Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 godziny temu, cortes napisał:

Zdzwiłbyś się. Niektórzy kupując auto w salonie kierują się wielkością wyświetlacza. A co dopiero takie audio🤪.

Wyświetlacze w samochodzie to pic, ładują je tam bo im wychodzi dużo taniej jak tradycyjne pstryczki elektryczki. 

Co zresztą jest średnio bezpieczne, weź coś ogarnij w trakcie jazdy na tych ekranach. 

18 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Chyba miałem za dużo oczekiwania co do tej skrzynki.

Na co dzień używam SA M1T i chciałem mieć coś z wyświetlaczem tak żebym widział co robię bez częstego/ciągłego wybudzania telefonu i jeszcze pilot, żeby był a ta skrzynka spełnia te oczekiwania no, ale ten zaadoptowany soft mnie zniechęcił, moze po czesci to i wina tableta a z drugiej strony nie mam żadnych problemów ze sterowaniem obecnego streamera.

Dźwiękowo po części lepiej od Moon ale są ten niedostatki, najbardziej brakuje mi dociążenia zaraz za wokalami jakby drobne wycofanie górnego basu czy dolnej średnicy (~300 -500Hz), są też zalety jak szybszy bas, bardziej konturowy i dokładny, 280-ka troche w tym miejscu uśrednia przekaz, no i góra w Ewersolo bardziej otwarta, słyszę więcej.

Zmiana sieciówki niewiele wniosła ...  jest troche jaśniej w graniu (i teraz widać bardziej brak tego dociążenia) no i jeszcze zyskała separacja kanałów.

Wiec dźwiękowo nie jest złe, co uświadamia mi, że już czas zmienić DAC.

Jest w ogóle jakaś różnica w dźwięku patrząc, wyłącznie na transport. M1t vs. Eversolo? 

19 minut temu, trueman napisał:

Jest w ogóle jakaś różnica w dźwięku patrząc, wyłącznie na transport. M1t vs. Eversolo? 

Musiał bym podpiąć EverSolo  i SA do DAC Moon`a. Oczywiście jest to możliwe, ba, nawet dysponuje dwoma AQ Carbon chociaż jeden to coax a drugi USB i można się czepiać do wejścia (jak został zbudowane w sensie jaki scalak zarządza sygnałem) bo to nie to samo. Ja bardziej patrzyłem na zastąpienie dotychczasowego połączenia streamer + DAC w jedna skrzynkę + możliwość podpięcia transportu CD 

Ja za to nie eksperymentuję i pozostaję wiernym M1t. Jest dobry, niezawodny i świetnie gra. Jak zestarzeje się moralnie, zastąpię go zoptymalizowanym pod audio komputerem tak aby uwolnić się od problemów z aktualizacjami oprogramowania i różnymi fochami serwisów streamingowych. Kasę prędzej zainwestuję w DDC (choćby Denafrips Gaia) niż streamer. 

23 minuty temu, piotrek7 napisał:

Ja za to nie eksperymentuję i pozostaję wiernym M1t. Jest dobry, niezawodny i świetnie gra. Jak zestarzeje się moralnie, zastąpię go zoptymalizowanym pod audio komputerem tak aby uwolnić się od problemów z aktualizacjami oprogramowania i różnymi fochami serwisów streamingowych. Kasę prędzej zainwestuję w DDC (choćby Denafrips Gaia) niż streamer. 

No i M1t posiada TuneIn czyli nasze rodzime stacje radiowe z czego korzystam a tu ...... no niestety...... 

==========

Eversolo to dobry grajek niech tylko zmienia soft na taki dedykowany pod to urządzenie. To podobny przypadek jak z malinką i jej soft-ami ... dedykowany jest najlepszy.

24 minuty temu, Bogusław_59825 napisał:

z czego korzystam a tu ...... no niestety...... 

Boguś co masz na myśli? A6 ma zakładke radio internetowe i można poustawiać co chcesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, MariuszZ. napisał:

Boguś co masz na myśli? A6 ma zakładke radio internetowe i można poustawiać co chcesz.

Ukryta Zawartość

Oki, cieszę się, że jest ta możliwość, gdy wszedłem z zakładkę radio i lokal radio - było pusto, ale widzę ze dodałeś staje do ulubionych i są. Bravo Ty.

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Bogusław_59825 napisał:

Musiał bym podpiąć EverSolo  i SA do DAC Moon`a. Oczywiście jest to możliwe

Jak byś znalazł chwilę czasu i chęci, byłbym bardzo wdzięczny za taki test. 

Rozglądam się za źródłem do zewnętrznego dac'a. 

2 minuty temu, Kw202 napisał:

Jak byś znalazł chwilę czasu i chęci, byłbym bardzo wdzięczny za taki test. 

Jutro, zasadniczo już i tak zamieszałem w kablach.

Ale dziś powiem, że VitOS jest lepszym softem od adoptowanego Antka, zas EverSolo broni się świetnym wyświetlaczem i możliwościami, inna sprawa nie wiem, czy warto używać A6 tylko w roli transportu? marnujemy potencjał dwóch kości 9038 bo to poziom grania Moona 280D

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Jeśli korzystasz z wyjścia USB to - coś co ma wyjście USB, dobry soft, do tego izolacja galwaniczna USB i masz jakościowo najlepszy streamer jaki możesz mieć. 

