Skocz do zawartości
IGNORED

10-letni DAC. Zakup.

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM  ...... czy  zastapienie starego  asusa  One  wer  2 , takimi   dakami  jak    M2tech YOUNG ,[1wer]     , Topping DX7 oraz    Matrix  MINI  - I pro    bedzie   realnym   progresem   czy  raczej   dostane  dzwiek   zblizony  do   asusa tylko  w  innym  opakowaniu    ???   . Pojawiło  sie  kilka   modeli  tychze  na   wiadomym  portalu i  czy  wydanie  ok   tysiaca   bedzie  opłacalne  ,  czy  isc  w   kierunku   nowych  modeli topingów   seri   ''e'' badz   smseli ??????mam  kilka  zestawów  kolumn  i  wzmacniaczy   wiec  z  dopasowywaniem  nie  było  by  kłopotu.  moze  jakies   sugestie  i   porady  w  tym  temacie    otrzymam.?

https://www.audiostereo.pl/topic/163740-10-letni-dac-zakup/
15 minut temu, pinatubo napisał:

WITAM  ...... czy  zastapienie starego  asusa  One  wer  2 , takimi   dakami  jak    M2tech YOUNG ,[1wer]     , Topping DX7 oraz    Matrix  MINI  - I pro    bedzie   realnym   progresem   czy  raczej   dostane  dzwiek   zblizony  do   asusa tylko  w  innym  opakowaniu    ???   . Pojawiło  sie  kilka   modeli  tychze  na   wiadomym  portalu i  czy  wydanie  ok   tysiaca   bedzie  opłacalne  ,  czy  isc  w   kierunku   nowych  modeli topingów   seri   ''e'' badz   smseli ??????mam  kilka  zestawów  kolumn  i  wzmacniaczy   wiec  z  dopasowywaniem  nie  było  by  kłopotu.  moze  jakies   sugestie  i   porady  w  tym  temacie    otrzymam.?

Poluj na SMSL SU-9 za 1200-1300 zł. Absolutnie nie ma lepszego DACa w tej cenie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, Piopio napisał:

Poluj na SMSL SU-9 za 1200-1300 zł. Absolutnie nie ma lepszego DACa w tej cenie. 

ok  dodajemy  do listy ....ps  zapomniałem  dodac  ze  słucham   muzy  z  plików  w  kompie   ewentualnie  płyty  cd,mqa   jest  mi  zbedny.

czyli  jednak idziemy  w kierunku nowosci ...

I naucz się pisać. Twoich postów nie da się czytać bez wkur…!

do autora.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

33 minuty temu, pinatubo napisał:

Oczywiście. Jeśli szukasz budżetowego DAC. W nowych wszystko jest lepsze. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

42 minuty temu, Piopio napisał:

Oczywiście. Jeśli szukasz budżetowego DAC. W nowych wszystko jest lepsze. 

Cczyli ,  krótko i  zwięźle -   nowe  wrogiem starego .......znalazlem  w  ogłoszeniach  SU-9 za 1500zł  ,  cena do przełkniecia.

34 minuty temu, trueman napisał:

Od tego asusa to nawet lepszy był audiolab q dac.. 

Najciekawsze  bedzie  teraz -  mam  na  testach  starą   yamahe   rxv630 z  2003  roku [kino  domowe  } i  podlaczyłem     asusa  pod  rca    i  te  sama  piosenke   poprzez   optical   do  wbudowanego    daca   yamahy  --  przelaczajac   wejsciami   mam   natychmiastowe  porownanie  ,  okazalo  sie  ze  praktycznie  nie  słychac  roznicy ,  teraz  jestem  zdolowany   ze 630 - tka dziesiec  lat  wczesniej  miała  porownywalny  sonicznie   dac    z  asusem   a  on  jest  z  2011  roku  bodajze .   bez  komentarza.

2 minuty temu, pinatubo napisał:

Cczyli ,  krótko i  zwięźle -   nowe  wrogiem starego .......znalazlem  w  ogłoszeniach  SU-9 za 1500zł  ,  cena do przełkniecia.

Najciekawsze  bedzie  teraz -  mam  na  testach  starą   yamahe   rxv630 z  2003  roku [kino  domowe  } i  podlaczyłem     asusa  pod  rca    i  te  sama  piosenke   poprzez   optical   do  wbudowanego    daca   yamahy  --  przelaczajac   wejsciami   mam   natychmiastowe  porownanie  ,  okazalo  sie  ze  praktycznie  nie  słychac  roznicy ,  teraz  jestem  zdolowany   ze 630 - tka dziesiec  lat  wczesniej  miała  porownywalny  sonicznie   dac    z  asusem   a  on  jest  z  2011  roku  bodajze .   bez  komentarza.

Kiedyś kupiłem tego asusa. Podlaczylem do systemu i po 15min. Trafił na portal aukcyjny.. 

24 minuty temu, pinatubo napisał:

znalazlem  w  ogłoszeniach  SU-9 za 1500zł  ,  cena do przełkniecia.

Chodzą taniej. 1300 to odpowiednia cena.

