Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

...Cofnijmy się w czasie, do roku 1989, w którym powstała firma Ćwierć mrówki należąca do Waltera Chełstowskiego i Jerzego Owsiaka. Wcześniej firma zarobiła na koncertach i innych drobniejszych imprezach, ale tuż przed powstaniem WOŚP zapuściła dren w TVP. Flagowym programem wokół WOŚP-owym było „Róbta, co chceta” w reżyserii Chełstowskiego, ta sama firma organizowała też festiwal Przystanek Woodstock. Owsiak szybko się jednak zorientował, że nie musi się dzielić z człowiekiem, który tak naprawdę go stworzył. W efekcie tych przemyśleń w 1995 roku powstała jednoosobowa firma „Mrówka Cała” należąca do Lidii Niedźwieckiej-Owsiak, popularnej „Dzidzi”. Z tą chwilą biznes Owsiaków, robiony na WOŚP, wyskoczył z szyn kolejki wąskotorowej i wskoczył na tory składu pośpiesznego pierwszej klasy...

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

10 minut temu, Yodzisław napisał:

Wybitnie merytorycznie... 😁

Bo Brun czy Wielgucki to merytorycznie buahahaha 🙂

Ten bydlak (Wielgucki) żyje z hejtowania ludzi w necie, Owsiaka hejtuje od lat. Wiesz, że zaczynał, jako matka kurka i wtedy hejtował PiS, Kaczyńskich a chwalił PO ? Taka, widzisz, menda. 😉

Jak widać każdy wybiera sobie świętego na jakiego go stać i może się nim pochwalić światu. 

Edytowane przez jar1
2 minuty temu, jar1 napisał:

Ten bydlak (Wielgucki) żyje z hejtowania ludzi w necie, Owsiaka hejtuje od lat. Wiesz, że zaczynał, jako matka kurka i wtedy hejtował PiS, Kaczyńskich a chwalił PO ? Taka, widzisz, menda.

Bzdury + czysty hejt! 😠

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

16 minut temu, Yodzisław napisał:

Bzdury + czysty hejt! 😠

Typowa merytoryczna reakcja płaskoziemca na dowód na kulstość ziemi 🙂

Właśnie na TVN24 leci film dokument pt. "Fenomen" o Owsiaku i historii powstania WOŚP.

😉

Początki jeszcze z Agatą Młynarską ...

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Właśnie na TVN24 leci film dokument pt. "Fenomen" o Owsiaku i historii powstania WOŚP.

To jest fenomen ale w innym znaczeniu. Warto go rozumieć bo wtedy łatwiej można pojąć mechanizmy społeczno-polityczne zachodzące w demokracji. A tu akurat mamy wszystko w formie skondensowanej.

Jedno jest pewne, Świąteczna Orkiestra najbardziej działa na prawaków. To coś, czego nie rozumieją, boją się i nie mogą znieść.  To coś, co zakłóca ich wrogość do świata i ludzi. Odpowiadają na tę miłość nienawiścią, bo tylko takie uczucie (oprócz strachu) znają...Bidulki...

Edytowane przez jar1
Teraz, jar1 napisał:

Jedno jest pewne, Świąteczna Orkiestra najbardziej działa na prawaków. To coś, czego nie rozumieją, boją się i nie mogą znieść.  To coś, co zakłóca ich wrogość do świata i ludzi. Odpowiadają na tę miłość nienawiścią, bo tylko takie uczucie (oprócz strachu) znają...Bidulki...

A do tego kościół skręca się i wije, że taka kasa przechodzi im pod nosem.

Jak tak mozna na Owsiaka tyle kasy ?! 😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

31 minut temu, jar1 napisał:

Odpowiadają na tę miłość nienawiścią

W ramki oprawić i powiesić! 😁😁😁

Swoją drogą ciekawe kiedy wybuchnie kolejny skandal na imprezie firmowanej przez naszego "filantropa" bo to kwestia czasu:

42 minuty temu, sir.jax napisał:

A do tego kościół skręca się i wije, że taka kasa przechodzi im pod nosem.

Jak tak mozna na Owsiaka tyle kasy ?! 😉

kasa i dusze !!!

tylu fajnych ministrantów sie marnuje u Owsiaka

dzis akurat popularny jest temat wykorzystywania dzieci i niepełnosprawnych do sprzatania koscioła

kiedy robi to kosciół to jest ok

jesli wosp wysle z puszkami to nielegalnie wyzyskuje dzieci

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 godziny temu, Yodzisław napisał:

Wielgucki odpalił na TT historię dokonań Jurasa.