W przypadku COAX sprawa się komplikuje i kosztuje. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, bum1234 napisał:

Z tym, że nie napewno 😄

Na pewno. Wiesz jak to działa ? 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, bum1234 napisał:

To jest jakiś argument.

Równie dobry jak Twój 😉 

Hej, to mam pytanie o transport z coax. Czy nakładka allo digione wystarczy czy można lepiej np Wiim lub coś pokroju takiego urządzenia ?

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

20 minut temu, soberowy napisał:

Hej, to mam pytanie o transport z coax. Czy nakładka allo digione wystarczy czy można lepiej np Wiim lub coś pokroju takiego urządzenia ?

Coś z dobrym zasilaniem liniowym. To podstawa. 

16 minut temu, soberowy napisał:

Zalezy kogo spytasz, ze sie tak wyraze.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

7 minut temu, Piopio napisał:

Dobry zasilacz impulsowy jest lepszy od dobrego zasilacza "liniowego" (klasycznego) ze względu na pracę z częstotliwością leżącą daleko poza zasięgiem ludzkiego słuchu (100kHz) i którą jest znacznie łatwiej filtrować niż 50/100Hz oraz na bardzo wysoką wydajność prądową takich zasilaczy. Widać to w pomiarach portalu ASR. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

17 minutes ago, Piopio said:

Jeśli o zasilanie liniowe chodzi, to zanim ktokolwiek podejmie decyzję radzę obejrzeć wykres przygotowany przez naszego Kolegę:

44 minuty temu, Lech36 napisał:

Dobry zasilacz impulsowy jest lepszy od dobrego zasilacza "liniowego" (klasycznego) ze względu na pracę z częstotliwością leżącą daleko poza zasięgiem ludzkiego słuchu (100kHz) i którą jest znacznie łatwiej filtrować niż 50/100Hz oraz na bardzo wysoką wydajność prądową takich zasilaczy. Widać to w pomiarach portalu ASR. 

Widać nie testowałeś praktycznie 😉 

@Lech36

Musisz sie wsluchac w jitter zasilacza, praktycznie najlepiej w stereo, jak przylozysz sobie dwa symetrycznie.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

17 minut temu, bum1234 napisał:

Koniecznie przez XLRy. ...

Już niedługo będziesz ignorowany na poważnie przez większość forumowiczów 😉 

Ty też @ProjectPi😉

No ja też przez niektórych 😉

18 minut temu, bum1234 napisał:

Wprowadzenie tego idiotyzmu to koniec forum 😄

Będzie spokój. Dyskusje będą tylko pomiędzy zainteresowanymi 😉 

I forum umrze.

Dlatego do tego nie dojdzie.

Zresztą pomysł jest dziurawy i sprzeczny wewnętrznie, jak wszystko, co pochodzi z tego źródła.

Godzinę temu, soberowy napisał:

Allo digione to świetny stosunek jakości do ceny, gra to na poziomów ifi zen stream (zen minimalnie lepiej ale różnica jest mała). Problemem jest soft, do wyboru masz volumio albo roon (przy założeniu ze chcesz używać tidal/qobuz) 

Do digione bez przeróbek nie podłączysz liniowego zasilania, taka opcja dopiero w wersji signature

Fajna opcja, z której ja korzystam to to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) l

duza ilość złącz, można podpiąć zasilanie, wymienić zegrary, rozwojowe rozwiązanie 

Ukryta Zawartość

Tak a propos bzdur o wspaniałych zasilaczach impulsowych 😂

Poczytajcie sobie jaki jest fabryczny zasilacz w Eversolo i co szykuje zamiast niego PdCreative ✌️

Mam 2 zasilacze z PD i dźwiękowo jest przepaść czy do impulsowych czy innych liniowych. Znajomy kupił do Rme i pisze mi teraz że nie może uwierzyć jak bardzo się poprawiło... (a kupił żeby mi udowodnić ze bzdury opowiadam). 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Widać to w pomiarach portalu ASR

Hehe, poczytaj sobie w linku co zamieściłem, a nie cuda z ASR... 

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Tak a propos bzdur o wspaniałych zasilaczach impulsowych 😂

Poczytajcie sobie jaki jest fabryczny zasilacz w Eversolo i co szykuje zamiast niego PdCreative ✌️

Mam 2 zasilacze z PD i dźwiękowo jest przepaść czy do impulsowych czy innych liniowych. Znajomy kupił do Rme i pisze mi teraz że nie może uwierzyć jak bardzo się poprawiło... (a kupił żeby mi udowodnić ze bzdury opowiadam). 

Ukryta Zawartość

Ciekawe ile zaśpiewają. Jeśli cena będzie zbliżona do rozsądnej, to dlaczego nie... Spróbuję...

Ukryta Zawartość

19 minut temu, Yahoou napisał:

Ciekawe ile zaśpiewają. Jeśli cena będzie zbliżona do rozsądnej, to dlaczego nie... Spróbuję...

Cena pewnie między 800 a 1000.

• Pokaż nowe odpowiedzi