Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Zbig napisał:
3 godziny temu, Maju napisał:

Będzie sens z tobą rozmawiać poważnie jak wyrwiesz sie spod wpływu oszczerczej propagandy i będziesz  o faktach pisać a nie o tym co uchwalono przed dwoma laty i czego i jak zrozumiesz że obwodnice trzeba zaprojektować i budować o wiele dłużej.

"13 kwietnia 2021 r. Rada Ministrów przyjęła uchwałę w sprawie ustanowienia Programu budowy 100 obwodnic na lata 2020-2030."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozwiń  

Hahaha

Kolejny bananowy skecz pisu, czyli obiecywanie tego, co już dawno powinno być zrobione gdyby tylko utrzymali dynamikę programów przejętych po PO

Ukryta Zawartość

Dawaj kolejne przykłady, będzie jeszcze śmieszniej

Już się skompromitowałeś na pisaniu o lasach państwowych, bo nie potrafiłeś niczym sensownym wykazać skąd ci wyszło że "wycina się prawie 4 razy tyle co sadzi", choć wkleiłeś link z którego wynikało że piszesz nieprawdę....wracasz z nową manipulacją?
Nie ze mną te numery.....

To co widnieje na stronach "demagog" nie jest do końca prawdą jest też nielogiczne (podkreślone):

"W 2019 roku w programie wyborczym Prawa i Sprawiedliwości znalazła się obietnica budowy 100 obwodnic w ramach Programu Budowy Dróg Krajowych na lata 2014–2023."

jakbyś zrobił wysiłek intelektualny i przeczytał dalej lub sięgną do programu PiS (str. 84) to byś zauważył że tam jak byk pisze:

„Program Budowy 100 Obwodnic na lata 2020-2030”.

Ukryta Zawartość

Pisz do mnie jak się przygotujesz, jak zrozumiesz że pisano tu o niezrealizowanych obietnicach, jak dotrze że nie chodziło o licytację kto na tą chwilę zrobił więcej obwodnic.

Sądząc po tym co można przeczytać niżej obietnicę (do 2030 r.) nie tylko zaczęto realizować ale jest znacznie zaawansowana!

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, cocacol napisał:

Obwodnice skreślamy. Wpiszemy milion.... albo na razie pół miliona elektryków.

Nie zauważyłeś że Morawiecki już w 2019 się z tego wycofał?
Mnie akurat ta (częściowo) niespełniona obietnica nawet pasuje.....a nawet cieszy z różnych powodów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

32 minuty temu, caleb66 napisał:

jeżeli teraz przejmą władzę to masz jak w banku 15%

Gdzie widzisz komuchów? To, że ktoś ma poglądy odmienne od Twoich i reprezentuje formację polityczną inną niż Twoi ulubieńcy nie upoważnia do używania tego typu sformułowań.

A tak na marginesie: W Chinach rządzi Komunistyczna Partia Chin, a bezrobocie wynosi 4.82% (źródło: The World Factbook, www.cia.gov).

Tak więc mówienie, że komuchy = 15% bezrobocia jest nieuprawnione i kłamliwe.

Edytowane przez Bobcat
1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja - "stary kawaler"???!!!

Mylisz mnie z Karakanem.

I gej z dziada pradziada.😀🌈

niektórzy piszą o czymś zasłyszanym tak jakby na własnej "skórze" pewne fakty sprawdzali....  

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:
3 godziny temu, ASURA napisał:

pokazuję Ci że PiS w przeciwieństwie do PO taki pomysł na Państwo ma!

Właśnie ze względu na ten pomysł PiS dostał kopa od społeczeństwa.

Życzę każdemu rządowi który oddaje władzę (po pandemiach, inflacji spowodowanej wojną i totalnej opozycji która państwu szkodzi nawet poza granicami) z takim poparciem przy takiej frekwencji

1 godzinę temu, ASURA napisał:

nie pisz na tematy RODZINY czyli podstawowej najważniejszej organizacji w państwie

A niech pisze.....wesoło się robi jak sugeruje czemu jeszcze są winni działacze PiS, jak ktoś nie pojmuje, nie chce widzieć że status materialny ma się nijak do demografii, nie chce widzieć prawdziwych jej powodów to niech pisze, niech się ośmiesza.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

25 minut temu, caleb66 napisał:

To bezrobocie pojawia się cyklicznie, zawsze jak zaczynają rządzić komuchy, jeżeli teraz przejmą władzę to masz jak w banku 15%

To skoro to rozumiesz, to teraz zrozum, że przegraliście wybory. Ludzie spuścili pis i jego akolitów w kiblu.