Wiesz co? Przecież ten Wielgucki vel matka kurka jest już dawno skończony i skompromitowany. To chory człowiek jest i kompletnie niewiarygodny, a Ty nam wklejasz to co napisał.
Czy on wygrał jakikolwiek proces z Owsiakiem?

1 godzinę temu, Yodzisław napisał:

Swoją drogą ciekawe kiedy wybuchnie kolejny skandal na imprezie firmowanej przez naszego "filantropa" bo to kwestia czasu:

Ale strasne. I zycie jest takie strasne, Jak one śmoim siem tak cieszyć. 😉

Spuentujmy jeszcze raz przywoływanymi tu słowami imć Wielguckiego:

"A najgorsze jest to, że Owsiak to 100 razy większy ode mnie megaloman i buc, a ja nie lubię przegrywać w żadnej dyscyplinie, dlatego nienawidzę Owsiaka za wszystko."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
48 minut temu, costa brava napisał:

A to on miał wygrać z Owsiakiem czy Owsiak z nim ? 

No miał wygrać, ale nie wygrał...no chyba, że o jakimś wygranym nie wiem.

Jak Kurek jeszcze biega na wolności za takie pomówienia to znaczy że pan O. ma coś do ukrycia i nie absorbuje tym sądu 

19 minut temu, costa brava napisał:

Jak Kurek jeszcze biega na wolności za takie pomówienia to znaczy że pan O. ma coś do ukrycia i nie absorbuje tym sądu 

Albo po prostu ignoruje gościa, mając na głowie o wiele ważniejsze sprawy niż pozywanie chorego oszołoma.

Przecież procesy były,  z tego co pamiętam nie chciał pokazać kwitów 

Kto chce może sobie wygooglac

Bylo kilka nawet w różnych sprawach 

38 minut temu, costa brava napisał:

Przecież procesy były,  z tego co pamiętam nie chciał pokazać kwitów

Pytanie dlaczego nie chciał pokazać i dlaczego sąd tego nie żądał.

59 minut temu, costa brava napisał:

Przecież procesy były

Nie "były", tylko kiedy Wielgucki opisał wałki Owsiaka ten zaczął mu wytaczać procesy - jednemu "upartemu" gościowi znikąd za którym nie stał nikt a Owsiak miał za plecami cały establiszmęt IIIRP! Wielgucki nie był dziennikarzem "pana sakiewki" czy  innej sitwy. Był moment że robił zbiórkę 60 kafli na procesowanie się z Jurasem. Owsiak to wyjątkowa kanalia! Też kiedyś myślałem że to były takie rutynowe polskie "przepychanki" sądowe o pomówienia  ale to zwyczajnie Owsiak starał się go zniszczyć w sądzie. Tak zreszta postepują inne "autorytety" IIIRP z krytykami. Owsiak próbował też dojechać Pielę w sądzie za plastusie:

...Jerzy Owsiak przegrał proces z Barbarą Pielą, autorką plastelinowych filmów animowanych "Plastusie" dla TVP, która przedstawiła go jako narzędzie do robienia pieniędzy w rękach ówczesnej prezydent Warszawy...

Sam Owsiak porównał siebie w tym kontekście do ofiar holokaustu (!!!)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Piotr W., zajmujący się hejtem w internecie jako Matka Kurka, przegrał kolejny proces. Tym razem nie z Jerzym Owsiakiem. 27 czerwca Sąd Okręgowy w Warszawie uznał go za winnego pomówienia i zniesławienia Tomasza Badowskiego, prawicowego publicysty i specjalisty od obronności. 

Tak Piotr W., jak Tomasz Badowski regularnie komentują z prawicowych pozycji bieżącą politykę na Twitterze. W czasie pandemii Matka Kurka przestał wypisywać peany na cześć Jarosława Kaczyńskiego oraz PiS-u i odpłynął w stronę Konfederacji. Od początku wojny na Ukrainie wypisuje rzeczy zbieżne z putinowską propagandą, przez co np. portal Spidersweb.pl zalicza go do ruskich trolii, destabilizujących Polskę. W sposób naturalny Tomasz Badowski - emerytowany żołnierz z misji w Iraku i Afganistanie chętnie zapraszany jako ekspert od obronności do rządowych stacji – znalazł się po drugiej stronie barykady.

