Skocz do zawartości
IGNORED

Soundbar High-End czy 5.1 do 10 tys zł???

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jak w tytule!!!

Korci mnie powrót do Soundbara! Miałem Sennheiser Ambeo Max, Yamaha YSP5100+Cambridge Audio Minx200. Miała być Yamaha YSP5600 ale sprzedałem projektor JVC i poszedłem w TV. Kupiłem Oleda LG 77 i teraz brakuje mi dzwięku przestrzennego, podłączone miałem przez chwilę do Yamahy A-S1200 wraz z Tonislami ZG60C115 i dupa! To nie ma przestrzeni😭😭😭 Oddałem A-S1200 i kupiłem A-S1100 od pierwszego właściciela…( pazerność na pieniądz płci pięknej ) Kupiłem B&W 602s1 do Yamahy i Vinyl gra dobrze chociaż brak dynamiki… nędzna Yamaha😬😡 więc ją sprzedaję… a do stereo kupię coś innego

Interesują mnie tylko topowe Soundbary najlepiej jako All In One ale takich to mało na rynku dlatego dopuszczam Soundbar+Sub ale OZ! Dlaczego? Po pierwsze wszystko w jednym, wygląd estetyczny, zajmuje mało miejsca, brak kabli a posiada kalibrację i najnowsze dekodery. 

Napisałem w temacie czy 5.1 ???

No i tu jest największy problem!!!

Bez Kabli, Schludnie, By nie zabierało dużo miejsca!!  I co by tutaj szukać? No tylne bezprzewodowe ok nie ma problemu bo są gniazdka sieciowe zaraz po bokach kanapy, ale co z resztą? Cztery kolumny z przodu, dodatkowa elektronika… no i cena w dzisiejszych czasach!!! Za te 10 tys zł to jedno wielkie G… no się złoży by miało ręce i nogi, by wyglądało a za razem grało!!!

Chciałbym znaleść złoty środek by druga połówka nie narzekała na zbyt dużą ilość użądzeń😭

Co tu by wybrać?  O to jest pytanie? 

ps. Głupie i zbędne dogadywanie jest tutaj zbędne!!! 

Dodam jeszcze tylko jedno! Użytkownikom typu brewka, xajas, raf itd. podziękuję! Bazujecie tylko na jednym systemie od wielu lat! Mało testowaliście, mało słyszeliście więc wasze zdania są tutaj po prostu niemile widziane🤬!!!

Gość

(Konto usunięte)

Dzięki @max720 właśnie wczoraj oglądałem filmik odnośnie tego soundbaru. Dwa suby no nie da rad. I to jeszcze BR, wolę OZ bo bas i uderzenie są szybkie i tak samo szybko się kończą, nie ciągnie się to jak buła… wolę by grał sub wyżej ale kosztem jakości niż mruczeć i być gumowaty. 

Ogólnie reszta ok!

Myślałem o JBL 1300 ale to jest jeden wielki nie wypał, dużo filmików oglądałem i ten sprzęt ma swoje fochy, to samo Klipsch 1200… 

No miałem pisać właśnie o Jbl 1300. Miałem okazję słuchać dłuższy czas u znajomego w Hamburgu najwyższy model saundbara Jbl. Ale to było jakieś 3 może nawet 4 lata temu. I to zacnie brzmiało. I do tego fajnie wyglądało. Ale to już odrzuciłeś więc nie ma tematu. Mimo wszystko jestem lekko zaskoczony. Że Ci nie pasuje.

Bose 900 odradzam - miałem i jak grał, to  (jak na soundbar) dobrze, ale tak totalnie spitolony soft i bez zadnej nadziei na poprawę - czynił produlkt bezuzytecznym. Jest taki wątek w necie....co robią użytkownicy soudnbarów Bose? stoją w kolejce po Sonosy 🙂 Na ile Sonos jest dobry - nie wiem - odpusciłem, ale jak byś chciał sprawdzić, to się podziel wrazeniami. (Przerabiałem też Philipsy, Samsungi itd g.... szkoda czasu).

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

No i wyjdzie znowu na to, że saundbar to dla wymagających - syf. Bo przecież na wybór nie można narzekać. A jednak po doświadczeniach forumowych kolegach to dalej nie to co dedykowane kino.

