Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego młodzież słucha na głośniku telefonu, jakichś jbl chargach albo słuchawkach BT. Za moich czasów punktem honoru było porządne stereo.

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Chicago napisał:

Przeprowadziłeś jakiś sondaż...??? Jak procentowo przedstawia się sytuacja...??? Jaki procent inteligencji słucha Yesów, a jaki procent 'Ona tańczy tylko dla mnie...???

Tak, wśród moich znajomych nikt nie słucha disco polo, a znajomych dobieram sobie mądrych, żeby mieć o czym rozmawiać 🙂

Godzinę temu, romeksz napisał:

Tylko żebyś hemoroidów od nich nie dostał.

JPDLoza. Ty jesteś dowcipny jak Tampax.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 godzin temu, Ajothe napisał:

Najlepsze jest, że znam też wśród dalszych koleżków około 5 przypadków zamiany kina 5.1 na stereo i każdy super zadowolony. Znam też przypadek zmiany soundbara za 3.5k na stereo za 1.5k i efekt porównawczy sam słyszałem na korzyść stereo nawet w filmach 😁

Ale to w większości 40+, którzy lubią dobry sound, a nie małolaty 🙂

Najlepsze jest to, ze gdyby nie te "malolaty", to by nie bylo zadnego dobrego soundu, ani z soudbara, ani z stereo.

Pamietaj ze glownym motorem innowacji i gropa docelowa wszelkich innowatorskich produktow nie sa stare pryki +40 🙂

Gdyby wszystko zalezalo od takich konserwatywnych +40, to najprawdopodobnije w najgorszym wypadku ani kino ani stereo by nie istnialo, bo do dzis gonili bysmy sie z maczugami po lesie, a dobry sound mieli bysmy walac palka w suchy pien, siedzac w jaskini przy ognisku 😉 

A w najlepszym wypadku, wszyscy mieli bysmy zunifikowany gust: wszyscy jezdza tym samym VW Golf, wszyscy wsuwaja te same schabowe, wszyscy nosza te same Wranglery, wszyscy lubia te same blondynki, wszyscy sluchaja Deep Purple, i wszyscy maja te same wyobrazenie odnosnie tego co to jest dobry sound

Nudy na pudy 😉

Edytowane przez xajas

Jest moim zdaniem zupelnie odwrotnie, bo jak sam tytuł wskazuje młodym wystarczą słuchawki bluetooth lub głośniczek. 

Producenci audio celują raczej w dojrzałych ludzi, którzy już się czegoś dorobili, albo gonią króliczka audio. 

Nic nie pojales 🙂

Produkty dla "dojrzalych ludzi, ktorzy juz sie czegos dorobili" to rolexy, jachty i Transrotory.

Takimi produktami i taka publika nie osiagniesz porawy w dzialce audio, ani w BT ani w KD ani w Stereo 😉

• Marcinus zmienił(a) tytuł na Dlaczego młodzież słucha na głośniku telefonu, jakichś jbl chargach albo słuchawkach BT. Za moich czasów punktem honoru było porządne stereo.
W dniu 17.12.2023 o 12:58, ałopos napisał:

To będzie stracone pokolenie.

Sam mam dwie pary słuchawek bluetooth i glosnik. Nie widzę w tym nic zlego. Poza używaniem głośników w miejscach publicznych i włączanie głupich rapsów. 

Słuchawek w sumie mało używam, ale w sezonie glosnik na działce to podstawa. 

?👈

W dniu 19.12.2023 o 21:37, jezz napisał:

A ile dobrej muzyki trójka nie puściła to, ho ho.

A gdzie słuchałeś w latach 80-tych?

W dniu 20.12.2023 o 01:48, il Dottore napisał:

Dlatego, choć bardzo lubię moje słuchawki BT, to wciąż im nie ufam i (choć przez wiele lat z sukcesem ignorowałem istnienie tych urządzeń właśnie ze względów BHP - nikt nie lubi glejaka mózgu) niby się złamałem, ale nie używam dłużej, niż 5 godzin tygodniowo. A w weekendy wcale.