Właśnie zakończony w warszawskim sądzie spór między nimi zaczął się 5 maja 2021 roku. Tego dnia z konta „p.kontrowersje” na Twitterze Piotr W. opublikował wpis, w którym nawiązując do indiańskiego pseudonimu publicystycznego Tomasza Badowskiego (Tȟašúŋke Witkó – Szalony Koń) nazwał go „pierdzącym trepem z PRL i obecnie patriotą za kasę z PKN Orlen”.

...Piotr W. mieszka we wsi pod Chojnowem."

Ukryta Zawartość

Zwykły wsiok.

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, jar1 napisał:

„pierdzącym trepem z PRL i obecnie patriotą za kasę z PKN Orlen”.

hahahahaha! No chyba dobrze napisał! Co tu w ogóle jest godnego uwagi? Typowy gówno-artykuł "z onetu". Jeszcze na szmaciany spiderweb się powoływać, to jak na pudelka. ło matko!

9 minut temu, jar1 napisał:

"Piotr W., zajmujący się hejtem w internecie

Nie wysilaj się. Na Wielguckiego nic nie znajdziesz. Można faceta nie lubić ale to wyjątkowo przejrzysty i zawzięty jednocześnie typ. 

9 minut temu, Yodzisław napisał:

hahahahaha! No chyba dobrze napisał! Co tu w ogóle jest godnego uwagi? Typowy gówno-artykuł "z onetu". Jeszcze na szmaciany spiderweb się powoływać, to jak na pudelka. ło matko!

Tak po wiejsku, na chłopski rozum. No i to gówno. Po świńsku ale zdrowo  🙂

Edytowane przez jar1
1 godzinę temu, jar1 napisał:

"Piotr W., zajmujący się hejtem w internecie jako Matka Kurka, przegrał kolejny proces. Tym razem nie z Jerzym Owsiakiem. 27 czerwca Sąd Okręgowy w Warszawie uznał go za winnego pomówienia i zniesławienia Tomasza Badowskiego, prawicowego publicysty i specjalisty od obronności. 

Tak Piotr W., jak Tomasz Badowski regularnie komentują z prawicowych pozycji bieżącą politykę na Twitterze. W czasie pandemii Matka Kurka przestał wypisywać peany na cześć Jarosława Kaczyńskiego oraz PiS-u i odpłynął w stronę Konfederacji. Od początku wojny na Ukrainie wypisuje rzeczy zbieżne z putinowską propagandą, przez co np. portal Spidersweb.pl zalicza go do ruskich trolii, destabilizujących Polskę. W sposób naturalny Tomasz Badowski - emerytowany żołnierz z misji w Iraku i Afganistanie chętnie zapraszany jako ekspert od obronności do rządowych stacji – znalazł się po drugiej stronie barykady.

Właśnie zakończony w warszawskim sądzie spór między nimi zaczął się 5 maja 2021 roku. Tego dnia z konta „p.kontrowersje” na Twitterze Piotr W. opublikował wpis, w którym nawiązując do indiańskiego pseudonimu publicystycznego Tomasza Badowskiego (Tȟašúŋke Witkó – Szalony Koń) nazwał go „pierdzącym trepem z PRL i obecnie patriotą za kasę z PKN Orlen”.

...Piotr W. mieszka we wsi pod Chojnowem."

Ukryta Zawartość

Zwykły wsiok.

Lubię obserwować te wewnątrzprawackie napierdalanki, są takie zabawne!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

...Mamy do czynienia z gigantyczną prywatyzacją państwa na użytek fundacji, której lider jest za prywatyzacją służby zdrowia i przeciwnikiem wzrostu publicznych nakładów na nią. Ktoś to szaleństwo powinien zatrzymać. Należy wprowadzić absolutny zakaz brania udziału w WOŚP przez polityków i jednostki publiczne. Nie może być tak, że państwo wydaje dziesiątki jeśli nie setki milionów złotych na prywatną inicjatywę...

Prościej się nie da o tym przekręcie.

W dniu 6.01.2024 o 10:17, porlick napisał:

Proponuję, jak co roku: każdy, komu WOŚP nie pasuje, powinien złożyć deklarację, że w razie wypadku lub choroby nie zgadza się na ratowanie siebie i swoich dzieci za pomocą sprzętu kupionego przez WOŚP i ratowników przez WOŚP szkolonych. 