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, STELVIO napisał:

że saundbar to dla wymagających - syf

Na pewno bo jeżeli ktoś miał lub ma system kina domowego to wie jak to gra. Ja też miałem, ale wygoda, wygląd organizacja placu itd dla mnie jest ważniejsza.

Ogólnie te dwa co miałem soundbary to mogę polecić z czystym sumieniem do 15-20mk2 

Tego JBL postaram się odsłuchać w najbliższym czasie tylko zastanawia mnie czy warto interesować się 1000 czy od razu 1300? 

@STELVIO opisz wrażenia tego JBL 1300 w porównaniu do twojego setu… z góry dziękuję😉

Gość

(Konto usunięte)
46 minut temu, max720 napisał:

Nie myślisz o powrocie do Ambeo ?

Myślę, tym bardziej że teraz jest promocja i za 8500 można wyrwać nowego. Ale wszyscy mnie tutaj znają i wiedząże lubię testować, sprawdzać co róż to inny sprzęt… 

Nigdy nie miałem takiego urządzenia z głośnikami po BT tylniej strefy i korci mnie by to sprawdzić😬🤔

46 minut temu, max720 napisał:

Czego w nim brakuje ?

Jeżeli jesteś basolubem i lubisz jak porządnie jeb…nie to to nie jest dla Ciebie. Bez suba się nie obejdzie… 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ja tego Jbl 1300 nie słyszałem. Pisałem o nim w kontekście, że kiedyś słuchałem Jbl za taką kasę i brzmiało to zacnie. Wię stwierdziłem, że na teraz model 1300 nie może zawieść słuchacza. Sorki ale nie pamiętam niestety co to był za model.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Jak w tytule!!!
Korci mnie powrót do Soundbara! Miałem Sennheiser Ambeo Max, Yamaha YSP5100+Cambridge Audio Minx200. Miała być Yamaha YSP5600 ale sprzedałem projektor JVC i poszedłem w TV. Kupiłem Oleda LG 77 i teraz brakuje mi dzwięku przestrzennego, podłączone miałem przez chwilę do Yamahy A-S1200 wraz z Tonislami ZG60C115 i dupa! To nie ma przestrzeni Oddałem A-S1200 i kupiłem A-S1100 od pierwszego właściciela…( pazerność na pieniądz płci pięknej ) Kupiłem B&W 602s1 do Yamahy i Vinyl gra dobrze chociaż brak dynamiki… nędzna Yamaha więc ją sprzedaję… a do stereo kupię coś innego
Interesują mnie tylko topowe Soundbary najlepiej jako All In One ale takich to mało na rynku dlatego dopuszczam Soundbar+Sub ale OZ! Dlaczego? Po pierwsze wszystko w jednym, wygląd estetyczny, zajmuje mało miejsca, brak kabli a posiada kalibrację i najnowsze dekodery. 

Napisałem w temacie czy 5.1 ???
No i tu jest największy problem!!!
Bez Kabli, Schludnie, By nie zabierało dużo miejsca!!  I co by tutaj szukać? No tylne bezprzewodowe ok nie ma problemu bo są gniazdka sieciowe zaraz po bokach kanapy, ale co z resztą? Cztery kolumny z przodu, dodatkowa elektronika… no i cena w dzisiejszych czasach!!! Za te 10 tys zł to jedno wielkie G… no się złoży by miało ręce i nogi, by wyglądało a za razem grało!!!
Chciałbym znaleść złoty środek by druga połówka nie narzekała na zbyt dużą ilość użądzeń
Co tu by wybrać?  O to jest pytanie? 

ps. Głupie i zbędne dogadywanie jest tutaj zbędne!!! 
Dodam jeszcze tylko jedno! Użytkownikom typu brewka, xajas, raf itd. podziękuję! Bazujecie tylko na jednym systemie od wielu lat! Mało testowaliście, mało słyszeliście więc wasze zdania są tutaj po prostu niemile widziane!!!
Masz rację. O grajbelkach się nie wypowiadam. Jedyną jaką dostałem gratis z telewizorem, to od razu sprzedałem, bez rozpakowania.

