Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, il Dottore napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szumowski ze swoim bratem większą kasę przytulili i tobie to nie przeszkadza... 

Ukryta Zawartość

7 minut temu, endriuw napisał:

I (co oczywiste) części zamienne (narządy) od prawaków, tylko dla prawaków.

I profilaktyczne usunięcie lewego płuca, nerki i półkuli mózgowej.

Rydzol jeszcze bardziej się nachapał (jakby to @caleb66 określił)... 

1 minutę temu, porlick napisał:

I profilaktyczne usunięcie lewego płuca, nerki i półkuli mózgowej.

Nic to nie da... 

2 minuty temu, endriuw napisał:

Szumowski ze swoim bratem większą kasę przytulili i tobie to nie przeszkadza... 

"Swojaki", dobre chłopy... Choć złodzieje. 

Owsiak be, bo ludzie oddali jego fundacji to, co "swojaki" mogliby im ukraść.

Edytowane przez porlick

Gdyż zostają jeszcze lewe: oko, ucho, ręka i noga. 🙂

Teraz, porlick napisał:

Swojaki, dobre chłopy...

I nie dzielą się z suwerenem, co PiSfanom nie przeszkadza. 

26 minut temu, porlick napisał:

Nie tacy zgłaszali, wieleset razy. 

Słychać wycie, jak co roku. 😁👍

Widać marsz baranów. Nie daje więc nie mnie oszukuje . Choć pośrednio udział szkół , samorządów czy instytucji państwowych odbywa się z moich podatków.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

34 minuty temu, marek-1969 napisał:

. Gdyby

Pogdybać to możesz, z obrazą rozumu i estetyki niestety, ale tylko tutaj.

6 minut temu, marek-1969 napisał:
34 minuty temu, porlick napisał:

Słychać wycie, jak co roku. 😁👍

Widać marsz baranów

Odbędzie się 11.01.2024?

21 minut temu, marek-1969 napisał:

Widać marsz baranów. Nie daje więc nie mnie oszukuje . Choć pośrednio udział szkół , samorządów czy instytucji państwowych odbywa się z moich podatków.

Cieszy mnie, że w szkole mojej córki, jak co roku, będą zbierać na WOŚP.

Godzinę temu, endriuw napisał:

Albo Ładę. 🙂

Nivę. Trzeba jakoś dojechać do plantatorów ziemniaka i hodowców bydła.

53 minuty temu, endriuw napisał:

PiS doprowadził to do perfekcji. 

I (co oczywiste) części zamienne (narządy) od prawaków, tylko dla prawaków. 

Np. tylko prawe płuca, prawe nerki, prawe płaty wątroby i głównie prawe półkule. Prawe jądra nie - z oczywistych powodów.

3 godziny temu, marek-1969 napisał:

PILNE! Naczelny Sąd Administracyjny PRAWOMOCNIE stwierdził

naprawdę mógłbyś pisać paski w tvpis 😄 

A poza tym próba odwrócenia uwagi od przestępców. Mariusza K.  i Macieja W. przy pomocy prymitywnych i chamskich ataków na Jurka Owsiaka nie powiedzie się.

W kolejce do skazania czeka cały kontener 45'HCPW pisowych. Kogo prawactwo zaatakuje wtedy?

40 minut temu, kostropaty napisał:

naprawdę mógłbyś pisać paski w tvpis 😄 

Od kiedy ubecki nominat dokonał przestępczego przejęcia mediów publicznych.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

19 minut temu, marek-1969 napisał:

Od kiedy ubecki nominat dokonał przestępczego przejęcia mediów publicznych.

Ubecki nominat obecnie szczuje w TV Ruspublika. 

Edytowane przez endriuw
4 minuty temu, trebliG napisał:

No i jak co roku trzeba niepełnosprytnym intelektualnie znowu przypomnieć, ze Owsiaka od 27 lat corocznie kontrolują ministerstwa spraw wewnętrznych, administracji, cyfryzacji, zdrowia, finansów, skarbówka, ZUS, międzynarodowi audytorzy, agencje tajne, jawne i bezpłciowe. Żadna z tych instytucji nie wykryła żadnej najmniejszej nieprawidłowości. Nic, null, ziobro absolutne.

Wszelkim cwaniaczkom próbującym zaistnieć przez obrzucanie błotem Owsiaka dobra rada: morda w kubeł i nie bulgotać.

ONZ , NATO i WHO.

Piszesz chłopie kompletne bzdury.

Ukryta Zawartość

Dla przypomnienia Owsik karierę zaczynał w założonej przez ubecję firmie polonijne na przełomie lat 80/90 tych. 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, trebliG napisał:

Ciekawe czy mu jeszcze kogoś z GESTAPO spróbujesz dokleić? Lecz się człowieku...

