Skocz do zawartości
IGNORED

Jedziemy z cd co kupic tanio

Rekomendowane odpowiedzi

Denon seria dcd 

Sony qs

Philips  s

Rotel rcd 971 2x pcm 63??

Moze jakies dvd Manta?

Grunding  na kosciach tda

Nic drogiego ale dobre

Bez brykania w drożyznę  ma byc dobrze i niedrogo te zapędy w drogo to zły kierunek

https://www.audiostereo.pl/topic/165488-jedziemy-z-cd-co-kupic-tanio/

Może masz w pobliżu - DVD Panasonic, Harman, albo Sony ew. Yamaha.

Dają radę również w stereo.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

16 minut temu, audioburak napisał:

Może masz w pobliżu - DVD Panasonic, Harman, albo Sony ew. Yamaha.

Dają radę również w stereo.

Oj, nie wszystkie Panasoniki. S33 to dźwiękowy szajs, za to S35, choć starszy, jest super w swojej klasie cenowej, wręcz lepszy od części tanich cedeków.

A S75, obecnie taniocha, ma wyjście wielokanałowe dla dvd-audio. Dźwięk (stereo) na dokładnie takim samym poziomie jak S35, który też odtwarza dvd-audio, ale dwukanałowo.

Trzeba też dodać o super wyświetlaczu w S35/75, jakiego nie wstydziłby się żaden odtwarzacz cd.

Wszystkie wymienione Panasy przewinęły się przez moje ręce lata temu.

Edytowane przez porlick

@porlick

Fakt - też miałem długo 35' i bardzo go chwalę - teraz nadal na działce służy mi

model 42' - równorzędne granie z CD'kami. Ale miewają przygody z działaniem

tacki - pewnie wyłączniki krańcowe - same się zamykają.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

8 godzin temu, Jaro1979r napisał:

Denon seria dcd 

Sony qs

Philips  s

Rotel rcd 971 2x pcm 63??

Moze jakies dvd Manta?

Grunding  na kosciach tda

Nic drogiego ale dobre

Bez brykania w drożyznę  ma byc dobrze i niedrogo te zapędy w drogo to zły kierunek

Tanio czyli ile. Ja bym na pewno coś z Denona, grają chyba najlepiej. Coś na KSS-240.

?👈

Mam w szafie piękny złoty Denon dcd-980 w idealnym stanie na kss-240a 

Trzymam na razie jako rezerwowy transport

Za kilka stów to fajny sprzęcik 

Bo złoty a nie czarny jak większość,  dlatego go tak lubię 

W dniu 22.11.2023 o 10:52, porlick napisał:

Np tyle, co flaszka łychy. Za tyle kupisz S35. 😉

Jest flaszka łychy za 50zl i za 50 tys zl. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

No to ta "lepsza marketówa", za 70-100 zetów. Za tyle kupisz S35, a czasem nawet 75. Choć z drugiej strony, jeśli komuś potrzeba stereo, to nie potrzeba kupować 75, bo 35 ma te same flaki, tylko sektor płyty głównej odpowiadający za wyjście wielokanałowe jest nieobsadzony elementami.

Miałem chyba model 735 i bardzo dobrze go wspominam. Kosztował mnie trochę poniżej 2 stówek i były to bardzo dobrze wydane pieniądze.

Mój był "poważnie czarny", bo taki pasował do reszty sprzętu, były też w kolorze szampańskim, które wyglądały odlotowo.

Według mojej oceny kupowanie ponad dwudziesto letnich odtwarzaczy mija się z celem ale jak mówię to jest moje zdanie. Mam kolegę, który poza Sony QS świata nie widzi i żadne argumenty do niego nie trafiają. Twierdzi wręcz że  to jest hi-end, no ja tego nie kupuję.  Wolę współczesne sprzety, ale jak ktoś bardzo chce to zabronić nie można. Jedno co by mnie skłoniło do zakupu to wartość kolekcjonerska co do jakości dźwięku, każdemu pasuje coś innego dlatego mamy taki wybór na rynku. 

Wszystk9 zależy z czym tego słuchasz jaki wzmacniacz i kolumny jak nie ma dobrego calego toru to nigdy nie bedzie dobrze tak  ja uważam trzeba niestety nad tym pracować 

Musisz poznac swoje preferencje  brzmieniowe ale z czasem zmieniamy swoje odsluchy bo nam sie nudza i szukamy nowych doznan czasami wiec jest to droga do nikąd 

Kupiłem za 180 zł cs denona dcd 810 na dwóch kosciach pcm56 podrapany ale od 2 lat chodzi jak nowka salonowa i robi to solidnie odpala plyty w moment cichy nic sie nie dzieje nic anic po co mi szajs z marketu za 1500zl jak nic nie zmieni w dźwięku a granie nowe i lepsze kosztuje duzo wiecej

23 godziny temu, Marcin Sz. napisał:

Według mojej oceny kupowanie ponad dwudziesto letnich odtwarzaczy mija się z celem ale jak mówię to jest moje zdanie. Mam kolegę, który poza Sony QS świata nie widzi i żadne argumenty do niego nie trafiają. Twierdzi wręcz że  to jest hi-end, no ja tego nie kupuję.  Wolę współczesne sprzety, ale jak ktoś bardzo chce to zabronić nie można. Jedno co by mnie skłoniło do zakupu to wartość kolekcjonerska co do jakości dźwięku, każdemu pasuje coś innego dlatego mamy taki wybór na rynku. 

Ja mam w domu prawie nowy sprzęt jak i CD z początku lat 90 i uwierz mi, że nic im nie dolega. Nawet więcej, czytają podrapane CDRki, gdzie te nowsze przeskakija. O dźwięku nie napisze bo też jest lepiej. W tych gratach nawet specjalnie nie ma co się zepsuć. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

W dniu 24.11.2023 o 15:55, rafal735r napisał:

Co znaczy gra o niebo lepiej. 

To co zawsze. Nic. Podobnie dużo znaczy powiedzenie, że coś gra o klasę lub więcej klas lepiej. Nic.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Kazdy ma sentyment do tego  o ugryzł  i  było niezle ale jesli cena była niezła i pokazalo klase to wspomnienia są bezcenne z tąd .. i z nikąd dobre recenzje rzeczy uczciwie dobrych piszcie