Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się przebrnąć przez cały wątek i jestem ciekawy dlaczego podając różne alternatywy dla Ever Solo nikt nie wspomina o Fiio R7 lub nowszym Fiio R9.

1 godzinę temu, Prewwit napisał:

Trzeba pamiętać, że są osoby o różnych wymaganiach i komuś wystarczy radyjko w kuchni czy mini wieża aby mieć uciechę z muzy i jest OK, a jakby im ktoś powiedział o pomiarach to by się na tą osobę dziwnie popatrzyli

W moim przypadku radio w kuchni nie wystarcza, ale fakt że do śniadania słucham, potem przechodzę na wyższe formy techniczne 😉.

53 minuty temu, Zdano napisał:

Udało mi się przebrnąć przez cały wątek i jestem ciekawy dlaczego podając różne alternatywy dla Ever Solo nikt nie wspomina o Fiio R7 lub nowszym Fiio R9.

Wątek powinien być o ES-A6, zgodnie z tytułem, ale chyba byłby nudny i pewnie dlatego te dryfy boczne co w sumie urozmaica wątek, ale nie wnosi nic z wiedzy o przedmiocie tytułowym. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Chyba bańka z Eversolo się kończy...nawet znajomi którzy się nad tym zastanawiali, zwyczajnie poszli w inną stronę.

To chyba marka "jedno-sezonowa"... ponadto czytając o problemach z softem, zacinaniu się i problemem z resetowaniem...to się wcale nie dziwię...

1 minutę temu, Tonnii99 napisał:

Chyba bańka z Eversolo się kończy...nawet znajomi którzy się nad tym zastanawiali, zwyczajnie poszli w inną stronę.

To chyba marka "jedno-sezonowa"... ponadto czytając o problemach z softem, zacinaniu się i problemem z resetowaniem...to się wcale nie dziwię...

Jakie problemy?

Ja mam A8 i to jest rewelacja.Bardzo funkcjonalne, łatwe do sterowania i nawet przeciw sobie napiszę, że zripowane płyty , na dysk ssd zamontowany w A8 brzmią lepiej niż te same płyty ze streamingu.

Kapitalne urządzenie, bez żadnych problemów.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Ja też jestem posiadaczem DMP A8.  Bardzo dobra jakość dźwięku czy to z TIDAL czy z twardego dysku. Czyta pliki iso co jest dla mnie bardzo ważne. Aplikacja świetna , intuicyjna i nic się nie wiesza.

14 minut temu, Tonnii99 napisał:

ponadto czytając o problemach z softem, zacinaniu się i problemem z resetowaniem...to się wcale nie dziwię...

To ciekawe bo w Polsce jakoś nie słychać o tych problemach. Problemy to sprawia iFi Zen Stream. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, Piopio napisał:

To ciekawe bo w Polsce jakoś nie słychać o tych problemach. Problemy to sprawia iFi Zen Stream. 

A nawet jak coś jest nie tak, to aktualizacją eliminują błędy , które się zdarzały wcześniej.

Ja nie uważałem, że to błąd, myślałem, że niektóre płyty nie chciały mi się zgrać na dysk z powodu tego, że mają zabezpieczenia przeciw kopiowaniu.

Ale po ostatniej aktualizacji jeszcze raz spróbowałem je zripować i poszło spoko, wszystkie są już na dysku.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Eversolo zgrywa tak ,jak program zgrywający? Jak to się potem na tym dysku opisuje i porzadkuje? A jak nie znajdzie metadanych i okładek, to czy to się da jakoś tam dołożyć? Da się jakieś katalogi pozakładać? On w tym jakoś pomaga?

30 minut temu, cinekk napisał:

Eversolo zgrywa tak ,jak program zgrywający? Jak to się potem na tym dysku opisuje i porzadkuje? A jak nie znajdzie metadanych i okładek, to czy to się da jakoś tam dołożyć? Da się jakieś katalogi pozakładać? On w tym jakoś pomaga?

Zobacz na YouTubie są filmiki jak się zgrywa płyty na dysk Eversolo. Tam jest wszystko opisane i pokazane. Niektórych okładek może nie być, najczęściej jakiś składanek. W razie czego jak nie znajduje tytułów płyty to w edycji można to samemu wpisać. 

2 godziny temu, Tonnii99 napisał:

Odpukać nigdy mi się żadne zacinanie nie przytrafiło, może znajomi robią coś źle 😉

W tej cenie to chyba najlepszy streamer na rynku. Świetny dźwięk, funkcjonalność, dsp, że o ciągłych aktualizacjach nie wspomnę. Producent nie wywala się na użytkowników zaraz po sprzedaniu pudełka jak w przypadku ifi. 

W dniu 13.06.2024 o 16:15, Lech36 napisał:

Ci którzy potrafią użyć argumentów opartych o naukę.

Ok. Dzięki.