Czy Moderacja może zrobić porządek z kaleczeniem przez autora zasad pisowni, interpunkcji etc? @Marcinus @stench 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Marcinus zmienił(a) tytuł na 10-letni DAC. Zakup.
  • Moderatorzy
2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Czy Moderacja może zrobić porządek z kaleczeniem przez autora zasad pisowni, interpunkcji etc? @Marcinus @stench 

Nie bądź męczydusza. Daj żyć moderacji.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, stench napisał:

Nie bądź męczydusza. Daj żyć moderacji.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 godziny temu, pinatubo napisał:

Tadźitsu mozesz   sie  w  końcu  odczepić  o  tego  postu  ????  wynoś   sie  na  działke  i   nie  zaśmiecaj  tematu.

Możesz pisać poprawnie szanując język polski i ludzi, których prosisz o pomoc? 

Sobie wystawiasz świadectwo. Wstydź się i zapisz na korepetycje, które opłacisz z kieszonkowego. 
Póki jeszcze jest nadzieja…

6 godzin temu, pinatubo napisał:

Tadźitsu mozesz   sie  w  końcu  odczepić  o  tego  postu  ????  wynoś   sie  na  działke  i   nie  zaśmiecaj  tematu.

Generalnie podstawówki chyba nie kończyłeś. Sorry ale pewne zasady muszą być. Bądź co bądź używasz tego języka od urodzenia. Trochę wstyd.

Tadźitsu słusznie zwrócił Ci uwagę

Panowie  powyżej ,  na  forum  AS  jest  kilkaset  watków  jesli  nie  kilka tysiecy ,dodajcie  mój  do  ignorowanych , i  po  sprawie .  Jeśli  nie  macie  co  robic  to   nie  zasmiecajcie  watku  , chociaz w tym  przypadku . Taka  mam  prośbę .

2 godziny temu, Piniu2906 napisał:

Sorry

Sory  to  sa  w  lasach ,  jak  juz kolega  taki  anglosaski.

Sznowna   Moderacjo ,  ten  wątek  można zamknąć

2 godziny temu, Piniu2906 napisał:

Generalnie podstawówki chyba nie kończyłeś. Sorry ale pewne zasady muszą być. Bądź co bądź używasz tego języka od urodzenia. Trochę wstyd.

Tadźitsu słusznie zwrócił Ci uwagę

Trochę dużo spacji się zrobiło. 

?👈

20 godzin temu, Tajitsu napisał:

Podobno od nowego roku dołączy do Nas profesor Miodek.🙃

De gustibus non est disputandum

Aha.

21 godzin temu, Yankes napisał:

Podobno od nowego roku dołączy do Nas profesor Miodek.🙃

A ja spotkałem się kiedyś ze stwierdzeniem, że sposób pisania świadczy nie tylko o poziomie wykształcenia piszącego ale także o szacunku dla tego, kto będzie to czytał. 

Przejmujemy język portali społecznościowych gdzie emotikony, wielokropki czy idiotyczne gif-y zastępują treść i mnożą puste przekazy. A gdy chcemy coś napisać, pojawia się istotny problem w przelaniu na papier tego, co kołacze w głowie  

51 minut temu, piotrek7 napisał:

A ja spotkałem się kiedyś ze stwierdzeniem, że sposób pisania świadczy nie tylko o poziomie wykształcenia piszącego ale także o szacunku dla tego, kto będzie to czytał. 

Przejmujemy język portali społecznościowych gdzie emotikony, wielokropki czy idiotyczne gif-y zastępują treść i mnożą puste przekazy. A gdy chcemy coś napisać, pojawia się istotny problem w przelaniu na papier tego, co kołacze w głowie  

„ Chodzi mi o to, aby język giętki, powiedział wszystko, co pomyśli głowa…” – Juliusz Słowacki

W DAC sporo się dzieje. Myślę, że warto zobaczyć coś z obecnej produkcji. Z naszej oferty kwalifikują się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (na pewno znajdziesz na niego rabat u naszych dealerów). Możesz tez je wypożyczyć i przetestować u siebie, więc masz znacznie mniejsze ryzyko, niż przy używkach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez iFi Audio
W dniu 26.06.2023 o 07:50, piotrek7 napisał:

Szczególnie w przelewaniu myśli na papier. Ortografia się kłania, a duża część społeczeństwa cierpi na dysleksję.

W dniu 24.06.2023 o 11:14, pinatubo napisał:

W tym przypadku nie ma innego wyjścia. Cyfrówka zbyt szybko się zmienia, by brać pod uwagę zakup staroci.

Godzinę temu, Yankes napisał:

duża część społeczeństwa cierpi na dysleksję

Spowodowaną wyłącznie lenistwem i niechlujstwem. Przypadki prawdziwej dysleksji nie są tak często spotykane.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 24.06.2023 o 13:54, pinatubo napisał:

Naucz się poprawnie pisać to się ludzie odczepią taka moja rada za darmo😉

Godzinę temu, Yankes napisał:

a duża część społeczeństwa cierpi na dysleksję.

Ja należę do tego grona ale staram się napisać wszystko tak by ktoś to chciał przeczytać i się nie denerwował przy tym.

3 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Naucz się poprawnie pisać to się ludzie odczepią taka moja rada za darmo😉

Ja należę do tego grona ale staram się napisać wszystko tak by ktoś to chciał przeczytać i się nie denerwował przy tym.

I robisz to bardzo dobrze !

• Pokaż nowe odpowiedzi