze sprawozdania finansowego, o które pytam? To nie mam więcej pytań, faktycznie jest źle.

Nie, sprawozdanie finansowe tylko potwierdza to, co napisałem.

W dniu 6.05.2024 o 06:33, Piotr Sonido napisał:

UNITRA była by nie poważna dając tyle towaru na WZ.

Jedynie podmiot wewnętrzny z dużą rotacją tak bierze.

To nie są czasy raczkującego kapitalizmu.

14 godzin temu, porlick napisał:

Kompletnie nie wiedzą, kto ma być ich klientem

Gracze

Programiści

Informatycy

Bo taką mogą mieć fanaberię (na coś osobliwego)

Nie miałem okazji słuchać ich wyrobów

To typowe że najwięcej treści jest od nieświadomych 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 minut temu, xetras napisał:

Nie miałem okazji słuchać ich wyrobów

To typowe że najwięcej treści jest od nieświadomych

Bo przy tylu babolach marketingowych i bezsensownych treściach publikowanych przez unitrowców, bal bym się o przyszłość serwisową tych wyrobów, a raczej jej brak.

A sprawozdanie finansowe tylko ów brak przyszłości potwierdza.

Po tym jak sprzedawałem 30 lat temu karty MTG uznałem że publika zmieniła się.

Teraz to ja jestem niszowy (właściwie tak było stale, ale teraz jest jeszcze bardziej).

Dlatego nie oceniam ani nie wróżę. 

11 godzin temu, porlick napisał:

Bo przy tylu babolach marketingowych i bezsensownych treściach publikowanych przez unitrowców, bal bym się o przyszłość serwisową tych wyrobów, a raczej jej brak.

A sprawozdanie finansowe tylko ów brak przyszłości potwierdza.

A te graty używane na olx to kto serwisuje? Serwis fabryczny? 

14 minut temu, trueman napisał:

A te graty używane na olx to kto serwisuje? Serwis fabryczny? 

Jak nowa UNITRA za parę lat też nie będzie istniała (a na to się zanosi), jej klocki również wylądują u papraków. O ile w ogóle będzie CO serwisować, bo jedyne ich wyroby robią za eksponaty w salonach. Przedstawione niedawno wyniki sprzedaży mówią same za siebie.

Może powinni zmienić nazwę na MUDITRA.
Może wtedy pojdzie.
Może ludzie nie beda kojarzyc .

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 6.05.2024 o 22:16, porlick napisał:

Żeby w końcu dotarło do tych "nawiedzonych", że coś, co się nazywa "UNITRA", wcale nie jest ta samą Unitrą, która była za komuny

Ale to chyba jest oczywiste? Jest ktoś kto tego nie rozumie?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

9 godzin temu, Andrzej100 napisał:

Nic tak dobrze w zyciu mi nie wyszło jak włosy - rzekł łysy. 🙂

Próbuj, tylko uwazaj, bo mi tą Unitrę za darmo oddasz i jeszcze dorzucisz parę kosztownych gratisów. 🤣

Poziom tych docinek jest absurdalnie niski. Do tego powtarzasz pseudo żarty. Próbowałem ale jednak nie będę schodził do tego poziomu. Rltrzymaj się, hej.

Unitra to zawsze było gówno a teraz jest drogie gówno.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

36 minut temu, kghm napisał:
6 godzin temu, ałopos napisał:

Rozwiń  

Że droga to wiemy, ale dlaczego gówno?

Nie przesadzajmy- klocki nowej Unitry raczej nie kwalifikują się do nazwania ich gównem, ale cenę mają mocno przestrzeloną.

Na tej półce cenowej są niesprzedawalne. 

54 minuty temu, porlick napisał:

Na tej półce cenowej są niesprzedawalne. 

Prawda. Osoba odpowiedzialna na sprzedaż i marketing to jakiś podwójny agent 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

Na Ziemi jest miejsce dla każdego 

Ale to nie ma znaczenia kim jestem. Na potwierdzenie swoich śmierdzących argumentów nie masz nic do powiedzenia. Dziwne że moderacja toleruje takich troli. 

Teraz, kghm napisał:

Ale to nie ma znaczenia kim jestem. Na potwierdzenie swoich śmierdzących argumentów nie masz nic do powiedzenia. Dziwne że moderacja toleruje takich troli. 

kolejny zainfekowany trollozą, to jedyne co masz do powiedzenia w tym i innych tematach, nie będących zgodnych z twoim punktem siedzenia

tak, jak wielu innych mam krytyczne nastawienie do pomysłu naciągania na zjednoczenie unitra (do bólu nieudolne zresztą)

No UNITRA robi wrażenie, ale wydaje mi się że Pylon będzie miał większe zainteresowanie.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

32 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

kolejny zainfekowany trollozą, to jedyne co masz do powiedzenia w tym i innych tematach, nie będących zgodnych z twoim punktem siedzenia

Przecież mojego punktu siedzenia nie znasz. 