W dniu 13.06.2024 o 16:21, Piopio napisał:

A jeśli są niewygodne to zawsze można je odrzucić zasłaniając się progiem ludzkiej percepcji 😉 

Exactly 🙂

W dniu 16.06.2024 o 14:08, Zdano napisał:

Bo go nie ma jeszcze w sprzedaży. Podawanie propozycji której się nie zna... Słabe.

W dniu 16.06.2024 o 19:56, Tonnii99 napisał:

Raz że teraz okres letni gdzie zainteresowanie mniejsze, dwa że to prawda. Nie pamiętam produktu który tak bardzo był rozchwytywany. No dobra pamiętam, ale to było wiele lat temu. To musiało pęknąć. Zainteresowanie musiało zmaleć. Co nie zmienia samego produktu. 

W dniu 16.06.2024 o 20:00, treinerek napisał:

Jakie problemy?

Ja mam A8 i to jest rewelacja.Bardzo funkcjonalne, łatwe do sterowania i nawet przeciw sobie napiszę, że zripowane płyty , na dysk ssd zamontowany w A8 brzmią lepiej niż te same płyty ze streamingu.

Kapitalne urządzenie, bez żadnych problemów.

Jak to android. Nie spotkałem się z problemami w tym urządzeniu ale trzeba poczekać na ..... Czas. On tu może być decydujący.

W dniu 13.06.2024 o 17:36, przemak napisał:

Czyli uważasz, że powinniśmy tego używać do słuchania muzyki? Pełna lampa!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchaj na czym lubisz. Ja na tym nie słucham.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Bo go nie ma jeszcze w sprzedaży. Podawanie propozycji której się nie zna... Słabe.

Jak to nie ma w sprzedaży? Fiio R7 od ubiegłego roku można kupić, a R9 chyba od marca.

3 minuty temu, Zdano napisał:

Jak to nie ma w sprzedaży? Fiio R7 od ubiegłego roku można kupić, a R9 chyba od marca.

A to przepraszam. Zasugerowałem się informacja jednego ze sklepów. 

To w takim razie nie wiem. Może nie broni się ceną? Może są inne produkty , ciekawsze , w tej kwocie?

W dniu 11.06.2024 o 15:45, Piotr Sonido napisał:

oni mogą mieć inne kryteria doboru ale taki typowy Kowalski u siebie w domu już nie może mieć bo wtedy powiecie mu że jego sprzęt nie gra prawidłowo. Teraz dobrze rozumiem.?

Tak jakoś ;) 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Słuchaj na czym lubisz. Ja na tym nie słucham

nagrywamy.com

6 minut temu, jeremy napisał:

Zapomniałem dodać coś dla oka...

Ukryta Zawartość

E no, w kolumnach masz troszkę czarnego wiec jak najbardziej A6 licuje z całością 😉

Ukryta Zawartość

57 minut temu, jeremy napisał:

Dla mnie mój a6 ma jedną zasadniczą wadę, jest w kolorze którego nie lubię...

Też wolałbym żeby był różowy 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja tego nie odbieram jako opozycję. 

Nie wiem czy przeczytałeś cały wątek ale ja też biorę w nim udział od dłuższego czasu i pamiętam początki tego produktu na naszym rynku. 

To był ewenement ludzie do tego stopnia zwariowali na tym punkcie że na ten produkt nie uzyskiwało się symbolicznie jednej złotówki rabatu ani nawet możliwości sprawdzenia tego urządzenia w domu. Salony sprzedawały to w zasadzie z palet od dystrybutora. 

Jedno napędzało drugie w głównej mierze wygląd tego produktu bo nie oszukujmy się na początku tylko o to w nim chodziło. 

Z czasem jak słusznie piszesz okazało się że produkty jest także użyteczny funkcjonalny i całkiem przyjemny jeżeli chodzi o brzmienie. Jest po prostu bardzo udany produktem bardzo fajnie wycenionym na współczesne realia. 

Ale też nie ma co go przeceniać i zostawiać z produktami na przykład za 10 000 co miało miejsce w tym wątku aby jedynie poprawić samopoczucie po wyborze. 

Produkty bardzo udany i powtórzę jeszcze raz do tej pory odkąd powiedzmy interesuje się tematyką audio nie spotkałem produktu o tak wielkim zainteresowaniu

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale też nie ma co go przeceniać i zostawiać z produktami na przykład za 10 000 co miało miejsce w tym wątku aby jedynie poprawić samopoczucie po wyborze. 

Produkty bardzo udany i powtórzę jeszcze raz do tej pory odkąd powiedzmy interesuje się tematyką audio nie spotkałem produktu o tak wielkim zainteresowaniu

U mnie był Cocktail Audio x14, x45, NAD M10, NAIM Unity Atom (te kupiłem, ale miałem też kilka innych modeli na testach) i możesz wierzyć albo nie, ale te wymienione urządzenie pograły trochę u mnie (jedne dłużej inne krócej) i szły na sprzedaż... A6 ma u mnie póki co dożywocie.