Nie chcą was.

1 minutę temu, Maju napisał:

Mnie akurat ta (częściowo) niespełniona obietnica nawet pasuje.....a nawet cieszy z różnych powodów.

No dobrze.

Nie chcesz elektryków, ani obwodnic- wykreślamy elektryki i obwodnice.

To co mam wpisać? Może promy morskie?

Miała być flota promów, ale wpiszemy 2 szt. Żeby to jakoś wyglądało. 

Przecież PiS to poważna partia i nie obiecywała by czegoś ot tak.

1. miliony mieszkań dla młodych

2. dwa promy morskie

3. ............

PS

Prosiłbym jednak, abyś znalazł coś do tej listy spełnionych obietnic PiSu, bo zaczyna się robić krucho. 😞

2 minuty temu, cocacol napisał:

To skoro to rozumiesz, to teraz zrozum, że przegraliście wybory. Ludzie spuścili pis i jego akolitów w kiblu.

Nie chcą was.

No nie spuścili, 36% to wynik z którym komuniści muszą się liczyć.

1 minutę temu, cocacol napisał:
18 minut temu, Maju napisał:

Rozwiń  

No dobrze.

Nie chcesz elektryków, ani obwodnic- wykreślamy elektryki i obwodnice.

Bardzo nie lubię jak się mi wkladą w usta to czego nie mówiłem.....z takimi szybko kończę wszelkie rozmowy.

Pokazałem na faktach że obietnica obwodnic jest z realizacją do 2030 roku i jest zaawansowana....a miliona elektryków do 2025 roku mi nie trzeba....wystarczy pół.   🙂

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Spuścili was w kiblu. Przegraliście.

10 minut temu, cocacol napisał:

dwa promy morskie

Wybuduj prom szybciej niż w kilka lat to pogadamy....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

1 minutę temu, Maju napisał:

Bardzo nie lubię jak się mi wkladą w usta to czego nie mówiłem.....z takimi szybko kończę wszelkie rozmowy.

Pokazałem na faktach że obietnica obwodnic jest z realizacją do 2030 roku i jest zaawansowana....a miliona elektryków do 2025 roku mi nie trzeba....wystarczy pół.   🙂

Dobra. Nawet nie wiesz, chłopie, jak ja Cię rozumiem. Mi też kończą się pomysły.

Może o czymś zapomnieliśmy? Zdamy się na innych, może coś wymyślą?

Założę wątek pt. "Lista spełnionych obietnic PiSu"

2 minuty temu, cocacol napisał:

Zdamy się na innych, może coś wymyślą?

Możesz na nich liczyć, zwłaszcza na wasze media, są lepsze od ciebie (was) we wmawianiu i manipulacjach.....jako ich ofiara powinieneś o tym dużo wiedzieć.   Pa, do jutra.   🙂

5 godzin temu, Maju napisał:

Nikt z nich nie zapyta jak to możliwe, jak będzie funkcjonować TVP skoro wszyscy pójdą na zwolnienie.

nagle zabraknie ludzi? 😄 

8 minut temu, Maju napisał:

Możesz na nich liczyć, zwłaszcza na wasze media, są lepsze od ciebie (was) we wmawianiu i manipulacjach.....jako ich ofiara powinieneś o tym dużo wiedzieć.   Pa, do jutra.   🙂

Ależ ja to zrobię właśnie dla was. Dla ludzi, którzy uwierzyli.

Spróbujemy im pomóc pozbierać myśli.

Wątek już jest. Liczę na Twoją aktywność. Z pewnością coś Ci przyjdzie do głowy.

Pa, do jutra. 🙂

5 godzin temu, Maju napisał:

To towarzystwo wychowało sobie "wyborców" wmawiając im "naszymi" mediami w co mają wierzyć, jak maja głosować i kiedy mają brać udział w wyborach

właśnie opisałeś sympatyków pis 😄 

1 godzinę temu, cocacol napisał:

Prywatna szkoła.