Uuu Doktorku, a czy to nie jest wystarczający powód do negowania BT wśród młodych? 🙂

W dniu 20.12.2023 o 01:48, il Dottore napisał:

Porta Pro świetne są natomiast do oglądania filmów na laptopie. Ale bas!

Te akurat miałem, potwierdzam.

W dniu 20.12.2023 o 15:45, xajas napisał:

To jest bardzo odwazna wypowiedz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czujesz sie na silach i jestes na tyle „kwalifikowany“ do takich ocen?

Ja też mam jako takie wyobrażenie o ludziach na podstawie tego, czego słuchają, najbliższa mi grupą są blues fani.

Ukryta Zawartość

W dniu 19.12.2023 o 08:31, xajas napisał:

Bo codziennie po pierwszej kawusi lapie za kijki nordic walking, zakladam te sluchawki na uszy, wybieram jedna z przygotowanych do biegania play lists, naciskam guzik play, i zasuwam 2-2,5 godziny po okolicy delektujac sie zarowno piekna okolica jak i ZNAKOMITA odjazdowa muzyka!

Pozbawiasz się dźwięków natury... ale co kto lubi, ja nie lubię słyszeć czegoś innego niż widzę.

-----

W dniu 17.12.2023 o 14:10, jezz napisał:

Słucha, bo ma takie możliwości. Za twoich czasów, takich nie było.

Miałem za komuny przenośny magnetofon: przegródki na baterie połamane, baterie towar deficytowy wystarczały na chwilę grania, jakości dźwięku nie skomentuję. A rzecz była na tyle droga, że w obawie przed zniszczeniem trzymana była w domu. Dziś mam JBL Xtreme BT: w domu podbarwiony gra gorzej od hifi, w plenerze muzyka doskonale przebija się ponad odgłosy świata czego hifi nie potrafi, podobnie podczas domowej imprezy. Syn lata z tym gdzie chce bo koszt dość symboliczny w porównaniu do mojego magnetofonu sprzed lat. Może, to korzysta, my nie mogliśmy.

-----

W dniu 17.12.2023 o 11:58, ałopos napisał:

To będzie stracone pokolenie.

Zaakceptuj, że w tej sztafecie nasze pokolenia już oddały młodym pałeczkę.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja nie lubie slyszec czegos innego niz widze

Jak sluchasz muzyki w domu w living roomie, to widzisz ta kapele, ktora gra, czy gapisz sie w sciane, kominek, glosniki i skrzynki audio?
I to zawsze te same

To ja juz wole takie zmienne widoki

Ukryta Zawartość

IMG_2958.thumb.jpg.1701990b5dc919e46f2115d3e328f044.jpg

BTW.
To ostatnie zdjecie to rozebrane na zime kola wodne, ktore wlasnie zostaly uznane przez UNESCO za swiatowe dziedzictwo kulturowe

c7cf1652-b95b-4a40-b6d0-fae9c5cba8b3.thumb.jpg.3ee7ad1cfa725629bae78d8fd76c15b4.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, xajas napisał:

Jak sluchasz muzyki w domu w living roomie, to widzisz ta kapele, ktora gra, czy gapisz sie w sciane, kominek, glosniki i skrzynki audio?

Wyłączam wzrok, oczy coś widzą ale świadomość tego nie rejestruje.

3 godziny temu, xajas napisał:

To ja juz wole takie zmienne widoki

Ukryta Zawartość

IMG_2991.thumb.jpg.69bf2655759096c133acafd17a78b65d.jpg

Może wkleić mp3 z szumem wody i wiatru oraz darciem mordy jakiegoś czarnego ptaszyska (o tej porze roku zwykle takie)?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 21.12.2023 o 08:02, Ajothe napisał:

Nie 🙂

Najlepsze jest, że znam też wśród dalszych koleżków około 5 przypadków zamiany kina 5.1 na stereo i każdy super zadowolony. Znam też przypadek zmiany soundbara za 3.5k na stereo za 1.5k i efekt porównawczy sam słyszałem na korzyść stereo nawet w filmach 😁

Ale to w większości 40+, którzy lubią dobry sound, a nie małolaty 🙂

Nigdy nie miałem kina 5.1 i nigdy nie miałem potrzeby posiadania czegoś takiego.🙂

1 minutę temu, jezz napisał:

Nigdy nie miałem kina 5.1 i nigdy nie miałem potrzeby posiadania czegoś takiego.🙂

Ja miałem, warto mieć i to i to 😁

W dniu 21.12.2023 o 12:29, Chicago napisał:

To podobnie jak z jedzeniem - jesteśmy tym, co jemy. Można chyba założyć, że najliczniejsza grupa słuchaczy, to wierni fani disco-polo. Tego gatunku nawet 'trójka' nie przebiła, pomimo usilnych starań. Kiełbasy i boczki narobiły tyle samo, co i disco-polo.