35 minut temu, Zbi_Rek napisał:

tak, jak wielu innych mam krytyczne nastawienie

A ja ma obojętne. 

" największy zespół inżynierów" w Europie.

To już wiem skąd już nowe lepsze ceny. Plus koszt wystawy w Monachium.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

„Flagowe produkty”, „zestaw najwyższej klasy hi-fi”…  itd, itp. Panu Kostrzewie przydałoby się trochę skromności. No, ale skoro osiągnęli taki sukces rynkowy, to kto bogatemu zabroni? Nawet jak jest na grubym minusie…

W dniu 9.05.2024 o 04:40, Misio38 napisał:

kto tego nie rozumie?

@ałopos

W dniu 9.05.2024 o 14:18, ałopos napisał:

Mylisz się, to było zjednoczenie branżowe, jedno z kilkudziesięciu

Starczy twoich anachronicznych frustracji co do sprzętu sprzed sprzed półwiecza.

Co do konkretów - jako sprzęt "popularny" Amator2 był OK, zaś Zodiak wcale nie, nadrabiał niedostatki jedynie wyglądem.

No i obecnej oferty nie infantylizuję bo rzeczywistośc kiedy uciekano od krajowej waluty w stronę zielonego cielca nie istnieje. Teraz jest inna rzeczywistość. 

A ten temat nie jest o tym czego kto nie pamięta tylko raczej o obecnym start-upie

To wcale nie jest to do czego swe frustracje kierujesz 

Wtedy zjednoczenie, teraz start up  

I tyle 

PS 

Obecna ekipa używa różnych brandów

Wpis lepiej wygląda w takiej formie:

Mylisz się, to było zjednoczenie branżowe, jedno z kilkudziesięciu. Starczy twoich anachronicznych frustracji co do sprzętu sprzed półwiecza.

Co do konkretów - jako sprzęt "popularny" (będacy wynikiem ankiety) Amator2 był OK, zaś Zodiak wcale nie, nadrabiał niedostatki jedynie wyglądem.

No i obecnej oferty nie infantylizuję, bo rzeczywistośc kiedy uciekano od krajowej waluty w stronę zielonego cielca już dawno nie istnieje. Teraz jest inna rzeczywistość.

A ten temat nie jest o tym czego kto nie pamięta tylko raczej o obecnym start-upie. To wcale nie jest to do czego swe frustracje kierujesz, bo nijak ma się do konkretów a te brzmią tak: 

Wtedy zjednoczenie, teraz start up  

I tyle 

PS .

Obecna ekipa używa też różnych innych brandów ale to OT i jak kto chce to niech sobie poszuka jakich.

16 godzin temu, Ajothe napisał:

Bardzo mnie ciekawią opinie zachodnich audiofilów

Swojej nie masz?

Mnie niczyje opinie nie obchodzą wobec swojej

3 godziny temu, xetras napisał:

Mnie niczyje opinie nie obchodzą wobec swojej

Jasne. Co drugi Twój wpis jest pełen cytatów i odniesień do czyichś opinii… Wszelakich, często nie mających żadnego związku z tematem. Byle zamulić.

Gdyby  było tak jak piszesz, nie strzępiłbyś klawiatury w tym  temacie. Także znowu zostałeś pracownikiem miesiąca 👍😂

22 godziny temu, Berbeć napisał:

„Flagowe produkty”, „zestaw najwyższej klasy hi-fi”…  itd, itp. Panu Kostrzewie przydałoby się trochę skromności. No, ale skoro osiągnęli taki sukces rynkowy, to kto bogatemu zabroni? Nawet jak jest na grubym minusie…

Przeciez to nie jego hajs,więc......
Czekam tylko,az Kostrzewa zmieni nazwisko na ishiwata-no bo biznesowo juz wszystkich przegonili z tym zepsołem inzynierów najwiekszych w europie.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Bardzo często pojawia się sformułowanie za drogie w kontekście tych produktów. 

Więc realnie ile według was są warte?

W sensie tak na żarty zaraz ktoś powie

"Nie chciał bym tego nawet za darmo"

" A złotówkę mogę dać"

Ale realnie patrząc przez pryzmat innych Marek to przy jakiej kwocie zainteresowalibyście się i wzięli pod uwagę te produkty?

• Pokaż nowe odpowiedzi