Skocz do zawartości
IGNORED

Czy też tak macie, że czasem jest już przesyt tego audio i ma się go po prostu dość?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje 

ale póki co muszę wyleczyć się z tej rutyny - przewalania sprzętu, słuchania audiofilskich brzmień … znudziło mnie to strasznie

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

1 godzinę temu, paww napisał:

No chyba że któż ciągle słucha muzyki np z lat 60, 70, 80 tych, no to faktycznie, te lata już minęły 🙂

Nie do końca się z tym zgodzę

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

33 minuty temu, piramidon napisał:

Porada

😎 zdywersyfikuj źródła podniet muzycznych- chodź na darmowe koncerty i do Kolegów.

Osobiście jeżdżę na koncerty różnych rodzajów:

a to posłucham zespołu pop na wolnym powietrzu, a wczoraj darmowy koncert organowy i występ skrzypka grającego na skrzypcach Guarneri - Bartłomiej Nizioł

również wpisuję się w ten sposób obcowania z dźwiękami, dwa tygodnie temu kameralny wieczór na wolnym powietrzu uatrakcyjniła swoimi utworami Gaba Kulka

w piątek spędziłem kilka godzin słuchając brzmień Technics SU  R1000/Klipsch Forty IV źródła streaming/cd/vinyl

5 minut temu, slaaawek napisał:

ale póki co muszę wyleczyć się z tej rutyny - przewalania sprzętu, słuchania audiofilskich brzmień … znudziło mnie to strasznie

Dla odmiany wybierz się na jakieś koncerty ,,live" co pozwoli zerwać z nudą a i może postrzeganie muzyki ulegnie zmianie...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

To jest z pewnością słuszny kierunek. Poszukam jakiegoś koncertu w NOSPR 

Godzinę temu, szpakowski napisał:

Zamiast kilku słabych systemów i zagracania pokoju, jeden dobry system.

Kolego czytaj ze zrozumieniem: Nie kilka systemów w jednym pokoju, lecz w trzech pomieszczeniach po jednym systemie. Z założenia dobrym systemie.

Noo...wystarczająco dobrym systemie. ;)

Bo:

"Jak powiedział kiedyś Adam Opel, "nic nie zastąpi silnika o dużej pojemności, chyba że silnik o większej pojemności"

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

6 minut temu, piramidon napisał:

Noo...wystarczająco dobrym systemie. 😉

Aaaa ... to przepraszam ... 😉

Aż trzy pomieszczenia z systemami? 🤔

Edytowane przez szpakowski
4 godziny temu, slaaawek napisał:

mnóstwo powtórek z ograniczonej mocno playlisty ciągle tych samych utworów - patrz Trójka, RMF, Zet (tych stacji nie da się z zainteresowaniem słuchać).

W tej sytuacji trzeba samemu grzebać, szukać po Internecie... ale i tak w tej sytuacji tworzymy własne playlisty, które po czasie i tak? nudzą się a jakże:)

i to jest motyw przewodni mojego wątku... jest jakieś lekarstwo by odganiać te nudy, rutynę zarówno w muzyce jak i sprzęcie służącym do jej odtwarzania?

Mash up

Temat jest tu:

Tak go  zaczynałem:

umiejętne połączenie ze sobą dwóch (lub więcej) piosenek w celu osiągnięcia nowej, spójnej kompozycji. Ich autorzy wykorzystują zazwyczaj różne gatunki muzyki, studyjne produkcje."

Od 1969 roku, kiedy DJ Francis Grasso połączył bit z Chicago Transit Authority "I'm A Man" z wokalem w Led Zeppelin "Whole Lotta Love" i uzyskał nową jakość w pop kulturze.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

A jaki to jest wystarczająco dobry system?

Wszystko wolno, byle przyciągało uwagę.

Im bardziej absurdalnie tym mniej nudy.

15 minut temu, cortes napisał:

Dla odmiany wybierz się na jakieś koncerty ,,live" co pozwoli zerwać z nudą a i może postrzeganie muzyki ulegnie zmianie...

To chyba jest bezwiedne a nie jest rozumowe.

Chociaż promotorzy opłacają klakę to i tak ciemny lud to kupi co mu imponuje.

(Na czasie to nie jestem , ale imponuje chyba to co odróżnia jednych od drugich)

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

wśród miliona radii (odmienia się czy nie?)

Deklinuje się. Ja bym napisał: "radyjek".

(Bo tak bym powiedział)

Pisanie to odbicie mowy.

3 godziny temu, iro III napisał:

Polskie

Wolę czeskie.

Radios.cz

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, slaaawek napisał:

Dziękuje 

zmień hobby

Dlaczego ma zaraz zacząć zbierać znaczki 😁

Wystarczy zacząć słuchać dobrej muzyki, bo często ta pod audiofilskie testy jest na kiepskim poziomie...no ale brzmi wybornie 😋

20 minut temu, slawek.xm napisał:

zmień hobby

Nie chcę zmieniać hobby. Niby dlaczego? Że nuda dopadła? To nie jest powód 

31 minut temu, slaaawek napisał:

A jaki to jest wystarczająco dobry system?

Do znudzenia będę przypominał zasadę Pareto :

Zasada Pareto mówi o tym, że 20% Twoich nakładów i wysiłku odpowiada za 80% osiąganych efektów.

Jest to naczelna zasada postępowania w moim życiu.