Prawdopodobnie dziadek Tuska pracował w Wehrmachcie z dziadkiem Owsiaka. 

Nie zdziwiłbym się, gdyby taki ,,sensacyjny news" opublikowała Holecka na wizji Tv Ruspubliki... 

Ja też w '87, za komuny, zaczynałem pracę w założonej przez komuchów państwowej wówczas firmie.

I co z tego wynika???

1 minutę temu, porlick napisał:

Ja też w '87, za komuny, zaczynałem pracę w założonej przez komuchów państwowej wówczas firmie.

I co z tego wynika???

Holecka obwieści w Tv Ruspublika. 🙂

• Moderatorzy
16 minut temu, trebliG napisał:

Kto jeszcze Owsiaka nie kontrolował?

Z WOŚP jest taka sprawa, że całe mnóstwo spraw ( pomocowych i rzeczowych) jest na gębę, na darowiznę itd i ciężko coś sprawdzić i skontrolować bo nie ma umów ani żadnych weryfikacji.

Mój osobisty przykład. 20 lat temu pracowałem w dużej firmie nabiałowej na B. Na orkiestrę w moim mieście daliśmy do rozdania czy zjedzenia przez wolontariuszy kilka palet jogurtów i serków. Chodziło o kwity dla magazynu, że towar poszedł za grosz (stempel, parafka). Więc poszedłem potem z dokumentem a tam siedziba pusta i żywego ducha. Lokal został na udostępniony za darmo na przysłowiowe 48h, a kto tam działał też nie wiadomo. Więc jakiekolwiek kontrole czy co tam kto chce są niemożliwe do przeprowadzenia, a cała akcja delikatnie mówiąc to szara strefa. Przynajmniej wtedy ale nie kojarzę by z dzieciakami wolontariuszami ktoś coś podpisywał.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

8 minut temu, stench napisał:

Z WOŚP jest taka sprawa, że całe mnóstwo spraw ( pomocowych i rzeczowych) jest na gębę, na darowiznę itd i ciężko coś sprawdzić i skontrolować bo nie ma umów ani żadnych weryfikacji.

Mój osobisty przykład. 20 lat temu pracowałem w dużej firmie nabiałowej na B. Na orkiestrę w moim mieście daliśmy do rozdania czy zjedzenia przez wolontariuszy kilka palet jogurtów i serków. Chodziło o kwity dla magazynu, że towar poszedł za grosz (stempel, parafka). Więc poszedłem potem z dokumentem a tam siedziba pusta i żywego ducha. Lokal został na udostępniony za darmo na przysłowiowe 48h, a kto tam działał też nie wiadomo. Więc jakiekolwiek kontrole czy co tam kto chce są niemożliwe do przeprowadzenia, a cała akcja delikatnie mówiąc to szara strefa. Przynajmniej wtedy ale nie kojarzę by z dzieciakami wolontariuszami ktoś coś podpisywał.

Czekaj, czyli wydałeś towar, a z papierami poszedłeś 2 dni później do lokalu który był wynajęty tylko na dzień zbiórki i zdziwiłeś się że tam nikt na Ciebie nie czeka? Gratuluję refleksu. A tak poważnie, to rozliczanie takich zbiórek jest jasno i prosto opisane w ustawie. Poczytaj.

Edytowane przez trebliG

I co z tego wynika???

Niby nic, a jednak pamiętasz.

Było zadzwonić do komitetu społecznego organizującego zbiórkę, albo wysłać wz-tkę do podpisu na ich adres i z dyni.

9 minut temu, porlick napisał:

I co z tego wynika???

Ja od 85 do 92 w firmie ...polonijnej, jednej z pierwszych "Polonus".

Dlaczego? Bo praca ciekawa i w porównaniu z państwową (czyli ubecką?) na" "dzień dobry", wypłata x3...

...dla tropicieli "ubeckich" firm - jeszcze taki wspominek. Przechodząc z państwowej do polonijnej (85 rok) musiałem odbyć "rozmowę" właśnie z ubekiem - dlaczego!!!!??? "tam kapitalista cię zje, tu masz pewne "państwowe" ...i takie tam podobne gluty ...za 30% tego co w polonijnej...🤣

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Widać marsz baranów

Widać. Jadą na Owsiaka, jak im od lat pisowska gebelsówka każe.

11 minut temu, YunnanTEA napisał:

Niby nic, a jednak pamiętasz.

To co, ty wyparłeś z pamieci swoje przeszłe poczynania?

Nie każdy musi wypierać z pamięci. 

Edytowane przez iro III
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.