Bardzo się cieszę z mojego auro3d i na szczęście nie muszę nic szukać

Ale to nie prawda, że mam jeden system od początku.

Było 5.1 na starej Yamasze, było 7.1, 7.2
Na Maranzu było auro3d. Bez końcowek, z końcówkami ze wzmacniaczem stereo,. bez niego.
Z 2 z 3 z 4 subwooferami.
Potem wymiana wszystkich kolumn.
Potem wymiana amplitunera na procesor.
Ostatecznie jest auro3d 9.1 z dwoma subwooferami innymi niż wcześniej.
Na procesorze i końcówkach, oczywiście.

A ten znowu swoje- krzyki, wulgaryzmy i wykrzykniki... nerwus z Ciebie Marcin jakich mało. Ochłoń i wyluzuj bo żyłka Ci pęknie 😉 

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, donsalieri napisał:

A ten znowu swoje- krzyki, wulgaryzmy i wykrzykniki... nerwus z Ciebie Marcin jakich mało. Ochłoń i wyluzuj bo żyłka Ci pęknie 😉 

@donsalieri ja jestem spokojny tylko nie rozumiem takich… co nie umieją czytać i nie rozumieją co czytają! Dla mnie takie osoby nie mają szacunku. A po drugie piszą specjalnie więc… a ja jestem typem co nie przejdzie koło tego obojętnie🤬

Tak że Umówiłem się na odsłuch JBL-a w weekend. Dam znać co i jak w poniedziałek…

55 minutes ago, Stary200 said:

No i co z tego wynika😂😂😂

Że jesteś donosicielem😆😆😆 ciekawe czy na kolegów w pracy donosisz? za pewne 🤣

Zgłaszanie takich zachowan to nie jest donosicielstwo. Po prostu chamstwo nalezy tępic, rowniez na forum. 

Nie po raz pierwszy jestes wulgarmy na forum, sposob w jaki się odnosisz do innych osób odbiega znacznie od przyjętych norm.

55 minutes ago, Stary200 said:

Ja jeb…ie  😅😅😅😅😅

Myslisz ze wykropkowanie sprawia, ze nagle wypowiedz jest postrzegana jako kulturalna? 🤣

ciekawe czy na kolegów w pracy donosisz? za

Raczej nie zaliczasz się do grona kolegów uzytkownika @RAF77.

Edytowane przez brewka87

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Ten też zgłaszam.

Raczej nie zaliczasz się do grona kolegów uzytkownika [mention=63713]RAF77[/mention].
Takich wulgarnych chłopców, naprawdę tu nie potrzebujemy.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć

Jestem w podobnej sytuacji co Ty.

Żeby było mega kino to trzeba dedykowanego pomieszczenia, zabawy z projektory, wygłuszenia, ukrywania kolumn, popcornów i rozkładanych foteli - za takie coś dobrze się zabrać ale nie w 10k.

Ale życie jest życie i luksusem jest 30m2 którego nie chcemy zawalić kablami oraz masą skrzynek. Rodzina nie ma wymagań na niuanse każdego szeptu a człowiek chce po prostu usprawnić odbiór filmu, podnieść go o oczko lub dwa wyżej.

Za 10k jak sobie tak liczę to już grajbelka z subem i tyłami wejdzie, a kino w średniej półce bez szans (nie wspominając o atmosie). 

Ktoś tu wspominał o Bose  - sam się poważnie zastanawiałem nad wersją Ultra ale skoro Sonos tak dobrze wypada, że użytkownicy Bose chętnie go wymieniają to może jest to jakaś opcja (nie ukrywam że tyły ERA300 są paskudne:)

Chętnie posłucham Waszych opinii.

@Stary200 jako doszedłeś do wersji 5.0 , jakie argumenty ?

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 18.11.2023 o 11:56, Placek napisał:

@Stary200 jako doszedłeś do wersji 5.0 , jakie argumenty ?

Soundbar to tylko soundbar… tyle w tym temacie. Miałem nie jedno i nic nie zastąpi fizycznych kolumn/głośników rozmieszczonych tam gdzie mają być i zgodnie ze sztuką a nie na odpier**l jak to robi większość na tym forum. Adios!

• Gość
    (Konto usunięte) zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.