Inaczej mówiąc: dla mnie ideał nie istnieje. Szkoda dla niego życia.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Zasada Pareto  dotyczy zarządzania i ekonomii 

a moje pytanie dotyczy czegoś innego, powtórzę: jaki to jest wystarczająco dobry system?

uściślę system (sprzęt) audio

Edytowane przez slaaawek

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, slaaawek napisał:

Nie chcę zmieniać hobby. Niby dlaczego? Że nuda dopadła? To nie jest powód 

po prostu zacznij robić coś innego aż z powrotem zatęsknisz za audio

czasem dwa równoległe hobby są potrzebne

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, slaaawek napisał:

jaki to jest wystarczająco dobry system?

taki , który zawsze sprawia Ci radochę i nigdy się nie nudzi

który potrafi Cię zaskoczyć , przyciągnąć , ogarnąć i nie puszczać 🙂

do którego tęsknisz jak do kochanej rozumnej żony , i który sam rozumiesz

są jeszcze głębsze porównania ale to tylko dla absolutnie zakręconych 🙂

Edytowane przez slawek.xm

ideał - a jak wiadomo ideału nie ma 🙂

Gość

(Konto usunięte)

Hmm, niestety adaptacja słuchu nie pozwala mi na ciągłe cieszenie się dźwiękiem. Jak zrobię przerwę albo nawet jak słucham na innym secie i wracam znów do słuchania swojego mam na buzi banana. Każda zmiana na lepiej w zestawie też. Ale właśnie przez ten efekt są potrzebne przerwy 😀

Edytowane przez basic44
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, basic44 napisał:

Hmm, niestety adaptacja słuchu nie pozwala mi na ciągłe cieszenie się dźwiękiem. Jak zrobię przerwę albo nawet jak słucham na innym secie i wracam znów do słuchania swojego mam na buzi banana. Każda zmiana na lepiej w zestawie też. Ale właśnie przez ten efekt są potrzebne przerwy 😀

wystarczy zmiana repertuaru by móc na nowo odkrywać muzykę

Jakich obszarów działalności dotyczy zasada Pareto?

Jest to możliwe dzięki skupieniu się na działaniach, które są najbardziej efektywne. Zasada Pareto doskonale sprawdza się w marketingu, sprzedaży, w zarządzaniu projektami, a także w negocjacjach, w procesach decyzyjnych ikontroli jakości. Można ją wykorzystać do prowadzenia biznesu i w rozwijaniu własnej kariery.

Dlaczego nie własnego życia!?

Godzinę temu, slaaawek napisał:

Dziękuje 

ale póki co muszę wyleczyć się z tej rutyny

A może to po prostu zwykły kryzys wieku średniego?

A tu już żarty się kończą. Sam przeżyłem, to wiem. Wypalenie zawodowe.

Przestałem chodzić do pracy, zacząłem samodzielne wykańczanie nowo wybudowanego domu, budowę garażu, mebli, zestawów głośnikowych, kopanie basenu...itp

Nie, nie myślałem o zmianie kobiety. Miałem tę jedyną, matkę moich dzieci. Chociaż czasami myślałem, czy nie straci cierpliwśći do mnie.

Edytowane przez piramidon

@slawek.xm I to robię, właśnie przeszedłem fazę muzyki baroku i średniowiecza. W sumie nadal ją mam. Ale najlepsze dzieła przesłuchane a w każdym gatunku interesuje mnie może 10 procent. Dlatego uważam skromnie że czas jest najlepszym doradcą. I tak coś fajnego w końcu wpadnie w ucho a w międzyczasie przerwa lub repertuar lekki aczkolwiek nie w rozumieniu powszechnym 🤗

Edytowane przez basic44

Mimo, że mam dość budżetowy zestaw, to potrafi zaskoczyć, ale to całe audio ma też wady, bo już się tak mie cieszę na wyjazd urlopowy 🤣

Świadomość, że nie będę mógł się cieszyć muzyką.....a słuchawki No to nie jest to samo.....🤔

5 minut temu, Ajothe napisał:

bo już się tak mie cieszę na wyjazd urlopowy 🤣

Potraktuj jako odwyk, bedzie cieszyć bardziej po powrocie... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

To prawda, to jest świetna nagroda. Ostatnio zauważyłem, że nawet wystarczą trzy dni, by się potem zdizwic jakie ma się szczęście, że się weszło w ten świat. 

5 godzin temu, slawek.xm napisał:

zmień hobby

A niby dlaczego? Dla wielu userów hobby jest muzyka, a hifi tylko narzędziem do jej słuchania. To tak jak z motoryzacją, gdzie ja jestem fanem kierowania sportowego: wolę wystartować w rajdzie Cinquecento, niż zostać przewieziony Ferrari. Jeśli ktoś nie jest audiofilem, to skończenie z "testami" sprzętu jest kolejnym etapem rozwoju jego świadomości.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Potraktuj jako odwyk, bedzie cieszyć bardziej po powrocie... 

Można i tak ale .

Pamiętam zakup pierwszego wzmacniacza lampowego Amplifon który odebrałem na dwa dni przed wyjazdem na dwutygodniowy urlop , i wiecie co ?

C..j z takim urlopem !!!

KALIBER vel rydz .

15 minut temu, KALIBER napisał:

Można i tak ale .

Pamiętam zakup pierwszego wzmacniacza lampowego Amplifon który odebrałem na dwa dni przed wyjazdem na dwutygodniowy urlop , i wiecie co ?

C..j z takim urlopem !!!

ale, że co ?

Wracasz z urlopu, a mieszkanie wyczyszczone ?

Okazało się, że kochanek żony też ałdiofil ? 🤭

• Pokaż nowe odpowiedzi