Miały szczęście. 

Ojciec tyrał i nadganiał to co komuna przed 1989 rodzinie zabrała...

Tak miały szczęście mieć dobry dom gdzie matka miała czas na ich wychowanie a nie sp.. za Gomółki czas i życie

Dobry materiał genetyczny rodziców i przodków też pomógł; nic nie bierze się od tak z jednej czy drugiej partyjki! Na te obecne sukcesy moich dzieci pracowały pokolenia mojej i żony rodziny; nikt nam może poza tym na początku XIII wieku za zasługi dla państwa i Króla nie dał. Cały czas coś budowaliśmy dla kraju parę lat temu zburzono w Białce Tatrzańskiej 100 letni most wybudowany przez  mojego pradziadka-inżyniera, Fuszery takiej jak w poprzedniej kadencji PO nie odstawialiśmy! Mam zdjęcia wielu takich mostów zbudowanych i inne dawne  zdjęcia z... europy. Dziadek dla odmiany był mecenasem sztuki, mam piękne podziękowania od artystów malarzy. Za tym nie tylko zarabianiem na życie moja rodzina się zajmowała

Teraz muszę patrzeć jak znów ktoś kto się nie sprawdził w poprzednich kadencjach będzie po tych wyborach rozwalał nasze państwo robiąc kolejny skok na kasę...

To nawet nie są janusze biznesu, to są janusze bez biznesu!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 minuty temu, ASURA napisał:

Teraz muszę patrzeć jak znów ktoś kto się nie sprawdził w poprzednich kadencjach będzie po tych wyborach rozwalał nasze państwo robiąc kolejny skok na kasę...

No i tutaj się różnimy, bo ja uważam ze już nie będziesz musiał na to patrzeć.

4 minuty temu, cocacol napisał:

Co zastrzelisz mnie czy rozwalisz chłopaczków z PO ? innej opcji nie ma

1 minutę temu, ASURA napisał:
6 minut temu, cocacol napisał:

Co zastrzelisz mnie czy rozwalisz chłopaczków z PO ? innej opcji nie ma

Czy ty się dobrze czujesz? k**wa, co to za pytanie? Wg. ciebie zostaje tylko "kryterium uliczne"?

Zacznij się leczyć. Z serca radzę.

Znaczy lubicie ludzi w jedwabnych rękawiczkach w buca robić i zniewalać

32 minuty temu, kostropaty napisał:

nagle zabraknie ludzi? 😄 

Z TVNu poprzechodzą i będą puszczać swoje paski i tak skończy się wolność słowa i pluralizm medialny. Wszędzie będzie to samo. A te 3 miliardy za PiSu zmieni się w 10 i nie będzie wam to przeszkadzać.

59 minut temu, Maju napisał:
3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:
4 godziny temu, ASURA napisał:

pokazuję Ci że PiS w przeciwieństwie do PO taki pomysł na Państwo ma!

Właśnie ze względu na ten pomysł PiS dostał kopa od społeczeństwa.

Rozwiń  

Życzę każdemu rządowi który oddaje władzę (po pandemiach, inflacji spowodowanej wojną i totalnej opozycji która państwu szkodzi nawet poza granicami) z takim poparciem przy takiej frekwencji

Mieliśmy k**ewskie szczęście że trafił nam się na te na prawdę trudne czasy taki rząd jak PiS

2 minuty temu, caleb66 napisał:

A te 3 miliardy za PiSu zmieni się w 10

Uprawiasz wróżenie z fusów.

Teraz, ASURA napisał:

Mieliśmy k**ewskie szczęście że trafił nam się na te na prawdę trudne czasy taki rząd jak PiS

Zaklinanie rzeczywistości.

4 minuty temu, caleb66 napisał:

A te 3 miliardy za PiSu zmieni się w 10 i nie będzie wam to przeszkadzać.

oczywiście, że nie...może sobie nawet telewizor kupię 😄 

2 minuty temu, ASURA napisał:

racja, mogła rządzić konfa 😄 

58 minut temu, caleb66 napisał:

Nic nie muszą. PiS się liczył z opozycją? Nie. Czego więc oczekujesz?

1 minutę temu, kostropaty napisał:

racja, mogła rządzić konfa 😄 

A nawet Merkel z Putinem...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.