Dobra kiełbasa, jest dobra.

Dwa lata minęły od badania, ale wiele pewnie się nie zmieniło.

Ukryta Zawartość

W dniu 21.12.2023 o 12:43, Chicago napisał:

Jaki procent inteligencji słucha Yesów,

Mam nadzieję, że niewielki.🙂

Ukryta Zawartość

Ja mam kino 5.1 i do tego stereo. Nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego z nich ale jeśli już musiałbym wybrać to byłoby to 5.1 bo w stereo też potafi zagrać a niestety samo stereo do filmów to jak te tanie słuchawki i plastikowe głośniczki na których młodzież słucha.

17 godzin temu, wlodek71 napisał:

A gdzie słuchałeś w latach 80-tych?

Rozgłośnia Harcerska i trójka, dlatego cieszy mnie, że młodzi, obecnie mają w czym wybierać. Nie ogranicza ich gust kilku prowadzących.

43 minuty temu, przmor napisał:

Ja mam kino 5.1 i do tego stereo. Nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego z nich ale jeśli już musiałbym wybrać to byłoby to 5.1 bo w stereo też potafi zagrać a niestety samo stereo do filmów to jak te tanie słuchawki i plastikowe głośniczki na których młodzież słucha.

Przy dobrym stereo 5.1 zagra właśnie jak te tanie słuchawki 😁

A tu rewolucyjne zmiany jakie dokonały się na przestrzeni dwóch lat - disco polo spadło o 15 punktów procentowych i znajduje się na ciągle zaszczytnym szóstym miejscu, rock ze wzrostem siedmio-procentowym uplasował się na trzeciej medalowej pozycji, zaraz przed nim hip-hop ze srebrnym medalem i na prowadzeniu bezkonkurencyjny pop ze spadkiem dwuprocentowym, ale ciągle na pozycji lidera.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Tak jest na całym świecie - może jeden procent populacji słucha jazzu...??? Dlatego są wojny. Gdyby więcej ludzi słuchało jazzu, to by  było mniej wojen, albo w ogóle by ich nie było. Jazz jako jedyny gatunek, jest osobnikiem mocno indywidualnym z niemalże wzorową predyspozycją do wspólpracy z kolektywem. Krótko mówiąc, jest to kapitalista żyjący w socjaliżmie.

Parker's Mood

16 minut temu, Chicago napisał:

Gdyby więcej ludzi słuchało jazzu

Jazzu i klasyki.

Spokojnych Świąt 🙂.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 godzinę temu, Chicago napisał:

A tu rewolucyjne zmiany jakie dokonały się na przestrzeni dwóch lat - disco polo spadło o 15 punktów procentowych i znajduje się na ciągle zaszczytnym szóstym miejscu, rock ze wzrostem siedmio-procentowym uplasował się na trzeciej medalowej pozycji, zaraz przed nim hip-hop ze srebrnym medalem i na prowadzeniu bezkonkurencyjny pop ze spadkiem dwuprocentowym, ale ciągle na pozycji lidera.

Ukryta Zawartość

Trochę martwi pozycja bluesa bo, wszyscy bluesmani i fani to fajne chłopaki.🙂

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Pozycja Jazzu jest zatrważająca...

A jaka ma być pozycja niszowej muzyki?

I tak jest wyżej niż muzyka religijna i nie słucham żadnej muzyki.🙂

2 minuty temu, jezz napisał:

Rammstein rządzi 🤘🤘🤘!!!

4 godziny temu, jezz napisał:

W tym cały problem, że to właśnie świadczy o poziomie rozwoju muzycznego. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.