Jestem jak najbardziej za ! Tylko proszę to w sposób jasny i klarowny uzasadnić.

Twoja jedna złotówka, a nawet 1000 zł ma się nijak do kosztów zakupu, użytkowania i serwisu tej drogiej aparatury.

Medialne akcje charytatywne np. jak W.O.S.P. są jak najbardziej potrzebne, bo trafiają do większej ilości większości naiwnych ludzi.

Niestety gdy zaczynamy się wgłębiać, w jaki sposób te organizacje charytatywne działają.

Nie jest już tak jasno i klarownie.

28 minut temu, Yodzisław napisał:

Prościej się nie da o tym przekręcie.

"Ty Śpiewaku jeden ty... A jak twoje dziecko trafi do szpitala, to napisz deklarację, że nie chcesz korzystać ze sprzętu WOŚP! Ty... (taki i owaki)" 😉

Filantrop - to brzmi dumnie!

Sprytne zagrywki superbogatych. Gromadzą fortuny dzięki "filantropii"

Tacy bogacze, jak właściciele Walmartu Waltonowie, gromadzą fortuny, wykorzystując fundusze do przekazywania darowizn i oszczędzania na podatkach, a nawet ukrywania romansów.
Zaoszczędzili wg Americans for Tax Fairness co najmniej 3 mld dol. na podatkach od majątku, stosując jedną taktykę: charytatywny fundusz powierniczy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W dniu 26.01.2024 o 23:05, YunnanTEA napisał:

A skąd wziął się Owsiak? Witold Gadowski 24.01.24. PL

Lubię felietony Gadowskiego, chociaż nie zawsze podoba mi się jego sposób przedstawiania wiedzy, ponieważ czasem kieruje się sympatią lub antypatią, co trochę wypacza jego bezstronność, na której przecież te felietony się opierają.
Obejrzałem ten ostatni pod kątem informacji o Owsiaku i nie znalazłem niczego na temat jego rzekomych przekrętów. Jedynie lakoniczne informacje o przeszłości jego rodziców, o tym że pracował razem z przyszłą żoną w firmach kontrolowanych przez Jana Załuskę, który w latach 80-tych współpracował ze służbami specjalnymi i był nietykalny. Poza tym dowiedziałem się, że Pan Gadowski nie darzy sympatią Owsiaka i wszystko.

To są te fakty świadczące o oszustwach Owsiaka?

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Lubię felietony Gadowskiego, chociaż nie zawsze podoba mi się jego sposób przedstawiania wiedzy, ponieważ czasem kieruje się sympatią lub antypatią, co trochę wypacza jego bezstronność, na której przecież te felietony się opierają.
Obejrzałem ten ostatni pod kątem informacji o Owsiaku i nie znalazłem niczego na temat jego rzekomych przekrętów. Jedynie lakoniczne informacje o przeszłości jego rodziców, o tym że pracował razem z przyszłą żoną w firmach kontrolowanych przez Jana Załuskę, który w latach 80-tych współpracował ze służbami specjalnymi i był nietykalny. Poza tym dowiedziałem się, że Pan Gadowski nie darzy sympatią Owsiaka i wszystko.

To są te fakty świadczące o oszustwach Owsiaka?

Może obejrzyj jeszcze raz...😌

Poza tym Gadowski jest bezstronny. Bo jeżeli on nie jest, to kto jest? Ktoś kto nie ma poglądów nie istnieje. Ani jako twórca, ani jako odbiorca. Na tym forum również.

Godzinę temu, Tadeiro napisał:

"Ty Śpiewaku jeden ty... A jak twoje dziecko trafi do szpitala, to napisz deklarację, że nie chcesz korzystać ze sprzętu WOŚP! Ty... (taki i owaki)" 😉

Filantrop - to brzmi dumnie!

Sprytne zagrywki superbogatych. Gromadzą fortuny dzięki "filantropii"

Tacy bogacze, jak właściciele Walmartu Waltonowie, gromadzą fortuny, wykorzystując fundusze do przekazywania darowizn i oszczędzania na podatkach, a nawet ukrywania romansów.
Zaoszczędzili wg Americans for Tax Fairness co najmniej 3 mld dol. na podatkach od majątku, stosując jedną taktykę: charytatywny fundusz powierniczy

Ukryta Zawartość

Porównujesz Owsiaka do miliarderów? 

🤣

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.