Skocz do zawartości
IGNORED

Porcupine Tree: Closure/Continuation. Live. Amsterdam 07/11/22 [Blu-Ray]

Rekomendowane odpowiedzi

We francuskim Amazonie bardzo dobra cena tego wydawnictwa : Blu  Ray + DVD Audio ??? , wydaje mi się że to jest audio ciężko odczytać ze zdjęcia . Za jedyne 17,99 Euro . Z kosztami wysyłki wychodzi 96 zł. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przesłuchałem. Nagrany nieźle, chociaż moim zdaniem zbyt ciemno. Muzycznie niestety gorszy od tych najlepszych wydawnictw koncertowych przed zawieszeniem działalności zespołu. Głos Wilsona już stępiony (niestety latka lecą), basista i gitarzysta wspomagający gorsi niż wcześniej. Barbieri i Harrison trzymają poziom, ale całokształt brzmienia i wykonania to już nie ten poziom co dawniej.

Dodam, że za dużo tych nowych kawałków promujących płytę studyjną, które poziomem odbiegają od starszych.

7 godzin temu, soundchaser napisał:

Przesłuchałem. Nagrany nieźle, chociaż moim zdaniem zbyt ciemno. Muzycznie niestety gorszy od tych najlepszych wydawnictw koncertowych przed zawieszeniem działalności zespołu. Głos Wilsona już stępiony (niestety latka lecą), basista i gitarzysta wspomagający gorsi niż wcześniej. Barbieri i Harrison trzymają poziom, ale całokształt brzmienia i wykonania to już nie ten poziom co dawniej.

Dodam, że za dużo tych nowych kawałków promujących płytę studyjną, które poziomem odbiegają od starszych.

Dzięki za opinie W takim razie nie będę zamawiał powyższej pozycji 👍

8 godzin temu, soundchaser napisał:

,, Coma Divine" to wydawnictwo koncertowe idealne pod każdym względem.  Jest klimat, atmosfera, świetne brzmienie , aranże pozmieniane...

To najnowsze to niestety/stety zupełnie inny zespół...

14 godzin temu, mdavis napisał:

Dzięki za opinie W takim razie nie będę zamawiał powyższej pozycji 👍

Nie sugeruj się, bo dla kogoś innego ten koncert może być wspaniały pod każdym względem.
To tylko moja, subiektywna opinia, a ja często jestem krytyczny.

9 minut temu, soundchaser napisał:

Nie sugeruj się, bo dla kogoś innego ten koncert może być wspaniały pod każdym względem.
To tylko moja, subiektywna opinia, a ja często jestem krytyczny.

Obecne wcielenie PT to nie jest to, co kiedyś - niestety. Zresztą ostatnia studyjna płyta niby jest dobra, lecz czegoś brakuje. Do tego jak na Wilsona bardzo słaby mix (mastering) !!!

PS. Zgadzam się z Twoim wcześniejszym wpisem. 

Edytowane przez mdavis

A ja tam oglądam właśnie koncert i dobrze się bawię 🙂

Jest inaczej, ale ... patrzę, chce widzieć i słyszeć  pozytywnie po po całym tygodniu pracy. Tych moich idoli słucham i oglądam bez znużenia czego nie mogę powiedzieć o innych idolach np. YES, czy o zgrozo z innego poletka Deep Purple.

Może jeden minus - schowane za bardzo klawisze Pana B.

Edytowane przez payong
43 minuty temu, payong napisał:

Tych moich idoli słucham i oglądam bez znużenia czego nie mogę powiedzieć o innych idolach np. YES, czy o zgrozo z innego poletka Deep Purple.

Jak Wilson i spółka będzie w wieku muzyków tych grup, to pewnie też nie będziesz chciał ich słuchać, a tym bardziej oglądać. 😉

11 godzin temu, payong napisał:

. Tych moich idoli słucham i oglądam bez znużenia czego nie mogę powiedzieć o innych idolach np. YES

...bo Yes to trza by słuchać i oglądać z czasu "Yessongs", a nie współczesnych popłuczyn.

23 godziny temu, iro III napisał:

...bo Yes to trza by słuchać i oglądać z czasu "Yessongs", a nie współczesnych popłuczyn.

W blek frajdej kupiłem ostatnie "popłuczyny" Yes w wersji dwukompaktowej ,podobno limitowanej.Ja chyba mam jakieś fiksum dyrdum,co do nich,bo Dramę pokochałem od pierwszego wysłuchania i tak mi zostało do dzisiaj.

58 minut temu, broniasz napisał:

Dramę pokochałem od pierwszego wysłuchania i tak mi zostało do dzisiaj.

Drama jest (teraz) OK. 🙂

U mnie od pierwszego wysłuchania i jeszcze "trochę", bardzo nie była,  "dramatem" była...jak całe yesowe lata 80. 🙄