I nie piszę tego dla poprawy samopoczucia po wyborze, bo w zasadzie A6 przyszła do mnie na samym końcu 🙂

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ja tego nie odbieram jako opozycję. 

Nie wiem czy przeczytałeś cały wątek ale ja też biorę w nim udział od dłuższego czasu i pamiętam początki tego produktu na naszym rynku. 

To był ewenement ludzie do tego stopnia zwariowali na tym punkcie że na ten produkt nie uzyskiwało się symbolicznie jednej złotówki rabatu ani nawet możliwości sprawdzenia tego urządzenia w domu. Salony sprzedawały to w zasadzie z palet od dystrybutora. 

Jedno napędzało drugie w głównej mierze wygląd tego produktu bo nie oszukujmy się na początku tylko o to w nim chodziło. 

Z czasem jak słusznie piszesz okazało się że produkty jest także użyteczny funkcjonalny i całkiem przyjemny jeżeli chodzi o brzmienie. Jest po prostu bardzo udany produktem bardzo fajnie wycenionym na współczesne realia. 

O przepraszam, ja zanim kupiłem, wypożyczyłem demo A6 i A8 ☺️

Ale faktycznie z ceny nie dało się wiele utargować 

W listopadzie 2023 kupiłem a6 za cenę 3600zł. Po tych ośmiu miesiącach i różnych konfiguracjach, najlepiej mi dzała z wyjścia xlr podpiętego do mojego Cambridge Audio cxa80. Wcześniej używałem małych streamerków AudioCast i mam je w kuchni i sypialni. Dzwięk eversolo jest dla mnie atrakcyjny i nie mam chęci go zamieniać na coś innego. Jeśli coś zmienię w zestawie głównym, to a6 przejdzie na pozycję kuchenną lub sypialnianą. To świetne urządzenie. Są oczywiście drobiazgi do poprawy, ale ogólnie jest bardziej niż ok.

To urządzenie jest po prosty bardzo dobre. W swojej cenie można zaryzykować stwierdzenie, że bezkonkurencyjne. Dla mnie jest spełnieniem wszystkich dotychczasowych "chciejstw" co do streamera. Fakt uprgade parę rzeczy spierniczyło. W moim przypadku UPnP przestało być prawidłowo obsługiwane. Ale poradziłem sobie z tym używając prostej aplikacji Hi-Fi Cast. Po ostatnich aktualizacji już aplikacja firmowa prawie dobrze działa ale trzeba UPnP na dwa razy uruchamiać, żeby pokazała wszystkie zasoby z mojego NAS-a Synology. Ale może i to się zmieni.

Lubię kiedy gra muzyka...

9 minut temu, NRK napisał:

Protokół SMB się kłania. 

Tak wiem i się bawiłem. Ale również obsługa jest kulawa. Odświeżanie listy trwa długo. Dla mnie UPnP, które przed poprawkami działało świetnie zostało popsute i kuleje. Na starej Yamaszce NP-S303 działa to wszystko perfekcyjnie i generalnie MusicCast Yamahy jest wygodny w użytkowaniu.

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

To coś musisz mieć nie teges. Mi po przeskanowaniu plików po smb śmiga wszystko jak należy. Aczkolwiek zrobiłem to z czystej ciekawości, gdyż używam tylko Roona.

20 godzin temu, piotralski napisał:

U mnie był Cocktail Audio x14, x45, NAD M10, NAIM Unity Atom (te kupiłem, ale miałem też kilka innych modeli na testach) i możesz wierzyć albo nie, ale te wymienione urządzenie pograły trochę u mnie (jedne dłużej inne krócej) i szły na sprzedaż... A6 ma u mnie póki co dożywocie.

I nie piszę tego dla poprawy samopoczucia po wyborze, bo w zasadzie A6 przyszła do mnie na samym końcu 🙂

Zostało bo?

14 godzin temu, Qaz12 napisał:

O przepraszam, ja zanim kupiłem, wypożyczyłem demo A6 i A8 ☺️

Ale faktycznie z ceny nie dało się wiele utargować 

To znaczy że nie wypożyczałeś go w pierwszych miesiącach jego dostępności 🙂

Mi się wtedy nie udało i od kilku salonów dostałem jasną odpowiedź że mają tak małe stany A tak wielkie zainteresowanie że tylko sprzedają. 

Urządzenie jest dobre ważne że da się teraz wytargować na niego ocenę jest dostępne można wypożyczać 🙂

Czekamy jak ten android za 2 lata będzie się spisywał. Osobiście trzymam kciuki żeby było dobrze

Zostało bo jak dla mnie po pierwsze biło konkurencję funkcjonalnie a po drugie grało tak jak mi się podoba.

Oczywiście że miałem na testach, nie pamiętam chyba tydzień. Ja akurat nie miałem problemu z wypożyczeniem, ale to firma z którą znam się już od lat... i trochę kasy zostawiłem u nich. Nawet rabat dostałem 😛

• Pokaż nowe odpowiedzi